Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Να σου πω το ριζικό σου...

Λόγω του ότι δεν υπάρχει καλή διάδοση στα 6Μ το χειμώνα, είχαμε μόνο οι κατοικούντες στο λεκανοπέδιο το προνόμιο: Να έχουμε μια ισχυρή παρεμβολή από τηλεοπτικό σταθμό που έκπεμπε στους 48ΜΗΖ και κάλυπτε όλη την μπάντα των 50ΜΗΖ…
Ο σταθμός είχε μοναδικό πρόγραμμα κάποιον «μάγο» -αστρολόγο, φακίρη, μελλοντολόγο- που προέβλεπε το μέλλον με το αζημίωτο βέβαια, σε αυτούς που έπαιρναν τηλέφωνο σε γραμμή υψηλής χρέωσης…
Σε λίγους μήνες που θα ανοίξει η διάδοση, θα τον έβλεπαν και στην Ευρώπη τουλάχιστον, και θα είχαμε αθρόα εισαγωγή συναλλάγματος από τους ευρωπαίους που ζουν στο σκοτάδι και δεν γνωρίζουν το μέλλον τους οι καημένοι...
Όμως, για μια ακόμα φορά οι υπηρεσίες δούλεψαν σε λάθος στιγμή.
Έτσι την Παρασκευή, η ΕΕΤΤ διέκοψε την εκπομπή του εν λόγω σταθμού και καθάρισε το φάσμα των 6μέτρων μέχρι να αρχίσει να εκπέμπει ο επόμενος…

Ένα άλλο πρόβλημα που γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό, είναι οι παρεμβολές από σταθμούς που υπάρχουν στις παρυφές των ραδιοερασιτεχνικών συχνοτήτων. Για παράδειγμα στα 2Μέτρα, πρέπει να μιλάς μόνο τις ώρες που δεν δουλεύουν κάποιοι παράνομοι αναμεταδότες στο 146 και κάτι. Η χρόνια ανοχή μας σε συναδέλφους που θέλανε να τα λένε με τα φιλαράκια τους εκτός μπάντας, κατέληξε στην θρασύτατη εγκατάσταση σειράς αναμεταδοτών που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Συνήθως κάποιο μομπάιλ «τσιτωμένο» μηχάνημα με μια κάθετη κεραία, αναμεταδίδει σε ένα παρόμοιο πάνω στον Κιθαιρώνα και αυτό με τη σειρά του σε κάποιο τρίτο, τέταρτο, πέμπτο χάρβαλο που σπλατάρει το σύμπαν.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να σταματήσει να μιλάει ο κος Παπάρας στο 146-ψάξε για να μιλήσουμε εμείς στα 2μέτρα. Και βεβαίως να υπάρχουν και άλλοι "συνάδελφοι- συνήγοροι" του κου Παπάρα που συμβούλευαν να ρίξουμε τους τόνους γιατί και αυτοί χόμπι κάνουν!!! (Οι συνήγοροι κατά κανόνα πατάνε σε δυο όχθες, βγαίνουν και εντός και εκτός, έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, εξού και η θέση τους…)

Καλή αρχή λοιπόν, μακάρι η ΕΕΤΤ να κινηθεί και προς τα εκεί μαζεύοντας ορισμένους…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μακάρι...να καθαρίσει λιγο ο τόπος απο τους καναλάρχες...
73...SW1LHP

takis perreas είπε...

Καλομελέτα κι έρχεται ο "εξαίρετος νέος επιστήμονας" με τον πομπό τηλεόρασης στους 50MHz και με τους έγκυρους-έγκριτους "συναδέλφους" να τον στηρίζουν!
Ξεφτίλες "αδειούχοι" πειρατές!

Ανώνυμος είπε...

