Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

DX και διάδοση στα 2Μ

"-Επαφές στα VHF
-Bandplan
-DX στους 144MHz
-Διάδοση στους 144MHz"

Σεμινάριο για όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα 2Μ.
Κυριακή 18 Απριλίου στα εντευκτήρια της ΕΕΡ

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κώστα ΟΑΑ, τα μάθαμε!
Συγχαρητήρια για την ΕΜΕ επαφή.
SV8GKE

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ Μιχάλη, και στα δικά σου συντομα......

Κώστας
ΟΑΑ

2Μδης είπε...

Κώστα σε άκουγα στο 048 το Σαββατο το απόγευμα, που καλούσες.
Μετά άκουσα και τον Δημήτρη πολύ χαμηλά...
Καλή συνέχεια!

SV1EML είπε...

ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ"
χαχαχαχαχαχ

SV1EML είπε...

Α! ΞΕΧΑΣΑ .ΧΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΣΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟΝ "ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ".ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ DR1A ΓΙΑΝΝΗ ΕΓΩ ΜΙΛΙΣΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ OPERATOR.
ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΟ Μ'ΕΧΕΙΣ.ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΑ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ.
χαχαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη ευχαριστώ.

Το Σάββατο ομως δεν την καταφερα την επαφή γιατι ο Δημήτρης ειχε μεγάλο Pile up και μεχρι να τελειώσει ειχα χάσει το φεγγάρι(σε καποιες μοιρες δεν το βλεπω γιατι εχω εμποδιο). Φυσικά και δεν περνούσα οταν τον καλουσαν 5-6 σταθμοι μαζι..... οποτε δεν με ακουσε.

Ειχαμε ομως την Κυριακή επαφή με τον Δημήτρη και μια ωρα αργότερα με τον IK3MAC στο 045 ο οποίος με ακουσε σχεδον αμέσως προς μεγαλη μου εκπληξη. Μετά ειδα στο qrz το κεραιοσυστημα του οποτε καταλαβα ότι και με single yagi θα με ακουγε...

Δυσκολο μικρόβιο μας κολλησε ο φιλος σου και να δω πως θα ξεμπλέξω...

ΟΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑ συγχαρητηρια !!!! πες μας και το setup του σταθμου σου!!!

μπραβο και παλι!!

SW1jgw

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Δημήτρη JGW,
Οι κεραίες είναι 2 x 8el. 2.04wl xpol με περίπου 15dbd.

Γιάννη BJY, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία για το σεμινάριο, σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και πολλές συμμετοχές.


ΟΑΑ

Ανώνυμος είπε...

..... και για να μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δασός, συγχαρητήρια πρέπει να πούμε σε αυτούς που μας εκπροσωπούν μόνιμα και σταθερά σε αυτά τα contest, τον Δημήτρη SV1BTR και τον Πέτρο SV3AAF και πάντα με καλά αποτελέσματα. Και με την ευχή να ξανά-ακουστεί σύντομα η SV2KBS καθώς και όποιος άλλος ασχολείται με το ΕΜΕ και δεν τον γνωρίζω...

OAA

SW1NZX Alex είπε...

Άντε γείτονα :) συγχαρητήρια !και σε λίγους μήνες και SV λέει; ;)

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά!!! ποιος είναι αυτός ο ακατονόμαστος του σκαι???
sw1lhp

2Μδης είπε...

Μήπως υπονοεί τον "επίτιμο";;;
(Ωχ! διακοπή ρεύματος!! Με το UPS γράφω...)

SV1GRN είπε...

Το σεμινάριο θα έχει σίγουρα μεγάλη συμμετοχή. Καλή η πρωτοβουλία Γιάννη.
Κώστα μπράβο και καλή συνέχεια. Μην πτοείσαι από τα κεραιοσυστήματα των άλλων. Ο καλός ραδιοερασιτέχνης χρησιμοποιεί όλα τα (νόμιμα) μέσα ακόμη και... την κεραία του ανταποκριτή του!
73

SV1EML είπε...

ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 2000 ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑ ΩΗΦ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ HI-HI-HI

SV1EML είπε...

VHF ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Κώστα SW1OAA (εύχομαι σύντομα και SV) για τα πρώτα σου CW EME Random QSO στα 2μ. Με γύρισες 17 χρόνια πριν όταν έκανα τότε τα πρώτα δικά μου qso στο πιό δύσκολο και καταπληκτικό mode διάδοσης και διαμόρφωσης ραδιοερασιτεχνικά. Έχεις ένα μεγάλο ταξίδι που, ανάλογα με την ΘΕΛΗΣΗ, ΓΝΩΣΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ μπορείς να το απαλαμβάνεις CW/SSB EME σε πολλές μπάντες για τις δεκαετίες που έρχονται. Δεν υπάρχει όριο στην βελτίωση του σταθμού και του χειριστή. Καλή συνέχεια!

73 Δημήτρης SV1BTR

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη BTR να σε ευχαριστήσω και δημόσια. Όπως γνωρίζεις, χωρίς την αμέριστη συνδρομή σου και τις άπειρες ώρες που μου αφιέρωσες, δεν θα είχα κάνει τίποτε.

Το συμπέρασμα πάντως από όλα αυτά, είναι ότι το CW random EME είναι εφικτό από όλους. Θέληση χρειάζεται και επιμονή. Ίσως οι επαφές να είναι λίγες γιατί ο ανταποκριτής πρέπει να είναι του μεγέθους του δικού σου για να ακούσει ένα μικρό σταθμό, αλλά όλα γίνονται.

Οσο για βελτιώσεις.... έρχονται...

ΟΑΑ-Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από την τεχνική γνώση που σε αυτό το propagation mode & διαμόρφωση είναι απολύτως αναγκαία, όσον αφορά τα υπόλοιπα που απαιτούνται, εσύ Κώστα έχεις Θέληση, όραμα και πλάνο.

Τώρα, οι 16*6el που χρησιμοποιώ στα 2μ έχουν μόλις 21.5dbd gain. Όπως 4*11μ μήκος boom κεραίες. Για τα δεδομένα του CW EME το antenna gain αυτό είναι μέσο. Όχι μεγάλο σε απολαβή. Αρκετά καλά μεσαία και μεγάλα eme arrays στα 2μ είναι στα 23.5-29dbd gain.

Στο cw eme η πρακτική είναι 98%random operation (ούτε online loggers - ούτε chatrooms) άσχετα αν το mode είναι μίνιμουμ 150 φορές δυσκολότερο όσον αφορά το S/N (σε db) από το digital jt65 (που το 98%των qso είναι και μέσω logger skeds και η απόλυτη πλειοψηφία των dxpeditions γίνονται με παράτυπα deep search qso's).

Έτσι όπως ξέρεις στο αναλογικό Moonbounce το παν είναι η ΛΗΨΗ, η διαρκής Τεχνική βελτίωση και η Εμπειρία ακρόασης weak signal του χειριστή.

Στο 2010 European EME Contest cw/ssb των DUBUS & REF 2μ section ήμουν δυστυχώς qrv μόλις στο 50% του συνολικού χρόνου. Δεδομένου ότι χάλασε το μοτέρ ανύψωσης και μέχρι να το επιδιορθώσω έχασα το 90% του παράθυρου της Κυριακής. Παραταύτα, έκανα 43 random cw eme qso, μεταξύ των οποίων και qrp single yagi σταθμούς (όπως πάντα) που δουλεύουν μόνο ορίζοντα (ON7EH , ONH6NVQ κ.α.)
Άρα τα περί τεράστιων σταθμών για αυτό το mode διάδοσης και συγκεκριμένης διαμόρφωσης είναι μύθος όσων δεν γνωρίζουν τεχνικά, ή δεν μπορούν να το κάνουν.

