Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στείλτε KAI στην IARU τα log από το Vhf contest...




Έστειλα στην IARU τα πενιχρά μου αποτελέσματα από το VHF contest. Πολύ χαμηλά στη βαθμολογία σε σύγκριση με τους ευρωπαικούς σταθμούς. Η διαφορά δεν είναι μόνο λόγω εμπειρίας και εξοπλισμού, αλλά και από το ότι οι επαφές εκεί είναι πολλαπλάσιες λόγω των ενεργών ραδιοερασιτεχνών.

Καλό είναι όλοι οι σταθμοί που έλαβαν μέρος στο contest να στείλουν τα log, ώστε να διασταυρωθούν κιόλας!! Ακόμα και αν έχουν ελάχιστες επαφές. 


Για να στείλετε LOG στην IARU πατήστε εδώ. Για να δείτε τα μέχρι στιγμής αναρτημένα αυτού ή προηγούμενων διαγωνισμών πατήστε εδώ.



28 σχόλια:

SV1NJX είπε...

Η ΕΕΡ λέει στην ανακοίνωση, θα κάνει αυτόματα upload τα logs στην IARU (για το VHF contest)

2Μδης είπε...

Οι "αυτοματισμοί" της ΕΕΡ έχουν άσχημο παρελθόν...
Στείλτα απευθείας να είσαι σίγουρος.

SV1NJX είπε...

Ηδη τοχω κανει. :)

Ντίνος είπε...

Εγώ θέλω να πω HI στο Juno!
Θέλω να πω HI στο Juno!
Θέλω να πω HI στο Juno!
Θέλω να πω HI στο Juno!
Θέλω να πω HI στο Juno!
..........

SV3AQO είπε...

Σημασια εχει η συμμετοχη..!!!
Και του χρονου.
73
Χαρης

Γκιώνης είπε...

Χαρης απο το Χαραλαμπος?
Λεω εγω τώρα.Πλατιαζω το ξέρω.

Για τα log δεν εχω να πω κατι γιατι απλά η ομάδα μου δε θα στείλει.

Δεν ειναι ωραίο να χρειζεται να διασταυρώσεις την αλήθεια κάποιου.

Λέγω την αλήθεια, έκανα τη επαφή και λυπάμαι που εφτάσαμε στο σημείο μεταξύ μας να διασταυρώνουμε αλήθειες.

Στελνω τις επαφές μου στην IARU Αρχή της διοργάνωσης των γεγονότων επι του διαγωνισμού και ουχί ως επαλήθευσης των πεπραγμένων μου.

Φιλια πολλά σε όλους.

Γκιώνης

sv1gap είπε...

ΚΡΙΜΑ !
Τελειώνουν και τα Βραχέα!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, αλλά αφού κανείς πια από τους νεότερους δεν ακούει στα βραχέα... Σχεδόν κανείς δεν διαθέτει κατάλληλο δέκτη. Οι κλασσικές δικαιολογίες (απόδημοι, ναυτικοί) έπαψαν να είναι επίκαιρες.

Εδώ έκλεισαν μεγαλύτεροι σταθμοί με ουσιαστική διεθνή απήχηση, τι νόημα έχει πια να διατηρείται αυτή η εξαιρετικά δαπανηρή εγκατάσταση?

Ζωή σε λόγου μας!



Ανώνυμος είπε...

Είναι στενόχωρο για εμάς τους παλιούς να κλείνουν ραδιοφωνικοί σταθμοί βραχέων εδώ ή στο εξωτερικό.
Από την άλλη είναι δυσβάσταχτο να δανείζεσαι για να τους συντηρείς.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι στεναχωριούνται για το κλείσιμο σταθμών στους οποίους εργάζονταν (Ελλάς-Ράδιο, ΕΡΤ, ΟΤΕ κλπ) ας επιστρέψουν τον κινητό εξοπλισμό που έχουν πάρει σπίτια τους κατά την συνταξιοδότηση τους ως "ενθύμιο".
Και μετά ας κλάψουν για τον βαρύτερο εξοπλισμό που θα πάει για σκραπ.
Αν μπορούσαν θα τον είχαν μεταφέρει και αυτόν στα σπίτια τους αλλά ήταν βαρύς.

