Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ν' άκουγε ο Θεός τον κόρακα, όλοι οι γάιδαροι θα ψοφούσαν....

Μεθαύριο 24/10/2010 στη Θεσσαλονίκη θα γίνει ημερίδα για τις ραδιοερασιτεχνικές ψηφιακές επικοινωνίες. Μια παρουσίαση με συνεργασία της ΕΡΒΕ και της ΕΕΡ.
Κατά διαβολική σύμπτωση -εντελώς τυχαία- την ίδια ημέρα κάνει κάτι αντίστοιχο και ο ΣΕΡ στην κοντινή Φλώρινα.
Είναι ευχάριστη αυτή η κινητικότητα όταν μάλιστα είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Θα πρότεινα, για να τονιστεί η ομοψυχία και η ομοφωνία των ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων ως προς το θέμα των ψηφιακών, να σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο κοινή απόφαση υπέρ του D-STAR.
Γιατί με τις θέσεις του ΣΕΡ στη διαβούλευση υπήρξε σύγχυση! Μην τύχει και τις πάρουν στα σοβαρά και απαγορέψουν το D-STAR γιατί μετά…τζάμπα τα σεμινάρια!

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τί από τα δύο είσαι:
ο κόρακας
ή
ο γάιδαρος;

2Μδης είπε...

Εγώ λέω την παροιμία, ΕΣΥ διάλεξε...

Ανώνυμος είπε...

Διαλεξα. Δεν είναι και δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα ολοι σε καταλαβαν

sv8gke είπε...

2μδη αληθεύει ότι σε είδαν πριν μισή ώρα να περνάς από τα Μάλγαρα πηγαίνωντας να παρακολουθήσεις το σεμινάριο ψηφιακών;;;
Μιας και είναι ο νέος σου έρωτας τα digi...

2Μδης είπε...

Θα σου πω αύριο που θα γυρίσω!

Ανώνυμος είπε...

Πολλή καλό το σεμινάριο. Μπράβο και στης δύο πλευρές. Τελικά η ουσία δεν είναι στο θέμα αλλά η γνώση. Από εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Άριστος ο κ. Μάνος. Άμεσος και κατατοπιστικός.
Μπράβο. Αυτό είναι και το νόημα των συλλογών έτσι συσπειρώνουν τα μέλη τους.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στις προσπάθειες και των δύο σωματείων. Παρόμοιες προσπάθειες χρειάζεται να επαναλαμβάνονται. Εύχομαι να επαναλαμβάνονται κατανοώντας της υποχρεώσεις και τον περιορισμένο χρόνο των διοργανωτών.
Συγχαρητήρια και στον κ. Μάνο ο οποίος κατέχει πολύ καλά το d-star (ένα mode που θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο μελλοντικά - μην θυμώνεις 8GKE με τα ψηφιακά pse) καθώς και την κομπιουτεροδικτυακή φιλοσοφία του d-star, αφού είναι ο πρωτεργάτης αντίστοιχων ψηφιακών συστημάτων από παλιά.
6146

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τον κύριο του 1ου δημοσιεύματος, καλό θα ήταν να ήταν λιγότερο χαιρέκακος. Ακόμη και κάποιος που δεν διαβάζει συνεχώς τα μπλογκ καταλαβαίνει ποιός είναι...
6146

2Μδης είπε...

Δεν έμαθα πολλά για την παρουσίαση των ψηφιακών, από τα λίγα που βλέπω φαντάζομαι ότι ήταν επιτυχής.
Μακάρι να γίνει και στην Αθήνα κάτι αντίστοιχο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήθελα να φέρουμε δεμένους και φιμωμένους κανα δυο γνωστούς "αναλογικούς" και να τους υποχρεώσουμε να παρακολουθήσουν.
Στο τέλος να τους βγάλουμε τα φίμωτρα και να τους ζητήσουμε να σχολιάσουν το γεγονός!!!

sv8gke είπε...

