Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πάρνωνας

Αλλιώς ξεκίνησε αλλιώς κατέληξε...








Στην αρχή λέγαμε με έτερο συνάδελφο να πάμε στον Πάρνωνα να κάνουμε καμιά επαφή... Στο μεταξύ προέκυψαν διάφορα και η εξόρμηση ακυρώθηκε. Εγώ όμως το έχω "τάμα" κάθε Ιούλιο να πηγαίνω στον Πάρνωνα... Είναι που και να θέλω να ξεκολλήσω δεν μπορώ γιατί από την βεράντα του σπιτιού μου στην Αρκαδία τον βλέπω φάτσα απέναντι! Με φωνάζει!

Ξημερώματα Κυριακής λοιπόν και ενώ η Πανσέληνος είναι έτοιμη να δύσει, ξεκινάω με δυο καλούς φίλους για το οροπέδιο του Πάρνωνα.









Σε καμιά ώρα φτάνουμε, απο έναν χωματόδρομο μέσα στα έλατα, διασχίζουμε το οροπέδιο και αφήνουμε το όχημα στη βάση της κορυφής "Κρόνιο".
Η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 300μ. Δηλαδή πάνω από μια ώρα ανάβαση.



Αρχίζουμε την ανάβαση στην δυτική πλευρά που δεν την έχει δει ακόμα ο Ήλιος. Οι θάμνοι τσαγιού καθυστερούν την ανάβαση μας μέχρι την κορυφή.

Ωστόσο ο βραδινός αέρας έχει καθαρίσει την ατμόσφαιρα και η ορατοτητα είναι προς όλη την Πελοπόννησο.

Φτάνουμε στην κορυφή στα 1935μ.






Μόνο το φορητό έχω μαζί μου για το APRS ωστόσο βγαίνω στο 145,425 (για λίγο!) και μιλάω με φίλους από την Αθήνα. Κατεβάζω ακόμα και στα 100mW και περνάω θαυμάσια. Έκπληξη ένας σταθμός από Πύργο Ηλείας. Μεγαλύτερη έκπληξη δυο ορειβάτες που φτάνουν εκείνη τη στιγμή και είναι και αυτοί ραδιοερασιτέχνες!!! Από SV2.
Τι να πεις; Ακόμα και στην κορφή το βουνό φίλους βρίσκεις...

 Απέναντι μας ο επιβλητικός Ταΰγετος!

Λίγες φωτογραφίες ακόμα, βαθιές εισπνοές οξυγόνου και αρχή κατάβασης. Όλα τα ωραία είναι δυστυχώς σύντομα.







Πάρνωνας 2014. Την (ματαξανά)πατήσαμε την κορυφή!
73






23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ βαχ...!!

2Μδης είπε...

Ας πρόσεχες!

Ανώνυμος είπε...

Κοτσάνι την περνάς Γιαννάκη...
Αλί από μας που πήζουμε μέσα στα τσιμέντα της Αθήνας...

Τυχερέ...

SV1NJXV είπε...

Ο έτερος δεν φάνηκε ακόμα

2Μδης είπε...

10:34
Μπααα... Υποφέρω!

2Μδης είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=FVwURpNWkFk&feature=youtu.be

2Μδης είπε...

http://directnews.gr/greece/49283-euvoia-idiokthths-tavernas-skotose-skulo-me-karekla-mprosta-sta-matia-ton-thamonon-foto.html

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε αντί για το κουτάβι να πεταγόταν ο Σήφης από κάπου εκεί γύρω και μετά θα σου έλεγα που θα του έβαζε την καρέκλα του ξεφτίλα του δολοφόνου...

Αλλά μερικοί υπάνθρωποι, την μαγκιά τους την δείχνουν μόνο σε απροστάτευτα πλάσματα και εκ του ασφαλούς...
Στα δύσκολα χάνουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστεως και του παχέος εντέρου τους...
Και φανερώνουν πόσο βρωμεροί είναι ψυχικά με την παρουσία της σωματικής βρωμιάς τους...

Ξεφτίλας...

2Μδης είπε...

Μαζεύουν υπογραφές για το μαλάκα από τα Νέα Στύρα που σκότωσε τη σκυλίτσα...

Υπογράψτε εδώ:

http://www.change.org/en-AU/petitions/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CF%82?share_id=oLGJEAcuom&utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=permissions_dialog_false

Ανώνυμος είπε...

done

2Μδης είπε...

Θέλω να τονίσω σε διαμαρτυρόμενο συνάδελφο που δεν κατανοεί τον αποκλεισμό του από τα σχόλια, και στέλνει δεξιά αριστερά τις αιτιάσεις του...

Στο παρόν ιστολόγιο υπήρχε πλήρη ελευθερία σχολίων για όλους. Η ελευθερία αυτή περιορίστηκε όταν "κάποιοι" την εκμεταλλεύτηκαν για να βρίζουν και να ξερνάνε ότι ονειρωνόντουσαν μέσα στη ντίρλα τους.

Στην παρούσα περίπτωση και επειδή εκφράζουν την απορία τους που κόβονται σχόλια σχετικά με την συλλογή υπογραφών υπέρ των παλαιστινίων και του αγώνα τους:

Ο χώρος αυτός δεν είναι γεωπολιτικού προβληματισμού. Όποιος διαπιστώνει ότι μέσα του κρύβει έναν κοινωνικό αγωνιστή, ας σηκωθεί από τον καναπέ του και τον υπολογιστή -ενδεχομένως ας περιορίσει τις διακοπές του στην Κρήτη και στην Αντίπαρο- και να οργανώσει ο ίδιος την όποια εκδήλωση υπέρ των παλαιστινίων, βοριοκορεατών, κούρδων, πακιστανών και άλλων εξεγερμένων "αδελφών του"...

