Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Απάντηση στο όνειρο θερινής νυκτός!

“…Σατανικό σχέδιο! Μέσα Αυγούστου 2009 ο Μιχάλης SV8GKE επισκέφτηκε συνάδελφο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε το κρυφό αντικείμενο του ραδιοερασιτεχνικού πόθου του: Μια dx-pedition στους Οθωνούς το 2010! Ο Μιχάλης στη συνέχεια, μαζί με εμάς αντέγραψε την φαεινή ιδέα…”
Κάτι τέτοιο γράφτηκε σε ραδιοερασιτεχνικό περιοδικό, μαζί με συστάσεις για απώλεια αξιοπρέπειας από μέρους μας!
Δυστυχώς, κάποιοι δημιουργούν θέμα εκεί που δεν υπάρχει… Βεβαίως δεν με εκπλήσσει, η αλαζονεία οδηγεί κάποιους να αυτοπροσδιορίζονται ως κέντρο ενδιαφέροντος γύρω από το οποίο μαζευόμαστε –υποτίθεται- οι αδαείς να αντιγράψουμε ιδέες.

Ας πάμε να δούμε λοιπόν τι έχει γίνει και ποιος βασίζει τα μαθήματα αξιοπρέπειας σε απόλυτα εσφαλμένα συμπεράσματα.

Αρχές του 2009 αποφασίζουμε τρεις συνάδελφοι την διοργάνωση μιας vhf-expedition και έχουμε τρεις τουλάχιστον διαφορετικές προτάσεις-προορισμούς. Μία εξ αυτών αφορά τους Οθωνούς και είναι πρόταση του Γιάννη SV3CYM ο οποίος έχει επισκεφτεί το νησί, γνωρίζει την περιοχή και ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία του σε άλλους συναδέλφους στην SV3. Συνεχείς συζητήσεις με τα υπέρ και τα κατά του κάθε προορισμού γίνονται τους επόμενους μήνες, και τον Ιούλιο του 2009, αποφασίζουμε ότι προορισμός μας θα είναι οι Οθωνοί. Μέχρι να εκδοθεί η άδεια συμφωνούμε απόλυτη μυστικότητα.
Όσοι έχουν δουλέψει μαζί μου ξέρουν ότι αν ξεκινήσω κάτι το οργανώνω πολύ καιρό πριν, υπερβολικά πολύ καιρό πριν, για να διασφαλίσω ότι δεν θα αποτύχουμε τουλάχιστον από κακή προετοιμασία.
Έτσι και εδώ, της τελικής ανακοίνωσης που περιείχε και το επίσημο διακριτικό SY8VHF και έγινε στις 16 Νοεμβρίου προηγήθηκε άλλη ανακοίνωση στις 26 Οκτωβρίου που προϊδέαζε για το γεγονός και βεβαίως ενδιάμεσα σε μια ξεκάρφωτη ανάρτηση φαίνονταν και οι δυο φάκελοι που περιείχαν ο πρώτος την αρνητική απάντηση (ναι υπήρχε!) από το Υ.Μ.Ε. και ο δεύτερος την θετική…
Θέλω να πω, ότι διαδικαστικά θέματα καθυστέρησαν την ανακοίνωση της προαποφασισμένης από τον Ιούλιο expedition και του τελικού προορισμού της. Αλλά ακόμα και έτσι δεν ξέρω με ποια λογική δικαιώνεται κάποιος να ισχυριστεί ότι του πήραμε την ιδέα, αφού την έχουμε ανακοινώσει εδώ και κάτι μήνες.
Δυστυχώς ακόμα και στα αυτονόητα, θα πρέπει να υπολογίζουμε τον παράγοντα της κακίας, της αλαζονείας και της ζήλειας που οδηγεί κάποιους συναδέλφους να μεμψιμοιρούν εναντίον μας, ισχυριζόμενοι –άκουσον, άκουσον- ότι είχαν στο κεφάλι τους την ίδια ιδέα πριν από εμάς, άρα, κακώς πραγματοποιούμε την δική μας.
Δηλαδή στο μέλλον θα πρέπει να ρωτήσουμε δεξιά αριστερά τι σκέπτεται ο καθένας για να μην δημοσιεύσει ότι του κλέψαμε την ιδέα. Ή ακόμα χειρότερα θα δικαιούται ο καθένας να λέει στους πάντες πως ότι γίνεται αυτός πρώτα το… σκέφτηκε!
Στα μηνύματα που φαίνονται δίπλα και είναι διαθέσιμα για οποιοδήποτε έλεγχο, φαίνονται καθαρά οι ημερομηνίες και το αντικείμενο, το οποίο κατηγορούμαστε ότι κλέψαμε ένα μήνα αργότερα!!!
Διευκρίνιση 1η: Ο πληθυντικός είναι τυπικός, αναφέρομαι ΜΟΝΟ στον συνάδελφο που ισχυρίζεται ότι του κλέψαμε την ιδέα.
Διευκρίνιση 2η: Δεν κάνω καμία μομφή -μα καμία- για το περιοδικό που δημοσίευσε το άρθρο. Ακέραια ευθύνη για τα γραφόμενα θεωρώ ότι έχει ο συντάκτης του άρθρου.
Διευκρίνιση 3η: Περιμένω στον ίδιο χώρο του περιοδικού, προς ενημέρωση των αναγνωστών του που με το δημοσίευμα παραπλανήθηκαν από τον εν λόγω αρθρογράφο, να γίνει ανασκευή των κατηγοριών και απερίφραστα να ζητηθεί συγγνώμη στους δυο συναδέλφους και σε μένα για τα όσα κατηγορηθήκαμε, διαφορετικά…
Διευκρίνιση 4η: …προκύπτει αβίαστα το ποιος χάνει την αξιοπρέπεια του, γράφοντας ανυπόστατες κατηγορίες...
SV1BJY