Για ξεκίνημα, και τα cw sked βοηθούν πολύ σε εμπειρία, (αλλά αυτά όταν συμβαίνουν λαμβάνουν χώρα εκτός contest).

Μπορεί κανείς να δει πότε έχει το μηνιαίο random cw eme activity εδώ: http://www.sm2cew.com/dubus-aw.html καθώς και setup κλπ. παραδείγματα εδώ: http://www.sm2cew.com/aw_logs.html

Καλή συνέχεια - είμαι βέβαιος για τα επόμενα επιτυχή σου βήματα CW EME 2μ & 70εκ σε βάθος χρόνου!

Το blog, λόγω qrl, και όποιου ελάχιστου χρόνου μένει αφιερώνεται από μένα αποκλειστικά σε μελλοντικά τεχνικά πλάνα & βελτιώσεις υφιστάμενων συστημάτων. Έτσι συμμετέχω στο blog πιό σπάνια και από σποραδικό Ε. Οπότε ελπίζω οι όποιες δημοσιεύσεις να είναι εύστοχες τεχνικά, και χρήσιμες στο να δίνουν πίστη και ενθουσιασμό.

Τέλος οι ώρες που το 333μ διάμετρου ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo με 500w @feed από το Puerto Rico με callsign KP4AO θα ξαναβγεί για qso & δοκιμές cw-ssb eme στο 432.045 είναι:
Apr 16 1645 - 1930 UTC
Apr 17 1740 - 2020 UTC
Apr 18 1840 - 2125 UTC

Με 1 κεραία 3μ boom, χωρίς προενισχυτή !!!, και 50w μπορείτε με υπομονή να το δουλέψετε (όταν/αν ξεφουσκώσει το pile-up διότι όλοι οι sat/tropo users θα είναι παρόντες).

Καλό Πάσχα & 73
Δημήτρης SV1BTR

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.@sv1btr typo OH6NVQ παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Στο cw eme η πρακτική είναι 98%random operation (ούτε online loggers - ούτε chatrooms) άσχετα αν το mode είναι μίνιμουμ 150 φορές δυσκολότερο όσον αφορά το S/N (σε db) από το digital jt65

TI ΕΓΙΝΕ; Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΡΕΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥ EME CW ENANTI TOY JT65???

ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 300+ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ???

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΕ CW KAI TI EINAI TO EME JT65, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ Η' ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΜΕ CW KAI JT65 (ΔΙΟΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΛΕΟΣ!!!).

ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΣΕΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ CW ΕΜΕΤΖΗΔΩΝ KAI O JOHN TAILOR ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΤΟΥ J.T. EXOYN ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ,

ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΙΔΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ JT65

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ CW KAI TI EINAI JT65 ΟΣΟ ΓΙΑ TA RANDOMS KAI OTI TO JT65 ΔΟΥΛΕΥΕΙ MONO ΤΣΙΜΠΟΝΤΑΣ CALLSIGNS ΑΠΟ TA DATABASES MONO (ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

Ο JT EINAI ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. Ο JT ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ WEAK SIGNAL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ; ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΕ CW ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΧΘΡΟΣ

ΜΗΠΩΣ Ο JT ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ! ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΝ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΚΛΕΤΕ ΠΟΥ "ΒΓΗΚΕ ΤΟ SSB ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΒΕΤΕ CW ME ΣΠΙΝΘΙΡΑ"

ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ >>>ΑΛΛΑ<<< ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΜΕ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΕ JT65. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ", ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ "ΤΟ ΕΜΕ CW ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ JT65 ΓΙΑ ΑΔΕΡΦΕΣ"

ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!! BTR ΧΑΛΑΡΩΣΕ, ΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΣΕ PC KATEBA ΣΕ QRP ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ JT65!

73 & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ο ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ

Υ.Γ. ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ, ΤΟ WSJT ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.....

Ανώνυμος είπε...

τι βλακείες γράφεις ρε μεγάλε? Τόσο κόμπλεξ έχεις?

Ανώνυμος είπε...

Αρμεγε και κουρευε, συ ειπας. Κανεις δεν ειπε για κομπλεξ. Ολοι οι νοημονες ανθρωποι ανεξαρτητα απο τον αν βγενουν να πουν τις αποψεις τους στις βλακειες που βομβαρδιζονται καθημερινα, ΕΧΟΥΝ αρκετη νοημοσινη να διακρινουν ποιος εχει κομπλεξ και ποιος οχι. Δεν προκειται να πω τιποτε περισσοτερο ασχετα απο το τι θα γραφτεί παρακατω. ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ!

Καλο πασχα σε ολους

73

Ανώνυμος είπε...

Βασικό Σύστημα CW EME

4 x 10 στοιχεία = 4 x €60 (αφου πιάνουν τα χερια σου να τις φτιάξεις)

+ διακλαδωτές €50 (σχέδια άφθονα στο web)

+ προενισχυτής λήψης €100 (σχεδια άφθονα στο web)

Σύνολο <€400

Αυτο ειναι για φραγκάτους? Τότε είμαι πλούσιος.....!!

Ανώνυμος είπε...

O JT είναι σίγουρα επιστήμονας και το πρόγραμμα που έφτιαξε είναι αξιόλογο.
Το θέμα ειναι εσύ ως χρήστης τι είσαι?

SW1NZX Alex είπε...

Μη χάσετε ευκαιρία να βγάλετε τα μαχαιριαααααααααααά 1!!!!

Δεν μπορείτε να περιμένετε το Πάσχα να σφάξετε το αρνί, δοκιμάσατε Μεγάλη Εβδομάδα να το κάνετε..

Αχχχ same shit, different day :)

SW1NZX Alex είπε...

Α και, από περιέργεια - για να σχολιάσετε θετικά και να δώσετε συγχαρητήρια, όλοι υπογράφετε κανονικά !

Αν είναι να μιλήσετε και να ρίξετε κατάρες.. όλοι ανώνυμοι ξαφνικά :)

2Μδης είπε...

السلام عليك

Ανώνυμος είπε...

Το τι γράφω εγώ, που και πότε είναι δικό μου θέμα.
Απ ότι κατάλαβα αγνόησες όλα τα διδακτικά & ζήλεψες ? το μπράβο στο νέο vhf cw moonbounce συνάδελφο που έκανε ότι εσύ δεν θα κάνεις ποτέ, και σε πείραξε το ενημερωτικό:
‘’ Στο cw eme η πρακτική είναι 98%random operation (ούτε online loggers - ούτε chatrooms) άσχετα αν το mode είναι μίνιμουμ 150 φορές δυσκολότερο όσον αφορά το S/N (σε db) από το digital jt65 (που το 98%των qso είναι και μέσω logger skeds και η απόλυτη πλειοψηφία των dxpeditions γίνονται με παράτυπα deep search qso's).’’

Γιατί σε πείραξε? Επειδή είναι η αλήθεια και αν θυμάμαι καλά 2η φορά επαναλαμβάνεται σε αυτό το blog μέσα σε παράγραφο 3 σειρών?

