Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Απολογισμός δραστηριότητας...

Δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά της πτήσης του AEOLUS-2way στην σελίδα του HellasHAB για όσους δεν τα κατέβασαν από το aprs.fi







Την Κυριακή 24 Μαΐου το Αίολος-team συνήλθε σε απαρτία, σε χασαποταβέρνα στον Σολωμό Κορινθίας, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα αποτελέσματα της πρόσφατης δραστηριότητας. Είχαμε απουσία μόνο ενός μέλους το οποίο έστειλε επιστολή και δήλωσε την ηθική του παρουσία και βοήθεια. Αναγκαστήκαμε να μοιραστούμε το έργο του, τα παρόντα μέλη της οργανωτικής επιτροπής!
Ακολούθησε μελέτη.

Κατά τον απολογισμό έγινε κλήρωση και πέντε τυχεροί συνάδελφοι από τους ραδιοερασιτέχνες που βοήθησαν στην δραστηριότητα, κέρδισαν από μια ετήσια συνδρομή στο περιοδικό "Ραδιοτηλεπικοινωνίες" του κ. Κασίμη SV0CY.
Οι τυχεροί είναι:
SV1LHM, SV3BIL, SV1EIG, SV1EPM, SV1LJJ. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα τυχεροί και δραστήριοι.

Ο απολογισμός έκλεισε με σπονδή (ΚΑΙ δέηση υπέρ υγείας!) για τους άλλους δυο χορηγούς της δραστηριότητας κ.κ. Γιάννη Σουχλέρη SV1EIW του καταστήματος DXSIGNAL και του Γιάννη Κονταρίνη SV1EEZ του καταστήματος FREEBYTES, τους οποίους ευχαριστούμε θερμώς!

Η μελέτη συνεχίστηκε σε παραλιακή καφετέρια στο Βραχάτι Κορινθίας ενώ πιθανολογείται και δεύτερη συνάντηση για τον παραπάνω σκοπό (μην τυχόν έχουν μείνει τίποτα κενά... )
Ο ραδιοερασιτεχνισμός θέλει θυσίες...!

11 σχόλια:

SV1NJX είπε...

Δεν εμπέδωσα αρκετά πράγματα, άρα χρειάζεται κι άλλη συνάντηση ;)

2Mδης είπε...

Την Κυριακή ήταν και η καταστατική συνέλευση της ΕΕΡ στην οποία δεν πήγα γιατί ήμουν σίγουρος ότι ΔΕΝ θα γίνει. Όπως και ΔΕΝ έγινε.

Η ανάγκη αλλαγών στο καταστατικό δυστυχώς κατέληξε σε ελάχιστες προτεινόμενες αλλαγές από το ΔΣ, παραβλέποντας ριζικές αλλαγές που είχε προτείνει η Επιτροπή που συστάθηκε για αυτό τον σκοπό. Μάλιστα σημαντικές αλλαγές δεν ήρθαν διόλου σε ψηφοφορία, αγνοήθηκαν. Αυτό από μόνο του ήταν αιτία πολλά τακτικά μέλη να απέχουν από την ψηφοφορία.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως δούλεψε η επιτροπή τους προηγούμενους μήνες, θέλω να πω σε όσους δεν γνωρίζουν ότι υπήρξαν διαφωνίες και διάλογος και με αμοιβαίες υποχωρήσεις φτάσαμε σε ένα κείμενο προτάσεων που είχαμε συμφωνήσει με το ΔΣ ότι, θα έβγαινε στην δημοσιότητα για ενημέρωση των μελών. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε. Αντί αυτού δημοσιεύτηκε ένα κείμενο του ΔΣ το οποίο δεν είχε σχέση με την δουλειά της επιτροπής.

Στην "ενημερωτική" συζήτηση που προηγήθηκε της προχτεσινής επιχειρούμενης καταστατικής συνέλευσης, είχε παρατηρηθεί εξίσου μικρός αριθμός μελών πράγμα που προοιώνιζε το χαμηλό ενδιαφέρον για ασήμαντες τελικά αλλαγές στο καταστατικό (αλλαγή έδρας, μετατροπή σε ευρώ κλπ) Όταν μάλιστα μέλη του ΔΣ επέλεξαν να μην παραστούν στην ενημέρωση, γιατί να σπεύσει το μέλος να πάει και να ψηφίσει όσα αποφάσισαν αυτοί που είχαν κάτσει στο σπίτι τους (στην δουλειά, στο εξοχικό κλπ) και παρότρυναν μέσω facebook(!) τους άλλους να πάνε να ψηφίσουν?

Ως εκ τούτου την ευθύνη για την αποτυχία διεξαγωγής της καταστατικής συνέλευσης φέρει ακέραια το ΔΣ αφού όπως αποδείχτηκε, τα μέλη έδειξαν την ίδια αδιαφορία που έδειξε και το ΔΣ για την γνώμη των μελών...

SV1GRM είπε...