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ!!!
Για την dx-pedition στους Οθωνούς πιστεύω το κάλυψε ο Γιάννης SV1BJY. Προσθέτω μόνο ότι ήταν κοινό μυστικό στην SV3 εδώ και πολλά χρόνια μια τέτοια προσπάθεια, η οποία μετά από πρόταση του SV3CYM ευδοκίμησε μόνο όταν συνεργαστήκαμε με απόλυτη μυστικότητα οι τρεις μας.
Για τον αγαπητό συνάδελφο SV2FPU, που μεταξύ άλλων στο 5-9 με χαρακτηρίζει αρμονική του Πολυμήδη (τι χιούμορ!) έχω μόνο να πω ότι η φαντασία του δουλεύει υπερωρίες!
Τον Αύγουστο όταν ήρθε στο φάρο στην Λευκάδα (δεν ξέχασα να τον ευχαριστήσω για αυτό http://2mdes.blogspot.com/2009/09/j48lh-on-vhf.html.) πλήθος συναδέλφων (SV8BUS, SW8MPI, SW8MPE, SV3AWG ,SV3GKE και SV3GKY) είχαν ακούσει από τον εκεί φαροφύλακα το Νώντα: «…ρε παιδιά αφού έχετε τέτοια τρέλα με τους φάρους γιατί δεν πάτε και στους Οθωνούς που είναι ανακατασκευασμένος ο φάρος ...κλπ» όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι και ο αφιχθείς την μεθεπόμενη μέρα SV2FPU είχαν πλέον το ίδιο όνειρο! Εγώ από την αρχή προσπάθησα να αποφύγω αυτή την συζήτηση για ευνόητους λόγους.
Στην συνάντηση μας στην Θεσσαλονίκη, της οποίας προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία αφού μέρες πριν μου είχε δώσει τα τηλέφωνα, και βεβαίως όταν έγινε δεν ήξερα για την ασθένεια της μικρής (να είσαι σίγουρος πως αν μου είχες πει ότι το παιδάκι ήταν αδιάθετο δεν θα ερχόμουν. Από τα γραφόμενα σου διαπιστώνω όμως πως αντιλαμβάνεσαι εσύ, τον όρο φιλοξενία) θυμάμαι ότι η αματερική κουβέντα μας εκτός των ΑΛΛΩΝ (you know!) ήρθε και στο θέμα των Οθωνών και είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι καθότι οτιδήποτε έκανα θα έθετε σε κίνδυνο την συμφωνία για μυστικότητα που είχα κάνει με την ομάδα μου.
Μετά βεβαίως αποφάσισες αγαπητέ συνάδελφε να προσπαθήσεις την ίδια ημερομηνία να έρθεις στο ίδιο μέρος με την δικιά μας dx-pedition γιαυτό και απευθύνθηκες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος για να βρεις operators!! Μετά την αποτυχία της Αντί-dxpedition σου έγραψες τα περί αξιοπρέπειας στο 5-9.
Για ένα και ΜΟΝΟ λόγο αγαπητέ συνάδελφε μπήκα στην διαδικασία να γράψω τα παραπάνω, και για τον ίδιο λόγο αν χρειαστεί θα επανέλθω. Γιατί στην ζωή μου δύο πράγματα δεν έθεσα υπό αμφισβήτηση, ηθική και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ..........
SV8GKE