Λοιπόν: όταν κάνεις και εσύ >4,000 cw eme random qso’s, κατασκευάσεις – σχεδιάσεις τα περισσότερα, αλλά & ανεβάσεις 18 EME κεραιοσυστήματα σε 4 μπάντες κλπ. και είσαι qrv στο mode αυτό 17 χρόνια (για να μην πω για όλα τα υπόλοιπα γιατί θα ζαλιστείς και όλοι που ξέρουν παγκόσμια αρκούν), τότε ίσως να λάβω υπόψη όσα λες ανώνυμε φίλε. Παρόλο που καταφέρεσαι ανώνυμα εναντίον μου, σου απαντάω ευγενικά (για να μην σε εκθέσω). Είναι και Πάσχα, όπως σωστά ο NZX είπε.

Δυστυχώς όσα γράφεις αποδεικνύουν πόσο ανύπαρκτες γνώσεις σχετικά με το πως δουλεύει το jt65 software καθώς και τι σημαίνει jt65 vs cw eme σε όλο του το φάσμα. Όταν μάθεις αγγλικά, όταν διαβάσεις μαθηματικά, στατιστική και φυσική για να καταλάβεις, όταν αποκτήσεις γνώσεις σε RF VHF&up, όταν κάνεις κατασκευές, και μια μέρα φτάσεις και κάνεις CW EME (και άσε τα παραμύθια περί φτωχών & πλούσιων κλπ. εκτός και αν είσαι λάτρης του Ξανθόπουλου) για να μπορείς να αντιπαραθέσεις τεχνικά & operational επιχειρήματα, συζητάμε σε forum. Μέχρι τότε, - χωρίς παρεξήγηση – όσα γράφεις είναι η προσωποποίηση του ράδιο αρβύλα.

Τα σχόλια σου αντικατοπτρίζουν την αμάθεια και το προφίλ του μέσου jt65 deep search & logger χρήστη που τεχνηέντως (όλοι ξέρουν ποιούς) στο SV εκπροσωπεί. Το αν δεν σ’ αρέσουν όσα έγραψα επειδή απεικονίζουν την πραγματικότητα είναι πρόβλημά σου. Όχι δικό μου, γιατί εγώ δεν χρειάζεται να αποδείξω ούτε να προβληθώ για το ποιός είμαι. Η ιστορία και τα αποτελέσματα μιλούν μόνα τους. Το δε επώνυμό μου μακάρι να ήταν, αλλά απέχει έτη φωτός από ‘Ωνάσης’. Αν νομίζεις πάντως ότι με αυτά που γράφεις βάλλεις εμένα, ή/και όσους θέλουν να προσπαθήσουν στο crème de la crème όλων των propagation & analog modulation modes, απατάσαι.

Επί τη ευκαιρία να σου πω ότι ο k1jt είναι προσωπικός μου φίλος (ναι φίλος!) και γνωρίζει επακριβώς τις απόψεις μου. Έχουμε διαρκή επικοινωνία 8 χρόνια τώρα. Άσχετα αν διαφωνούμε, πολλές φορές έντονα. Αλλά τουλάχιστον εδραιώνουμε ότι λέμε. Πράγματι λαμπρό μυαλό και σε αυτόν και μόνον αξίζουν τα συγχαρητήρια (εκτός του deep search που είναι παράτυπο και το έβαλε για εγωκεντρικούς λόγους δεδομένου ότι όλα τα dxpeditions έτσι δουλεύονται) για το software – που είναι ο δημιουργός (όχι στον απατηλό χρήστη). Αλλά το 99% των χρηστών που κάνει τις επαφές μέσω logger chatrooms, και πολλοί εξ αυτών επιπέδου γνώσης RF χειρότερης και από τα CB, τον απαξιώνει και αμαυρώνει και αυτόν. Το ξέρει και προσπαθεί έμμεσα να διαχωρίσει την θέση του γιατί έχει γυρίσει μπούμερανγκ στο προφίλ του. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα.
Όσο για το 150 φορές αντί για 300 φορές ευκολότερο το jt65 eme vs cw eme, το έγραψα λόγω οικονομικής κρίσης προκειμένου όσοι δεν γνωρίζουν τεχνικά να έχουν μια ψυχολογική ανάταση :-) εκπτώσεων…χι..χι.. άνευ τεκμηρίων.

συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το τι αμφιβάλλεις και τι όχι, όλοι μπορούν να έχουν γνώμη. Όμως αν αφορά κρίσεις σε RF κατασκευές και ιστορία άλλων τοπικά & διεθνώς, σου προτείνω επειδή δεν γνωρίζεις, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Αλήθεια, πως γνωρίζεις – όπως και όλοι όπως ισχυρίζεσαι – τι είναι το cw eme καθώς και το jt65 eme αφού: α. δεν έχεις ποτέ κάνει και β. δεν γνωρίζεις πως δουλεύουν σχετικά με RF, operation, και μαθηματικά? Αλλά φυσικά εσύ όλα τα ξέρεις, τι λέω εγώ ο ασήμαντος?

Εμπρός λοιπόν, συνέχισε την μικρόνουη & μικρόψυχη σταυροφορία σου. Προσωπικά απλώς χαμογελάω με όσα γράφεις, δεν σου κρατώ κακία. Σου εύχομαι δε κάποτε - γιατί λόγω wsjt όπως σωστά είπες σε δικαιολογώ για την ανορθογραφία - να καταφέρεις και εσύ ότι επιθυμείς (ότι χρειαστείς από RF καθοδήγηση στην διάθεσή σου όπως έχω βοηθήσει πολλούς συναδέλφους 18 χρόνια). Γιατί προς το παρόν η πραμάτεια παραπληροφόρησης που διαλαλούν οι φίλοι σου του jt65 & τα δήθεν κατορθώματα που διατυμπανίζουν σε καλόπιστους αναγνώστες δεν πείθει(ουν)….χλωμό το Αναστάσιμο ψηφιακό σεληνόφως.

Συγνώμη ανώνυμε φίλε αλλά μην περιμένεις περαιτέρω απάντηση. Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω στον άξονα του hobby μας από το να ασχολούμαι με ‘τεχνικά θεωρήματα επιπέδου καφενείου’. Μπορείς ελεύθερα να συνεχίσεις να κακολογείς. Εσύ μένεις στα ίδια, άλλοι όμως προχωράνε ως ερασιτέχνες που προάγουν οι ίδιοι την Ραδιο-επικοινωνία. Ούτε ανώνυμα blog posts ούτε τα 24ώρα σε internet loggers & τα παράτυπα deep search qso στα -25 με -30db.

Καλόπιστα 73,
Δημήτρης SV1BTR

sv8gke είπε...

@ ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ

Ρε ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤ!!!!!!!! που λέει και μια ψυχή!

The road less pedaled είπε...

Κώστα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!
Σου εύχομαι ολόψυχα πολλά QSO και καλοτάξιδο το καινούριο σύστημα !!

->"ΡΕ ΟΥΣΤΤΤ"
Μιχάλη.. δεν το λες καλά.. "ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤ !!!" έτσι είναι το σωστό ;-)
Το περιστατικό είναι επείγον.

+Τις καρατερίστικες ευλογίες μου+

Ανώνυμος είπε...

Βίκυ ευχαριστώ. Να σε ακούσουμε και εσένα όμως....

ΟΑΑ
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Παλληκάρια δηλαδή ο συνήθης ύποπτος ''ΒΡΕ ΟΟΟΥΥΥΣΣΤΤΤ'' είναι ο ανώνυμος?

