Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Πλάκα με κάνεις...


Η είδηση είναι από το κρατικό κανάλι: Συνελήφθησαν δύο νομαρχιακοί υπάλληλοι της διεύθυνσης μεταφορών επικοινωνιών, νομαρχία Αττικής, γιατί ζήτησαν 400ευρώ για να δώσουν δίπλωμα οδήγησης! Περίλυπος ο νομάρχης και ο αρμόδιος υπουργός σχολίαζαν ότι η διαφθορά στην συγκεκριμένη υπηρεσία είναι μεγάλη! (Σώπα!)
Ενώ στο αυτοματοποιημένο σύστημα οι υποψήφιοι οδηγοί κόβονται σε ποσοστό 50%, στο στάδιο της εξέτασης που η βαθμολογία βγαίνει από τους υπαλλήλους οι υποψήφιοι περνάνε με ποσοστό 95%!!! Τα πραγματικά αποτελέσματα βέβαια τα βλέπουμε στους ελληνικούς δρόμους.
Και στον ραδιοερασιτεχνικό αέρα βέβαια διαπιστώνεις τα ίδια: Συνάδελφοι που έχουν περάσει από εξετάσεις, δεν μπορούν να προφέρουν το διακριτικό τους: « ο σι-ντάμπλγιου ένα τάδε τάδε τάδε…» Ποιος CW1 βρεασχετούμπα; Γράψε το και διάβαζε το τουλάχιστον να μάθεις να το προφέρεις!
Κάνοντας παραλληλισμούς θα φτάσεις στο συμπέρασμα ότι για την ποιότητα των οδηγών και των ραδιοερασιτεχνών ευθύνονται οι υπάλληλοι της υπηρεσίας που εκδίδει τις άδειες και για τις δύο κατηγορίες. Και μπορεί για τους μεν οδηγούς να πιάστηκαν δύο που έδιναν τα διπλώματα έναντι 400ευρώ, για τους ραδιοερασιτέχνες δεν έχει ακουστεί κάτι αντίστοιχο. ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ 400 ΕΥΡΩ !! Όχι!