Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

FD2012 + VHF Contest 2012


  Χρήστος SV4MLF/P από το KM09RJ μαζί με τον Θεμιστοκλή SV4QXF στα HF. Υψόμετρο 1660μ.




 Χρήστος SV4MLF/P από το KM09RJ μαζί με τον Θεμιστοκλή SV4QXF στα HF. Υψόμετρο 1660μ.


Χρήστος SV3/SV1NJX κάτω από την εντυπωσιακή ανεμογεννήτρια στην Κορινθία KM17JS 990μ υψόμετρο...




 Η τετράδα του SZ8L στο KM08HR...

 GKEκας επί το έργον...

Το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν το Field Day και το VHF Contest (144ΜΗz) Από το πρωί του Σαββάτου ωστόσο, φόβος και τρόμος εξαπλώθηκε στις τάξεις των συναδέλφων που ετοιμάζονταν να εκδράμουν για την εκδήλωση αφού είχε διασταυρωθεί η πληροφορία ότι νεαρή συνάδελφος έπαιρνε τηλέφωνο να ευχηθεί "καλή επιτυχία" σε συμμετέχοντες...

Έκλεισα το κινητό μου και έβαλα μπροστά το όχημα αφού πριν έλεγξα προσεκτικά τα λάδια, το νερό, τα υγρά των φρένων, τους αεραγωγούς, τον αέρα στα λάστιχα, τις βαλβολίνες, το φίλτρο του κλιματιστικού, τις ασφάλειες, ενώ πήρα μαζί μου και όλα τα χαρτιά από ασφάλεια αυτοκινήτου και άδεια για τον ασύρματο μέχρι εκκαθαριστικό εφορίας και πιστοποιητικό γέννησης από την ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών... Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί!

Στην Αθηνών Λαμίας η κίνηση ήταν υποτονική αλλά παρόλα αυτά στον ασύρματο άκουγα συναδέλφους να προπορεύονται ή να ακολουθούν την πορεία μου. Όχι, δεν πήγαιναν για το Field day! Ως γνήσιοι ραδιοερασιτέχνες πήγαιναν στο χάμφεστ της Λάρισας. Ναι, ξέρετε η Λάρισα είναι πολύ μπροστά ραδιοερασιτεχνικά και σου λέει "τι Field day και κουραφέξαλα; Εμείς θα κάνουμε χάμφεστ!" Ως γνωστό τα χάμφεστ είναι η επιτομή του ραδιοερασιτεχνισμού γιαυτό και κάθε σύλλογος που σέβεται τον εαυτό του διοργανώνει και ένα hamfest. Μάλιστα υπάρχουν και πιο προχωρημένοι σύλλογοι που αντίθετα με την Λάρισα που διοργανώνει χάμφεστ πάνω στο Field day, αυτοί διοργανώνουν Field day όποτε τους βολεύει! Προφανώς θεωρούν ότι η ημερομηνία ενός Field day αποφασίζεται δια βοής σε κάποια καφετέρια από τα μέλη ενός συλλόγου στην Αμαλιάδα και τέλος! Βγαίνουμε στον αέρα και καλούμε "cq Field day-cq Field day...". Εντάξει, ακούνε και οι κουτόφραγκοι και γελάνε αλλά, ποιος τους λογαριάζει;;

Φτάνοντας μετά από αρκετή ώρα σε μεγάλο υψόμετρο (2300m asl) βόρεια της κορυφής του Παρνασσού διαπίστωσα ότι έκανε αρκετή παγωνιά, ασυνήθιστη για την εποχή. Γύρω στους 12 βαθμούς και ήταν μεσημέρι! Άρχισα να στήνω την κεραία. 2 εξάρες σε σχέδιο του "Γερμανού", την μία κάτω από την άλλη... ΟΚ, τσάκισε ο ιστός στην πρώτη προσπάθεια να τον σηκώσω αλλά δεν τρέχει τίποτα! Ήμουν προετοιμασμένος για χειρότερα!! Αναγκάστηκα -για να κερδίσω ύψος- να σκαρφαλώσω σε έναν ξύλινο φράχτη  και να στερεώσω εκεί το μοτέρ. Στη συνέχεια έστησα το σταθμό. FT-897 ενισχυτής 100 Watt και προενισχυτής λήψης. Το υπο δοκιμή κύκλωμα αυτή την φορά ήταν ένα δικτύωμα εσωτερικά στον ρότορα με το οποίο έκοψα το θόρυβο που είχα στο δέκτη μου κατά την περιστροφή της κεραίας. Δούλεψε κανονικά ακόμα και με την ισχυρή προενίσχυση, δεν είχα δυσκολία στο να "πικάρω" τους χαμηλούς σταθμούς χωρίς να χάνονται μέσα στο θόρυβο του ρότορα...