.....ΕΕΕ--ΕΕΕ--ΧΧΧ......

Βρέθηκε ο άρROSστος πράκτορας!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά λόγια χωρίς ουσία, δεν ζήλεψα κανέναν διότι δεν έχω κάψες να κάνω ΕΜΕ, αυτά που έγραψα δεν έχουν να κάνουν με τον συνάδελφο ο οποίος αξίζει συγχαρητήρια για το ότι ασχολείται με νέα πράγματα αλλά αναφέρθηκα καθαρά στο θέμα ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ στη σύγκριση JT65 & CW.

Όπως έγραψα και παραπάνω ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τις διαφορές JT65 και CW και όποιος έχει καθαρή κρίση μπορεί να αντιληφθεί ότι στα γραφόμενά μου δεν αμφισβητήθηκε το ότι το CW είναι δυσκολότερο από το JT65. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ (ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΓ) ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ Ε.Μ.Ε. ΚΑΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΣΥ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ) ΕΩΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ (ΠΛΕΟΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ JT65 EINAI ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ CW KAI OTI OI JT65 ΧΡΗΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ RANDOM QSO ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΚΕΝΤ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΙΛ ΣΟΥ ΒΓΕΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΑ «ΕΜΠΑΘΕΙΑ» ΠΡΟΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ JT65.

ΓΡΑΦΕΙΣ:
”Γιατί σε πείραξε? Επειδή είναι η αλήθεια και αν θυμάμαι καλά 2η φορά επαναλαμβάνεται σε αυτό το blog μέσα σε παράγραφο 3 σειρών?”

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ CW EINAI ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ JT65 OYTE TO OTI ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΕΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΒΑΘΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ >>>ΑΛΛΑ<<<< ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΝΟΡΜΑΛ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ (Π.Χ. ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΜΕ ΚΑΙ ΒΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΥΠΕΝΘΙΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ JT65 – CW).

ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ 3), ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ JT65.

ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΟΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ JT65. ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.


ΓΡΑΦΕΙΣ:
«Λοιπόν: όταν κάνεις και εσύ >4,000 ….(για να μην πω για όλα τα υπόλοιπα γιατί θα ζαλιστείς και όλοι που ξέρουν παγκόσμια αρκούν), τότε ίσως να λάβω υπόψη όσα λες ανώνυμε φίλε. Παρόλο που καταφέρεσαι ανώνυμα εναντίον μου, σου απαντάω ευγενικά (για να μην σε εκθέσω). Είναι και Πάσχα, όπως σωστά ο NZX είπε.»

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΩΤΑ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ JT65 ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΙΑ.

ΓΡΑΦΕΙΣ:
« Δυστυχώς όσα γράφεις αποδεικνύουν πόσο ανύπαρκτες γνώσεις… Όταν μάθεις αγγλικά, όταν διαβάσεις μαθηματικά, στατιστική και φυσική για να καταλάβεις, όταν αποκτήσεις γνώσεις σε RF VHF&up, όταν κάνεις κατασκευές,…Μέχρι τότε, - χωρίς παρεξήγηση – όσα γράφεις είναι η προσωποποίηση του ράδιο αρβύλα.»

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ TOY CW ΕΝΑΝΤΙ TOY JT65 ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΜΜΟΝΗ) ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ JT65 ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ MANA. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ KANEI ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ…(ΜΠΟΛΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ)

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΣΟΥ ΘΙΞΑΝΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΕΜΕ ΣΟΥ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ). ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΣΩ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ.

ΓΡΑΦΕΙΣ:
«Τα σχόλια σου αντικατοπτρίζουν την αμάθεια και το προφίλ του μέσου jt65 deep search & logger χρήστη που τεχνηέντως (όλοι ξέρουν ποιούς) στο SV εκπροσωπεί. Το αν δεν σ’ αρέσουν όσα έγραψα επειδή απεικονίζουν την πραγματικότητα είναι πρόβλημά σου.

ΠΑΛΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ JT65 ΑΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΙΛ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ JT65 ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ JT65 (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ). ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ…
ΛΕΣ ΟΤΙ Ο Κ1JT EINAI ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΛΑΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΥ» ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ MODE...ΔΙΑΤΗΡΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο JT ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ JT65, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙ «ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΩΝ» ΤΟΥ JT ΚΠΛ.. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΟΙ “OFF THE RECORDS” ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ JT ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΣΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ.. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΤΣΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΙΛΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΜΑΙΛΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ JT65 EINAI ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ CW KAI ΟΤΙ ΤΟ SCHEDULING EINAI ΕΚΤΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΘΩΝ!


ΤΟ CW KAI TO JT65 EINAI ΑΠΛΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕ QSO… ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΖΩΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ MODE ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ SYMBOL RATE ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ O ΛΟΓΟΣ S/N ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ MODE (ΠΛΑΤΟΥΣ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ Η’ ΦΑΣΗΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ (ENCODING) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ MODE EXEI ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ (ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΕΩΡΗΜΑ SHANNON ΚΛΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ (ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)

Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ MODE EINAI (Α) NA ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΓΙΑ ΙΣΟ SYMBOL RATE Ο ΛΟΓΟΣ S/N ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΦΑΣΗΣ 3db ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ 6DB ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΟΥΣ) ΚΑΙ (Β) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟΣΕΙΡΑΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ).

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ MODES ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΧ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ (πχ FSK) ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ENCODING, TOTE ΣΤΟ MODE AYTO ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΡΑ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ MODE ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΒΡΑΔΥ ΡΥΘΜΟ (SYMBOL RATE) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΒΕΛΤΙΣΤΟ MODE.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΑΡΓΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟ MODE EXEI ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΥΡΟΣ ΖΩΝΗΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ S/N ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΙΣΧΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ. ΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΕΝΑ MODE ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΟΡΦΟΣΗ ΠΛΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΕ ΦΑΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ENCODING ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ S/Ν 6 DB

ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ CW EINAI ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΩΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜODE (ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ FUZZY MODE) ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΟΥΣ (0% Η’ 100%) ΚΑΙ ΤΟ ΕNCODING ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΒΑΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΧ 100000 ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ε ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ… Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Ε ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ (.) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ)

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΥ QSO ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ JT EINAI OTI ΠΡΩΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙ ΠΛΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΘΕΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ QSO ME TO NA TA ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ CW ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ SYMBOL RATE ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΥΧΝΕΥΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΛΑ DB ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ..

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ JT65 NA MHN ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ MODES ΟΠΩΣ ΤΟ WSPR ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο K1JT EINAI ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ.


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ .. ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΟ MODE TO KANEI MONO ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΓΙΑ ΕΜΕ QSO (ΑΡΑ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΜΗΛΑΩ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΑ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΜΠΥΛIΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΟΥ MAXWELL) ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ LAPLACE, ΖΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ WAVELETS..

ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΟΥΡΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΣΙΜΠΙΤΖΗ ΜΗ ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΛΠ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΥΠ ΟΨΙΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΣ ΚΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΤΟ ΑΝ ΤΟ JT EINAI ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ CW ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΦΕΡΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ JT65 BTW TO MASTER ΣΕ DIGITAL TELECOMMUNICATIONS ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΜΑΙ O KANENAΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ …. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΙ JT ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΦΑΩ «ΚΥΜΑΤΟΔΗΓΗΣΗ»

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ, ΑΠΛΑ «ΣΟΥ ΧΑΙΔΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ..»