Μέχρι τότε....μπορεί και να τους βρεις στ hf,πολλά γίνονται τωρα τελευταία!!!

SV1OAA είπε...

αντισταση αδέλφια..!!

SW1NJX είπε...

Ειναι απαραίτητο να γίνει και στην Αθήνα τέτοιο σεμινάριο. Νομίζω ότι πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ενδιαφέρεται να ψαχτεί με τα ψηφιακά.

sv8gke είπε...

Να κάνετε να κάνετε και στην Αθήνα.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας εγώ,ο ΟΑΑ και η Ελένη Λουκά θα βρισκόμαστε έξω από τον χώρο και θα καίμε κάρτες ήχων,θα ποδοπατούμε interface και θα σπάμε λάπτοπ(τα παλιά βέβαια που έχουν ήδη χαλάσει)

Δεν θα περάσει έτσι εύκολα η χούντα των ψηφιακών!!!

2Μδης είπε...

Σύντροφοι,
Ψηφιακοί όλων των νομών, ενωθείτε!

SW1NJX είπε...

Εγω εφτιαξα και σύλλογο (ειναι της μόδας). Ψηφιακή Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αθηνας (ΨΟΡΑ). Πρώτο μέλημα η εγκατάσταση 10 αναμεταδοτών για ψηφιακά στο λεκανοπέδιο.

Ανώνυμος είπε...

ψωριαριδες ολου του κοσμου ενωθειτε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να μας πεις ότι το σεμινάριο του ΣΕΡ ήταν το πέμπτο που έγινε φέτος πάνω στα ψηφιακά.
Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΣΕΡ και ανάγκασε την ΕΕΡ να βάλει μέχρι και καινούργια φωτεινή ταμπέλα στα γραφεία της!
Πάντως ραδιοερασιτέχνη με τέτοιες παρωπίδες όπως εσύ, 2Μδη, δεν έχω ξαναδεί.

Ανώνυμος είπε...

ένα μεγάλο μπράβο που έκανε την ιδία ημέρα και ώρα σεμινάριο με το ίδιο θέμα!

2Μδης είπε...

Για τον ΣΕΡαίο που παραπονιέται:
Έχεις άδικο φίλε μου! Έχω προβάλει δραστηριότητες του συλλόγου στο παρελθόν, μεταξύ άλλων την εκδρομή στο Ναύπλιο, τα ποτίσματα και τις δενδροφυτεύσεις, την επιστολή στον πρωθυπουργό... Γιατί παραπονιέσαι;

Ανώνυμος είπε...

2ΜΙΔΙ σε παρακαλω να μεσολαβησεις ωστε ο 8γκεκα να μπορει να γινει μελος στο ΣΕΡ. Εσενα δεν σε θελουμε αλλα δεν μπορουμε να τους αποκλεισουμε ολους.Απο το ναυπλιο με αγαπη. H πρωτη πρωτευουσα, το πρωτο D star, ο πρωτος πανελλαδικος σύλλογος.

Γκιωνης

2Μδης είπε...

Βρε τον δίνουμε τον Γκέκα;;;

sv8gke είπε...

Αυτό έλειπε,να δώσετε το δέκα το καλό!!!!
Από μετριοφροσύνη ξεχειλίζω..

Ανώνυμος είπε...

Με το EUROQSLBUREAU δεν έχεις ασχοληθεί 2μδη. Τόσο μεγάλο είναι το αγγούρι και δεν μπορείς να το διαχειριστείς!!!

Ανώνυμος είπε...

Παλι κακος και αδικος γινεσαι.
Ο ΣΕΡ το εχει ανακοινωσει στη σελιδα του απο τις 29-09-2010.
Η ΕΕΡ το εχει ανακοινωσει στη σελιδα της μόλις στις 18-10-2010.

20 μερες μετα.
Μα και στην ιδια περιοχη?
Παει πολυ δεν νομίζεις??

