Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

The amateur is patriotic???

"The Amateur is Patriotic… His knowledge and his station are always ready for the service of his country and his community."
Ο Ερασιτέχνης είναι πατριώτης. Οι γνώσεις του και ο σταθμός του είναι πάντοτε έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα και στην κοινωνία.

Το παραπάνω γράφτηκε σε σχόλιο προηγούμενης ανάρτησης, κι έκρινα καλύτερα να την αναρτήσω μαζί με την γνώμη μου εδώ.
Όντως το παραπάνω κείμενο είναι στο διεθνή ραδιοερασιτεχνικό κώδικα, νομίζω έχει γραφτεί πριν αρκετές δεκαετίες, και χαίρομαι που κάποιος τον θέτει για συζήτηση.
Σε καμία περίπτωση δεν αποδέχομαι ότι ο όρος «πατριώτης» έχει την σημασία που θα δικαιολογούσε στον ραδιοερασιτέχνη, να ασχοληθεί με εθνικά θέματα –ελληνοτουρκικά ή ελληνοσκοπιανά στην περίπτωση μας- ή ακόμα χειρότερα με θρησκευτικά. Ειδικά για το δεύτερο δεν μπορώ να συνδέσω την πατριωτική υπόσταση που αναφέρει ο κώδικας, με την βιογραφία του πατριάρχη, με την δραστηριότητα αγίων, με τα όποια δογματικά, χριστιανικά, εικόνες ως έπαθλα, κομποσκοίνια, κάρτες QSL με την ευχή του πατριάρχη κλπ.
Όλα αυτά είναι υπερβολές και δεν έχουν χώρο στο ραδιοερασιτεχνισμό. Ούτε συμφωνώ με την θέση «για όσους θέλουν ας πάρουν το κομποσκοίνι, και όσοι δεν θέλουν ας το αγνοήσουν». Μου θυμίζει το «όσες θέλουν ας φορέσουν μαντίλα» των μουσουλμανικών χωρών. Αρκετά πια! Πληρώνουμε θέλουμε δε θέλουμε ένα κάρο παπάδες. Πληρώνουμε τους φόρους τους, ανεχόμαστε να έχουν παραλάβει από τους Τούρκους τη μισή Ελλάδα ως ιδιοκτησία τους. Τι άλλο θέλουν; Όσο θα παρεμβαίνουν έξω από τις εκκλησίες τους, τόσο θα τους τα χώνουμε!
Για την άλλη διάσταση του «πατριώτη» λέει πως πρέπει να ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ προσφέρει στην πατρίδα και στην κοινωνία. Δεν λέει πάρτε μια σημαία και τραβάτε να δούμε ποιος θα ακολουθήσει! Αλίμονο αν ήταν έτσι και το κάνανε σε όλες τις χώρες. Οι μουσουλμάνοι θα κύρητταν ιερό πόλεμο για να υπηρετήσουν την δική τους πατρίδα και κοινωνία, και οι Ρώσοι με τους Αμερικάνους θα πάταγαν ο ένας τον άλλο…
Προφανώς ο κώδικας δεν εννοεί αυτά που θέλουν κάποιοι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Σε ποια χώρα, σε ποια ραδιοερασιτεχνικά έντυπα είδατε να γράφουν για ξεκοιλιάσματα και σουβλίσματα ακολουθώντας τον παραπάνω κώδικα;
Αν θέλετε και μια άλλη εκτίμηση, πιστεύω ότι η λέξη «πατριώτης» ταυτίζεται με την λέξη εθελοντής. Στην καταστροφή, στη θεομηνία, στο σεισμό. Εκεί πρέπει να είναι έτοιμος να υπηρετήσει (όχι μόνο) την πατρίδα του!

Θα ήθελα να γράψω και για την «ασυλία» που με κατηγορούν ορισμένοι ότι έχω για την SV2. Και για να μην μασάμε τα λόγια μας για τον SV2GWY. Το έχω πει, το έχω συζητήσει με αρκετούς φίλους και συναδέλφους, το καταθέτω και γραπτώς. Η δραστηριότητα του SX2CM θεωρώ ότι ήταν λάθος. Το έχω γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, διακριτικά ίσως, αναγνωρίζοντας τον πρότερο έντιμο ραδιοερασιτεχνικό (dx-ικό) βίο του Δημήτρη. Η αμέσως προηγούμενη δραστηριότητα του SX24 πιστεύω ότι ήταν εντός ραδιοερασιτεχνικών ορίων. Ο κυριότερος λόγος όμως είναι η άμεση ανταπόκριση του στις «Φρυκτωρίες» και η βοήθεια που πρόσφερε στην διοργάνωση. Όταν κάποιοι άλλοι αρνήθηκαν, ο Δημήτρης με τον Κλεάνθη και την υπόλοιπη ομάδα ήταν παρόντες και αυτό το εκτιμώ. Απλά πράγματα!
Και το τελευταίο: Διαπιστώνω ότι το ρεύμα να απαλλαχτεί ο ραδιοερασιτεχνισμός από θρησκευτικούς και εθνικιστικούς εναγκαλισμούς, παίρνει διαστάσεις. Χαίρομαι γιατί κάποτε όλους αυτούς τους εναγκαλισμούς τους θεωρούσαμε δεδομένους και το να γράψει κάποιος εναντίον τους θεωρείτο εσχάτη προδοσία! Διαπιστώνω το εν λόγω ρεύμα να ακολουθούν πλέον και άλλοι, με ύφος και γραφή όμως, για τα οποία δεν είμαι αρμόδιος να απολογηθώ…

68 σχόλια:

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Πολυ καλα εκανες και εθεσες σε συζητηση αυτο το σημειο του κωδικα. Η αληθεια ειναι οτι με εχει προβληματησει και εμενα. Μαλλον οπως το ερμηνευσες ειναι. Απο οτι φαινεται την εποχη που γραφτηκε ο κωδικας η λεξη εθελοντης δεν ηταν διαδεδομενη οπως σημερα.
Καποιος/α που εχει μελετησει την ραδιοερασιτεχνικη ιστορια ισως μας διαφωτησει!

73 de sw1ixp

The road less pedaled είπε...

Για να λεμε τα συκα-συκα και την σκαφη-σκαφη για οσους-ες εξακολουθουν να μην θελουν να "καταλαβουν":

Ειμαι πατριωτης και υπηρετω την πατριδα μου με αξιοπρεπεια σαν ραδιοερασιτεχνης, οταν ειμαι εκπαιδευμενος για καταστασεις εκτακτων αναγκων, οταν προσφερω τις γνωσεις μου και τον εξοπλισμο μου στα νεα παιδια ωστε να τα εισαγω στον ραδιοερασιτεχνισμο, οταν συνεργαζομαι με την Πολιτεια για να βοηθησω την τοπικη κοινωνια μου..

Οσοι μεταφραζουν την λεξη "πατριωτης" σαν μια καρικατουρα που ωρυεται, ανεμιζει σημαιες, κανει τρισαγια και ρωταει την ανθρωποτητα "ξερεις ποιος ειμαι εγω ??" χτυπωντας το χερι στο στηθος, καλυτερα να πανε να κοιταχτουν.

Επισης, εκτος απο το κριτικο ελλειμα των και-καλα-"ανωνυμων" και των-συν-αυτω-επιστολογραφων, ειναι καταφανες και το γνωστικο τους ελλειμα..

Εαν επιμενουν να μην "καταλαβαινουν" ας ανοιξουν ενα λεξικο ελληνικης γλωσσας στο λημμα "πατριωτης". Εκει θα λυθουν ολες οι αποριες.

Ενας ανθρωπος που αγαπα τον τοπο του δεν θα επεφτε τοσο χαμηλα ωστε να συνταξει και να -ακουσον-ακουσον (!!!) δημοσιοποιησει/αποστειλλει την εν λογω καταπτυστη επιστολη.
(και αν μη τι αλλο, να ερχεται εδω σαν καπετανιος γραφωντας ανωνυμα ζητωντας και τα ρεστα απο πανω με υβρεις!)

Για την ταμπακιερα τωρα, οσον αφορα την δεοντολογια, υπαρχει ενα εξαιρετικο βιβλιο, "Ham Radio's Technical Culture", εκδοσεις του Πανεπιστημιου Massachusetts (αλλα σιγα.. τι να πιασει το MIT μπροστα στο 5-9.. pfff !)

Εκει λεει με καθε λεπτομερεια πως αντιμετωπισθηκαν στις ΗΠΑ και οχι μονο οσοι, μπερδεψαν τον ραδιοερασιτεχνισμο με τα πολιτικα/εθνικιστικα/θρησκευτικα τους. Εν ολιγοις τους πηρε και τους σηκωσε. ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ

Βεβαια αυτα γινοταν και λυθηκαν στις ΗΠΑ απο το 1940, εμεις εδω στο Ελλαντα εν ετει 2009 εξακολουθουμε να τα διαπραγματευομαστε και να αναρωτιομαστε τι ειναι σωστο και τι οχι, οταν οι αλλοι συναδελφοι μας τα εχουν λυσει αυτα εδω και μισο αιωνα, οποτε εχουμε αρκετους ηλιακους κυκλους μπροστα μας μεχρι να διευθετησουμε τα αυτονοητα..
(εμεις μοιραζουμε κομποσκοινια !)

