Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Αν δε φωνάξω...

Πολύ καλό το χθεσινό σποραδικό, για τους σταθμούς κυρίως της Αττικής και της Κρήτης από ΚΜ17, ΚΜ18, ΚΜ25.
Ξεκίνησε σαν τροποσφαιρικό με Ιταλία και αμέσως μετά «άνοιξε» σποραδικό Es με Νότια Γαλλία, Ισπανία, Βαλεαρίδες, Κορσική, και τελείωσε με ΒΑ Γαλλία και Γερμανία.
Το καλό ήταν ότι υπήρχαν αρκετοί συνάδελφοι και έγιναν επαφές, δεν πιάστηκε «αγκαζέ» η συχνότητα κλήσης από κανέναν (τουλάχιστον από Αθήνα) και υπήρχε αρκετή ώρα ώστε αν κάποιος δεν ακουγόταν με την πρώτη, υπήρχε δεύτερη και τρίτη ευκαιρία για να γίνει η επαφή.
Η Κορσική πρέπει να έκανε αρκετούς ευτυχισμένους, ερχόταν 59++. Πέρυσι είχε ακουστεί πάλι αλλά δεν είχα τελειώσει το QSO.
Άκουσα για πολλοστή φορά τις Βαλεαρίδες EA6VQ, το πρώτο μου DX στα 2Μ πριν 19 χρόνια!
Το πιο μακρινό μου QSO (χθεσινό) ήταν στα 2.125κμ ( EA5EH ΙΜ99) και η πρώτη επαφή έγινε πολύ νωρίς 1430Z με ΒΔ Ιταλία I1DMP (JN34). Mετά γέμισε η μπάντα, άρχισαν τα σπλαταρίσματα, αλλά όλα στο πρόγραμμα είναι… Άλλαζα συνεχώς συχνότητα και το καλύτερο QSO το έκανα στο 144,260 με φορητό σταθμό ea3cbh/p από το JM19!
Κατά τα άλλα δεν είχε κάτι σπουδαίο, οι περισσότεροι σταθμοί είχαν ακουστεί και πάλι.
Για αρκετούς δικούς μας πρέπει να ήταν ξεχωριστή εμπειρία, άκουσα καινούρια διακριτικά SW και SV, ελπίζω αυτό να γίνει αφορμή για μόνιμη ενασχόληση με το DX, μακριά από πανελλαδικά καφενεία… (Ναι αυτό εννοώ!)
Περισσότερα για τις συνθήκες των σταθμών μπορείτε να δείτε στο http://www.mmmonvhf.de/es.php?year=2009 Κάντε "κλικ" στην αντίστοιχη ημερομηνία (17)