Μπορεί ακόμα να διαθέσουν λεφτά για την συντήρηση τέτοιων σταθμών. Αντί να τα σκάνε σε εργατολόγους για να ξαναπάει η σύνταξή τους στα 3000 ευρώ, την ώρα που ένας νέος δεν βρίσκει δουλειά ούτε για 400, ας τα δώσουν να συντηρήσουν τους σταθμούς που κλείνουν αφού τους αγαπάνε τόσο πολύ.

Μην τρελαθούμε...

Ανώνυμος είπε...

Ενθύμια; Γίνονται τέτοια πράγματα;

Α-πα-πα, δεν το πιστεύω!

Ανώνυμος είπε...

@10:40 είμαι αυτός με το προηγούμενο μήνυμα από το δικό σου, καμία σχέση δεν έχω με ερτ ή δημόσιο. Μπορεί αυτά που γράφεις να είναι αλήθεια αλλά δεν το ξέρω. Θέλω όμως να εκκενώσουν τα γραφεία της ΕΡΤ οι καταληψίες άσχετα εάν θα βρουν το δίκιο τους ή όχι στη δικαιοσύνη.
Ένα άλλο θέμα είναι: γιατί οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ συνεχίζουν να τροφοδοτούν το μέγαρο ενώ εμάς μας χρεώνουν με τόκους όταν καθυστερήσουμε; Οι διοικήσεις τους πότε θα λογοδοτήσουν;

Ο εισαγγελέας είπε...

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 - 7:19 μ.μ.

Ω ναι, στο Περιστέρι έχουν εκλογές, όπως είχαν και στην Σοβιετική Ένωση. Χωρίς το χρίσμα της κλίκας η κάθοδος στις εκλογές είναι αυτοκτονία - ρωτήστε κάποιους που τόλμησαν: SV1DW, SV1AWL.

Ανώνυμος είπε...

Εισαγγελέα εσύ γιατί καίγεσαι; Είσαι μέλος; Είσαι υποψήφιος;
Τα 2 διακριτικά που ανέφερες είναι ανενεργά μάλλον εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Ξέχασες να αναφέρεις και τον φαραώ...

Costas SV1XV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas SV1XV είπε...

Ποιός είναι ο Φαραώ - σίγουρα όχι ο γραφικός SV1GL, ο οποίος προέκυψε μέσα από "ιδιόρυθμες" διαδικασίες?

Ανώνυμος είπε...

Άρτι ανανήψας διψήφιος Κώστα (μοιράζει ακόμη διπλώματα).

Ανώνυμος είπε...

Άρτι ανανήψας διψήφιος ?
Βέβαια , μονο που αν ηταν προεδρος αυτος τοτε θα εβλεπες τι σημαινει προοδος γιατί σε οτι εχει πει δεν βλεπω να διαφωνεί κανείς . Τελικα σας χρειαζονται DCδες και Rlηδες - Καθε λαός εχει τους ηγέτες που του αξίζουν . Φατε λοιπον στη μαπα τον IW και το οικογενειακο του Δ.Σ. και μοκω , Α και μασατε οτι σας σερβιρει το Editorial...

2Μδης είπε...

Σε παρακαλώ! Το editorial έχει αξία διαγγέλματος.
Κανένας σεβασμός;;

Ανώνυμος είπε...

Για ποια πρόοδο μιλάς; Για τη χορήγηση αδειών κατόπιν εξετάσεων που έκανε στα γραφεία του;
Άσε που δεν ξέρω πως πήρε την άδεια για σωματείο μέσα στην επταετία.
Το ότι σήμερα βρίσκεται έξω από όλα τα σωματεία (συμπολιτευόμενα ή μη) τη στιγμή μάλιστα που διοικούνται από αρκετά νεώτερους που μάλλον δεν τον γνωρίζουν τι σου λέει;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είσαι μέλος μην ασχολείσαι και κάνε μόκω εσύ. Αν είσαι πήγαινε ψήφισε ότι γουστάρεις, βάλε και υποψηφιότητα.
Σε ότι είπε δεν έχει καμιά αξία να διαφωνούνε οι σημερινοί γιατί αγνοούνε το ρόλο του στα διοικητικά εκείνης της εποχής (εκτός απόσοι διάβασαν το βιβλίο του ΑΙΑ).