Όντως υπάρχουν ελάχιστοι "συνάδελφοι" που επαναλαμβάνουν την ατάκα να ρίξουν τους τόνους οι άλλοι!
Βεβαίως αυτόματα χάνουν το δικαίωμα να λέγονται"συνάδελφοι". Δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε αυτό η νομοθεσία είναι σαφής.
Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι αυτοί οι κύριοι, είναι πρώην συνάδελφοι. Διότι, έχουν σταματήσει τα qso πλέον και θέλουν να μιλάνε με τους φίλους τους. Με τους αδειούχους στους επαναλήπτες (ενίοτε και στους 14.285!) και με τους μη αδειούχους σε συχνότητες εκτός του bandplan. Συνήθως αυτοι είναι που θυμώνουν όταν τους πει κανείς, πως η συχνότητα που μιλάνε είναι αποκλειστικά πχ για sstv.
Θα ήταν ευχής έργον εάν, παρέμεναν μόνιμα στις εκτός bandplan συχνότητες. Αυτή μάλιστα θα ήταν η μεγαλύτερη προσφορά που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό.
6146

SV1EML είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΑ ΒΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ!!!!ΤΩΡΑ?? ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΕΙ Η ΣΚΟΝΗ.
Η ΕΕΤΤ ΚΑΝΕΙ "ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΤΗΣ" ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΗΣΕΣ ΙΩΑΝΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ!ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΕ???
ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΩΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ! ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ.ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΧΑΛΟ( ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ)
73

sv6ied είπε...

RRR 6146

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Ήθελα να ήξερα ποιος παλιο…ταραμάς (είναι και νηστίσιμος hi hi) έβαλε το χεράκι του και έκλεισε ο πιο αγαπημένος τηλεοπτικός σταθμός των Βαλκανίων! Ου να μου χαθείτε παλιορεμάλια! Καλά, όλη μέρα με αυτά ασχολιέστε; Καλά εσείς δουλειές δεν έχετε; Δε σας φτάνει βρε παλιο(*)&(^^%#) που ο άνθρωπος ψυχαγωγούσε και ενημέρωνε ολάκερη την Ευρώπη; Τι θα απογίνουν τώρα όλες αυτές οι κυράτσες, σκεφτήκατε; Αλλά που; Σας αφήνει καθόλου αυτό το κλαπατσίμπανο που το παίζετε με το χεράκι σας όλη μέρα; Ξέρεις ποιο λέω! Εκείνο το ρημάδι το κλειδί. CW και πράσινα άλογα! Ντροπή!

2Μδης είπε...

Σήμερα μάθαμε πολλά καινούρια:
Έχει υπογράψει ο Λιάπης, λέει, να βγαίνουν νόμιμα στο 146 και!!!

Για φαντάσου!

SV1HER Sotirios A. Vanikiotis είπε...

Λίγο κράτησε!
Ο Αστρολόγος είναι και πάλι στον αέρα ανανεωμένος και μάλλον απο νέο σημείο εκπομπής.

Ανώνυμος είπε...

Όταν διάβασα οτι "έκοψαν" τον μαγο, στεναχωρήθηκα...αφενός γιατί ήταν το μόνο πραγμα που έπιανα στα 6μ...και αφετέρου γιατί σκέφτηκα την κατακραυγή από την παγκόσμια ραδιοερασιτεχνική κοινότητα που καταφέραμε και μετατρέψαμε την "magic band" σε απλή ..."band"!χεχεχε!

αν αληθεύει ότι επέστρεψε, μπορεί τουλάχιστον να χρησιμοποιηθεί ως beacon, ή σαν ένδειξη ότι το setup μας στα 6μ ψιλο-δουλεύει!

Δεν υπάρχει κανένας άλλος πιο δυνατός "μάγος" που να μπορεί να τον εξαφανίσει?

2Μδης είπε...

Άστα! Από τότε που προσπαθήσαμε με άλλον μάγο, τρώμε κάθε μέρα κουνέλι!! Δεν ξέρει πολλά κόλπα δυστυχώς!!!!