Γι'αυτο φιλε (οδηγε) "ανωνυμε", στρωσε τον "κωλο" σου κατω, μελετησε, ξεκαθαρισε τους λογους για τους οποιους θελεις να λεγεσαι ραδιοερασιτεχνης, δες τι γινεται στην υπολοιπη υφηλιο κι αν εσυ συμβιβαζεσαι με σκουπιδια, εγω δεν συμβιβαζομαι με τιποτε που δεν αξιζει για κατι το οποιο αγαπω και σεβομαι, οταν καποιοι απο εσας ασελγειτε ειτε με τετοιες επιστολες-αξιωσεις απο την Πολιτεια (τωρα που λεμε για ασελγειες, μου ηρθαν στο μυαλο κατι πρωτοτυπες αντεννες με δυο ρεφλεκτορες και γιγαντιαια gamma-matches.. oh my..! Σε ικετευω ! Στειλ'τες για δημοσιευση στο QEX να μας κανεις περηφανους!)

Οσο για το 5-9 και τα military/politics/religious αρθρα τα οποια κατα καιρους εμπεριεχει, σε προκαλω να βρεις αντιστοιχα αρθρα σε διεθνη εγκριτα περιοδικα, οπως πχ QST, CQ, RadCom, CQ-DL, Dubus.. Οταν οι αλλοι γραφουν ιστορια, εμεις παραληρουμε και ειμαστε ετη φωτος μπροστα με "πανελλαδικη καλυψη"...

Μαλλον ολοι αυτοι οι κουτοφραγκοι και οι κρυουλιαρηδες, οι Αμερικανοι, Βρετανοι, Γερμανοι κλπ, ειναι λιγοτερο πατριωτες σε συγκριση με εμας..
(Και καλυτερα να μην μαθεις για τους Z3 και τις κορυφαιες επιδοσεις τους σε contest και σε HST competitions γιατι θα πικραθεις πολυ...)

Η μηπως ολοι αυτοι οι συναδελφοι μας απο το εξωτερικο κανουν το αυτονοητο, δηλαδη σεβονται τους εαυτους τους, την Υπηρεσια Ραδιοερασιτεχνη, τους συναδελφους τους προσφεροντας παραλληλα στην κοινωνια και στην πατριδα τους, τοσο σε καταστασεις αναγκης οσο και στον τομεα της εκπαιδευσης-παιδειας ?

Ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο καποιοι θερμοκεφαλοι να διαστρεφουν την δεοντολογια μας, εκμαυλιζοντας εννοιες ωστε να την κατεβασουν χαμηλα, στα δικα τους μετρα και σταθμα για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα..

Επισης, εφοσον δεν σου "παει" το εν λογω blog, ειναι αποριας αξιον γιατι εξακολουθεις να γραφεις.
(Μαλλον ο οικοδεσποτης ειναι πολυ "large")

Καλες κατασκευες !

The road less pedaled είπε...

Mετεφερα το σχολιο μου απο την προηγουμενη αναρτηση παραπανω για να ξεκαθαριστει η εννοια της "καρικατουρας" απο την εννοια του "φιλοπατρι (=πατριωτη)", γιατι σε λιγο θα ξεχασουμε κι αυτα που ξεραμε, οχι μονο περι θεμελιωδων θεματων δεοντολογιας αλλα και την ιδια μας την γλωσσα..

Ανώνυμος είπε...

Το πιο λογικό αυτό είναι. Αλλιώς ο πατριώτης ραδιοερασιτεχνης της Ελλάδας θα σφαζότανε με τον πατριώτη ραδιοερασιτέχνη της τουρκίας. Δεν έχουν χώρο τέτοιοι πατριωτισμοί.

2Μδης είπε...

Αν μη τι άλλο, χαίρομαι για τις άμεσες απαντήσεις!!!
73

Ανώνυμος είπε...

Λαλιστατη αυτη η Βικτωρια.........
Χτεσινο διακριτικο αλλα γνωμη για ολα.
Cool down ρε παιδι μου θα καψεις καμμια ανοδο .
Αλλωστε stay legal limit according to your suffix .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ απο πάνω μου (να δεις που θα μπερδευτούμε στο τέλος οι ανώνυμοι...) ξέρεις τι λέει μια γνωστή φράση? Οι απόψεις είναι σαν τις κολ....πίδες , όλοι μας εχουμε κι απο μία. χεχεχ...



Anyway, όπως ανέφερα αλλα κανενας δεν το πρόσεξε (λέμε τώρα...) οτι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον πατριώτη με τον εθνικιστή. Άλλο το ένα, άλλο τ άλλο.
Πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του.
Εθνικιστής αυτός που μισει όλες τις υπόλοιπες.
Φυσικά ΣΥΜΦΩΝΩ οτι τιποτε απο αυτά δεν έχει θέση στον ραδιοερασιτεχνικό 'αέρα', όμως απο εκει και πέρα, ο κάθε άνθρωπος και το κάθε περιοδικό έχει το δικαιωμα να έχει την άποψη-χαρακτήρα του.
Τώρα για τον ποιόν θα πάρει και θα σηκώσει όποιον ασχολείται με αυτά τα θέματα αγαπητή συνάδελφε/.... Εντάξυ, chill out απλά...
Επείσης, σε επόμενες δημοσιεύσεις σας, καντε μας τη χάρη να μην πλατειάζετε τόοοοοοοοοοοοοοσο πολύ.. :)

Ανώνυμος είπε...

ουάου..
Σήμερα μάθαμε πως η άνοδος μιας λυχνίας καίγεται! (όπως λέμε πχ "να σου καεί το βίντεο!")
Εγώ ήξερα πως το μέταλλο της ανόδου λιώνει (και τα νήματα της καθόδου καίγονται)
Αλλά από τους κατα φαντασίαν "παλιούς" (δίνανε εξετάσεις μαζί με τον Νικόλα Τέσλα, τον Γουλιέλμο Μαρκόνι, τον Σάμιουελ Μόρς κλπ, είναι ίδια σειρά τα παλληκάρια με τον παππού-ανώνυμο) όλο και κάτι άχρηστο μαθαίνουμε όταν δίνουν ρεσιτάλ βλακείας.

sv7nhn είπε...

Ειρήνη ημίν που λέει κι ο συνάδελφος ποιό πάνω. Δεν μπορεί ποιά ο καθένας να έχει την άποψη του χωρίς να την επιβάλει; Όλοι κρινόμαστε απο αυτά που λέμε και κάνουμε.
Αυτός ο ''εμφύλιος'' για όλα τα θέματα θα μας φάει στο τέλος... Όλοι είμαστε ή άσπρο ή μαύρο κι όλοι έχουμε απόλυτο δίκιο κατα τη γνώμη μας...

Ανώνυμος είπε...

Αυτο με τις Κ....δες και τις αποψεις παντα μου αρεσε.....
Εκανα ενα σχολιο για την Βικτωρια οχι για να τις επιτεθω φυσικα αλλα γιατι ειναι SV YL δηλαδη ειναι σαν την μαργαριτα στο γρασιδι . Το να εχεις γνωμη ειναι καλο , μην γινεσαι ομως TURBO & γραφεις σχολια για παραλαβες και ανυψωσεις . Με το να εχεις γνωμη επι παντος ραδιοερασιτεχνικου θεματος κινδυνευεις να περασεις στην απεναντι οχθη και να γινεις φαιδρη . Για αυτο ειπα κοψε λιγο.
Απο την ραδιοερασιτεχνικη σου πορεια φαινεται οτι το φυσας το παραδακι (μην μου πεις οτι δουλευεις διπλοβαρδια σε supermarket) οποτε βγες στον αερα , κανε κατι ραδιοερασιτεχνικο και ασε να περασει λιγος καιρος , θα σου φαινονται πιο ασημαντα ολα αυτα σε λιγο .
Σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω τα Αμερικανα καλυτερους ραδιοερασιτεχνες απο εμας , εχουν φραγκα , ειναι πιο πολλοι και προφανες ειναι οτι θα ακουγονται αλλα εκει αμα εισαι Κουμουνιστης σε κρεμαν και ας μην μιλησουμε για τον ρατσισμο τον Αγγλων .
'Νταξει εδω ορισμενοι ειναι λιγο πιο θερμοκεφαλοι και πεφτει και καμμια ψιλη αλλα μην το κανουμε θεμα τωρα.
Σε καμμια περιπτωση δεν θα δεχτω οτι εμεις ειμαστε στο σκοταδι και οι ξενοι εχουν βρει το φως του ραδιοερασιτεχνισμου .
Οτι ειναι πιο σουζα ναι θα το δεχτω οτι δεν τους πολυνοιαζει για καποια θεματα επισης , καλυτεροι απο εμας ομως δεν ειναι .
Σε καταλαβαινω οτι επηρεαζεσαι λιγο απο την επαφη σου με αλλους ραδιοερασιτεχνες στις διαφορες ανα την γη ραδιοερασιτεχνικες εκδρομες σου . Λαθος , εκεινοι ειχαν λυμενα τα προβληματα τους αιωνες πριν απο μας και ειχαν και χρονο και χρημα για χομπυ , εμεις οταν ακομα παλευαμε να σταθουμε στα ποδια μας καναμε και ραδιοερασιτεχνισμο σε σασσι απο ταψια της μανας και με τιποτενια μεσα, και πανω απο ολα με την κοιλια να γουργουριζει .
(σε θεωρητικο επιπεδο το τελευταιο)
Για τον λογω αυτο δεν μπορω να βλεπω το χτεσινο suffix να γραφει τετοιες κουταμαρες . Το να παρουν πρωτια οι Z3 δεν με κανει να πικραθω ουτε εγω ουτε κανενας αλλος , μου δινει κινητρο ομως οταν αυτοι με τοσα προβληματα στην φτωχεια τους την μαυρη βγαινουν πρωτοι να προσπαθησω να τους ξεπερασω .
Επισης γινονται συγκρισεις με εγκριτα περιοδικα τα οποια ειναι γεματα υλη τοσο που πολλα θεματα μενουν αδημοσιευτα . Εσεις ποια αρθρα τεχνικου θεματος εχετε δημοσιευσει σε ελληνικο περιοδικο ?
Εαν μου πειτε οτι δεν γραφετε σε ελληνικα περιοδικα θα συμφωνησω , μολις μου στειλετε το web link με τα τεχνικα σας αρθρα.
Το να υπογραφεις καλες κατασκευες οταν το shack σου ειναι full commercial μου παει λιγο ειρωνικο . Για αυτα και για αυτα λοιπων το cool down .
Θα περασει ο καιρος και θα δεις οτι η γνωμη σου θα γινει σεβαστη, χωρις υπερβολες ομως και σε χαμηλους τονους. Μεχρι τοτε υπομονη και σε εσενα και σε εμας.
73