Ανώνυμος είπε...

Δυο σε ενα !!!
Για ποια πρόοδο μιλάς; Για τη χορήγηση αδειών κατόπιν εξετάσεων που έκανε στα γραφεία του;
Ναι για αυτή μιλάω , ακόμα και έτσι να ήταν πάλι εκατό χρόνια μπροστά ήταν ο άνθρωπος . Στην Αμερική είχαν χρόνια πριν ανακαλύψουμε τον ραδιοερασιτεχνισμό εμείς τον θεσμό τον Εθελοντών Εξεταστών : http://www.arrl.org/volunteer-examiners# Εμείς βέβαια είχαμε κάτι κυράτσες του υπουργείου που ανάθεμα και εαν ήξεραν τι εξέταζαν και κάτι κομπλεξικά σκουπίδια εξεταστές σαν τον Μπαραμπούτη που το μόνο που έκαναν ήταν να βγάζουν το μίσος και το κόμπλεξ τους κάνοντας άσχετες και ανούσιες ερωτήσεις σε ψαρωμένους που πήγαιναν να πάρουν μια άδεια . Και μετά απορείς που δεν είχαμε και δεν έχουμε ραδιοερασιτεχνική παιδεία. Στον Δρόμο βέβαια που χάραξε ο σκατόγερος , μονοπώλιο , όσο πιο λίγοι τόσο πιο καλά. Αυτή ηταν η ραδιοερασιτεχνική μας παιδεία μαζί με τα τεφτέρια του Γραβιέροβιτς , Γράββιγγερ η όπως τον έλεγαν που στα διαλείμματα από τις στοές έγραφε καμιά αράδα φυσικής και ηλεκτρολογίας σε ενα μπακαλοτεύτερο και τον έχουμε κάνει και πρωτεργάτη του ραδιοερασιτεχνισμού.
Άσε που δεν ξέρω πως πήρε την άδεια για σωματείο μέσα στην επταετία.

Με την Μαγκιά του και τους αγώνες του την πήρε και οτι έκανε απο την αγάπη του στο χόμπυ και τους νέους το έκανε , τράβα τώρα εσύ και κάνε ήρωα το μπάρμπα που λέει τις ανακοινώσεις στο R1 . Μα τι προσφορά είναι αυτή, ανατριχιάζω, και τους γιδοβοσκούς στο 14285 που κρατάν ζωντανή την φωνή της Ελλάδας όπως λένε .
Το ότι σήμερα βρίσκεται έξω από όλα τα σωματεία (συμπολιτευόμενα ή μη) τη στιγμή μάλιστα που διοικούνται από αρκετά νεότερους που μάλλον δεν τον γνωρίζουν τι σου λέει;

Ανώνυμος είπε...

Οτι δεν είναι κανένας βλάκας να ξαναμπλέξει και αν γουστάρει μπορεί να το κάνει ανα πάσα στιγμή , τοτε φίλε θα έβλεπες τι σημαίνει σύλλογος , άσε όμως γιατί τότε θα σκόρπαγε η ΕΕΡ και θα τους έμενε το φέσι για το καφενείο στο περιστέρι .

Αν δεν είσαι μέλος μην ασχολείσαι και κάνε μόκω εσύ. Αν είσαι πήγαινε ψήφισε ότι γουστάρεις, βάλε και υποψηφιότητα.

Μπά αυτή είναι η γραμμή του περιστερίου ?