<>

Λαθος

Αυτος που την κανει παλι γυριστη μαλλον ειναι ξανα η ΕΕΡ. Σου θυμιζω πως τα ιδια ακριβως εγιναν και στο κυνηγι της αλεπους του ΣΡΕ. Και μετα βγηκαν και ελεγαν πως δεν το ήξεραν.

Τυχαιο?

Αυτα δεν συμβαδιζουν με το σλογκαν της ΕΕΡ
<< ο ραδιοερασιτεχνισμος ενωνει >> αλλά με το
<< ο ραδιοερασιτεχνισμος μας κανει μπαχαλο >> και με το
<< ο ραδιοερασιτεχνισμος κανει καλο στο ταμειο μας >>

Μπραβο μας

2Μδης είπε...

A δεν σας βρίσκω πουθενά! Όταν γράφω για το σερ μου λέτε να μην ασχολούμαι. Τώρα που δεν έγραψα για το ευρωμπιρό μου λέτε γιατί δεν γράφω...

Λοιπόν φίλε μου που γράφεις για το μέγεθος του αγγουριού και ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ, έχεις δίκιο! Δεν έχω πείρα σαν τη δική σου στα αγγούρια.

Επί του θέματος: μακάρι να σας απασχολήσει το θέμα της κάρτας QSL γενικότερα. Θα είναι μια καλή αρχή για αρκετούς που αγνοούσαν τόσα χρόνια την ύπαρξη και χρήση της. Πιθανόν να γίνει και αφορμή για πολλούς να μάθουν και άλλα άγνωστα πράγματα όπως το DX το bandplan και άλλα τα οποία μέχρι τώρα αγνοούσαν.

Μακάρι επομένως να πετύχετε να βγάλετε πολλούς ενεργούς ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι θα κάνουν επαφές και θα στέλνουν κάρτες και βεβαίως θα μπορείτε να τους τις διακινείτε...

Ωστόσο, άφήστε να κλείσετε κανα δίμηνο διακινώντας κάποιες χιλιάδες καρτών, και μετά βγείτε να υπερηφανευτείτε για το έργο σας.

Η ΕΕΡ παρεπιπτόντος διακινεί τις κάρτες με απόλυτη επιτυχία δεκαετίες τώρα, ένα έργο που αν προσπαθήσετε να κάνετε θα αντιληφθείτε πόσο δύσκολο είναι και πόσα συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους συναδέλφους εργαζονταν εθελοντικά και ΣΕΜΝΑ τόσα χρόνια.

ΑΝ μπορείτε, ακολουθείστε το παράδειγμα τους!

73

Ανώνυμος είπε...

Οι καλοί καπετάνιοι στα αγγούρια φαίνονται. Δεν πιστεύω να έγραψες εσύ την ανακοίνωση της ΕΕΡ και να κάνεις τώρα τον Κινέζο.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή λίγο με την αγγουρολογία, γιατί άλλος τα τρώει και δροσίζεται και άλλος τα τρώει και ζορίζεται. Όσο για τον ΣΕΡ ας ξεδιαλύνει τι κάνουμε με το D-Star, Αν δηλαδή το προωθούμε με η χωρίς σεμινάρια, η αν το στέλνουμε στο πυρ το εξώτερο σύμφωνα με την εισήγηση τους στην διαβούλευση και τα ξαναλέμε.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα με το D-STAR είναι ότι η εταιρία που το διακινεί χρησιμοποιεί τον κώδικα λογισμικού κατ΄ αποκλειστικότητα, δηλαδή τον διαχειρίζεται εμπορικά. Οι άλλες εταιρίες έχουν και αυτοί ανάλογα κλειδωμένα λογισμικά --υπάρχουν και ελεύθερα --, αλλά τα έχουν για επαγγελματικούς σκοπούς που έχει προτεραιότητα η ασφάλεια των δεδομένων. Στον ραδιοερασιτεχνισμό δεν νοείτε απόκρυψη ή κωδικοποίηση της πληροφορίας. Προφανώς εκεί βασίστηκαν και προχώρησαν σε αυτήν την πρόταση.
Ας υποθέσουμε ότι εγώ δημιουργώ ένα ψηφιακό λογισμικό πχ SSTV –2, κατασκευάζω και μία πλακέτα αποκωδικοποίησης για να την πουλάω 500€ και το διανέμω για ραδιοερασιτεχνική χρήση. Είναι σωστό, είναι ραδιοερασιτεχνικό?