sv8gke είπε...

Αποψη έχουμε όλοι από μία,αλλά την μοιράζομαστε με τους άλλους σε αντίθεση με την κατάληξη του ορθούν εντέρου που δεν την μοιραζόμαστε με άλλους αγαπητέ ανώνυμε,όπως καταλαβαίνεις είναι ατυχές το παραδειγμά σου,εκτός.......

Τώρα για s/m,διπλοβάρδιες,φαιδρότητες και συμβουλες ρ/ε πορείας άσε να το κάνει μόνη της,το κάνει καλά και το γνωρίζουμε όλοι.

Εαν στο sx24 μοίραζαν μετάλια με το σήμα της Βεργίνας θα ήσασταν σύμφωνοι η θα διαφωνούσατε όπως με τα κομποσχοίνια?
Εγω γενικότερα διαφωνώ με αυτή την υπερπαραγωγή διακριτικών για ψίλου πηδημα.

Ανώνυμος είπε...

KΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ το υπουργιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, και κάπιους τους πειράζει η αναφορά σε εθνικά θέματα.
ευγε κυριοι

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτο ακριβως ειναι το νοημα .
Κραταμε και καμμια αποψη για τον εαυτο μας, δεν τα μοιραζομαστε ολα με ολους επειδη νομιζουμε οτι απο χτες που πηραμε αδεια μεχρι σημερα τα μαθαμε ολα . Μην εξαπτεσαι για την συμβουλη μου να μετριασει λιγο τον τονο της και την φορα της , δεν τα εμαθε ολα ακομα , ουτε νομιζω οτι την προσβαλα επειδη ειπα οτι ειναι φραγκαουα .
Δεν συμφωνο ουτε με τα κομποσκοινια ουτε με τις βεργινες ουτε με οπιοδηποτε αλλο συμβολο.
Θες σωνει και καλα να στειλεις κατι , στειλε ενα ρημαδι κυππελο , ενα ραδιοερασιτεχνικο πανδεκτη - Handbook Αγγλιστι (τι ειπα ο Ατιμος παλι) . Στειλε γενικα κατι που δεν θα προσβαλει και δεν θα θιξει κανενα .
Μην μου πεις τωρα οτι εαν σου εστελναν εσενα ενα Κορανιο δεν θα γινοσουνα λαστιχο απο την τσαντιλα . Εξω λοιπων τα συμβολα απο το χομπυ μας και κομενη οι μοιρολατρεια , αχ τι καλα που τα κανουν εκει στην Αμερικη και στην Γερμανια , εμεις εδω ειμαστε 100 χρονια πισω .
Ειμαστε πολυ μπροστα γιατι οπως προειπα νηστικο αρκουδι δεν χορευει και εδω πολλοι εχουν χορεψει καρσιλαμα με την κοιλια ταμπουρλο να δινει το ρυθμο . Εαν καποιοι γνωρισαν το QST και το NCJ χτες ας δωσουν μερικα χρηματα να αγορασουν back issues και θα δουν και ραδιοερασιτεχνικες πρωτιες και εξωφυλλα και αρθρα παγκοσμιας κλιμακας και βεληνεκους .
Σας λεει τιποτα η μελετη Ισημερινης διαδοσης του Dr. Φιμερελη η τα Εξωφυλλα QST οταν τους σκιζαμε στο RTTY με τα πενιχρα μας μεσα και με τρακα μηχανηματα .
Πριν καποιοι αρχιζουν να διαβαζουν εκδοσεις του MIT ας αγορασουν το CD SV-Νεα 1-100 τευχη και ας τα διαβασουν προσεχτικα , με γνωμονα παντα ποια εποχη εγιναν και τι γινοταν τοτε πολιτικοκοινωνικα στην Ελλαδα και θα καταλαβουν ποσο καλυτεροι ειμαστε απο πολλους αλλους . Σιγουρα οχι πρωτοι αλλα ουτε και οπως τα παρουσιαζειη υπογραφουσα The road less pedaled (Τι'ν τουτ παλ)
Πολλα 73 και μην παρεξηγουμαστε οτι γραφεται εδω εχει σαν βαση το καλοπροαιρετο και την πλακα .

Ανώνυμος είπε...

Ωχ....
Φαντασου να καταργηθει και το Τηλεπικοινωνιων ζητω που καηκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ευγε κυριοι και κυριες και κυριες παρακαλω !!!
Τι μονο εμεις θα την πληρωνουμε ?

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιερα τωρα, οσον αφορα την δεοντολογια, υπαρχει ενα εξαιρετικο βιβλιο, "Ham Radio's Technical Culture", εκδοσεις του Πανεπιστημιου Massachusetts (αλλα σιγα.. τι να πιασει το MIT μπροστα στο 5-9.. pfff !)

Εκει λεει με καθε λεπτομερεια πως αντιμετωπισθηκαν στις ΗΠΑ και οχι μονο οσοι, μπερδεψαν τον ραδιοερασιτεχνισμο με τα πολιτικα/εθνικιστικα/θρησκευτικα τους. Εν ολιγοις τους πηρε και τους σηκωσε. ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ

Παλι καλα , στην Κουβα αν ακους Ροκ σε εκτελουν και στην Λιβυη εαν καποιος εκπεμψει χωρις αδεια του κοβουν τα χερια .
Ολα τα λαμπρα παραδειγματα θελουμε να μιμηθουμε

Ανώνυμος είπε...

Αν σε πιασουν οι παππαδες /Α χωρις αδεια τι σου κανουν ???
Σε σταυρωνουν χιαστι και κατωκεφαλα ενω σου βαζουν και φωτια με τις qsl προσαναμμα

2Μδης είπε...

"...KΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ το υπουργιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ...."

Και καθόμαστε; βάλτε τα φλάμπουρα πάνω στις κεραίες σας!
Οι θεούσες να πλέκουν κομποσκοίνια! Οι αγιογράφοι να σχεδιάσουν καινούριες QSL(τόπιασες το υπονοούμενο Μιχάλη!) Φωνάξτε και τον παπα-Βασίλη να ευλογήσει τα φορητά μας. Νυν υπερ πάντων ο αγών!!!

sv8gke είπε...

Και καθόμαστε;;;;;
Χαρτί στο υπουργείο για αίτημα διακριτικού SY2MTH(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ&ΘΡΑΚΗΣ).
Δεν θα περάσει έτσι αυτό ΚΥΡΙΟΙ!
Εννοείτε οι qsl δικές μου καλιτεχνικά.

The road less pedaled είπε...

Μιχαλη, τι να πεις τωρα στον "παλιο" (τι "παλιος" δηλαδη.. "αρχαιος" !) που νομιζει πως επειδη ειναι μερικων Μαϊων (ετσι ισχυριζεται τουλαχιστον !) εχει το δικαιωμα να προσεταιριζεται τα αρθρα του SV1DH..
με αξιωσεις.. "κωλοτρυπιδας" (ανορθογραφης κιολας ! Μιλαμε για επιπεδο.. sea level !)

Προσπερνω τα γνωστα υβριστικα μηνυματα αισχρου περιεχομενου που εχουν παντοτε την ιδια "ποιοτητα" λογου: απαιδευτοι, ασυντακτοι, ανορθογραφοι, χυδαιοι, ελαφρεις..