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΟΥ K1JT ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΕΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΕΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΟ CW KAI TO JT65. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΞΙ CW KAI JT65. AYTA ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ (ΒΛΕΠΕ ΚΩΔΙΚΗ ΦΡΑΣΗ «ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» (ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο K1JT ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ):

προς το παρόν η πραμάτεια παραπληροφόρησης που διαλαλούν οι φίλοι σου του jt65 & τα δήθεν κατορθώματα που διατυμπανίζουν σε καλόπιστους αναγνώστες δεν πείθει(ουν)….

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ JT65 ΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ ΜΕ JT65 OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ Ο SV1OE ΚΑΙ SV8CS ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!! ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ..

ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ (ΟΕ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΙΑ?? ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΕ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ JT65 ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΙΑ ΕΜΕ (ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ»)

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΕ ΜΕ JT65 EINAI ΓΕΓΟΝΟΣ. ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΜΕ CW ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΨΟΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙ JT65. EINAI ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑ DXCC ΜΕ JT65 ΚΑΙ ΕΝΑ DXCC ME CW. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΒΑΡΑ!

ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ «ΓΡΑΦΙΚΟΣ» ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ Είναι Ότι Όταν ΜΕ ΠΕΝΥΧΡΑ ΜΕΣΑ ΚΑΝΕΙΣ Ένα ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ JT65 ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ CW ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΧΟΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ… ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΜΕ CW (OTAN ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) Είναι ΓΙΑ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΛΕΤΕ.

73 ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΣΙΜΠΙΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

SV2HWR είπε...

ραδιοερασιτεχνισμος = χομπυ
ο καθενας κανει αυτο που του αρεσει αρκει να μην ενοχλει.
εμενα μου αρεσει το cw στα hf αλλους τους αρεσουν τα digi και αλλους η φονη μην προσπαθειτε να τους επιβαλετε το cw!
εαν θελουν θα ασχολιθουν

SW1NZX Alex είπε...

(σε παράπλευρο σχόλιο - ศานติกับคุณเกินไป 2midi)

Τι κάνουν οι αυπνίες.. SV2HWR thumbs up :)

Μπορούμε να γυρίσουμε, ο καθένας, πίσω στο αρνί του; και καλεσμένοι όλοι για καφέ για τη χώνεψη - digitalαδες, analogάδες, όσοι πιστοί προσέλθετε..

2Μδης είπε...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνίσω με τον Άλεξ, ειδικά στα επί του αρνίου!!
Εγώ το έχω αρχίσει από σήμερα μάλιστα.

(السلام عليك =σαλάμ αλέκουμ= ειρήνη υμίν!)

sv8gke είπε...

Μου χάλασε το μοτέρ της σούβλας.
Εχω έναν g1000 yaesu στο κουτί του,λέτε να κάνει δουλειά η θα μου το κάψει το αρνάκι;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ είναι η απάντηση.

Πίστεψέ με, δεν περιμένω εσένα για να κριθώ/προβληθώ εγώ ή/και το cw/ssb eme για το τι είναι και τι αξίζει. Είναι επιεικώς αστεία όσα ισχυρίζεσαι. Ούτε έχω ανάγκη προσωπικά να αποδείξω κάτι σε κάποιο blog ή στο SV η γενικά. Έχω όμως υποχρέωση να ενημερώνω τι συμβαίνει. Γιατί εσύ μπορείς όπως λες να τα έχεις ακούσει επειδή έχεις παλιότερο callsign (άσε που τίποτα δεν έχεις ακόμα καταλάβει λειτουργικά για το jt65 eme operation & μαθηματικά για το DS), αλλά πολλοί άλλοι είναι νέοι και δεν γνωρίζουν. Και είναι άδικο να διαβάζουν κάτι τυχάρπαστους ανώνυμους ραδ/χνες διαδικτύου. Βέβαια και επώνυμα να υπέγραφες πάλι δεν θα έπαιρνε κανείς στα σοβαρά τα θεωρήματά σου.

Έχω σοβαρότερα πράγματα από το να διαβάζω ακατάσχετη - τεχνικά & λειτουργικά όσον αφορά το operation των 2 mode – μπλαμπλαδολογία (για να εισάγω νέο όρο jt65 κρεατοσφαιρίδιου fast food eme). Γιατί όσα γράφεις, όπως και το mode, είναι γρήγορο φαγητό χωρίς γεύση.

Όταν κάνεις ικανό αριθμό επαφών random cw/ssb eme καθώς και random jt65 eme (γιατί μαθαίνω ότι κάνεις επίγεια μόνο αυτό το mode), τότε ίσως να διαβάσω σοβαρά αυτό που θα γράψεις αν έχει υπόσταση. Προς το παρόν αφού όλοι έχουν αναγνωρίσει ποιο είναι το διακριτικό σου, εσύ συνεχίζεις να υπογράφεις ως ανώνυμος CB'er από την Νίκαια, ή Τάκης κ μεσαία, ή ντιτζιταλάς ή πράκτορας κλπ. Και μετά τα όσα έχεις ανώνυμα καταμαρτυρήσει & τηλεφωνικά συχνά παρενοχλήσει αξιόλογη SV συνάδελφο.

Τέλος, 3 πράγματα:
α. επειδή διαβάζει κόσμος που δεν γνωρίζει και τον παραπληροφορείς, σωστή ενημέρωση του πως δουλεύει μαθηματικά το jt65 eme deep search και επίσης πως γίνονται τα qso λειτουργικά - γιατί εσύ ως ήταν αναμενόμενο δεν έχεις ιδέα (κ αντιλαμβάνομαι ότι ούτε επιθυμείς να καταλάβεις) – είναι εδώ:
http://blog.sm2cew.com/
http://www.sm2cew.com/jt65.html
http://www.sm2cew.com/Digital%20communications%20using%20minimal%20transfer.pdf

β. σ' αρέσει δεν σ' αρέσει, θα γράφω και θα λέω (και θα επαναλαμβάνω) ότι θέλω - όπου θέλω - όποτε θέλω. Ξέρεις γιατί? Γιατί εγώ έχω κερδίσει παγκόσμια το δικαίωμα να έχω άποψη ενώ εσύ όχι. Αν φτάσεις και εσύ κάποτε στο 0.1% της συνολικής κατάκτησης (σε όλα τα propagation modes), - ίσως να μπορείς και εσύ να λες κάτι και να σε παίρνουν στα σοβαρά. Αν δεν σ’ αρέσει μην τα διαβάζεις – μην τα ακούς στον αέρα. Πρόβλημα δικό σου κ οποιουδήποτε άλλου τυγχάνει να έχει το ίδιο με σένα.

γ. Κάτι άλλο. Εμένα δεν με αφορά και το παρόν αποτελεί απλώς φιλική συμβουλή. Παρακαλώ πρόσεχε γιατί σπλαττάρεις στα 2μ και στο έχουν πει. Αντ΄ αυτού, εσύ το λες σε άλλους, νέους συναδέλφους ‘ως δήθεν φίλος’ για αυτούς. Αλλά για αυτούς δεν ισχύει. Μάθε και κάτι από RF ιδιοκατασκευές αφού θες να βγαίνεις τοπικά με ενισχυτή και άσε τους RM ετοιματζίδικους στην άκρη. Αν δεν μπορείς, βάλτον στην άκρη μέχρι να πάρεις έναν που είναι ok. αν το θεωρείς απαραίτητο. Διότι δεν μπορεί να ‘’το παίζεις ειδικός’’ σε νοικοκύρηδες χωρίς να βάζεις πρώτα τάξη στα του οίκου σου.