Ο τρίτος της παρέας Γιάννης SV3CYM έχει στείλει μήνυμα από την πρώτη μέρα της δημοσίευσης του επίμαχου άρθρου στον συντάκτη του SV2FPU, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ουδεμία απάντηση...

Λόγω του πλήθους των πληροφοριών που φτάνουν σχετικά με τις περιαυτολογίες σε τρίτο πρόσωπο και τις κινήσεις "ορισμένων" για τον τορπιλισμό της διοργάνωσης του SY8VHF, και για να διαφυλαχθεί ότι κάθε νέα πληροφορία είναι έγκυρη, στην παρούσα ανάρτηση οποιοδήποτε ανώνυμο σχόλιο θα διαγραφεί!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Καταρχην θα ηθελα να πω οτι διαβασα με ενδιαφερον την απαντηση γιατι οσον νανε με τον GKE εχω πιει ενα κρασι και τον εχω εκτιμησει σαν ανθρωπο συνεπως δεν το χωραγε καν ο νους μου.
Η απαντηση ηταν αναγκαια απτη στιγμη που υπηρχε σχετικη αρθρογραφια σχετικα. Συνεπως επρεπε να απαντηθει.

Εγω με ενα πραγμα διαφωνω με τον SV1BJY. το περιοδικο απτη στιγμη που δημοσιευει καποιες κατηγοριες ΟΦΕΙΛΕ να ενημερωσει εγκαιρως τους κατηγορηθέντες για να τους δώσει τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους... Αλλιως θεωρω οτι γινεται εκ του πονηρου..
73 de SW1JGW

ΥΓ1 Μπραβο στα παιδια για την πρωτοβουλια για μια αμιγως VHF αποστολη η οποια φανταζομαι εχει χρονια να γινει.. Καλη επιτυχια και με την ευχη για γερα στομαχια γιατι φανταζομαι θα ακολουθησουν και αλλα.

ΥΓ2 στο συναδελφο απο τη θεσσαλονικη θελω να πω οτι ο Πολυμιδης εχει αυτο το στυλ να κανει σατυρα και αυτο το στυλ ειχε και στη στηλη του. και για πολλους απο εμας η στηλη του στο sv νεα ηταν το πρωτο αναγνωσμα και μετα ακολουθουσαν οι μεταφρασεις ξενων αρθρων. Επισης οταν καποιος επιλεγει στη ζωη του να φαινεται και να δειχνετε μεσα απο παρουσιασεις αρθρα κλπ κλπ κλπ τοτε ειναι σιγουρο οτι αφου ειναι επωνυμος θα δεχεται και σατυρα και κριτικη. δεν νομιζω οτι εχει νοημα να σατυρισει κανεις τον sw1jgw που δεν τον ξερει ραδιοερασιτεχνικα η μανα του... Γιατι πολυ απλα δε θα γελασει κανεις.

ΥΓ3 Στον παραπανω ανωνυμο που ειναι καλοψυχος και νοιαζεται για το καλο του hobby θελω να πω οτι βρισκει και τα κανει γιατι εδω εχει βημα ενω εκει που γραφτηκαν πρωτα αυτα δεν εχει ... καλα θα κανει τις υποδειξεις να τις κανει με ενα εμαιλ σε αυτον που αρχισε αυτη την ιστορια.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
takis perreas είπε...