Και παντα ειναι εκτος θεματος, εκτος τοπου και χρονου, καθως δεν τους βολευει καθολου το περιεχομενο της συζητησης, ουτε αντεχουν να κοιταξουν την φατσα τους στον καθρεφτη.

Ειναι οι γνωστες χυδαιες αντιδρασεις απο οσους δεν αντεχουν την "αντιπολιτευση".

Παραλληλα, στα πλαισια της προσπαθειας τους να πιαστουν απο καπου, ανθωποι παντελως "αγνωστοι", με περισσο θρασος, μιλουν σαν να με ξερουν χρονια, λες κι εχουν ερθει ποτε σπιτι μου, λες κι εχουν δει ποτε το shack μου και κυριως τις κεραιες μου, λες και ειναι μεσα στο πορτοφολι μου, λες και ημαστε συμφοιτητες στο Πανεπιστημιο η λες και δουλευαμε μαζι..

Ευχαριστω αυτους τους πικραμενους για τις αηδιες που γραφουν και αυτορεζιλευονται. Δεν χρειαζεται να προσθεσω κατι. Εξευτελιζονται μια χαρα κι απο μονοι τους με τις αποψεις επιπεδου "κωλοτρυπιδας" που "περηφανα" και θρασυτατα περιφερουν δημοσιως.. Αυτος ειναι ο βιος τους: αισχρος, θρασυς και δειλος.

Δεν αντεξα και χαμογελασα ωστοσο, οταν διαβαζα για τα "φραγκατα αμερικανακια" που "κρεμαν' τους κομμουνιστες", για τους "βρωμοαγγλους" που ειναι ρατσιστες, οτι στην Κουβα εκτελουν τους ροκαδες (!!!!!)... "φτιαξε καρδια μου το δικο σου παραμυθι"... τι κριμα που με αυτες τις αηδιες, ο,τι εγραψες εχει ειδικο βαρος μηδενικο στα ματια μου !

Γιαννη συγχαρητηρια για την επικαιρη αναρτηση κι επισης διαβασα με πολυ ενδιαφερον τα σχολια του Κωστα SW1IXP, ενος ραδιοερασιτεχνη που πραγματικα σεβεται και τιμα αυτο που κανει.

Αλλα γενικοτερα, δυστυχως αυτοι ειμαστε. "Δηθεν" και "ταχα".
Ρωταμε την ανθρωποτητα "ξερεις ποιος ειμαι εγω ?" και απαιτουμε στο ακεραιο ο,τι δικαιουμαστε, αλλα εμεις οι ιδιοι δεν σεβομαστε τιποτε και κανεναν.

Αυτο οι αγγλοσαξονες το ονομαζουν "double standard", τα δικα μας-δικα μας και τα δικα σας-δικα μας (αυτο για τους βλαχοbritish και "Doppelmoral" για τους λαζοdeutsch). Και φυσικα οποιος τολμησει να πει αυτα που δεν μας βολευουν, προσπαθουμε να τον πιασουμε απο το ποδι και να τον τραβηξουμε βαθεια μεσα στο χωμα.

Αλλα γενικα στην Ελλαδα εισαι ο,τι δηλωσεις.
Πχ δηλωνεις πατριωτης και περνιεσαι για ελληναρας ενω τσαλαπατας την διεθνη δεοντολογια (θυμαμαι ενα παλλικαρακι -της φακης- που πατουσε σε CW εναν Z3 συναδελφο που εκανε CQ, και το εβρισκε διασκεδαστικο και τωρα δινει και οδηγιες συναδελφικης συμπεριφορας ο αλλοτε deliberate QRMer κ.α.).
Πχ δηλωνεις ραδιοερασιτεχνης, και για να διακοσμησεις τον ρ/ε συλλογο σου χρησιμοποιεις σημαιες της ΝΔ απο τις ευρωεκλογες του 1999.
Αλλοι (κι αλλες) βεβαια -επισης "δηλωμενοι" ραδιοερασιτεχνες- μην μπορωντας να γραψουν για τιποτε αλλο, μας κανουν μαθηματα πατριδογνωσιας και ραδιο-ηθικης (οι υποκριτες και οι ηθικολογοι, οι "τα φαια φορουντες περι ηθικης λαλουντες !")
Πχ δηλωνεις περηφανα σε απταιστα λαζοdeutsch οτι περασες τις εξετασεις CW 5wpm χωρις να πληρωσεις και οι υπολοιποι.. απλα κοιταζομαστε..!

Καλως ηρθατε στην SV Land !
Οπου η νομοθεσια ισχυει κατα το δοκουν και η διεθνης δεοντολογια που με ευλαβεια τηρουν οι συναδελφοι μας ανα τον κοσμο, για καποιους (ευτυχως λιγους) εδω αποτελει "προσωπικη αποψη που δεν δυναται να επιβληθει !" η αποτελει -ειρωνικα παντα- "λαμπρο παραδειγμα" που πρεπει να αποφυγουμε..!

Σε λιγο, θα αρχισουμε να μοιραζουμε μπουκαλακια με αγιασμο, εισιτηρια διαρκειας του ΠΑΟΚ, κουπονια για το φεστιβαλ ΚΝΕ-Οδηγητη, τραπουλες ΤΑΡΩ κλπ, ενω δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να βγαλουμε στον αερα αυτες τις μερες ενα special callsign SX0PASOK για το εκλογικο αποτελεσμα!

Παντοτε με καλες προθεσεις, μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε αλλωστε (την καφριλα μας την βγαζουμε ειτε ανωνυμα, ειτε οταν οι αλλοι γυρισουν την πλατη..!)

Καλες κατασκευες (και.. εμπνευση στους καλλιτεχνες !)

Ανώνυμος είπε...

OK, αφού δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα, ας συνεχίσουμε έτσι. Στην επόμενη να μοιράσετε σφυροδρέπανα και στην παραπάνω πετραχιλια.
Θα πάει μπροστά ο ραδιοερασιτεχνισμός.

Unknown είπε...

Γιάννη μου,

καλό είναι να γράφει κάποιος για τα Εθνικά θέματα, την Ιστορία της Ελλάδος μας, για να ξυπνάμε λίγο από αυτά που μας ταίζουν.
Ο τρόπος και το ύφος που ο καθένας μας γράφει αποτελεί το "ποιόν" μας. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Άλλοι τα κάνουν δεκτά και άλλοι όχι.
Σε εσένα δεν αρέσουν τα κομποσχοίνια και οι Σταυροί, σε άλλους όμως αρέσουν και πέρνουν δύναμη.
Μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτά που μας ενώνουν και όχι με αυτά που μας χωρίζουν;

Δεν είναι προτιμότερο το "Η Ισχύς εν τη Ενώσει", παρά το "Διαίρει και Βασίλευε"; (Άν και πιστεύω ότι ακόμη και η τελευταία λέξη θα ενοχλήσει πολλούς :)

φιλικά Θάνος

2Μδης είπε...

Θάνο καλημέρα,
ευχαρίστως να συζητήσουμε για τα εθνικά θέματα, για πολιτική, για θρησκευτικά θέματα για ότι άλλο θες.
'Οχι όμως μέσω του ραδιοερασιτεχνισμού. Από άλλα κανάλια επικοινωνίας!
Δεν έχουν θέση οι σταυροί και τα κομποσκοίνια στον αέρα. Νομίζω ότι η ακριβή θέση τους είναι εντός των εκκλησιών. Ας διαχωρίσουμε μερικά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ παει η Ανοδος !!!
Ρε κοπελα μου ηρεμησε λιγακι.
Δεν μπορεις να γραφεις κατεβατα και μυδρους και να μην δεχεσαι την κριτικη . Το οτι εισαι φραγκαουα φαινεται απο τα σουρτα φερτα και τα ψωνια απο την Acom , εχεις κανει επαφες και απο το shack τους . Ouaou οπως λες και εσυ στο προφιλ σου . Συμφωνω με τα οσα λες και ειμαι μαζι σου αλλα μην μας τα πρηζεις με κατεβατα τι κανουν τα Αμερικανα. Αν δεν σου αρεσει το SV τραβα παρε W στο Αμερικα .
Μην μας λες ομως ιστοριες για αγριους και μετα δεν δεχεσαι την κριτικη . Αλλωστε επιμενω , οταν μας δειξεις την ραδιοερασιτεχνικη σου αξια εκτος Blog αναρτησεων και ταξιδιων σαν guest operator με λινεαρ Acom για εισιτηριο θα εχεις καθε δικαιωμα να λες την γνωμη σου και να γινεται σεβαστη . Μεχρι τοτε θα εισαι το χτεσινο suffix που λεει κοτσανες. Κανεις δεν επιθυμει να σου κανει μαθηματα , εαν εσυ νομιζεις οτι με το να το ξεχειλωνεις ενα θεμα σαν τα Β...Α της Που...ΑΣ προσφερεις κατι κανεις λαθος. Σιγουρα εχεις καποιο κοινο δεδομενου το οτι εισαι γυναικα και μικρη σε ενα κατα βαση ανδροκρατουμενο χομπυ αλλα σταματα να λες κοτσανες .
Τελος μην μπερδευεις τα περι ραδιο ηθικης με τα περι ιστολογιου ηθικης . Δεν ξερω τι κανεις στον αερα (σιγουρα οπαδος του qrp εισαι με αγορες στην Acom)αλλα αφου γραφεις επωνυμα μην λες μπουρδες για τις οποιες δεν εχει σκεφτει πριν τις γραψεις . Το χειροτερο ειναι να νομιζεις οτι τα ξερεις ολα.
Βουτα την γλωσσα στο μυαλο σου πριν πεις κατι .
CU on the air.........