Σε ότι είπε δεν έχει καμιά αξία να διαφωνούνε οι σημερινοί γιατί αγνοούνε το ρόλο του στα διοικητικά εκείνης της εποχής (εκτός από όσοι διάβασαν το βιβλίο του ΑΙΑ).
Και όμως φίλε μου έχουν κάθε λόγω να διαφωνούν , γιατί και μάτια έχουν και Ιντερνέτ έχουν και διαβάζουν πόσο πίσω πήγαν τον ελληνικό Ραδιοερασιτεχνισμό οι σπουδαίοι πρωτεργάτες του. Σε τρώει το ξέρω το οτι ακούγεται και άλλη γνώμη αλλά πάρτε το χαμπάρι οι μέρες της σιωπής έχουν περάσει , ο καθένας θα πάρει την θέση του στον σκουπιδοντενεκέ του ραδιοερασιτεχνισμού .
Αν βρεις κάτι μεμπτό σε αυτόν που κατηγορείς και αν βρεις το παραμικρό που να έκανε και να ήταν εναντίον του ραδιοερασιτεχνισμού έλα να μας το πεις .
Μέχρι τότε περιορίσου στην ενημέρωση που σου προσφέρει το Editorial και κατάπινε το αμάσητο , πρόσεχε να μην πνιγείς όμως
Το βιβλίο του ΑΙΑ είναι άθλιο κοπιαστικό στο διάβασμα και φυσικά ανακριβές όπως αποκαλύπτεται, το αγόρασα για να ενισχύσω τον Κασσίμη που ήταν και είναι η άλλη γνώμη και με κόπο το διάβασα μιας και είναι εξαιρετικά κακογραμμένο , αυτό που με λυπεί είναι το ότι όπως αποκαλύπτεται είναι ανακριβές και κατασκευασμένο σε ότι αφορά ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού . Αυτό φυσικά δεν το λέω εγώ αλλά ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από πάνω μια χαρά μάγκα τον κάναμε τον Κασσίμη.
Τα κονόμησε και τα κονομάει στην καμπούρα μας πουλώντας το βιβλίο.
Το ξέρεις ότι ακόμα και να ήθελε ο Κώστας ο SV1AIA να κάνει διορθώσεις δεν μπορεί γιατί χάφτουλας Κασσίμης τον εξαπάτησε και του έκλεψε το copy-right?
Όσα αδιάσειστα στοιχεία και να παρουσιάσει ο Ντίνος τώρα είναι αργά.
Τα παράπονα σας στον "εναλλακτικό εκδότη" ουφολογίας και μπουρδολογίας!

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε με... κατεψυγμένα, αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Όσο για το βιβλίο του ΑΙΑ (καλογραμένο / κακκογραμένο), είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής βιβλίο του χώρου και νομίζω είναι απαραίτητο να το έχω στη βιβλιοθήκη.
Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω βέβαια αλλά, ο συγγραφέας του 9ή κάποιος άλλος) μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιο άλλο παρόμοιο χωρίς δεσμεύσεις (πάντοτε υπάρχουν παραθυράκια).

Ανώνυμος είπε...

Ο Κασσίμης έχει τα πάντα όλα και τις ορίτζιναλ φωτογραφίες και τις κασετες με τις συνεντευξεις και όλα.
Ότι και να θέλεις να γράψεις θα αναφαίρεσε στο βιβλίο του ΑΙΑ. Φτάσαμε στο σημείο να κατέχει τα δικαιόματα της ιστορίας του Ελληνικού ραδιερασιτεχνισμού ένας έμπορος σαν τον Κασσίμη.
γαμώ την ξεφτύλα μου γαμώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον γνωρίζω και δεν ξέρω την αλήθεια αλλά δεν πιστεύω να είναι κακός εκδότης, επιχειρηματίας είναι. Δεν βρίσκω κάτι κακό στην οποιαδήποτε συμφωνία του με τον ΑΙΑ εφόσον συμβαίνουν αυτά που γράφτηκαν εδώ. Ακόμη και να είναι αλήθεια ο ΑΙΑ θα συμφώνησε επομένως δεν το κρίνω.

2Μδης είπε...

Για την ιστορία, μέχρι σήμερα στη σελίδα της IARU έχουν στειλει οι sv2dcd sv1njx sv1bjy για την κατηγορία single operator και ο sz8l για την multi.

Στο μεταξύ οι Κροάτες έχουν βγάλει ήδη τα τσεκαρισμένα log και έχει πέσει λεπίδι. Τα λάθη δεν συγχωρούνται και μειώνουν κατά πολύ το δηλωθέν αποτέλεσμα του κάθε σταθμού.

http://hrvhf.net/index.php/contest

Η ΕΕΡ παρά τις εξαγγελίες δεν έχει στείλει ΑΚΟΜΑ κανένα log... Τι έκπληξη!,