Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τι θυμήθηκα...!

Ένας συνάδελφος, μου έστειλε το παρακάτω βίντεο... Το οποίο λέει πολλά σε όσους έχουν ζήσει αντίστοιχες στιγμές προετοιμασίας για να βγουν στον αέρα από ένα δυσπρόσιτο σημείο.  Και βέβαια δείχνει και την τρέλα που κουβαλάμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) κάτι που θα φαίνεται περίεργο και ακατάληπτο σε όποιον δεν έχει σχέση με τα ραδιοερασιτεχνικά.

Σε αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να κάνω και μια διευκρίνιση μιας και το βίντεο δείχνει Κύπριους συναδέλφους. Είχα αναφερθεί παλαιότερα σε έναν "Κύπριο" ο οποίος μας παρέμβαλε όταν είμαστε στο SY8VHF το 2010. Πάταγε με τα κιλοβάτ πάνω μας αφού είχαμε δημιουργήσει πάηλαπ και προσπαθούσε να μας διώξει από την συχνότητα!!! Οι αναφορές από εκεί και μετά ήταν τόσες που βεβαιώθηκα ότι ο συγκεκριμένος είναι πασίγνωστος για την συμπεριφορά του και δεν έδωσα περισσότερα στοιχεία. Θα διευκρινίσω λοιπόν τώρα ότι δεν ήταν Κύπριος αλλά Άγγλος με κυπριακό διακριτικό και με φήμη που τον ακολουθεί μαζί με τα κιλοβάτ του...


Με την σημερινή οικονομική κατάσταση τέτοιες δραστηριότητες όσο πάνε και λιγοστεύουν, ευτυχώς που έχουν μείνει κάποια βίντεο. Απολαύστε το...



12 σχόλια:

SV8GKE είπε...

Αν δεν το έχει ζήσει κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει την αξία μια expedition!

Οσο για τον Άγγλο τον θυμάμαι, κλασικός κομπλεξικός ραδιοερασιτέχνης. Επίσης θυμάμαι ότι κάποια στιγμή κάναμε qsy και μας ακολούθησε στο νέο qrg....

Συμμετείχε βέβαια ΣΤΟ contest!!

SV4PBH Manos είπε...

Αυτή η μαγεία στη μέση του πουθενά είναι απερίγραπτη. Μακάρι να είμαστε σε θέση να οργανώνουμε ή να συμμετέχουμε ενεργά σε dxpenditions.

73 de SV8/SV1PBH Μάνος

Γκιώνης είπε...

Για δείτε και αυτό για όσους δεν εχουν σχεση με τα ραδιοερασιτεχνικά.

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_541.html

Εμένα πάντως δε μου φαινεται για σταθμός ραδιοφώνου. Εσας πως σας φαίνεται. Μηπως ξερουμε το συναδελφο που εδωσε τη φωτό.

Καλησπέρα σε όλους.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Δεν τους την εδωσε κανένας. Ειναι ο σταθμός του ΝΧ1Ζ και κάποιος άσχετος που "δημοσιογραφεί" την πήρε από εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/User:NX1Z

2Μδης είπε...

...αν και έχω δει έναν τέτοιο ραδιοφωνικό σταθμό κάπου στην Καλλιθέα...;

Γκιώνης είπε...

Ειναι αλήθεια οτι φαινόταν οτι δεν ειναι δικός μας. Αμα ήταν θα βλέπαμε τη κάρτα ήχου δίπλα στο κλειδί.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Γκεκα στη Βιλλα Αμαλία ζητάνε χειριστή με εμπειρια στα expedition. Στο σταθμό της Πατρας ποιος ειναι χειριστής ρε?

Γκιώνης

SV1NJX είπε...

http://wallpaperphotography.blogspot.gr/2009/12/radio-active-1985-plymouth-colt.html

SV3PJL είπε...

Aπό βιντεοσκοπικές ικανότητες σκίζει το team. Αναρωτιέμαι πόσες στάσεις κάνανε για να τραβήξουν τα βίντεο με τα αυτοκίνητα που ανεβαίνουν.
Ζητείται έμπειρος καμεραμάν για DXepedition!

Κυπρος είπε...

Sinadelfe SV3PJL den kaname staseis :) apla ihame mazi mas ton 5B4XB pou ine ontos epagelmatias ikonoliptis :) kai alaze sinehos metaforiko meso mia sto diko mou aftokinito mia stou 5B8AP :) .... Pane polla hronia .... kai me epiase nostalgia ... Iposhomaste ksnana afto to kalokeri na to organosoume ksna Rantevou fetos to kalokeri sto Aegean contest ... tha energopioisoume ksana ton idio Faro... polla polla 73 5B4AFQ Manos.

2Μδης είπε...

Χμμμμμ... Θα το θυμάμαι!!!

73

SV3PJL είπε...

Προς θεού συνάδελφε Μάνο, χαριτολογώντας το έγραψα το σχόλιο.
Άλλωστε σε τέτοιες προσπάθειες είναι σημαντικό το υλικό(φωτογραφίες, βίντεο) για όλους μας.
73