Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα...

Την προηγούμενη Τετάρτη στην Ένωση, είχαμε μια συζήτηση με συναδέλφους σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από εμάς, όταν επιχειρήσει να στήσει τις κεραίες του σε κοινόχρηστο χώρο. Θυμήθηκα ότι το πρώτο μου κείμενο σε ραδιοερασιτεχνικό περιοδικό είχε δημοσιευτεί στο τεύχος 25 του SV-NEA το 1993. Το θέμα του ήταν το ίδιο ακριβώς!
Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, εν μέρει και στην νομοθεσία. Το μόνο ίσως που παραμένει ίδιο είναι το ύφος του κειμένου. Και εκεί, και στα πιο πρόσφατα τεύχη, ακόμα κι εδώ στην σελίδα που μοιράζομαι μαζί σας για θέματα ραδιοερασιτεχνικά και μη...
Το αναδημοσιεύω εδώ, οπού βλέπω την επισκεψιμότητα να αυξάνεται, στο blog που έγινε για να φιλοξενήσει κάποιες σκέψεις μου που, στην πορεία και με τον διάλογο που είχα μαζί σας έγιναν περισσότερες και πιθανόν καλύτερες.


Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ...

Το παραπάνω απόφθεγμα ανήκει στον Μακιαβέλι και στην περίπτωση μας, εξυπηρετεί...
Ο ΣΚΟΠΟΣ: Να εγκαθιστούμε τις κεραίες μας στις ταράτσες και τους λοιπούς χώρους των πολυκατοικιών.
ΤΑ ΜΕΣΑ: Πλάγιοι τρόποι που θα εξηγηθούν πιο κάτω και, βοηθούν στο να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των ενοίκων και γενικά των προκατειλημμένων.
Και μια διευκρίνηση: οι πλάγιοι, υπόγειοι και παραπλανητικοί τρόποι, χρησιμοποιούνται για να καλύψουν την έλλειψη κατοχύρωσης των μέσων εκπομπής που χρησιμοποιούμε...
1. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός: Όταν πάτε για πρώτη φορά στο διαμέρισμα που θα κατοικήσετε, δείξτε στους «ιθαγενείς» τον πιο λιγομίλητο, τυπικό, σοβαρό και επίσημο εαυτό σας. Όχι πολλά-πολλά ούτε γέλια και οικειότητες. Από την εμφάνιση σας ας λείπουν τα δερμάτινα με τις αλυσίδες, τα σχισμένα τζιν και τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά. Μην τους δίνετε λαβές να σας συνδέσουν με τους πειρατές που χαλάνε τηλεοράσεις και κάνουν τα σπίτια τους «κέντρα διερχομένων».
2. Μην μιλήστε ευθέως για το επάγγελμα σας: Δεν θα πείτε «ταμίας σε τράπεζα» αλλά «δημόσιος υπάλληλος» Ξεχάστε το «δουλεύω σε συνεργείο...». Είστε μηχανικός αυτοκινήτων! Το «σερβιτόρος σε πατσατζίδικο» γίνεται «Προϊστάμενος διευθέτησης υλικών σε restaurant” κ.ο.κ.
3. Σε καμία περίπτωση μην δημιουργείτε αντιπαλότητες. Πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες, απαγορεύονται αυστηρώς και δια ροπάλου. Ακόμα και όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιον «ιθαγενή» που θέλει να δει τι καπνό φουμάρετε, σχολιάζοντας την κατάσταση, ελιχθείτε χρησιμοποιώντας γενικά και αόριστα όρους και επιφωνήματα:
«Χμμ!» (προφέρεται μακρόσυρτα: χμμμμμμμμμμ!!)
«Βέβαια! Κι όμως! Τι να κάνουμε;;»


Οι 1,2, και 3 τακτικές κινήσεις, εφαρμόζονται όταν πάτε για πρώτη φορά στο υποψήφιο qth. Σκοπό έχουν να δημιουργήσουν κλίμα απόστασης ανάμεσα σ΄ εσάς και τους «ιθαγενείς» ώστε να είναι δύσκολο να σας εκφράσουν αντιρρήσεις. Επίσης τους κόβεται ο αέρας όταν δεν ξέρουν καν, τι δουλειά κάνετε, ούτε τι μέρος του λόγου είστε. Στην συνέχεια θα ακολουθήσετε τις τακτικές κινήσεις του παραρτήματος «εγκατάσταση».
Πάμε τώρα στην περίπτωση που είστε γέννημα-θρέμμα της πολυκατοικίας. Το σχέδιο εδώ είναι μακροπρόθεσμο. (Κάλλιο αργά παρά ποτέ)