Y.Γ. Απαγορεύεται στα blog να κάνεις αγγουρολογία?

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι αν το D-Star είναι αντι-ραδιοερασιτεχνικό η όχι. Αυτό είναι αντικείμενο άλλης κουβέντας. Όσο για την Ελλάδα κρυπτογραφημένο θεωρείται κάτι αν δεν μπροείς να βρείς το μέσο με το οποίο να το ακούσεις. Αν μπορείς (έστω και επί πληρωμή) δεν θεωρείται κρυπτογράφηση, Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, το θέμα είναι αν θεωρούμε λογικό ένας Σύλλογος με τις ενέργειες του από την μία να το υποστηρίζει και από την άλλη να το αφορίζει. Μήπως δεν ξέρουν τι τους γίνεται; αναρωτιούνται τα μέλη του και όχι μόνο!

The one with no shadow είπε...

"Αν μπορείς (έστω και επί πληρωμή) δεν θεωρείται κρυπτογράφηση"

Ισα - ίσα. η 68000/763/2002 ξεκινά ως εξής

"Εχοντας υπόψη.... Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού."

ο'τι θα ανάγκαζε το κράτος (υπουργεία, νομαρχίες, ανεξάρτητες αρχές) να προβεί σε επιβαρυνση του προυπολογισμου (προμήθεια εξοπλισμου κλπ. πέραν των ήδη για την λειτουργία των υπηρεσιών αποκτηθέντα) ειναι εκτός της Υ.Α. αυτόματα και χωρίς περιστροφές.

73

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση 68000 δεν οριοθετεί τι είναι κα τι δεν είναι κρυπτογράφηση επικοινωνιών. Αλλά και έτσι να ήταν, το ΥΥΜΔ ακόμα και για να παρακολούθησει απλές αναλογικές επικοινωνίες, υποχρέωση του που απορέει από την ίδια Υ.Α., θα έπρεπε να κάνει σχετική προμήθεια και να βάλει το αντίστοιχο ποσό στον προυπολογισμο του Υπουργείου. Ας πάρει λοιπόν τώρα η το καινούργιο Icom (IC-9100)η τις καινούργιες σειρές δεκτών που παίρνουν την αποκωδικοποίηση του D-Star σε μια πλακέτα με ελάχιστη επιβάρυνση. Σε μια κρατική δαπάνη προμηθείας (αν γίνει ποτέ) τα 100 Ευρώ ανά τεμάχιο θα ήταν το πρόβλημα; Στο κάτω κάτω μέχρι να υλοποιηθούν τα όσα έλεγε η 68000 πέρασαν μπόλικα χρόνια και οι σχετικές δαπάνες δεν έγιναν ποτέ ούτε κανέις προυπολογισμός επιβαρύνθηκε. Ευκαιρία λοιπόν τώρα με την αναθεώρηση της, να προβλέψουν και όσα απαιτούνται και δεν έγιναν από το 2002-2010. Το 2011 είναι κοντά.

The one with no shadow είπε...

αν εχετε ποτέ ασχοληθεί με τις κρατικές προμήθειες θα ξέρετε οτι ειναι παράνομο να δηλώσεις φωτογραφικό διαγωνισμό που να συμμετέχει εξοπλισμός μόνο μίας εταιρείας, αγαπητέ ανώνυμε.