Ελπίζω σύντομα να βάλεις μυαλό γιατί με αυτά που κάνεις καιρό τώρα και μου έχουν μεταφέρει, έτσι όπως πας δεν θα βρίσκεις άνθρωπο σοβαρό να μιλήσεις στα 2μ σε λίγο. Θέλω να πιστεύω ότι κατά βάθος είσαι, εν γένει, ευγενής άνθρωπος. Μην πυροβολείς τον εαυτό σου με το να καταφέρεσαι εναντίον λάθος ανθρώπου, ή/και να αναφέρεσαι σε ζητήματα που δεν κατέχεις. Γιατί ουσιαστικά κάνεις κακό μόνο σε εσένα τον ίδιο. Όπως είπα και χθες έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να αλληλογραφώ ή/και ασχολούμαι μαζί σου. Ήδη το έκανα πολύ. Μπας και προστατεύσεις τον εαυτό σου – αντί να εκτίθεσαι.

73
Δημήτρης SV1BTR

SW1NZX Alex είπε...

Κόψε το φρένο και προχώρα :)

SV1EML είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΦΡΕΝΟ HI-HI-HI.
ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥΒΛΙΣΗΣ ΚΑΜΙΑ "ΞΑΝΘΙΑ" !!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!! ΗΙ-ΗΙ-ΗΙ

The road less pedaled είπε...

Για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελα να γράψω - το είπα και στον Γιάννη: αν υπάρχει κάποιος που πραγματικά έχει καεί από τους κατά καιρούς ανώνυμους αυτή είμαι εγώ.

Ωστόσο θέλω να είμαι συνεπής απέναντι στον εαυτό μου (άλλωστε, ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή)

Κρυπτόμενος κανείς πίσω από την ανωνυμία μπορεί να παριστάνει τον οποιονδήποτε: Τον πειρατή, τον σιμπιτζή, τον Τάκη, τον γνώστη, τον Τιραμόλα, τον Ντίτζιταλ, τον τάδε από τη Νίκαια, τον δείνα με τις μεταπτυχιακές περικοκλάδες, τον καρατερίστα ή τον αστροναύτη.

Και φυσικά μπορεί να βγάλει όλο τον βόρβορο που έχει μέσα του, συνήθως με λίβελους: αγενείς, ψευδείς ή και χυδαίους.

Έτσι κι εδώ ο φίλος μας ο αστροναύτης από την Νίκαια προσπαθεί ματαίως να μας πείσει ναι μεν ότι είναι γνώστης (αλήθεια αν μαγειρέψω λίγη ορολογία με λίγες γενικότητες θα μεταλαμπαδευτεί και σε μένα η δύναμη της γνώσης ?) με πολλά μεταπτυχιακά καδράκια από την άλλη μας απολογείται για τα ορθογραφικά λάθη του (που τα κάνει εν γνώσει του όμως !!)

"ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΒΕΤΕ CW ME ΣΠΙΝΘΙΡΑ"
Ο μεταπτυχιακός από την Νίκαια "δουλέβει" υπερωρίες, ας μην πω καλύτερα τί υπερωρίες.

Όπως μπορεί ο καθένας.

sv8gke είπε...

Πάρα πολύ δουλειά και δεν εχω χρονο ουτε να διαβασω εδώ.
Σταμάτη σιγα μην χαραμίσω τον yaesu για την ξανθιά,κινέζικος και πολύς της είναι.

BTR έχεις μπλέξει με διακεκριμένο π@π@ρολόγο,μην ασχολήσε άλλο.Σε κατηγορεί για εμπάθεια στο τρισκατάρατο ενώ αυτός έχει μεγαλύτερη μαζί σου.Πάγια τακτική του να υποδύεται διάφορους φανταστικούς χαρακτήρες και να προσπαθεί να μπλέξει τρίτους σε αντιπαραθέσεις.Ας μην επεκταθω άλλο....θα γίνω κακός πάλι.
Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις χρόνια τώρα σωστά για να έχουμε και εμείς ένα ερέθισμα να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.
73 Μιχάλης
ΥΓ. Τελικά το κατάφερε να απαξιώσει την επιτυχία του Κώστα και να ασχολούμαστε μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτριε

Ο λόγος που σου γράφω περισσότερο είναι διότι έχεις πάρει φόρα σαν νταλίκα και παίρνεις σβάρνα αθώο κόσμο. Πραγματικά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ αν και απ ότι καταλαβαίνω εάν σου μπει κάτι στο μυαλό δεν σου βγαίνει ούτε με χειρουργείο. Παντός λυπάμαι πραγματικά αυτόν καημένο άνθρωπο που αναφέρεσαι αν και δεν τον γνωρίζω που ανάμεσα σε όσα του κρατάς μαζεμένα θα προστεθεί και η ιστορία αυτή. Πάντως φαίνεται ότι δεν είσαι καλός στο Deep Search μιας στο guessing του callsign μου είχες ευστοχία 0%. Η επιλογή του callsign μου από εσένα ήταν εντελώς Random και λανθασμένη. Όπως σου έγραψα πάρα πολλές φορές δεν κάνω JT65 αλλά εσύ θέλεις σώνει και καλά να με βάλεις ότι είμαι και χρήστης, ότι είμαι λινεαρακιας και σαν να μην φτάνουν αυτά ότι παρενοχλώ και τηλεφωνικά αξιόλογες συναδέλφους… τι να πω ρε παιδί μου, λες τελικά να είμαι τόσο διεστραμμένος και να μην το έχω πάρει χαμπάρι;

Τα όσα έγραψα περί μαθηματικών στατιστικής κλπ ισχύουν γενικώς για όλα τα ψηφιακά modes και εάν πρόσεξες καλά αναφέρθηκα καθαρά και μόνο στο JT65 ως mode το οποίο βασίζεται σε FSK με πολύ αργό symbol rate, εκεί κολλάνε όλα τα περί encoding theory, στατιστικής, πυκνότητας πιθανότητας, θεωρ. Shannon κλπ και όποιος έχει σπουδάσει το αντικείμενο μπορεί να καταλάβει πολύ καλά ότι αυτά που λέω ισχύουν αφού είναι γενικώς γραμμένα σε τόνους βιβλιογραφίας. Τώρα αν εσύ δεν κατάλαβες καλά τι γράφω λόγω του ότι τα έχεις ξεχάσει αυτά, είτε δεν τα διδάχτηκες ποτέ ή απλά μπερδεύτηκες κάτω από τα νεύρα που σου προκάλεσα αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