Λίγα λεπτά πρίν την έναρξη του contest έριξα μια ματιά στους ραδιοφάρους να δω την διάδοση. Στο 144,485 το sv3bsf/b ήταν νέα εμφάνιση (το είχα ακούσει και τον Ιούλιο) στο  144,450 το sv2jl/b έφερνε ''9+ντουβάρια" και στο 144,440 ο ραδιοφάρος του sv2dcd δυνατός μεν αλλά με παρεμβολή!! (Τουέλβ πόϊντς του... Λάρισα!!!!) Άλλη μια πρωτοτυπία της Θεσσαλικής πρωτεύουσας και των εκεί συναδέλφων: Έχουν πηγαδάκι στο 144,440!!!!!!!!!! Νομίζω ότι έχουν και λινκ! Εντάξει, το bandplan λέει ότι η συχνότητα είναι αποκλειστική για ραδιοφάρους αλλά ποιος ασχολείται τώρα με αυτά; Άμα οι Λαρισαίοι βολεύονται να μιλάνε εκεί είναι να τους ξεβολέψει κάποιος; Αφήστε το λοιπόν και αυτό το θέμα να χρονίζει, βέβαια με τον καινούριο κανονισμό αυτό θεωρείται επιζήμια παρεμβολή αλλά στην Ελλάδα ζούμε. Ωχ καήμενε μουουουουουου...!

Η πρώτη μέρα του κόντεστ δεν είχε πολλές εκπλήξεις από πλευράς διάδοσης. Οι περισσότερες επαφές ήταν μέχρι τα 400 με 500 χιλιόμετρα. Εκτός των ελληνικών σταθμών άκουγα αρκετούς Βούλγαρους και Τούρκους. Δυστυχώς αρκετοί από αυτούς είχαν στρατοπεδεύσει στη συχνότητα κλήσης και έλεγαν τον πόνο τους. Εντύπωση μου έκανε που είχαμε και δικούς μας να έχουν ρίξει άγκυρα στο 300. Το απέφυγα όσο μπορούσα, από τις 51 επαφές μου μόνο οι δύο έγιναν με σταθμούς που καλούσαν στο 300. Η μία με τον sv4mlf και η δεύτερη με τον sv8ep. Ο δεύτερος -μάλλον για να ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας- έβγαινε με κάθετη πόλωση και δεν άκουγε τους σταθμούς που του απαντούσαν αλλά σημασία έχει ότι τον άκουγαν οι άλλοι. Η συχνότητα βάφτηκε και με ελληνικό χρώμα!

Καλούσα στο 144,260 και ανεβοκατέβαινα 2-3 χιλιόκυκλους αναλόγως του QRM. Στο 245 ο sz8l από Λευκάδα, στο 250 ένας Ε7 με ωτασπίδες, στο 265 ο sv3pjl. Ο sv1njx συνήθως στο 305. Υπήρχαν και άλλοι σταθμοί που ανεβoκατέβαιναν χωρίς να έχουν συγκεκριμένο QRG ενώ την Κυριακή έγιναν και δοκιμές ευρυεκπομπής: Κάποιοι σταθμοί ακουγόντουσαν σε περισσότερες από μια συχνότητες! Συγχρόνως!!