Βγαινεις ???

sv7nhn είπε...

Βρε μπάς και διαβάζω την espresso και δεν το χω καταλαβει? Τι ξεκατινιασμα ειναι αυτό εκατέρωθεν των συνομιλητών?

Ανώνυμος είπε...

Βίκυ... Μην ασχολείσαι κούκλα.
Δώσε τα χειριστήρια να πάρουν φωτιά και απλά αγνόησε το κάθε φρούτο που πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου του την έγινε *μάγκας*.
Όμως δεν μας είπες ότι πήρες άκομ! Με γειά σου και καλά dx.
Σ.

The road less pedaled είπε...

Αλορα :-)

Οχι δεν πηρα acom, στα HF ειμαι ακομα barefoot 100W (δεν εχω acom καρδια μου !)
Κεραιϊκα εχω πολλα νεα σου πω!

Αλλα όταν εχεις να κανεις με αρσενικες κατινoτατιανες εχεις.. παραπληροφορηση !
Ξαφνικα βρεθηκα "φραγκαουα" και με ενισχυτη ! (Και μετα ξυπνησε !)

Με αυτο το θρασος μερικων καπεταναιων, θα πρεπει σε λιγο να βγαλουμε ντελαλη το εκκαθαριστικο της εφοριας, πιστοποιητικα κοινωνικων-πολιτικων-θρησκευτικων φρονηματων, καρτα φιλαθλου "Απολλων Καλαμαριας", παρθενοσεντονο, διαβατηριο, ΑΦΜ κλπ

Καποιος πικραμενος-θιγμενος-κανιβαλος (φρουτο !!!) θελει να βγαλει το αχτι του τωρα, και προσπαθει.. να παλεψει οπως μπορει !

Οπως βλεπεις δεν λεει ΤΙΠΟΤΕ επι της ουσιας, ηρθε εδω να βρισει, και να αφησει τους κοπρους του Αυγεια. Συμβαινει συχνα.. απο τους "θιγμενους" !
Πιο χαμηλα ! Στο μηδεν ! Προσπαθησε λιγο ακομα, θα τα καταφερεις !

Καλη επιτυχια στο κοντεστ, φετος θα ειμαι για πρωτη φορα εκτος, αλλα για το CQWWSSB υπαρχει μια ελπιδα να ειμαι QRV (m/m !!)

73 !
"το χθεσινο suffix"!!!!
χαχα !

Ανώνυμος είπε...

Τα πολύ παλιά τα προχθεσινά suffix από που αρχίζουν; Γιατί τελευταία το ακούσαμε και αυτό υπάρχει και τέτοιος διαχωρισμός;
εγώ έχω suffix της ώρας! είμαι από την τελευταία φουρνιά
(Συγνώμη αν δεν έπρεπε να γράψω.)

Ανώνυμος είπε...

http://sv7lnk-sv7los.blogspot.com/2009/01/sv2kbs.html
Η συνέντευξη της SV2KBS στο DX program του Radio Bulgaria στη δημοσιογράφο Daniela Konstantinova.


Ξέρω ότι η επίσκεψή σας στη Βουλγαρία δεν είναι για τουρισμό. Ποιος είναι ο λόγος που ήρθατε εδώ;

Θέλησα να πάρω το ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό μου και πιο συγκεκριμένα έναν ενισχυτή βραχέων από την ACOM για τη DXpedition που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της άνοιξης στο Lord Howe Island, μια ιδιαίτερα περιζήτητη DXCC ραδιοχώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που ήρθα εδώ.


http://www.qrz.com

I had the honor and the pleasure to be on the air also as:
LZ/SV2KBS (Sofia, from ACOM factory shack ! Yeaaah !)

Secret shack with qrp Equipement :

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://dutchpacc.files.wordpress.com/2008/02/sv2kbs.jpg&imgrefurl=http://dutchpacc.wordpress.com/2008/02/&h=683&w=1024&sz=264&tbnid=HfT_iwz9mLN3MM:&tbnh=100&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dsv2kbs&hl=el&usg=__D005CDmGf_ywuHRXp9OaAkPmvL4=&ei=4nfMSs3ZHY2asga3vaTzDQ&sa=X&oi=image_result&resnum=4&ct=image

Ανώνυμος είπε...

Αλόρα κορίτσι και σε σένα!
Μ/Μ ;! Δεν είμαι ενημερωμένος! Να βγάλεις φωτογραφίες!
Ναι, διακρίνω κι εγώ έναν θιγμένο εγωισμό και μια αγωνία στον *παλαιό-συνάδελφο* παραπάνω, αλλά ξέρεις τι λέμε εμείς εδώ πέρα: σκυλί που γαβγίζει, ο.. πωπός του πονάει! HIHI!
Να και η φώτο με τις 4 χ 811 της αμέριτρον! Τι θέλει να πει ο ποιητής; μυστήριο!
Καλή επιτυχία στο κόντεστ,
το.... προχθεσινό διακριτικό!

The road less pedaled είπε...

"Σκυλι που γαβγιζει ο πωπος του ποναει !"
Χαχα ! Με μια προταση συνοψισες ολο το γιγνεσθαι του παλαιου φιλου μας ! ΧΑΧΑ !

Οπως βλεπεις δεν χρειαζεται να πω τιποτα, τα καταφερνει θαυμασια ο παππους αυτοεξευτελιζομενος !

Οχι απλα λιωμενη ανοδος.. οχι καμενη φλαντζα.. οχι αρπαγμενα πιστονια και τσιμουχες..
Ολος ο κινητηρας εχει βγει εκτος !
Βρηκε φωτογραφια απο το soapbox του PACC 2008 απο το φοιτητικο μου shack στην Αλεξ/πολη, 1.5 χρονο πριν. Την φουφουδιτσα με τις 811 την εχει πλεον ο SV7AMJ, o Σακης :-)
Στο επομενο σχολιο, εκκαθαριστικο της εφοριας, διαβατηριο, Ε9 κλπ

Οσον αφορα τα υπολοιπα, δεν ξερω τι ναρκωτικα παιρνει ο ανωνυμος συμπλογκερ κι επιμενει οτι εχω acom, οτι ειναι κακο να μην εισαι QRP (μαλιστα σε "χαλεπους" καιρους με SF στο minimum)

Οσο βλεπω τετοια αθλια ανθρωπακια να πεφτουν τοσο χαμηλα, επιβεβαιωνομαι πως ειμαι στον σωστο δρομο !

Εκμεταλλευομενοι το γεγονος οτι ο οικοδεσποτης ειναι large κι επιτρεπει ελευθερα τον σχολιασμο των αναρτησεων, μπαινουν και με την ασυδοσια τους καταστρεφουν ενα θεμα για να βγαλουν τα προσωπικα τους προβληματα/εμπαθειες/κομπλεξ (συμπλεγματα στα ελληνικα!) μεχρι και για τα χθεσινα-προχθεσινα suffix ! (Ποιος λεει κοτσανες ειναι προφανες και αυταποδεικτο)

Ισως ενας συναδελφος ραδιοερασιτεχνης & ψυχολογος να μπορουσε να βοηθησει..

Για το κοντεστ δεν ειναι 100% σιγουρο, αλλα ειναι πολυ πιθανο. Θα εχουμε.. πολιτιστικες εκδηλωσεις !

73!

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο καραγκιόζηδες μπορούν να είναι μερικοί που ξαφνικά νομίζουν πως πάλιωσαν με τα προχθεσινά τους callsign; Επίσης τι σχέση έχουν τα πετραχήλια και τα σφυροδρέπανα με τους acom ενισχυτές που μπορεί να έχω εγώ ή ο τάδε, και τις κωλοτρυπίδες σου γελοίε;

SV1EML είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ CALLSIGN ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ?? ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ.ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΕΣΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ!
73

Ανώνυμος είπε...

"Χθεσινά" suffix, κωλοτρυπίδες, β...α της που...ας. Εσύ δηλαδή βόθρε, περνιέσαι για άνθρωπος, πόσο μάλλον ραδιοερασιτέχνης;

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Γιάννη, η ανάρτησή σου αυτή με εκφράζει. Στη χώρα της απέραντης θεοκρατικής βλακείας, η χυδαία πατριδοθεολαγνεία παίρνει τη θέση του υγιούς πατριωτισμού, ωθώντας κάποιους προφανώς εμπαθείς τύπους να παραληρούν ακατάπαυστα από αέρος για τα "δίκαια της φυλής", την ίδια στιγμή που οι χειρότεροι μειοδότες αυτού που λέγεται "πατρίδα" είναι οι ίδιοι με τον τρόπο τους.