Αν λ.χ. η Kenwood ή ακόμα και η wouxun αυριο το πρωί βγάλει Dstar, ισως και να γίνεται. Επι της παρουσης όμως, τζίφος. και μιά που θα πεταχτήτε να μας πειτε να πάρουν κανα dvDongle και τα ρέστα, πάλι θα σας πώ οτι τα μηχανήματα που θα συμμετέχουν σε κάποιον δυνάμει διαγωνισμό θα πρέπει να διακρίνονται απο μια κάποια αξιοπιστία. οπότε όξω και το dvdongle. Αλλά ακόμα και αν η Kenwood ή η Yaesu Εβγαζαν d-star, πάλι η ατέλεια στην ολοκληρωση της παράδοσης του αλγόριθμου καθιστά κωδικοποιημένη την εκπομπή, αφ' ενός διότι η 68000 αναφέρεται ρητά σε μη γνωστό κώδικα (αν ειναι γνωστός πείτε μου απο που να τον κατεβάσω γιατι τον χρειάζομαι αν όχι τότε ειναι παράνομος και πρεπει αμεσα να παυσει κάθε εκπομπή που τον χρησιμοποιεί), αφ ετέρου διότι η παρακολουθηση των εκπομπών αυτών απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό απο το ΥΥΜΔ και ετσι επιβαρύνεται ο προυπολογισμός.

Αυτή η παραδοχή του οτι δεν επιβαρύνει τον προυπολογισμό συνιστά την ίδια την Υ.Α. νομιμη. Διότι αν τον επιβάρυνε θα επρεπε να τεθεί ενώπιον του κοινοβουλίου. Και το να τεθεί ο ραδιοερασιτεχνισμός ενώπιων κοινοβουλίου ειναι κάτι που δεν το θέλει κανενας σας.

οπότε ξεκολλάτε με τον AMBE και αν θελετε ασχοληθείτε κι εσεις με τους υπόλοιπους να φτιάξουμε κανα κώδικα. Αν δεν ξέρετε, ψάξτε για τον codec2 - πάντα υπάρχουν περιθώρια να βοηθήσεις όσο άσχετος κι αν εισαι ή όχι.

73

2Μδης είπε...

"...αν όχι τότε ειναι παράνομος και πρεπει αμεσα να παυσει κάθε εκπομπή που τον χρησιμοποιεί..."

Ξεχωρίζω τα παραπάνω από το σχόλιο του συναδέλφου sv9ofo για να γίνουν κατανοητά τα... ευνόητα!

Πάντως ο ΣΕΡ που πρότεινε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ στη διαβούλευση, κάνει σεμινάρια για το d-star...

The one with no shadow είπε...

Εγω προ-τείνω τα νόμιμα.

απο κει και πέρα, ο καθένας ειναι υπευθυνος να ορίσει την στάση του.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ SV9OFO τι σχέση έχουν οι κρατικές προμήθειες με τον ραδιοερασιτεχνισμό; Άσε και που στις κρατικές προμήθειες υπάρχουν φωτογραφικοί διαγωνισμοί εσκεμμένα η μη. Πριν μερικά χρόνια ζητήθηκε από τις Νομαρχίες να καλύψουν για την ετήσια βοήθεια προς τους ραδιοερασιτέχνες πομποδέκτες με ενσωματομένο tnc για φορητή χρήση APRS. Μόνο η Kenwood πληρούσε την προυπόθεση, τι να γινόταν, να παίρνανε από την Icom και να σέρνανε και ένα εξωτερικό tnc με καλώδια και ένα laptop από κοντά επειδή δεν υπήρχε άλλη εταιρεία με παρόμοιο προιόν;
Είναι επιχείρημα αυτό;

Όσο για το ΥΥΜΔ δεν έχει καθόλου εξοπλισμό σήμερα άρα τι επιβάρυνση μπορεί να προκληθεί.