Η δεύτερη μέρα ήταν καλύτερη και αυτό φάνηκε από το πρωί! Εκτός ότι άνοιξαν οι ουρανοί προς Βορρά και έκανα αρκετούς LZ, YO, YT, στρέφοντας ανατολικότερα βλέπω ένα τερατώδες σήμα από τον UU8J. Σήμα που δεν μου έφερναν ούτε οι κοντινοί μου ελληνικοί σταθμοί!! Το καλύτερο(;) ήταν ότι στην ίδια συχνότητα καλούσαν και ελληνικοί και βουλγάρικοι σταθμοί χωρίς να αντιλαμβάνονται την παρουσία του Ουκρανικού σταθμού ο οποίος -εννοείται- τους "ξενύχιαζε" όλους... 

Λίγο αργότερα άλλος ένας ουκρανικός σταθμός us1iy -πιο χαμηλός αλλά καταληπτός 100%- έμπαινε στο λόγκ, χαρίζοντας μου την πιο μακρινή επαφή με τροποσφαιρική διάδοση απ όσο θυμάμαι. 1632 απίστευτα χιλιόμετρα, και πιθανόν από τις πιο μακρινές που καταγράφηκαν στην συγκεκριμένη διοργάνωση πανευρωπαϊκά!

Η δυσκολία και στις δυο επαφές δεν ήταν τεχνική ή χειριστική -έγιναν με την πρώτη- αλλά με πίεση χρόνου μήπως χαθεί ο σταθμός πριν πάψει να λέει στην ακατάληπτη γλώσσα του όσα λέει κάποιος σε ένα πηγαδάκι. Αυτό το λάθος που κάνουμε όλοι μας κρατώντας για ώρα το μικρόφωνο και λέγοντας ένα κάρο παπαριές χωρίς να περάσει από το μυαλό μας ότι εκείνη την ώρα κάποιος DX σταθμός μας έχει ακούσει και περιμένει ένα κενό για να μας καλέσει... Ειδικά σε κόντεστ με τόσους σταθμούς στον αέρα.

Τους δυο ουκρανικούς σταθμούς τους άκουγα για ώρες, τον έναν πάντα πάνω από 8 μονάδες τον άλλο χαμηλότερα. Διαπίστωσα ότι στο 300 την ίδια ώρα ακουγόντουσαν και άλλοι... με QRM όμως από σταθμούς που μίλαγαν μεταξύ τους ή κάνανε "ατέρμονες" κλήσεις. Ευτυχώς πρόλαβα τους έγραψα και σε βίντεο που δημοσίευσα στην προηγούμενη ανάρτηση. Έτσι υπάρχουν επιπλέον πειστήρια ότι οι επαφές έγιναν και δεν κινδυνεύω να κατηγορηθώ ότι τις έκανα στο τσατ ή στο τηλέφωνο...

Α! Τι θυμήθηκα; Το "παρεάκι" ρε παιδιά! Δεν βγήκε φέτος από την Πεντέλη -ευτυχώς δεν βγήκε και από τα μπλογκς- να βγάλει τον οχετό του εναντίον όσων συμμετείχαν. Τι απώλεια! Το μέγα αυτό ραδιοερασιτεχνικό κεφάλαιο του τόπου μας, ο ηλίθιος ο πανηλίθιος και ο τρισηλίθιος. Προφανώς ήταν στο πρωϊνό hangover από τους πανηγυρισμούς για τα 400 μέλη...

Μεσημέρι Κυριακής είχα θέμα: ενώ προσπαθούσα να κάνω επαφή με έναν  LZ διαπιστώνω μια τυχαία εξασθένηση στη λήψη και τα στάσιμα στο Θεό!! Κατεβάζω την κεραία και επιδιορθώνω την κάθοδο. Το πιν του Ν-type της καθόδου έχει πάρει φωτιά -συμβαίνουν αυτά- και δεν έκανε επαφή με το splitter! 

Ευτυχώς η διάδοση με περίμενε... Έκλεισα τον σταθμό πριν τις 3 το απόγευμα της Κυριακής. 51 επαφές μόνο αλλά όσο συνειδητοποιούσα την επαφή με τον ουκρανό στα 1632 χιλιόμετρα τόσο περισσότερη ικανοποίηση απολάμβανα. Είναι αλήθεια ότι φέτος -μετά από τόσα χρόνια-  δεν περίμενα κάτι τόσο εντυπωσιακό... Επίσης θα θυμάμαι το κρύο της νύχτας, έφτασε μέχρι και 3 βαθμούς!!

