Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Πορτοκαλάδα χωρίς πορτοκάλια...

Απο την προηγούμενη εβδομάδα έχω πάρει το καινούριο SV NEA. Αφού το ξεψάχνισα (και αυτό) είδα πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Λείπει όμως κάτι που είχε το προηγούμενο τεύχος. Είχα δει εκεί ένα ωραίο κείμενο με ξεχωριστό ύφος του SV1EN. Πιστεύω ότι κάποιοι που έχουν την ικανότητα να γράφουν πέντε γραμμές θα πρέπει να καλούνται να ξαναγράψουν στο περιοδικό...
Στο παρών τεύχος έχει γίνει πολύ δουλειά από τον Τάσο SV8YM με αρκετά σκίτσα, ωραία και η ιδέα του φωτογραφικού διαγωνισμού που ανακοινώθηκε. Να δούμε λοιπόν και την καλλιτεχνική φλέβα ορισμένων στην ραδιοερασιτεχνική έμπνευση! Γιατί αν κρίνω την έμπνευση που ενσωματώνουν κάποιοι στις κάρτες τους είναι σκέτη απογοήτευση. Καρμπόν!
Εκτός από την δημοσίευση στο εξώφυλλο της καλύτερης φωτογραφίας, καλά θα ήταν να αλλάξουν γενικά τα εξώφυλλα του περιοδικού. Αμάν πια με την ετήσια γενική άποψη του χάμφεστ, την “οικογενειακή” του Friedrichafen κλπ ας δημιουργηθεί μια “τράπεζα ραδιοερασιτεχνικής φωτογραφίας” -όλοι θα καταθέσουμε- και ας χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον για εξώφυλλα καλύτερες φωτογραφίες.
Το κείμενο με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο “sequencer για transverter” που υπάρχει στο τρέχον τεύχος, θα ήταν ενδιαφέρον αν είχε και το κύκλωμα! Γράφει διάφορα, γράφει για το πως δουλεύει, γράφει για το τι κάνει ένα sequencer, αλλά κύκλωμα δεν υπάρχει! Πως λέμε ψαρόσουπα χωρίς ψάρι...;; Πορτοκαλάδα χωρίς πορτοκάλια;; από την Πόλη έρχομαι...;;

8 σχόλια:

SV1EML είπε...

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ...

2Μδης είπε...

Ναι Σταμάτη, μιλάμε για μεγάλη αγωνία. Θα σταματήσω τη νηστεία και θα πλακωθώ από τώρα στα μελομακάρονα...

SV1GRN είπε...

"Πιστεύω ότι κάποιοι που έχουν την ικανότητα να γράφουν πέντε γραμμές θα πρέπει να καλούνται να ξαναγράψουν στο περιοδικό..."
συνεπώς παρακαλώ να ξαναγράφεις και εσύ, δίνοντας το καλό παράδειγμα σύμφωνα και με τα γραφόμενα σου.
73

2Μδης είπε...

Ουδείς αναντικατάστατος!
Δεν το έγραψα για να ευλογήσω τα γένια μου –για μένα αυτό το θέμα έχει κλείσει- αλλά για συναδέλφους που έχουν άνεση στο γραπτό λόγο όπως ο συνάδελφος που ανέφερα (και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν γνωριζόμαστε, πιθανόν έχουμε μόνο κάποιες σύντομες επαφές στον αέρα).
Βεβαίως κάποιος μπορεί να μην έχει το χρόνο αλλά, έχω σχηματίσει την γνώμη ότι αυτοί που ξέρουν να γράφουν δεν θα το δούν σαν αγγαρεία και θα ξαναγράψουν μετά χαράς…
Όσο για μένα επιφυλάσσομαι να δίνω το καλό παράδειγμα και να αποσύρομαι αργότερα, ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλους... (στην έφερα! ΗΙ!)

sv8gke είπε...

Καλά αν δεν σε φτάνουν 5 γραμμές γράψε 5 σελίδες,θα σε υποστούμε τι να κάνουμε!

SV1GRN είπε...

Αν ήμουν μόνος μπορεί, αλλά γνωρίζω πολλούς που το ζητούν...

The one with no shadow είπε...

Καλό μήνα Γιάννη!

ο W1GHZ εχει στην σελίδα του ενα σχεδιάκι για transverter sequencing

http://www.w1ghz.org/small_proj/sequencer_V2.pdf

απο παλαιότερο QEX, υπάρχει και αυτό εδω, απο την ίδια σελίδα (ωραίο κειμενάκι, επεξηγεί και τους χρονισμους)

http://www.w1ghz.org/QEX/A_Fool-Resistant_Sequencer.pdf

73 και καλά upconverting!

2Μδης είπε...

Καλό μήνα,
πριν καιρό όταν είχα ξεκινήσει τον ενισχυτή, χρειάστηκα ένα τέτοιο κύκλωμα για τους ρελέδες που έχω στην κεραία μαζί με τον προενισχυτή.
"Έπαιξα" με απλά τρανσίστορ 548 & bd139 και πυκνωτές στην βάση τους και αφού έκαψα κανά δυό προενισχυτές έφερα την κατασκευή στα μέτρα μου και δουλεύει μια χαρά.
Καλός και ο W1GHZ!!!