4. Αρχίζετε να γίνεστε κατεξοχήν κοινωνικό άτομο. Θυμηθείτε οπωσδήποτε τις μέρες που γιορτάζουν οι «αντιδραστικοί». Πηγαίνετε να τους ευχηθείτε και προς θεού ποτέ με άδεια χέρια. (Ένα κανταΐφι, μια μπουγάτσα, ένα κουτί φοντάν!)
5. Η διαχειρίστρια είναι πάντα πιο ευάλωτη παρά ένας διαχειριστής. Πρέπει να προσέξετε και να σχολιάσετε τα κάλλη της ακόμα κι αν είναι ογδόντα Μαΐων : «Ξανάνιωσες κυρά Κατίνα!»
“Βρε καλώς την κυρία Ευτροπούλα μας!» (τονίζετε το μας)
Αν τώρα η διαχειρίστρια είναι νεότερη, αυτοσχεδιάστε. Και μην ξεχνάτε: Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!
6. Αν είναι διαχειριστής είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Τα σχόλια και εδώ πρέπει να είναι κολακευτικά: «Παλληκαράκι ο κυρ Στέλλιος μας
Όμως το ισχυρό φύλο θέλει πιο ισχυρά ερείσματα: «Κυρ Μανώλη θάρθεις το βράδυ στο μπαράκι της Έφης; Έχουμε πάρτι με ούζα!»
Επιστρατέψτε και τις γνώσεις σας στα ηλεκτρονικά: «Τι θα γίνει; Να στη φτιάξω την κεραία να πιάνεις και το Θήτα-8, που δείχνει τα... Ωραία;;»
7. Πρέπει να επιδιώξετε να γίνετε και πελάτες των γειτόνων σας... Π.χ. Αν ο γείτονας είναι οδοντίατρος, θα πρέπει να τον προτιμήσετε ακόμα κι αν έχετε ακούσει ότι κάνει τις εξαγωγές χωρίς αναισθητικό!
8. Θa πρέπει να γεφυρώσετε και όλα τα χάσματα που υπάρχουν, συνήθως για θέματα πολιτικά ή ποδοσφαίρου: «Ωραία τάπε χθες ο δικός σας!» και «8-0 σας κερδίσαμε αλλά... παίξατε ωραία!»
9. Σε καμία περίπτωση δεν ανακοινώνετε, ότι θα βάλετε κεραίες, ούτε τον αριθμό τους: «Θα βάλω δυο οριζόντιες για τα βε, μια κάθετη, ένα δίπολο στα σαράντα, ένα στα είκοσι...»
10. Απλά εάν το κρίνετε απαραίτητο, και ειδικά αν χρειάζεστε κλειδί από τον διαχειριστή για την ταράτσα, του λέτε ότι θα βάλετε «μια κεραιούλα!»