Είναι γεγονός ότι το "fielday" τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει και μπορεί ανέβει ακόμα περισσότερο. Ίσως οι σύλλογοι ανά την επικράτεια θα έπρεπε να συμμετέχουν ομαδικά και να προτρέπουν και τα μέλη τους να συμμετέχουν. Επίσης θα ήταν καλό ότι διοργανώνει η κάθε παρέα να είναι σύμφωνη με το ημερολόγιο της IARU r1 εκεί που ανήκουμε όλοι ανεξάρτητα περιοχής, συλλόγου, ή φιλοσοφίας! 

Θα πρότεινα να γίνεται και σοβαρότερος έλεγχος των συμμετεχόντων και κατά πόσο οι επαφές γίνονται σύμφωνα με το bandplan (μήπως να μηδενίζονται όσοι στρατοπεδεύουν στη συχνότητα κλήσης;) αλλά ήδη φέτος θα αναρτηθούν τα log's οπότε είμαστε σε καλό δρόμο...

Θα αναρτήσω το log ανεξάρτητα αν θα το στείλω στην ΕΕΡ ή όχι, για να μπορεί οποιοσδήποτε να το ξεψαχνίσει...

Εύχομαι σε όλους όσους συμμετείχαν και σε όσους έκαναν επαφές να είναι πάντα ενεργοί και να συμμετέχουν... 

Ραντεβού στο cw fielday το επόμενο καλοκαίρι...

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai pali Mpravo Yianni!!, proxora mprosta...kai erxomaste...

73

sv8gxc

2Μδης είπε...

Γύρνα εσύ πρώτα από τις διακοπές γιατί ο λοχίας "έχει βγάλει δόντια"...

Ανώνυμος είπε...

Ρε που πάς ρε με μόνο τρία λαμπάκιαααα?

SV1NJX είπε...

Αντε του χρόνου με SDR. Θα κάνεις όλη την Ουκρανία για πλάκα :)
Σοβαρά τώρα... Αυτό το κόλπο με την κάθοδο μέσα στο σωλήνα "κόβει" όντως τις παρεμβολές? Εβαλες και κάποιο φίλτρο?

2Μδης είπε...

Φερίτες σε όλα τα καλώδια που βγαίνουν από το μοτέρ! Και ένας πυκνωτής 1nF από κάθε καλώδιο προς τη γη.
Φερίτες και εξωτερικά στο καλώδιο προς το κοντρόλ...

Ανώνυμος είπε...

σαν το κεντ δεν εχει λεμε

Γκιώνης είπε...

Kαθηστε και λιγο σπιτι σας. Αντε να τελειώνουμε με τις διακοπες και τα πηγαινε-ελα στα βουνα.

30/8/2012
1530 Επικοινωνία με τη γνωστη άγνωστη.Ερωτηση τυπικη για οικογενεια.Ολα καλα.

1545 Επικοινωνία με σύζυγο και διακομιδη στο Ερικος Ντυναν. Μετα και τις εξετάσεις ήταν σίγουρο οτι δεν υπήρχε καμια ελπίδα για συμετοχή μου στο Field day.
Ευτυχώς παμε καλύτερα απο υγεία.

Ειλικρινα ειχα καιρό να ακούσω τη φίλη μου και χαρηκα που την ακουσα πολύ. Μετα ομως σκέφτηκα οτι η επικοινωνία μας πρεπει να γινεται σε περιόδους που δεν εχω προγραμματισει να κανω κάτι.
Η' τουλάχιστον πάρε πτυχίο να γλυτώνουμε τα νοσοκομιακα έξοδα ρε παιδι μου......

Δε βαζω μυαλο.