Σχετικά με τα όσα έγραψα δεν αναφέρθηκα ποτέ στο Deep Search το οποίο αποτελεί ένα software module του προγράμματος που ασχολείται με τις «υποθέσεις» και τα callsign database ψαρέματα του προγράμματος (το οποίο είναι επιλέξιμο από τον χρήστη) και όχι κομμάτι της δομής του JT65 ως low symbol rate FSK mode. Σχετικά με την λογική του ψαρεύω callsigns από ένα αρχείο στο PC με μέρος του call δεν με βρίσκει ούτε έμενα σύμφωνο. Παρόλα αυτά οι τεχνικές του FEC (Forward Error Correction) που χρησιμοποιούνται από το JT65 αποτελούμενες από μαθηματικούς αλγορίθμους όπως Read Solomon για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων bits (από θόρυβο) βάση των Checksum bits είναι κάτι αποδεκτό που λειτουργεί σωστά και το οποίο έχει εφαρμοστεί σε πλήθος από ψηφιακά modes μέχρι τώρα με επιτυχία και όχι μόνο στις ραδιοερασιτεχνικές επικοινωνίες αλλά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών γενικότερα. Το θέμα είναι ότι το JT65 λειτουργεί και ΧΩΡΙΣ το Deep Search βεβαίως με χαμηλότερα ποσοστά ευστοχίας. Πάντως βάση των χαρακτηριστικών του JT65 βάση του FSK, του χαμηλού symbol rate και του Read Solomon FEC το χαμηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει η σωστή αποκωδικοποίηση είναι τα –23dB κάτω από τον θόρυβο ενώ το Deep Search προσφέρει βελτίωση μόνο 5-8 dB στην καλύτερη περίπτωση. Και όσον αφορά το Deep Search δεν μπορεί να θεωρηθεί καν μέθοδος FEC (αφού δεν στηρίζεται checksums τα οποία μεταδίδονται από αέρος αλλά στα callsigns database μέσα στο σκληρό δίσκο) πράγματι είναι μια χειρίστου είδους μπακαλοδουλειά όπου ο μπακάλης παίζει ζάρια προσπαθόντας να βρει με υποθέσεις ποιο είναι το callsign του άλλου. Συμφωνώ 1000% ότι το Deep Search δεν είναι ραδιοερασιτεχνικό μιας και στηρίζεται σε δεδομένα ελλιπή από αέρος και αντικαθυστούμενα από databases.

Υποτίθεται σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί στο ιντερνετ από τον JT σχετικά με το πώς λειτουργει το WSJT ότι ο αλγόριθμος του Deep Search μπαίνει σε λειτουργία όταν το Read Solomon του JT65 τα βρίσκει σκούρα πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο μπακάλης παίρνει μπρος από τα –23dB και κάτω.. ΑΡΑ μέχρι τα –23dB το JT65 λειτουργεί κανονικά και random σαν το CW και κατω από τα –23 η έξοδος του JT65 τροφοδοτείται στον αλγόριθμο του Deep Search. Εν ολίγοις μέχρι τα –23 το JT65 είναι ΟΚ και ηθικά ραδιοερασιτεχνικότατο από κάθε πλευρά. Και το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί το Deep Search δεν λειτουργεί πάντα αλλά μόνο όταν ο FEC τα παίξει (<-23dB) και με την προϋπόθεση ότι το Deep Search option είναι active.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται από τους υποστηρικτές του ΕΜΕ CW υπάρχει δυνατότητα να γίνει ανίχνευση από τον άνθρωπο μέχρι και στα –20dB κάτω από τον θόρυβο (αν και μου φάνηκε παράξενο όντως ισχύει και είναι γραμμένο σε αρκετές πηγές)

ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ η διαφορά των –20dB του CW από το –23dB του κανονικού JT65 ή του ψευτοντοπαρισμένου JT65 από τον αλγόριθμο του Deep Search –28/ –31dB είναι από 3 εώς 5/11dB. Εν ολίγοις η χειρότερη περίπτωση τα 11dB

AΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΤΑ 11dB ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΥ JT65 ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 150 ή 300 ΦΟΡΩΝ… ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ 43dB ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΑΡΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ JT65 ΕΙΝΑΙ 300+ ΦΟΡΕΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ????????


Μέχρι τώρα ποτέ δεν μπόρεσα να κατανοήσω την ευκολία με την οποία βγάζεις αυτό το συμπέρασμα για τον τόσο τρομερά μεγάλο βαθμό ευκολίας απαξιώνοντας εντελώς το JT65 και ότι επαφή έγινε μέσω αυτού. Γενικώς θεωρώ ότι πάνω στην μανία σου να υποστηρίξεις το CW γίνεσαι υπερβολικός αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία που στο γράφω μιας και εσύ με ότι βλέπεις γραμμένο απ μένα γελάς μιας και είσαι ο guru του μέγιστου mode (αν και δεν αμφιβάλω καθόλου γι αυτό) Παρόλα αυτά, τα παραπάνω δεδομένα βρίσκονται για καλή μου τύχη και μέσα στα documents που έχεις συμπεριλάβει μέσα στα posts σου. Πάντως γενικώς επειδή απ’ ότι κατάλαβα είσαι ιδιαίτερα απόλυτος σε κάθε άποψη σου έχεις την τάση να τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι και να τα ισοπεδώνεις όλα εντελώς, οπότε σύμφωνα με την λογική σου όταν μιλάμε για JT65 μιλάμε MONO για JT65 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ DEEP SEARCH ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑ ΤΟΥ CALL ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ CHATROOMS KAI ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ RANDOM ΑΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΕΧΕΙ ΩΣ MODE TO JT65 ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΑΦΗ . ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Άσχετα από τα όσα γράφω παραπάνω, θέλω χωρίς ίχνος ειρωνείας και μιλάω σοβαρά να ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ για το υλικό που έδωσες προς μελέτη. Μέσα σε αυτό βρήκα και κάποια στοιχεία τα οποία με βοήθησαν να καταλάβω κάπως τον καημό σου (ιδιαίτερα διαβάζοντας τα περί κανονισμών της ARRL και το πώς εξελίσσονται τα πράγματα κάθε χρόνο…) από το blog του sm2cew και να καταλάβω μέχρι ενός σημείου γιατί χτυπιέσαι τόσα χρόνια φωνάζοντας ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν γίνεσαι υπερβολικός με την επανάληψη αλλά δεν έχει σημασία μιας και εγώ δεν έχω το δικαίωμα να σου μιλάω μιας και δεν έχω κάνει ούτε το 0,1% από τα κατορθώματα σου αλλά εσύ έχεις δικαίωμα να λες ότι θες όποτε θες και όσο θες διότι έχεις κερδίσει σε παγκόσμια κλίμακα αυτό το δικαίωμα (γιατί εγώ άραγε νόμιζα ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας;)

Πάντως από όσα ξέρω, όσα διάβασα εξαιτίας σου και από όσα φωνάζεις συνέχεια δεν κατάφερες να με πείσεις για τον ισχυρισμό σου ότι το JT65 είναι 300 φορές ευκολότερο (ούτε 150) και ούτε ότι χωρίς Deep Search το JT65 είναι για τα σκουπίδια και ότι είναι αδύνατον να γίνουν επαφές ΕΜΕ. Αχ συγνώμη ξεχάστηκα δεν έπρεπε να στο πω αυτό διότι μου έχει αφαιρεθεί ο λόγος μιας και πρέπει να κάνω πάνω από 4000 eme qso πρώτα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ.

Δεν περιμένω καμία σοβαρή απάντηση από μέρους σου αλλά άλλη μια επίθεση του στυλ είσαι άσχετος δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς δεν ξέρεις τι σου γίνεται κλπ κλπ Λυπάμαι δεν έχω «κατακτήσει» τη σελήνη όπως εσύ… πάντως να θυμάσαι δεν είμαι αυτός που νομίζεις οπότε μην κατηγορείς άδικα κάποιον (όποιος και να είναι αυτός) διότι είναι κρίμα.


73

ο ΣΙΜΠΙΤΖΗΣ

Υ.Γ.