Τέλος και σε ότι αφορά την 68000 αγαπητέ είναι θέμα ερμηνείας. Ο κώδικας δεν είναι "μη γνωστός" η DVSI τον ξέρει πολύ καλά δεν είναι "ανοικτός". Και αν αυτό, κατά την γνώμη σου, δεν ικανοπoιεί την 68000 μπορεί να ικανοποιεί την επόμενη. Στο μεταξύ και όσο περιμένουμε για την νέα Υ.Α., ας κυττάξουμε άλλα που βγάζουν μάτι π.χ. δεκάδες λίνκ και επαναλήπτες που λειτουργούν χρόνια χωρίς άδεια η το εμποριο των ραδιοερασιτεχνικών αδειών που έχει ενταθεί προσφάτως λόγω της επικείμενης αλλαγής...

The one with no shadow είπε...

Αλλο πράγμα τα "ελέυθερης διάθεσης" κονδύλια εξοπλισμου του προυπολογισμου πυροπροστασίας της εκάστοτε Νομαρχίας και άλλο πράγμα
να δημιουργουμε ανάγκες για κρατικές προμήθειες εκεί που δεν υπάρχουν.

Το ΥΥΜΔ δεν εχει τεχνολογικό εξοπλισμό στην παρακολουθηση φάσματος διότι το εποπτευει πλέον ανεξάρτητη αρχή. Η ίδια που θα κληθέι να προβει σε προμήθειες για την επιτήρηση ραδιοερασιτεχνικών ή μη εκπομπών σε κρυπτογραφημένο κώδικα, γιατι οι δέκτες ευρείας περιοχής με δυνατότα καταγραφής που διαθέτει δεν επαρκουν για την παρακολουθηση της συγκεκριμένης εκπομπής. Αντι αυτου θα πρέπει να προμηθευτεί συγκεκριμένου τυπου εξοπλισμο που μόνο ενας κατασκευαστής παράγει, ανα σταθμό επιτήρησης. κάθε νέος σταθμός επιτήρησης που θα δημιουργείται , θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και ενα τέτοιο μηχάνημα. γι αυτό και μονο αν εισαι πωλητής της εν λόγω εταιρείας θα μπορουσες να υποστηριζεις τόσο σθεναρά το να προβει το κράτος σε τέτοια δαπάνη, και δή με τα χάλια που εχει και την αναγκη δημοσιονομικου εξορθολογισμου που εχει.

"Ο κώδικας δεν είναι "μη γνωστός" η DVSI τον ξέρει πολύ καλά δεν είναι "ανοικτός". "
Στο Ελληνικό κράτος τον δίνει "χωρίς επιβάρυνση του προυπολογισμου"? αν όχι ειναι κλειστός. Οταν καταλάβεις οτι απλά διυλιζεις κώνωπες για τα βγάλεις το νόημα που θές, θα χαρουν πολλοι....

Αν στην επόμενη υπάρχει πρόβλεψη για επιβάρυνση του προυπολογισμου, ήτοι αν γίνει νόμος του κράτους και ψηφιστεί απο το σύνολο των αντιπροσώπων της βουλής

(αφου για το κ....συστημα θέλετε να δώσετε λόγο στην κάθε κυρα κατίνα της γειτονικής ταράτσας που λέει οτι το δορυφορικό σας πιάτο εχει ακτινοβολία)

και κληθεί η ΕΕΤΤ να αποκτήσει εξοπλισμό επιβαρύνοντας την τσέπη κάθε μισθωτου των 592 ευρώ μεταξύ άλλων) προκειμένου εσεις να εχετε ψηφιακή επικοινωνία σε ακόμα ενα κλειστό σύστημα (λες και δεν κάνετε τα κινητά σκουλαρίκι κι εσεις)

Τι να σας πώ. Θα σας θυμίσω οτι "όποιος σπέρνει ανέμους δρέπει θύελλες" και οτι σκαλίζετε πράγματα τα οποια μπορουν να αποβουν επικίνδυνα.

Ανώνυμος είπε...

2μδη εγώ ένα πράγμα κατάλαβα. Εκτός από αυτούς που δεν καταλαβαίνουνε υπάρχουν και αυτοί που ΔΕΝ θέλουν να καταλάβουν!!!!!

The one with no shadow είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι γιατί με επιβεβαιώνεις!