Πάντως ειναι κριμα που συνεπεσε η λάρισα με το Fielday. Θα ήθελα να μπω και στο λεοφωρείο να πάω εκδρομή. Απο τη πενταήμερη εχω να το κανω. Εχουν περάσει 20 χρόνια. Θα ξανανιωνα.

Τελος των παντων. Και οι Φιλντιστες και χαμφεσιτες απο ότι μαθαίνω και ακούω πέρασαν καλά.
Και του χρονου με υγεία και αν θελει ο Υπουργός της Οικονομίας με κανενα ευρώ(που να το βρω) παραπάνω.

Συγχαρητήρια σε όλους σας.

Για το συνάδελφο που βρίσκεται στη Κω μια παρακληση. Μη κατεβαίνεις στη πισίνα με το φορητό. Ανοιξαν τα δικαστήρια. Ο Εισαγγελέας δε γνωρίζει το Bandplan.

Φιλια πολλά σε όλους

Γκιώνης

SV1NJX είπε...

@2mdes OK πολυ ωραια! Θα το εφαρμοσω στο qth (φεριτης υπαρχει ηδη μεσα στο κουτι του μοτερ) . Οι πυκνωτες ελπιζω να κοψουν το peek του on off του μοτερ γιατι εκει εχω προβλημα

Ανώνυμος είπε...

Uliana Uliana ....!!!

sv8gke είπε...

Για φέτος λόγω "προσωπικών προβλημάτων" δεν κάναμε καμιά ετοιμασία και δεν είχαμε στο πρόγραμμα ως σύλλογος να συμμετέχουμε στο FD. Αποτέλεσμα αυτού δεν είχαμε παρουσία στα βραχέα ενώ στα 2μ βγήκα μόνος με ελάχιστη βοήθεια από τον sv8mpi.

Ο ΑηΛιάς δεν μας είδε φέτος, αποφάσισα να βγω από το VHF-χωράφι μου στα 660m asl καθώς έτσι εξασφάλιζα την σχετική ασφάλεια τόσο στον εξοπλισμό κατά την απουσία μου όσο και την προσωπική κατά την διάρκεια της νύχτας.Αρνητικό ότι το σημείο είναι αρκετά db υποδεέστερο της κορυφής ΑηΛιά.

Η συμμετοχή μου αφορούσε κατά κύριο λόγο το IARU R1 VHF Contest, καθώς εκεί ξέρουν να εκτιμούν...
Η διάδοση προς Ιταλία, S5,9A είχε τα χάλια της, σταθμοί που πέρυσι ακούγονταν 9+++ φέτος με το ζόρι στο S5 και ελάχιστοι.

Απο Βαλκάνια λίγα πράγματα καθώς σε αυτή την κατεύθυνση είχα μόνιμο θόρυβο S9 και 3 Ελληνικούς σταθμούς να είναι στο .300 εναλλάξ καθιστώντας την λήψη dx σταθμού αδύνατη, είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Βαλκάνιοι εκπέμπουν από .290 έως .310.

Επίσης για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο της "ουράς"...αφήνω τον άλλο να ξεσκίζεται στο CQ και μόλις βγάλει την επαφή φωνάζω στο QRG του τον dx σταθμό για να τον κάνω, δεν βαριέσαι μωρέ, μαλάκας είναι ο Λευκαδίτης!

Ο σταθμός ήταν 4 κεραίες 8 στοιχείων έκαστη, Preamp, PA κλπ.
Από χιλιόμετρα λιγότερα από τα μισά της περσινής συμμετοχής, η έντονη βροχόπτωση στην Ιταλία τα διέλυσε όλα!

Best of o SV1OAA qrp!!!!!!

73 de Mike ciao tutti.

Ανώνυμος είπε...

Πάει και το QRO Club! To πασόκ τα διάλυσε όλα!!

Ανώνυμος είπε...

"Αρνητικό ότι το σημείο είναι αρκετά db υποδεέστερο της κορυφής ΑηΛιά."

Έμαθες και κάτι τελικά!!

Ανώνυμος είπε...

O 2Mδης στα ΗF.
O ΓΚΕκας με laptop cw
O OAA qrp.


Χαλασε ο κόσμος.

sv8gke είπε...