Εφόσον φτάσετε έως εδώ συνεχίστε ακάθεκτοι.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
11. Θα δράσετε σε μέρα αργίας
. Οι ένοικοι είναι λιγότεροι τότε. Ιδανική μέρα επίσης είναι όταν γίνεται λαϊκή μπροστά στην πολυκατοικία. Οι εργαζόμενοι είναι στις δουλειές τους, οι νοικοκυρές ψωνίζουν και οι φωνές «εδώ τα ωραία αγγούρια!» καλύπτουν τον θόρυβο από τα αλουμίνια και τα λοιπά σύνεργα.
12. Πάρτε εξαρχής ότι χρειάζεστε στην ταράτσα κι όχι πάνω κάτω...
13. Το ρηθέν «Χαρά και εργασία» ΔΕΝ ισχύει! Μην τραγουδάτε, μην σφυράτε, κάντε όσο το δυνατόν αθόρυβα...
14.
Εννοείται δεν είστε μόνος. Απαιτούνται τουλάχιστον τρία άτομα.
Από εδώ και πέρα υπάρχει περίπτωση να δεχθείτε την επίσκεψη των «ιθαγενών». Το σίγουρο είναι ότι θα έρθει ο διαχειριστής.
15. Το μόνο που θα πείτε είναι ότι: «Είναι ένα κεραιοσύστημα απαραίτητο για την λειτουργία διαδικτύου νομίμου». Η λέξη ραδιοερασιτέχνης δεν πρέπει να αναφερθεί!
16. Ποτέ μην σταματάτε να δουλεύετε. Μιλάτε δουλεύοντας. Η εργασία αν διακοπεί δύσκολα ξαναρχίζει.
17. Αν είστε χρόνια στην πολυκατοικία κι έχετε οικοδομήσει το κλίμα οικειότητας με τους τρόπους που προαναφέραμε, ακολουθήστε την τακτική «διαίρει και βασίλευε»:
«Επιτρέπεται βρε κυρά Κατίνα εσύ, νέα γυναίκα (κι ας είναι ογδονταετής) να ακούς την Πόπη;» (Πόπη είναι αυτή που πρωτοστατεί στην αποπομπή των κεραιών...) Και αμέσως ρίχνετε την βολή: «Αυτή έλεγε ότι το μόνο που ξέρεις να μαγειρεύεις είναι βραστά αβγά!»
18. Αν σας πει για παράσιτα, παρεμβολές κλπ, ρίξτε το γάντι: «Βρε άντε από δω πούγινες και κεραιολόγα!» Ακόμα μπορείτε να συνεχίσετε την τακτική: «Άσε τις κεραίες μου και τράβα να μαζέψεις τον άντρα σου που τριγυρνάει με μια πιτσιρίκα!» Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πιτσιρίκα, είπαμε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...
19. Αν είστε νεοφερμένος εν μέσω ιθαγενών, και έχετε οικοδομήσει το κλίμα απόστασης τότε χρησιμοποιήστε άφοβα τις φράσεις: «Κοίτα την δουλειά σου!», «ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Ε;» (Ευχηθείτε να μην ξέρει. Σκεφτείτε να πει: «Ναι ξέρω! Είσαι σερβιτόρος σε πατσατζίδικο! και λοιπόν;;;» )
20. Θυμηθείτε πάντως προ της αναβάσεως των «ιθαγενών» να συζητάτε για παρόμοιες εγκαταστάσεις και την τύχη αυτών που σας εμπόδισαν: «Θυμάσαι ρε Μήτσο εκείνον που μούπε για τις κεραίες μου, και του πέταξα το ρότορα στο κεφάλι;»
«Δεν κάνει νάρθει κανείς;; Θα του βάλω την κεραία στον... aυχένα(!)» Εννοείται δεν θα πραγματοποιήσετε τις απειλές σας. Πείτε τα όμως για εφφέ.
Αφού τελειώσετε την εγκατάσταση, βάλτε μια πινακίδα: Πάσα ζημία αποτελεί παρεμπόδιση επικοινωνιών και διώκεται ποινικά.
Ότι εγκαθίσταται, δύσκολα αποκαθίσταται όσοι κανονισμοί και αν υπάρχουν. Με αυτό το σκεπτικό οι Τούρκοι είναι είκοσι χρόνια στην Κύπρο. Γιατί όχι κι εμείς;;

Δεκέμβριος 1993


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σύγχρονο θέμα και ύφος ακόμη... και 15 χρόνια μετά. Και δεν είναι το μόνο άρθρο των SV-Νέων που παραμένει σύγχρονο μετά τόσο καιρό. Πρέπει να ρίχνουμε συχνότερα ματιές στο dvd.
Το κείμενο σου μου θύμισε επιπλέον, ότι παρά κάποιες αναγγελίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από επιστήμονες, για κατασκευή μικρών κεραιών με μεγάλη απόδοση, ακόμη οι βασικές αρχές των κεραιών ισχύουν όπως και πριν από πολλές δεκαετίες. λ/2 σε λ/4 ύψος και έχει ο Θεός. Πάντα βέβαια μιλάω για συρμάτινες κεραίες στα βραχέα, οι μπημ είναι για άλλους!
Η τελευταία κεραία που νόμιζα ότι θα απέδιδε όσα έγραφαν ήταν η ΕΗ.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Όσο για την επισκεψιμότητα, το μπλογκ σου συναγωνίζεται νομίζω επάξια, κάποια σχετικά φόρουμ του χώρου.
Πάνος (δευτερολογόντας!).