Ο περιορισμένος σχολιασμός παραπάνω του γεγονότος της Εύβοιας, σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει ότι θα αφήσω να σχολιαστεί οτιδήποτε άσχετο. Άλλωστε οι φιλόζωοι πέραν των σχολιασμών φροντίζουν ή φιλοξενούν ζώα συντροφιάς και αποδεικνύουν καθημερινά το ενδιαφέρον τους.
Σε αντίθεση με επαναστατες του καναπέ που σχολιάζουν από τον υπολογιστή κάθε βράδυ ανάμεσα στο πρώτο με το δεύτερο ποτηράκι...

Ανώνυμος είπε...

Τόσο καιρό τρώγονταν άλλοι με άλλους και εσείς τους γλεντούσατε.

Τώρα τρώγεστε εσείς και εσείς και σας γλεντούν οι άλλοι.

Τι σου κάνει η πείνα...;

Χρυσή τομή για τις απόψεις και τα θέλω του καθένα δεν υπάρχει, εκτός και αν έχουμε κάποιο κοινό στόχο.

Βρε δε βρίσκουμε όλοι μας κάτι δημιουργικό να ασχοληθούμε και να χαλαρώσουμε....;

Βαρέθηκα!

Δεν θέλω κατήχηση!

Είμαι εδώ για να έχω ενημέρωση για το χόμπι του ραδιοερασιτέχνη - μιας και δεν υπάρχει ενημέρωση από τους επίσημους φορείς - και όχι για να διαβάζω φιλοζωικά, κομματικά, γεωπολιτικά, οδοιπορικά - τουριστικά και οτιδήποτε άλλο άσχετο που γυρίζει στο κεφάλι των συντακτών, αναγνωστών και σχολιαστών.

Το ιντερνετ είναι γεμάτο από σελίδες για κάθε πιθανό θέμα ή πρόβλημα που έχει ο καθένας. Θα πάω στο ανάλογο και όχι εδώ.

Γκιώνης είπε...

Αν και καθιστός, ορθά εμίλησες.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Σώπα ρε φίλε που είσαι εδώ για ενημέρωση πάνω στο χόμπι του ραδιοερασιτέχνη (και μόνο)...
Οι ραδιοερασιτέχνες δηλαδή δεν μπορούν να συζητούν και άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος...?
Μας περιορίζει που μας περιορίζει η νομοθεσία να μιλάμε μόνο για ρ/ε θέματα από αέρος, θα πρέπει σώνει και καλά να κάνουμε το ίδιο και στα μπλογκς...?

Και στην τελική, ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει τι θέλει να περάσει και τι όχι...
Κι οποιανού δεν του αρέσει να πάει να διαβάσει όπου αλλού νομίζει ότι τον καλύπτει η θεματολογία...
Με το ζόρι δεν κρατάμε κανέναν...

Ανώνυμος είπε...

@4:44 για το ότι "ενημέρωση από τους επίσημους φορείς δεν υπάρχει" συμφωνώ. Οι περισσότεροι δεν ενημερώνουν για πεπραγμένα δεν ενημερώνουν για το τι θα πράξουν, δεν ρωτούν γνώμες κλπ. Μιλάω πάντα για την Αττική που γνωρίζω.
6146

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα μισά μέλη ΔΣ δεν γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν τα άλλα μισά.
Δεν εννοώ ότι τα μέλη ΔΣ είναι κομένα στη μέση, πόδια-χέρια κεφάλι, και τα πόδια δεν ξέρουν τι κάνουν τα χέρια κεφάλια. Εννοώ ότι τα μισά πχ τα 3 από τα 7 (αν και το 3 δεν είναι μισό του 7)δεν ξέρουν τι κάνουν τα υπόλοιπα 4 από τα 7. Αν και το 4 επίσης δεν είναι μισό του 7 αλλά δεν μπορώ να το αποδώσω αλλιώς.

2Μδης είπε...

Εντάξει το καταλάβαμε...

Ανώνυμος είπε...

@5:19 μέσα είσαι.
6146

Ανώνυμος είπε...

@5:19 κανένα μέλος δεν γνωρίζει τι σχεδιάζει ο χαλίφης επομένως είναι 1 προς 6 μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

μπα χαλίφης & χαλίφησα = 2 προς 5

Ανώνυμος είπε...

περιοδικό 73 ελεύθερα τεύχη
https://archive.org/details/73-magazine
6146

Ανώνυμος είπε...

Ο μετριασμός σχολίου ηταν η πιο σωστή κίνηση . Καθε προσπάθεια ενημέρωσης και κάθε θέμα το μαγάριζε ο καθένας (και ιδιαίτερα Ενας) με καραγκιοζιλίκια και ασχετα σχόλια . Εντάξει κανα αστειάκι που και που αλλα ειχε ξεφύγει τελείως το πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μήδη πήγες που πήγες στα βουνα, δεν έμενες εκεί πάνω για να σε τρώγανε οι λύκοι και τα τσακάλια να γλυτώναμε από εσένα !!!!!!!!!!!!!