Δεν είναι μόνο ότι βγήκε qrp o OAA, αλλα οτι ο SV1GRN έφερνε το διπλό σήμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε γκεκα η εγκατασταση σου ήταν σαν πάγκος μικροπωλητη παράνομου μαυρου λαθρομετανάστη. Σιαξε λιγο το ντεκορ.

Καλη εβδομάδα σε όλους κύριοι. Επίσημα πλέον καλό φθινόπωρο.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Den h8ela na to pw anoixta...alla mias kai o ka8enas arxise na eksomologitai.. prepei na omologisw kai egw thn amartia mou. Thn perasmenh ebdomada kai meta apo sovarh skepsh ekana paragkelia ston kyrio theofilo (ELU) mia foufou 1 kilo me 4x811. Molis ema8e h gynaika moy thn timh... kontepse na me xwrisei dioti leei.. etsi ntropiazw thn oikogeneia kai to QRP net. Ti 8a leei stis files ths oti o antras ths afhse ta /qrpp (kiouarpipia) kai epiase tis svetlanes rosikhs katagoghs??? Olo mou leei oti an timaw ta pantelonia pou foraw 8a prepei na bgenw to poly me FT-817... ase drama h oikogeneiakh katastash!!!

73

sv8gxc

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει. 1 Κιλό ίσον τίποτα. Πάρε το 2,5άρι να το ευχαριστηθείς!

Ανώνυμος είπε...

Καλωσορίζουμε το νέο μέλος στην QRO κοινότητα. Εντάσσεται στα μητρώα μας ως δόκιμο μέλος και αφού πιστοποιήσει δια των έργων πλέον ότι ουδεμία σχέση έχει με το θλιβερό Athens Qrp Net θα γίνει και επίσημα μέλος.

Εκ του QRO Club

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου να είμαστε καλά για το επόμενο Field day.
Μιχάλη το δυνατό σήμα βασιζόταν στις κεραίες (4 οι δικές σου και μία 6 στοιχείων αντίστοιχα), το μηχάνημα ήταν το 817.
@gxc μη γίνεσαι Ιούδας. hihi. Οι λαμπάτοι ενισχυτές έχουν όλα τα +/- της λάμπας. η τιμή πάντως είναι εντός των πλαισίων της κρίσης που περνάμε.
Προσωπικά είμαι υπέρ των ενισχυτών... στερεάς κατάστασης.
@qro club μη γελιέστε, τον αράπη και να πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!
73

SV1GRN είπε...

Για το 2:00
73 de SV1GRN

Γκιώνης είπε...

Χαμφεστ Αθηνας(ΕΕΡ)
Χαμφεστ Αθήνας(ΣΡΕ)
Χαμφεστ Θεσσαλονίκης
Χαμφεστ Αμαλιάδας
Χαμφεστ Κρήτης

Του χρόνου θα παω παντου και σαν ραδιοερασιτεχνης θα εχω μονο εναΝΝΝΝΝε κινέζο. Λεφτα για μηχανήματα και λοιπό εξοπλισμό δε περισεύουν. Τουλαχιστον θα τους εχω δει ολους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Ξεχασα το χαμφεστ Λάρισας.
Χιλια συγνώμη συνάδελφοι.

Αρα ούτε κινέζος.

Παιδιά μακαρι να μου δωσει δυναμη ο θεός να βγάλω τα εισητήρια.

Γκιώνης

SV2LLJ GIANNIS είπε...

ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ, ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ .....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ !!!!(ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ DX/m !!!!)
ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.....ΕΧΟΥΜΕ "ΣΤΗΣΕΙ" ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ" ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ...ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ...ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ.....
73 de SV2LLJ/m

Γκιώνης είπε...

Γιαννη θα πάρουμε και τα όργανα μαζι και θα γινει χαμός. Ποιοι Rolling Stones και κουραφέξαλα. Θα γυρίσουμε και με Λεφτα στη τσέπη. Θα κανουμε περιοδεια σε όλη την ελλαδα. "Χαμφεστ Tour 2013" Λοιπόν.

Γκιώνης