2Μδης είπε...

Σχετικά με τις εξαγγελίες καινούριων κεραιών: Κατά κανόνα παραμένουν εξαγγελίες. Οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν, επομένως δεν μπορεί να αλλάξει και ο βαθμός απόδοσης κεραίας συγκεκριμένου μήκους. Οι εξαγγελίες άλλωστε γίνονται από εμπόρους "αματερικού" υλικού και απευθύνεται κυρίως σε αδαείς συναδέλφους. Όπως τα μικρομάγαζα αδυνατίσματος απευθύνονται στον άσχετο και του υπόσχονται την θαυματουργή δίαιτα κατά την οποία θα τρώει απόλα -και του σκασμού- αλλά θα αδυνατίζει!! Σε εμάς υπόσχονται, γνωρίζοντας την έλλειψη χώρου και την μανία αναφοράς σε αστρονομικά μεγέθη απολαβής κεραιών, μικρές κεραίες με τεράστια απόλαβή. Η αναφορά γίνεται συνήθως με ευρηματικές μονάδες μέτρησης όπως το dbi(sotropic) το dbr(ubber) το dbβ(λάκες που είσαστε και τα πιστεύετε)...
Το σωστότερο θα ήταν να περιμένουμε τέτοιες εξαγγελίες από άτομα με επιστημονικές γνώσεις ή συναδέλφους που ασχολούνται με την έρευνα και δεν την μπερδεύουν με τα οικονομικά τους!
Για την ΕΗ θα έλεγα απλά ότι εξαρχής δεν περίμενα τα όσα ακούγονταν. Ήταν υπερβολές, και εγώ αν δεν μου αποδείξουν ότι ισχυρίζονται.... Ο "άπιστος" Θωμάς, ωχριά μπροστά μου!

sv8gke είπε...

Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε η περιπέτεια ενός φίλου,κατασκευάσαμε μαζί έναν οχτάμετρο πύργο,και πήγαμε να τον τοποθετήσουμε με γερανό στην ταρατσα του.Στη μέση των εργασιών ηρθε τι άλλο......το περιπολικό,του δειξαμε τις άδειες και αποχώρησε.Μετά απο λιγες μέρες τοποθετησε τις πρώτεσ κεραίες,μια κάθετη v-u και ένα πάνελ για τους 2,4GHz,όπου μετά από λίγες μέρες είδε το σπίτι του πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα με τίτλο...κεραία κινητής στο τάδε σπιτι.Από τότε άρχισε η ταλαιπωρία,μάζεψαν 28 υπογραφές οι γειτόνοι,και έκαναν καταγγελία.Πρώτη υπηρεσία που τον επισκέφτηκε ήταν η πολεοδομία,όπου κατα την επισκεψή μας μετά σε αυτήν μας είπαν ότι χρειάζεται άδεια ο ιστός!!!Τους ρωτάω ποιός νόμος ορίζει αυτό,γιατί ο 2801/2000 λέει πως δεν απαιτείται άδεια στις κεραίες ραδιοερασιτεχνών!Ααααα μου λέει ο τύπος δεν το ξέρεις ότι άλλαξε ο νόμος και τώρα χρειάζεται;ο νέος νόμος είναι ο 3431/2006,όπου να μην τα πολυλογώ αναφέρει.....
2. Στις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν εμπίπτουν
τα κρατικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τα δί−
κτυα και οι μεμονωμένοι σταθμοί ραδιοεπικοινωνιών
της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη, της υπηρεσίας ραδι−
οερασιτέχνη μέσω δορυφόρου και όσα χρησιμοποιού−
νται αποκλειστικώς για πειραματικούς ή ερευνητικούς
σκοπούς και για επίδειξη.
Για να μην μακρυγορώ επιβλήθηκε πρόστιμο 1000 ευρώ,έκαναν παρέλαση όλες οι υπηρεσίες από το σπίτι,μέχρι από δημόκριτο ήρθαν και έκαναν μετρήσεις,κατόπιν εντολής της νομαρχίας όπου τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά φυσικά.
Εκρεμεί η ΕΕΤΤ να περάσει κατόπιν αιτήματος του συναδέλφου,που προσπαθεί μάταια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Για όποιον βρεθεί (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ) σε παρόμοια κατάσταση,ας απευθυνθει σε μένα(via qrz.com) να του δώσω όλο το υλικό που έχω μαζέψει.....νόμους,επερώτηση Μαντέλη στη βουλή που λέει ότι η πολεοδομία είναι αναρμόδια να ελένξει-αδειοδοτήσει κεραίες ερασιτεχνών,αθωοτικές αποφάσεις από άλλες πολεοδομίες για παρόμοια περιστατικά,κλπ.
Είναι να μην σου τύχει τελικά,γιατί στην Ελλάδα 28 υπογραφές είναι ικανές να καταργήσουν τους νόμους του κράτους
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλη τελικα το προστιμο το πλρωσε η τη γλυτωσε ο συναδελφος?
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Και το χειροτερο ειναι οτι Αν ω μη γεννητω συμβει κατι τραγικο και οι ραδιοερασιτεχνες θα εχουν μια πληροφορηση με τους ασυρματους κτλ ολοι οι 28 υπογραφόντες εκει θα τρεχουν να μαθουν νεα κτλ.
Δυστυχως βλέποντας κατι τέτοια μου γενόνται συναισθήματα εσωστρέφειας, του να μη με νοιαζει δηλαδη πραγματικα ο διπλα.
sw1jgw