Στη χώρα της αυθαιρεσίας, ο αυθαιρετών δημιουργεί δικό του "ραδιοερασιτεχνισμό", βάζοντας στη συνταγή κόκκινες μηλιές, λείψανα αγίων και κομποσκοίνια - έτσι του αρέσει, οι κανονισμοί, γραφτοί και άγραφοι, είναι μόνο για τους "κουτούς". Όσοι π.χ. κάνουν ακρόαση στο 145.325 και 145.450 στην Πάτρα, για παράδειγμα, μπορούν ν'απολαύσουν ζωντανά ψαλμούς και απολυτίκια από τα 2m, από κάποιους καταφανώς θρησκόληπτους, οι οποίοι δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με ραδιοερασιτεχνισμό, κατά μυστήριο τρόπο όμως έχουν πτυχία...

Διάβασα και κάποια σχόλια και λυπήθηκα, ιδιαίτερα που μια κυρία μεταξύ μας, ενώ επιχειρηματολογεί υπέρ της τήρησης κανόνων και της αξιοπρέπειας, δέχεται άνανδρη επίθεση που κυριολεκτικά προκαλεί αηδία. Το αν έχει ή όχι "φράγκα" και το πως τα διαθέτει είναι δικός της λογαριασμός, και ο αξιοθρήνητος τύπος που νομίζει ότι έτσι κερδίζει κάποιες εντυπώσεις, πλανάται πλάνην οικτράν. Ο φθόνος του δεν κρύβεται, και συνήθως φθονούμε τους καλύτερούς μας.

Επίσης, το αν είναι κάποιος "νέος" ή "παλιός" στο χόμπι, δεν έχει καμμία σημασία παρά στα μυαλά κάποιων που είχαν τραυματικές εμπειρίες στο στρατό. Εκείνο που μετράει είναι αν ο ομιλών/ούσα ή γράφων/ουσα λέει σωστά πράγματα ή όχι, και επίσης μετράει η δραστηριότητά του/της. Είπαμε όμως, ζούμε στην Ελλάδα, όπου ο νόμος του Ψεύτη και του Χυδαίου είναι ο ισχυρότερος.

Συνέχισε Γιάννη, γράφεις αυτά που οι περισσότεροι δεν έχουμε το θάρρος να παραδεχτούμε, παρόλο που τα γνωρίζουμε καλά - κι αυτό λέει κάτι για το χαρακτήρα μας. Σ'ευχαριστώ.

73!

Ανώνυμος είπε...

.....Απιστευτο
Τελικα το πως παραφραζονται ορισμενα πραγματα ειναι αποριας αξιο , οπως αποριας αξιο ειναι το ποσοι θερμοκεφαλοι υπαρχουν οι σε τι παραισθησεις φακελωματος ζουν καποιοι αλλοι.
Που ακριβως ειναι η ανανδρη επιθεση δεν το καταλαβα ???
Μηπως εβρισα την συναδελφο αθελα μου ???
Ωπα λοιπον , σταματηστε να διαβαζεται ενα κειμενο και να βλεπεται αυτο που θελεται εσεις.
Κανεις δεν επιτεθηκε ανανδρα η αντρικια σε κανενα .
Εγινε ενα σχολιο οτι τα αμερικανακια και οι τρισαθλιοι αγγλοι ειναι καλυτεροι απο εμας και απαντησα οτι δεν ειναι .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ τα μυνηματα και δειτε ποιος επιτιθεται σε ποιον..........
Ειμαι χυδαιος , υβριστικος , ανορθογραφος , κοπροι αυγεια , μηδεν , κ.λ.π.
Φαντασου λοιπων να ειχε και καποια εξουσια στα χερια της τι ειχε να γινει .
Τι διαφωνεις ??? Κρεμασμενος απο το λαιμο στον λευκο πυργο για παραδειγματισμο των υπολοιπων .
Οπως στο Αμερικα
(.....Εν ολιγοις τους πηρε και τους σηκωσε. ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ

Βεβαια αυτα γινοταν και λυθηκαν στις ΗΠΑ απο το 1940, εμεις εδω στο Ελλαντα εν ετει 2009 εξακολουθουμε να τα διαπραγματευομαστε και να αναρωτιομαστε τι ειναι σωστο και τι οχι.....)

Και κατι αλλο , απο ποτε το να εισαι λεφτας ειναι βρισια ???
Μακαρι να με βριζαν λεφτα καθε μερα .
Πως ομως φτασαμε εκει ? , η ανωνυμη γνωμη εχει μια ελαφροτητα , αντιθετα η επωνυμη ενα τεραστιο βαρος . Μην γνωριζοντας λοιπων ποια ειναι αυτη που δημοσιευει επωνυμα τα βαρυγδουπα κειμενα της κανω ενα google search και βρισκω μια συνεντευξη :
Η συνέντευξη της SV2KBS στο DX program του Radio Bulgaria στη δημοσιογράφο Daniela Konstantinova.
Ξέρω ότι η επίσκεψή σας στη Βουλγαρία δεν είναι για τουρισμό. Ποιος είναι ο λόγος που ήρθατε εδώ;

Θέλησα να πάρω το ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό μου και πιο συγκεκριμένα έναν ενισχυτή βραχέων από την ACOM για τη DXpedition που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της άνοιξης στο Lord Howe Island, μια ιδιαίτερα περιζήτητη DXCC ραδιοχώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που ήρθα εδώ.

...Ωραια λεω απο εξοπλισμο σκιζει , και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ παραπερα ομως ???
Διοτι ενας ανθρωπος που γραφει επι παντος επιστητου κειμενα επι κειμενων πρεπει να εχει και ενα ραδιοερασιτεχνικο υποβαθρο περαν της γενικης γνωσης . Κοιταω λοιπων τα κλισε του χομπυ ....
DXCC lists πουθενα το callsign της , καλα λοιπων , θα γραφει τεχνικα αρθρα .........
Ψαχνω για κανα αρθρο , παλι τιποτα .
Πεφτω λοιπων σε μια φωτογραφια απο καποιο soapbox οπως λεει και η ιδια . Να λοιπων και η φουφουδιτσα ( η ποια ???)

Απο δημοσιευση της.....
(Καλως ηρθατε στην SV Land !
Οπου η νομοθεσια ισχυει κατα το δοκουν και η διεθνης δεοντολογια που με ευλαβεια τηρουν οι συναδελφοι μας ανα τον κοσμο, για καποιους (ευτυχως λιγους) εδω αποτελει "προσωπικη αποψη που δεν δυναται να επιβληθει !" η αποτελει -ειρωνικα παντα- "λαμπρο παραδειγμα" που πρεπει να αποφυγουμε..!)

συνεχιζεται.........

Ανώνυμος είπε...

συνεχεια........

Μα εδω μιλαμε για κανονες , τηρηση κλπ.
Ναι ξερω , τα 100 του πομποδεκτη ειναι λιγα και με τον Γραμμικο ενισχυτη θα παρεις το legal limit της αδειας σου (αλλα 200).
Ευτυχως που την πουλησες αυτη την μπουργανα που οταν το δουλευες παταγες στους 7 και η αρμονικες φταναν στους 1.2 Ghz .
Που ειναι λοιπων η επιθεση ???
Ποιον εβρισα ανανδρα κ.λ.π. ???
Η δε ασυναρτητη απαντηση που δινει με μια ορολογια αγνωστη τουλαχιστον σε μενα δικαιολογει κατι ???
Το μονο που ειπα ηταν οτι οταν δεν εχεις κανει πραγματικα κατι αξιο λογου ραδιοερασιτεχνικα , οταν δεν εχεις φαει την ζωη σου μπροστα απο ενα ραδιο η γυρνωντας τον κοσμο με ενα ραδιο , και ο ραδιοερασιτεχνισμος ειναι ενα ακομα χομπυ πριν απο το σκι η μετα απο το ποδηλατο η το ψαρεμα , βαλε λιγο νερο στο κρασι σου , δεξου οτι δεν εχεις παντα δικιο και με το να αμολας την γνωμη σου συνεχεια τελικα χανει την σημασια της . Διαβαζεις κατι , φρουπ , κατεβατο απο την road pedaled ,πας σε αλλο θεμα , φρουπ ξανα κατεβατο , ωραια και καλα μεχρι εδω και για αυτο ειναι τα ιστολογια , ΟΜΩΣ οταν καποιος εχει αντιθετη αποψη μαθε να το δεχεσαι .
Και πανω απο ολα κοψε την Μοιρολατρια σε σχεση με τα αμερικανοεγγλεζακια και τους Ζ3.
Το suffix σου ειναι ακομα ασημαντο , για το prefix σου ομως να εισαι περηφανη .
Σιγουρα δεν χρειαζονται αρθρα για ξεκοιλιασματα και κομποσκοινια στον ραδιοερασιτεχνισμο , αυτο ομως που δεν χρειαζεται πανω απο ολα ειναι η μοιρολατρεια και το γονατισμα απεναντι σε καθε λογης λαους που τους παιρνει και τους σηκωνει και τους κραταν σουζα με το καμουτσικι . Διοτι στο Αμερικα εαν εβγαινες φωτο με τον ενισχυτη θα σου ειχαν σβουριξει την ποινη , εδω ειναι ελλαντα , αγοραζεις οτι θες απο οπου θες . Και κατι τελευταιο , τωρα που τα s/f ειναι χαμηλα μην τσιτωνεις το linear .