Δεν έχω διαβάσει το "περιοδικό" (και ούτε πρόκειται), αλλά ξέρω πάρα πολλά χρόνια τον Γιάννη!
Και είμαι χαρούμενος γιατί ενώ το σκέφτηκε την ημέρα που γεννήθηκε αυτός να γίνει πρώτος ραδιοερασιτέχνης, του την έφερα εγώ και γεννήθηκα, κάμποσα έως πολλά χρόνια, νωρίτερα και του πήρα την πρωτιά!!!!!!!!
Τις παρτίδες μου με το "περιοδικό τις έκοψα από τότε που δημοσίευσε ένα κεφαλοκατέβατο (κατά το ουρανοκατέβατο) άρθρο, με "απαιτούμενα" ύψη καθέτων κεραιών και όπου ζητούσε για παράδειγμα μια κάθετη για τα 160μέτρα να σηκώσουμε την βάση της σε ύψος 50 μέτρων για να μην έχει σκίαση και να "αναπτυχθεί"? ο λοβός ακτινοβολίας! Χώρια ότι ζητούσε καθαρό χώρο γύρο της κάποια τετραγωνικά χιλιόμετρα!!!

takis perreas είπε...

όχι πίτα με "γύρο"
Γύρω με ΩΜΕΓΑ το γράφει ο κόσμος!

Ανώνυμος είπε...

εγω προσωπικα αναφερθηκα στον GKE και οχι στον Γιαννη γιατι εκεινον δειχνει οτι οικοιοποιηθηκε την ιδεα..
sw1jgw

The road less pedaled είπε...

Οι χρονικές συγκυρίες ωστόσο, δεν είναι καθόλου τυχαίες: Αφού έκλεισαν οι πόρτες σε SV2, SV3 κ.α, μια λύση για να εκτονωθεί η απογοήτευση (και η απόρριψη) είναι εκθέσεις τον άλλον (με οποιονδήποτε τρόπο). Η γνωστή συνταγή.

Όχι ότι συμμερίζομαι τα υπόλοιπα, αλλα το σημείο με τον "καφέ" είναι εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Με αυτόν τον καφέ και μόνο κέρδισε μια θέση στο πάνθεον της φτήνειας.
Ίσως αν μερικοί θυμόταν (κι εκτιμούσαν) τι περιποίηση είχαν οι ίδιοι ως φιλοξενούμενοι, να βοηθούσε. Αλλά δυστυχώς μερικοί άνθρωποι δεν έχουν ντροπή.

Τώρα βέβαια, πως μπορεί να ανταγωνιστεί (και να συγκριθεί) μια VHF αποστολή μια HF .. είναι ένα μυστήριο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του για τις "αγνές" προθέσεις του "Παπαφούνη".

Αν μερικοί νομίζουν πως με μισές αλήθειες, σερβιρισμένες με μισά ψεύδη και κερασμένους "φτηνούς καφέδες" ταπεινώνουν καλούς συναδέλφους, είναι βαθειά νυχτωμένοι.

Μιχάλη & Γιάννη (x2), πολλοί δεν αντέχουν να βλέπουν να γίνεται κάτι κάλο χωρίς να σκίζουν σάρκες. Όπως είπε και ο Δημήτρης παραπάνω, έχει πολλά χρόνια να γίνει μια καλή αμιγώς VHF+ αποστολή. Ολόψυχα, καλή επιτυχία και σίγουρα θα πάω βουνό και θα προσπαθήσω να σας κάνω (αγορίνα.. CW rulz !!)

73 στους συνάδελφους - οι υπόλοιποι ας εξετάσουν τους λόγους για τους οποίους πήραν άδεια.

takis perreas είπε...

Δημήτρη δεν του μιλάω του Μιχάλη γιατί έκανε το 3 ...8!!!!!

SV1EML είπε...

ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ! ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SV1GRN είπε...