sv8gke είπε...

Δημήτρη καλημέρα,η ιστορία αυτή είναι για γέλια.Καταθέσαμε φάκελο στο πρωτόκολο της πολεοδομίας με όλα τα στοιχεία,κάναμε έφεση στην οποία το πρόστιμο έπεσε στο μισό.Μας έκαναν έκπτωση και καλά.Τελικά πλήρωσε 500 ευρώ!!!
Δυστηχώς ο φίλος δεν θέλησε να τους διώξει για παράβαση καθήκοντος,και να το προχωρήσει το θέμα,για δικούς του λόγους,τους οποίους συμμερίζομαι και εγώ,Δεν μπορώ να τους αναφέρω από εδώ,ούτε και το διακριτικό του καθώς δεν έχω την αδεια του για κάτι τέτοιο.
Βέβαια μετά από όλα αυτά ο πύργος δεν κατέβηκε,αλλά γέμισε κεραίες,4 ελ.μπιμ για βραχέα,6 ελ.για 6μ,14 ελ.για 2μ και μια δέλτα λουπ για 40-80μ.
Θες να σε τρελάνω κιάλλο; η μία εκ των 28 υπογραφών είναι από τη γυναίκα ραδιοερασιτέχνη της περιοχής,ο οποίος δεν είχε το θάρρ
ος να το κάνει ο ίδιος!!!!!!!
Συμπέρασμα....ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!!!
73 Μιχάλης

sv1epn είπε...

Ο καθενας μας ξερει και μια περιπτωση απο τετοιες καταστασεις οπου συναδελφοι τρεχουν σε δικαστηρια .....τα αποτελεσματα ειναι διαφορα και πολλα ,αλλα γενικα το συμπερασμα ειναι ενα απο τετοιες υποθεσεις και ειναι αυτο που ειπε ο Μιχαλης στο τελος ..............ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!!!

Μπαμπης .....73

Ανώνυμος είπε...

Η τοποθέτηση και λειτουργία κεραιών, ε΄ναι μία πονεμένη ιστορία για τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες και όχι μόνο.
Ίσως χρειάζεται να προκαλέσουμε σχετική αποστολή εγκυκλίου από το ΥΠΕΧΩΔΕ προς τα γραφεία πολεοδομίας.
Το καλλίτερο από όλα όμως κατά τη γνώμη μου είναι, να γίνει μία εξόρμηση από τα ΜΜΕ, προκειμένου να γίνει γνωστό το χόμπι στο ευρύ κοινό.
Σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όσοι ραδιοερασιτέχνες εργάζονται στα ΜΜΕ και όσοι είναι αναγνωρίσιμοι από το κοινό λόγω των επαγγελματικών ασχολιών τους.
Πάνος

2Μδης είπε...