Απο προηγουμενη δημοσιευση....
(Οσον αφορα τα υπολοιπα, δεν ξερω τι ναρκωτικα παιρνει ο ανωνυμος συμπλογκερ κι επιμενει οτι εχω acom, οτι ειναι κακο να μην εισαι QRP (μαλιστα σε "χαλεπους" καιρους με SF στο minimum) )


ΕΙΝΑΙ κακο , δεν φτιαχνεις την διαδοση στα μετρα σου , πατας καποιον που πιθανων δεν ακους.

Ουτε ναρκομανης ειμαι (ξαναρωταω !!! εγω ποτε σε προσβαλα προσωπικα η σε εβρισα ?)

Ριξε λοιπων τους τονους , stay cool και κρατα στο μυαλο σου κατι το οποιο το πηρα απο ενα αλλο ιστολογιο αλλα μου αρεσε

Η αδεξιότητα πάντα κερδίζει ένα ακροατήριο. Η αληθινή τελειότητα είναι ένα ήσυχο κρυμμένο πράγμα.

Οποτε εαν θες πραγματικα να φτασεις το τελειο ξερεις τι πρεπει να κανεις .

Προς το παρων το ακροατηριο επιβραυευει αθελα του την αδεξιοτητα .
73

Ανώνυμος είπε...

..Τι ζόρια τραβάνε αυτά τα προχθεσινά διακριτικά στις 5:30 το πρωί!
..Σκέφτομαι τους φίλους μου που (συνειδητά) ποτέ δεν έστειλαν κάρτες για DXCC CHECK παρόλο που ασχολούνται χρόνια με DX
..Σκέφτομαι όλους εμάς που έχουμε έναν ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος στις χαμηλές μπάντες
..Σκέφτομαι όλους τους φίλους που πήραν πρόσφατα άδεια και ηλίθιους σαν τον προλαλήσαντα που τους ξεχωρίζουν σε παλιούς και νέους.
..Και διαβάζω τα κατεβατά σου και αηδιάζω με τον χυδαίο κομπλεξισμό που βγάζεις ανώνυμα όχι μόνο σε μια κοπέλα η οποία είπε τα αυτονόητα αλλά και σε όλους εμάς που κάνουμε χρόνια ραδιοερασιτεχνισμό προσπαθώντας να πείσουμε τις οικογένειες μας ότι αυτό που κάνουμε, αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Κανενα ζορι αγαπητε φιλε, απλα ειπα να κανω κανα DX και μεσα σε ολα τα αλλα εγραψα και την προηγουμενη αναρτηση.
Λυπαμαι εαν σε πικρανα εσενα η καπoιον αλλο , αυτη ειναι η τελευταια μου αναρτηση , δεν θα σας ενοχλησω αλλο .
Νομισα οτι μπορουσαμε να κανουμε διαλογο και να ακουστει και μια αλλη αποψη .
Δεν επιτεθηκα σε κανενα και εαν κατι απο αυτα που εγραψα θιγει καποιους ζητω συγνωμη , μοναδικο σκοπο ειχαν να αποδειξουν οτι κανενας μας δεν ειναι 100% by the book , ολοι κανουμε τις μικρες ή μεγαλες αμαρτιες μας , αλλωστε χομπυ κανουμε και Ελληνες ειμστε , οταν ολα γινονται με γνωμονα την καλη καρδια και καποιες φορες την αφελεια μας νομιζω οτι ειναι συγχωρητεα . Δεν χρειαζονται λοιπον παραδειγματα Αμερικανισμου απο την φυλλαδα MIT .
Ουτε χρειαζεται να παρει κανεναν και να τον σηκωσει . Ενα χομπυ σαν ολα τα αλλα ειναι .
ΟΜΩΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΤΕΝΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΙΣΙΑ . ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ !!!
(εκτος αν δυο λαικες ατακες που χρησιμοποιουνται συχνα στην καθομιλουμενη ειναι βρισιες οποτε 1000 συγνωμη και για αυτες δεν ηταν προσωπικεσ και μαλιστα την μια ουτε καν την εγραψα εγω απλα την δανειστικα απο προηγουμενη αναρτηση)
Σας χαιρετω λοιπων και συνεχιστε ελευθερα να βριζεται οποιον εχει αλλη αποψη , ομως αν θες να πεισεις καποιους για κατι ΜΗΝ τους βριζεις.

73

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΟΙΠΩΝ :
Αυτος που δινει ρεσιτάλ βλακείας.
Αυτος με αξιωσεις.. "κωλοτρυπιδας" (ανορθογραφης κιολας !)
Με επιπεδο.. sea level
απαιδευτοι, ασυντακτοι, ανορθογραφοι, χυδαιοι, ελαφρεις..
Ο παντα εκτος θεματος, εκτος τοπου και χρονου
Ο πικραμενος-θιγμενος-κανιβαλος
Το φρουτο
Το μηδεν
Ο Ναρκομανης
Ο Καραγκιοζης
Ο Βοθρος
Ο ηλιθιος

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιου είδους άνθρωποι, δυστυχώς, είναι συνάδελφοι μας!

sv8gke είπε...

Αν δεν κάνω λάθος σε μας τους νεότερους μας δίνουν 500 watt στις άδειες μας,εσάς τους παλιούς γιατί σας δίνουν μόνο 300;

Ανώνυμος είπε...

...Οι κωλοτρυπίδες, turbo, τα β...α της που...ας, τα χθεσινά suffix, οι μπουργάνες
...Δεν έχω υπομονή να τα διαβάσω όλα, σίγουρα θα βρω κι άλλα μαργαριτάρια σου ..τα οποία εσύ ξεκίνησες.. αυτά με μια ματιά που έριξα. Εάν εσύ αυτές τις αισχρότητες τις ονοματίζεις "λαϊκές ατάκες" μπορείς να μιλάς έτσι στο σπίτι σου, στις κόρες σου και στην σύζυγό σου, λαϊκά. Εδώ οφείλεις να σέβεσαι τους συνομιλητές σου και να μιλάς ανθρώπινα εάν θέλεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά και εάν επιθυμείς να κάνεις διάλογο όπως λες. Γιατί εδώ ότι κι αν έγραψες ήταν το προσωπικό σου κόμπλεξ απέναντι σε ένα άτομο με πολλή κατινιά και χυδαιότητα που ουδεμία σχέση έχει με τον τίτλο "The amateur is patriotic???". Και ακόμα ισχυρίζεσαι πως η συμπεριφορά σου εδώ ήταν κόσμια και μη-επιθετική;
...Ευτυχώς που έχω άδεια από τότε που ήμουν φοιτητής κι έχω "δικαίωμα" να μιλήσω λοιπόν. Γιατί σύμφωνα με εσένα ένας νεαρός/ή για να μιλήσει πρέπει πρώτα να υποβάλλει βιογραφικό.
...Ελπίζω μονάχα, τα νέα παιδιά που διαβάζουν και ασχολούνται να μην έρθουν ποτέ σε επαφή με "συναδέλφους" σαν κι εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον συνάδελφο sv9ofo που τους βάζει όλους στο ίδιο σακί και διαρυγνύει τα ιμάτια του πιο πάνω, αν έχει άποψη για το σχόλιο που έχει γραφτεί στις 11:33 χθες.

Περιμένω.

Ένα σημερινό διακριτικό (μπροστά στην αιωνιότητα......)

Ανώνυμος είπε...

μάλλον αυτό εννοείς;

"Αγαπητέ απο πάνω μου ......................................................................................να μην πλατειάζετε τόοοοοοοοοοοοοοσο πολύ.. :)"

6 Οκτώβριος 2009 11:33 μμ

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα απάντηση αλλά εκτός θέματος.

".....Αγαπητέ απο πάνω μου (να δεις που θα μπερδευτούμε στο τέλος οι ανώνυμοι...) ξέρεις τι λέει μια γνωστή φράση? Οι απόψεις είναι............μας εχουμε κι απο μία. χεχεχ...



Anyway, όπως ανέφερα αλλα κανενας δεν το πρόσεξε (λέμε τώρα...) οτι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον πατριώτη με τον εθνικιστή. Άλλο το ένα, άλλο τ άλλο.
Πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του.
Εθνικιστής αυτός που μισει όλες τις υπόλοιπες.
Φυσικά ΣΥΜΦΩΝΩ οτι τιποτε απο αυτά δεν έχει θέση στον ραδιοερασιτεχνικό 'αέρα', όμως απο εκει και πέρα, ο κάθε άνθρωπος και το κάθε περιοδικό έχει το δικαιωμα να έχει την άποψη-χαρακτήρα του.
Τώρα για τον ποιόν θα πάρει και θα σηκώσει όποιον ασχολείται με αυτά τα θέματα αγαπητή συνάδελφε/.... Εντάξυ, chill out απλά...
Επείσης, σε επόμενες δημοσιεύσεις σας, καντε μας τη χάρη να μην πλατειάζετε τόοοοοοοοοοοοοοσο πολύ.. :)

6 Οκτώβριος 2009 11:33 μμ....."