Συμφωνώ με τον Δημήτρη και εγώ διάβασα με ενδιαφέρον την απάντηση.
Όλα τα σοβαρά έντυπα καθώς και τα αντίστοιχα δθαδικτυακά (εφημερίδες, περιοδικά, σελίδες κλπ), πριν την δημοσίευση κατηγοριών συνηθίζουν και δίνουν την ευκαιρία υπεράσπισης. Η αντίθετη τακτική ξενίζει. Μάλιστα όσο περισσότερο εξειδικευμένο είναι κάποιο έντυπο, τόσο περισσότερο υπεύθυνο είναι συνήθως.
Ειδικότερα στα ραδιοερασιτεχνικά θέματα, καλό θα είναι αντί το καθήκον αυτό να αφήνεται στους υπεύθυνους, να το κάνει απευθείας ο αρθρογράφος συνάδελφος. Νομίζω ένα τηλεφώνημα και οι αμοιβαίες διευκρινήσεις θα αρκούσαν. Ο συντάκτης όμως επέλεξε τη δύσκολη οδό. Λυπάμαι. Μελλοντικά βέβαια καλό είναι να μεσολαβεί το ρημάδι το τηλεφώνημα...
Ευτυχώς γνωρίζω και εγώ τον Μιχάλη και έχω αντιληφθεί την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.
Βεβαίως όποιος θέλει, μπορεί με την παρέα του να κανονίσει μία αντίστοιχη οργάνωση αργότερα οπουδήποτε, ακόμη και στους Οθωνούς δεν απαγορεύεται.
Εκείνο όμως που με στεναχωρεί ιδιαίτερα και το καταδικάζω είναι οι << κινήσεις "ορισμένων" για τον τορπιλισμό της διοργάνωσης του SY8VHF>>. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμμία σχέση με το χόμπι μας. Μάλιστα υποβιβάζουν αυτούς που κάνουν παρόμοιες κινήσεις στην προ απόκτησης της άδειας τους εποχή.
Σ'αυτό νομίζω θα συμφωνήσετε όλοι. Ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία.
73

The one with no shadow είπε...

Βρε παιδια...

λες και τελειώσαν τα Locators, οι ημερομηνίες και οι συχνότητες!!!

Τόση μάχη για το ποιός θα πάει που και να κάνει τι!

Αν κάποιος ενδιαφέρεται όντως να κάνει την DX-Pedition των ονείρων του, μπορει να ενεργοποιήσει κάποιο απο τα τοοοσα "σπάνια" Locator που υπάρχουν. Καλό το λοιπόν θα ειναι, αντί να αναλωνόμαστε στην πικρία μας που κάποιο κουτάκι θα ενεργοποιηθεί χωρις εμας - μας πρόλαβαν - μας πήραν την ιδέα και δεν συμμαζευεται) αυτό το καλοκαίρι, να βρουμε τρόπο να ενεργοποιήσουμε ενα ακόμα!!!

Το καλό με αυτό το καλοκαίρι ειναι οτι ο ήλιος υπόσχεται πολλά στους τολμηρους του dx-peditioning. Και αφου σας αγαπώ, θα σας ρίξω και μια ιδέα -

Εχετε δει τα Kύθηρα, αν ειναι σε σπάνιο Locator?!?!? ΗΙΗΙ...

Στην νότια πλευρά του, η Βίγλα ειναι σε υψόμετρο 440μ.. και εχει θάλασσα παντου τριγύρω. Τρόπο με Γαλλία και Ισπανία ανοιχτά (Iταλία και Μάλτα δεν συζητάμε κάν) και όλο το Aιγαίο φυσικά. Υδατοδίαυλοι για καλύτερα multihop μέχρι την Ρωσία... Απο την κορυφή μεχρι το ισραήλ Περνάς μονο πάνω απο Θάλασσα.

The one with no shadow είπε...

Και που ειστε - εχει τρόπο σήμερα... για κάνετε κανα scan εκει που ειστε μηπως περάσει κανα "Λαυράκι".....

73 de SV9OFO (εορταζων σήμερα, οι ψαρές τρίχες πυκνώνουν επικίνδυνα.... hihi)