Και τώρα θα κανουμε μία υπόθεση εργασίας:
Αλλοδαπός ρωτάει με έγγραφο το Ελληνικό υπουργείο μεταφορών: "Τι χρειάζεται για να έρθω στην Ελλάδα και να εκπέμψω από την περιοχή SV2" ?
Απάντηση του υπουργείου:
"Εφόσον η ραδιοερασιτεχνική σας άδεια είναι σε ισχύ, απολύτως τίποτα. Μπορείτε να εκπέμψετε"
"Ναι αλλά ... ξέρετε, η SV2 περιοχή είναι το Άγιον Όρος" ...
Απάντηση υπουργείου: "Ααα τότε θα πρέπει να ζητήσετε την άδεια από τις αρχές του Αγίου Όρους"
Σκέφτεται για λίγο ο αλλοδαπός ... "Σιγά μη ζητήσω άδεια. Θα πάρω τηλέφωνο τον φίλο μου τον SV .. μήπως και μπορεί να μου δείξει την "πίσω πόρτα".
Ο SV ... φίλος υπόσχεται στον αλλοδαπό, ότι μπορείτε να φανταστείτε και ο αλλοδαπός πείθεται και ξεκινάει να διανύσει 6.000 χιλιόμετρα για να αποδείξει στους άλλους πόσο μαλάκες είναι και πόσο έξυπνος είναι αυτός.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ξεκίναγε λογικός άνθρωπος χωρίς υπόσχεση "βοήθειας" εκ των έσω (SV...κάτι εννοώ) , να κάνει 6.000 χιλιόμετρα προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτό το απονενοημένο διάβημα ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ
Δυστυχώς για όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της τραγελαφικής ιστορίας, τα πάντα αποκαλύφθηκαν ( και με τη βοήθεια της τύχης ) αλλά κυρίως με καλή και μεθοδευμένη έρευνα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να μας περάσετε (ανώνυμα ) για τόσο μαλάκες, σκεφτείτε το καλύτερα.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

2Mδης είπε...

Τρεις-τέσσερις μέρες πάντως ΠΡΙΝ την είσοδο τους στην Ελλάδα, συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης βεβαίωνε ότι "θα πάρουν τα (συγκεκριμένα μέλη σώματος) του (Μοναχικό όνομα συναδέλφου)"
Άρα, είχαν πέσει πολλά τηλέφωνα για να τεθούν εμπόδια στους Λετονούς.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που στη συγκεκριμένη περίπτωση όλοι θυμούνται τις ειδικές διατάξεις, κανονισμούς, προεδρικά διατάγματα και μαλιάζει η γλώσσα τους στο τηλέφωνο, ενώ συγχρόνως γνωρίζουν και περιπτώσεις "συναδέλφων" που βγαίνουν μόνιμα στους 6,5 στα μεσαία κλπ πατάνε, παρεμβάλουν, αλλά θεωρούν κάρφωμα να κάνουν κάτι για αυτό...

Ανώνυμος είπε...

...που βγαίνουν μόνιμα στους 6,5 στα μεσαία...
Μήπως θέλεις να πεις "νόμιμα";

Γιατί και το μπαλονάκι σου στη στρατόσφαιρα, δεν είχε
άδεια από τον πλανήτη Άρη!!!

SV1OBY

2Mδης είπε...

Μπαλονάκι??
Μπαλονάρα!!!!

Unknown είπε...

έχουν αυξηθεί οι παρενοχλήσεις στους ασυρμάτους της Δασοπροστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής. Αγνωστοι καταλαμβάνουν τις συχνότητες με μουσική ή δίνουν «ψεύτικες» κλήσεις.

2Mδης είπε...

-Ωραίο το άρθρο για τον Καββαδία στο SV NEA! Το διάβασες;
-Ναι, ωραίο. Στο άλλο θα γράψουν για το Μπάμπη το Φλου...!

Διάλογος μεταξύ ραδιοερασιτεχνών. Τι να πεις;

Unknown είπε...

Φροντίστε για το μέλλον των μηχανημάτων σας πριν είναι αργά (κοινώς ... προτού πεθάνετε, hi hi).
Τούτο δω την γλύτωσε παρά τρίχα. Άλλα όμως;

Ανώνυμος είπε...

Μπα οι π/δ στην Αθήνα ποτέ δεν χάνουν την αξία τους συνήθως την διατηρούν για 5, 10 20 χρόνια. Έλα στο χαμφεστ να δεις

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!!!

Πάλι η γνωστή ιστορία με τα τραπεζοκαθίσματα:

Περίπτερο Ε.Ε.Ρ. στο 23ο Ham Fest

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να βοηθήσουν στο στήσιμο και ξεστήσιμο του περιπτέρου της ΕΕΡ παρακαλούνται να το δηλώσουν στη Γραμματεία την Τετάρτη 3 Ιουνίου ή να στείλουν και μήνυμα στο raag-hq@raag.org για συνεννόηση. Η διαδικασία του στησίματος θα αρχίσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 6 μμ στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και η διαδικασία απεγκατάστασης την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 3 μμ. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!