Για αυτό το σχόλιο ρώτησα, έχεις γνώμη;

Περιμένω.

Ένα σημερινό διακριτικό (μπροστά στην αιωνιότητα......)

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλά... άστο! Το διπλανο μπουκαλάκι ήτανε!

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη είναι εδώ golf μπαγλαμάδες?

takis perreas είπε...

"Κακεντρεχής και υπερβολικός, με άγνοια της ιστορίας!"
Ευχαριστώ πολύ!
Να είσαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ο SV9OFO στο έγραψε!

Ανώνυμος είπε...

παρακαλώ !!

Ανώνυμος είπε...

"Κακεντρεχής και υπερβολικός, με άγνοια της ιστορίας!"
ναι εσύ και ο Περικλής (ο αρχαίος).

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The one with no shadow είπε...

Μόλις απέσυρα όλα μου τα σχόλια εδώ. Θα σχολιάζω εφ' εξής μόνο σε αμιγώς ραδιοερασιτεχνικά θέματα, που δεν ενεχουν κίνδυνο να παρεξηγηθώ με φίλους μου για βλακείες. (αν ειναι να παρεξηγηθω για κάτι εδω, ας παρεξηγηθώ για το αν ειναι καλύτερο το hairpin ή το gamma match, παρά για μπουρδες)

73!

sv8gke είπε...

συγνώμη είναι εδώ golf μπαγλαμάδες?

Εγώ πάντως έχω HONDA,τα μισώ τα TSI.

2Μδης είπε...

Δυστυχώς αντί για σχόλια στην συγκεκριμένη ανάρτηση, επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον σε διαφορετικά θέματα.

Το όλο σκηνικό και οι συζητήσεις που είχα τις τελευταίες μέρες με αναγκάζουν να επανεξετάσω το καθεστώς υπό το οποίο θα γράφονται τα σχόλια εις το εξής.

Θυμίζω ότι μέχρι τώρα ο σχολιασμός ήταν απολύτως ελεύθερος απευθυνόμενος σε υπεύθυνα άτομα που συμπεριφέρονται σύμφωνα με κάποιους κανόνες.

Το καθεστώς αυτό θα αλλάξει σε βαθμό που θα επιτρέπει σε περισσότερα άτομα να αποφασίζουν για την παραμονή ή όχι κάποιων σχολίων στο ιστολόγιο ΜΑΣ.

Αν έχετε προτάσεις τις γράφετε...

The road less pedaled είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The road less pedaled είπε...

Γιαννη διεγραψα το σχολιο μου κατα λαθος (!!) και δεν εχω υπομονη να ξαναγραφω.. τα λεμε αυριο !
(παω Oλυμπο να κανω τα 100w -> 1 kW !)

2Μδης είπε...

Και εγώ είχα ανέβει σε ένα βουνό, με μια κεραία τριάρα και στις φωτογραφίες φαινόταν δεκατριάρα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
2Μδης είπε...

Μπούμπη διέγραψα το σχόλιο σου, γιατί τον "έδινες ξερά".
Λαπάς και κότα, δεν ξέρω αν είναι, στην δεύτερη περίπτωση θα είχε ελπίδες. Όταν γεράσει θα κάνει ωραίο ζουμί. Ως τότε ας βράζει στο ζουμί του.

Για τα σχόλια να είσαι σίγουρος ότι θα κάνω ότι πιο δημοκρατικό. Αν ήθελα να κόψω τα σχόλια θα το έκανα μία και έξω, δεν θα συσκεπτόμουν τόσες μέρες.

Μπούμπη άραξον! Καλημέρα...

2Μδης είπε...

Στην ανάρτηση σχολίων ζητώ να ακολουθεί ο κάθε αναγνώστης κάποιους ευνόητους κανόνες, που προφανώς ακολουθεί και στην καθημερινή του ζωή στην κοινωνία. Στον τρόπο που εκφράζεται κυρίως. Γράφτηκε πιο πάνω από τον Θάνο –που βεβαίως διαφώνησε μαζί μου και συνεχίζει να διαφωνεί, αλλά το έκανε με άψογο τρόπο- ότι «Ο τρόπος και το ύφος που ο καθένας μας γράφει αποτελεί το "ποιόν" μας» Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτό, δεν ισχύει; Ότι αν γράψει χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν θα χρησιμοποιούσε στο σπίτι του ή στην παρέα του, θα μπορέσει μετά να ανασκευάσει χαρακτηρίζοντας τα προλεχθέντα ως λαϊκές ατάκες;;
Εμένα το ανώνυμο δεν με ενοχλεί, αλλά στην δεδομένη στιγμή θα έπρεπε με το διακριτικό τους ορισμένοι να ποστάρουν. Να το βάλουμε αυτό το διακριτικό στην αναζήτηση και να υποκλιθούμε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η δικαιολογία γράφτηκε πιο πάνω: «όποιος ποστάρει επώνυμα και διαφωνεί, τον σκίζουν!» Μάλιστα. Παραδείγματα έχουμε; Ή μιλάμε για ακόμα μια φορά, αόριστα;

Αν κάποιος γράφει πολύ, όπως κατηγορήθηκε η Βίκυ πιο πάνω, αυτό δεν είναι επικριτέο. Κι άλλοι γράφουν πολύ, κάποιοι έκαναν και ιστολόγια για να εκθέσουν την ανικανότητα τους στο γράψιμο, αλλά δεν τους επιτίθεστε. Το αντίθετο, είστε συγκοινωνούντα δοχεία που ο ένας διαβάζει και σχολιάζει τον άλλο.

Γράφτηκαν και κάποια άλλα τα οποία δεν θα σχολιάσω γιατί –ευτυχώς- σβήστηκαν από τον συγγραφέα τους. Ορισμένοι δεν έχουν επιλεκτικότητα στο δέκτη τους, μάλλον…

Τον χώρο αυτό επισκέπτονται καθημερινά αρκετοί συνάδελφοι, και πραγματικά αυτό τιμά και εμένα και το ιστολόγιο το οποίο περιλαμβάνει και τα σχόλια σας.
Αυτό το κάνει και στόχο.
Ορισμένων που προσπαθούν μέσω της ανωνυμίας να λερώσουν και μετά να εμφανιστούν ως τιμητές και επικριτές. Στο παρελθόν αποκαλύφτηκαν τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων(!) που από τη μία επέκριναν τους ανώνυμους και από την άλλη έγραφαν ανώνυμα οι ίδιοι με «ιδιαίτερο» τρόπο!

Βέβαια και η αποκάλυψη τους στο τέλος ήταν δικαίωση γιατί φανερώθηκαν και τα κίνητρα τους. Άλλοι στόχευαν να χτυπήσουν κάτι που φθονούσαν, άλλοι να ανεβάσουν την αναγνωσιμότητα των δικών τους σελίδων.

Αυτό που γράφω στην πρώτη σελίδα, επάνω δεξιά, συνεχίζει να ισχύει. Μεταξύ χυδαίου και ποιοτικού υπάρχει οφθαλμοφανής άβυσσος!

Στο δια ταύτα:

Κατόπιν αυτών, μετά από συζήτηση με αρκετούς συναδέλφους…

Σε περίπτωση που κάποιο σχόλιο (ΕΠΏΝΥΜΟ Ή ΑΝΩΝΥΜΟ) θεωρείτε ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της ευπρέπειας, ζητήστε τη διαγραφή του στον ίδιο χώρο που έχει αναρτηθεί το επίμαχο σχόλιο. Το σχόλιο θα διαγράφεται στην περίπτωση που πάνω από τρεις ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ αναγνώστες επωνύμως το ζητήσουν, και βεβαίως αν συμφωνώ και εγώ με την διαγραφή του.

Θεωρώ ότι το παραπάνω μέτρο είναι επιβεβλημένο και δεν είναι ακραίο (κόβω τους ανώνυμους κλπ) αν παρόλα αυτά έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό εδώ είμαι να το ακούσω.

sv8gke είπε...

Γιάννη ΣΥΜΦΩΝΩ,προχώρα.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη χαρά στην υπομονή σου. Ψαλίδι όπου εσύ κρίνεις απαραίτητο. Και αν γνωρίζεις τους κυρίους αυτούς, δώστους.
Αν και όλοι καταλαβαίνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Τζόνυ όντως έχεις δίκιο, τον έδωσα ξερά..
Δε θέλω να κρίνω κανέναν και πολύ ακόμα κάποιον που δε γνωρίζω προσωπικά.
Εννοείτε πως τα περισσότερα που γράφονται είναι με καλόβουλη προσπάθεια.
Στο κάτω κάτω της γραφής, απόψεις και κουβέντα κάνουμε έτσι για να σπάμε την ώρα της “απομόνωσης” – αυτής που ο καθένας έχει το λόγο του..

Φιλικά δε μπούμπης

sv8gke είπε...

Βρε βρε σαν τα κρύα τα νέρα!!! μαύρα μάτια κάναμε......