Καλημέρα σε όλους,
αγαπητέ Πάνο δεν ξέρω σε ποιον "αναγνωρίσιμο" αχολούμενο με τα ΜΜΕ συνάδελφο αναφέρεσαι, εγώ έναν που έχω στο μυαλό μου τον βλέπω να προβάλει τελευταία διάφορους "γραφικούς", για να μην πω τίποτα άλλο...
Αυτό που με προβλημάτησε όμως΄είναι ότι ο συνάδελφος πήγε και πλήρωσε όπως γράφει ο Μιχάλης. Αυτό μπορεί να δικαιολογείται από τα ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν και δεν αναφέρονται, αλλά δημιουργεί ένα "δεδικασμένο" εις βάρος των συναδέλφων που θα αντιμετοπίσουν παρόμοια προβλήματα στο παρόν και στο μέλλον.
Ο υπάλληλος δηλαδή που θα δεχθεί παράπονα από κάποιο συνάδελφο, θα βγάλει από το συρτάρι του τον φάκελο και θα του πει: "δεν τα ξέρεις καλά, να κι άλλος σαν κι εσένα παραπονιόταν και πλήρωσε 500 ευρώπουλα!"
Γιαυτό καταλήγω πως πρέπει να αντιμετοπίζουμε πιο υπεύθυνα και ίσως συλλογικά τέτοιες υποθέσεις. Αλήθεια ο τοπικός σύλλογος τι ενέργειες έκανε;; (δεν ρωτώ για την ΕΕΡ, αυτή βράζει ήδη στο καζάνι της κόλασης...)

sv8gke είπε...

Μέ το θέμα των πρόστιμου,αν θυμάμαι καλά αυτό πηγαίνει στην εφορία,οπότε έκει εισαι χρεωμένος ότι και να γίνει.Αν τώρα δικαστικά δικαιωθείς δεν ξέρω πως γίνεται για να τα πάρεις πίσω.Οντως δημιουργήται δεδικασμένο,αλλά σε αυτή την περίπτωση τους πήγαμε 5 αθωοτικές αποφάσεις από άλλες πολεοδομίες τις οποίες δεν έλαβαν υπόψιν τους.
Αστα να πάνε
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Σύλλογος υπήρχε στην περιοχή; Απότι γνωρίζω σε αρκετές πόλεις υπάρχουν πλέον 2-3 σύλλογοι που σκοπό έχουν... Αλήθεια ποιος είναι ο σκοπός τους;

sv8gke είπε...

Εκανε ότι μπορούσε ο τοπικός σύλλογος Γιάννη,αλλά 28 οικογένιες σε μια μικρή κοινωνία........είναι πολλοί ψήφοι!!!!Ξέχασα να σας πω ότι θα περάσει το θέμα και από μια επιτροπή που προεδρευέι ο νομάρχης(νομίζω λέγεται σχοπ η κάτι τέτοιο)και εκεί υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι καλύτερο.
Είδομεν
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με το θέμα αλλά σάλταρα πρωι πρωί.Ψάχνοντας να βρώ pmr446 για κάποιους φίλους που ενδιαφέρονται(φορουμ με αυτοκίνητα που θελουν pmr για τις εκδρομές τους),έπεσα σε αυτή την σελιδα.....http://meimaris.com/
η οποία στην αρχική της εμφάνιση διαφημίζει φορητους αματερικούς ασύρματους λέγοντας....ΕΙΣΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ;ΕΙΣΑΙ ΨΑΡΑς;ΣΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΗ ΘΑ ΠΑΣ!!!
Και μετά έχω ο φουκαράς την απαίτηση να μην ακούω κυνηγούς στο 144300!
Γιάννη αν θεωρείς ότι είναι οφτοπικ το σχόλιο η ότι δυσφημιζεται το εν λόγω κατάστημα μπορείς να το διαγράψεις.
Εγώ πάντως δεν το λινκάρισα αυτό το site σε αντίθεση με 3 καταστήματα της Αθήνας που για αυτές τις περιπτώσεις έχουν μόνο pmr 446
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Δεν διαγράφω... Προσυπογράφω!

sv1epn είπε...

εδώ ταιριάζει γαντι η φράση ....ΚΟΥΤΣΟΙ ΜΟΥΓΚΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ολοι στον ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