Αγαπητή Βικτωρία πίστεψέ με δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, λυπάμαι για το τι έχεις περάσει από τους ανώνυμους (δυστυχώς έτυχε να είμαι και αναγνώστης αυτού που σου συνέβη, το οποίο δεν ενέκρινα καθόλου… αλλά εάν σου μπαίνουν ιδέες να ξέρεις ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση) Σχετικά με τα όσα γράφεις για γενικότητες και μεταλαμπάδευσης της γνώσης είσαι άδικη, αν είχες σπουδές πάνω στο θέμα δεν θα μίλαγες έτσι διότι θα κατανοούσες τι γράφω και δεν θα το θεωρούσες ανακάτεμα από ορολογίες χωρίς νόημα. Λυπάμαι που μάλλον (σίγουρα) δεν κατάλαβες τι εννοώ. Εάν δεν κάνω λάθος ανήκεις σε άλλον επαγγελματικό κλάδο σωστά; Πάντως συγχαρητήρια για ότι έχεις κάνει ως operator μέχρι τώρα μακάρι να είχα κάνει έστω μερικά από τα κατορθώματα σου. Όσο για τις υπερωρίες ούτε κουβέντα ο καθένας έχει την άποψη του έτσι και εσύ μπορείς να έχεις την χειρότερη για μένα

The road less pedaled είπε...

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΓΙΝΑΝ μικρά με τόνους, τα ορθογραφικά λάθη (επί τούτου) μειώθηκαν εντυπωσιακά, η (επιφανειακή) χυδαιολογία έδωσε την θέση της στην ευγένεια, στην νηφαλιότητα και στην ψυχραιμία (η πρόκληση έμεινε η ίδια όσο και η χυδαιότητα επί της ουσίας) ..

Και ξαφνικά "όχι, όχι, δεν είμαι αυτός που νομίζεις"...αμ το άλλο...?!! "στο guessing του callsign μου είχες ευστοχία 0%".
Αλήθεια ρε μέγα μαθηματικό μυαλό, σε τέτοια "guessings", έχουμε ευστοχία που εκφράζεται σε ποσοστιαία κλίμακα ? (και δεν είναι guessings αγαπητέ αστοιχείωτε αγγλομαθή μου, αλλά guesses, you'd better polish up your bloody English, ειδάλλως άσ'το το ακαδημαϊκό βλαχο-ρωμεϊκο-εγγλέζικο, αφού βλέπεις πως δεν σου κάθεται, για να μην πω για το "OFF-THE-RECORDS".. κρίμα το master στο βρετανικό πανεπίστημιο, αγγλοσπουδαγμένε !!!)

Επίσης, κρίμα ο ολοκληρωτικός λογισμός που "έφαγες με το κουτάλι" (!!!!) καθώς και τα επικαμπύλια, τα wavelets και δεν συμμαζεύεται (πωπω θαμπώθηκα)... φυσικά τελείως αναφορικά όλα αυτά, όπως τα βλέπουμε στην ύλη ενός μαθήματος σε μία σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τοιχοκολλημένη έξω από το αμφιθέατρο λίγο πριν την εξεταστική.
Γιατί προσπαθείτε να πουλήσετε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που είστε ??

Εντύπωση επίσης μου κάνει παρόλο που δεν-σε-ξέρω-δεν-με-ξέρεις, που ισχυρίζεσαι πως γνωρίζεις τον "επαγγελματικό μου κλάδο" και ως εκ τούτου μπορείς να αξιολογήσεις ή όχι το τι κατανοώ και κατά πόσο. Ενδιαφέρον :-)

Βέβαια, αν ισχυριστώ πως έχω κι εγώ μεταπτυχιακά, βεβαιώσεις από συνέδρια, πετάξω κι ένα "θέλεις να σου τρίψω το CV μου στην μούρη" μαζί με google "clopy"-pasted excerpts, μήπως-λέω-μήπως, ξαφνικά τα λεγόμενά μου θα αποκτήσουν ειδικό βάρος ?
Ή μήπως καλύτερα να το "βουλώσω" γιατί έχω λίγα χρόνια άδεια και δεν είμαι αρχαίο callsign ?
Ή μήπως να πάω στην σελίδα π.χ του Φυσικού ΑΠΘ, να ανοίξω την ύλη του μαθήματος π.χ. "Ανάλυση ΙΙΙ" και να κάνω copy-paste κεφάλαια της ύλης εδώ, να θαμπώσω τους αδαείς με όρους που ενδεχομένως δεν έχουν συναντήσει ποτέ τους και να πετάξω εν κατακλείδι ένα περισπούδαστο "όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν, υπάρχουν τόνοι βιβλιογραφίας επί τούτου".
Βεβαίως και υπάρχουν τόνοι βιβλιογραφίας τους οποίους εσύ δεν έχεις δει ούτε στον ύπνο σου αν κρίνω από τις googliκές γνώσεις σου (..αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί !!)

"ΑΡΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ JT65 ΕΙΝΑΙ 300+ ΦΟΡΕΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ????????"
Αλήθεια εσύ πως με τέτοια ευκολία διαφημίζεις την μπουρδολογία σου ακαδημαϊκέ-μεταπτυχιακέ-γνώστη-μπουρδολόγε ??
Ώστε -20db το ανθρώπινο αυτί, ε ? ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ !!! Πες μου που πουλάνε τέτοια αυτιά να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα ζευγάρι !!!
Οπότε, κόπιασε να κάνεις ένα recalculate με τα db-στραγάλια. Δεν είναι δύσκολο, μπορείς. Απλοί λογάριθμοι είναι. Άλγεβρα Β' Λυκείου, μαθηματικά που κάνουν όλα τα ελληνόπουλα που πηγαίνουν στο λύκειο. Τόσο απλά, όχι rocket science.


"(γιατί εγώ άραγε νόμιζα ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας;)" Δημοκρατία ? Θα έγραφα εκείνο το απόφθεγμα του Ισοκράτη για τους πολίτες που θεωρούν την αυθαδεια ως δικαίωμα και την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, αλλά δεν θέλω να σε κουράζω αδίκως.

Μασίφ μπουρδολόγος. Μπουρδολόγος ως το κόκκαλο. Αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις. Είναι μπουρδολόγος και το ξέρει. Αν τυχόν και πει τίποτα σωστό, το έκανε από μπούρδα. Δεν ήξερε τι έλεγε !

Με συντροφικούς, πασχαλινούς & googlικούς χαιρετισμούς,
Μοναχή Εφραιμία η μεταπτυχιακή

Ανώνυμος είπε...

Kαι στο http://www.sm2cew.com/jt65.html είναι γραμμένο και το γραφει ο sm2cew :

K1JT has chosen to present a S/N-reading based on SSB bandwidth instead of using the very narrow bandwidth that the software uses to decode the tones. This has given JT65 a reputation of being far superior to other communication protocols, but as you will see in the text below, JT65 appears to only be able to copy totally unknown text messages down to –20db S/N. A level where a good CW operator is also able to copy random text messages.

Αν πάρουμε αυθαίρετα ότι ένας χρήστης χρειάζεται αρκετά dB πάνω από το θόρυβο και ότι το JT65 δουλεύει σε Deep Search μεγάλου βαθμού τότε παίρνουμε δύο εντελώς ακραίες καταστάσεις που δεν μπορούν καν να συγκριθούν και αποτελούν ειδική περίπτωση άρα εξαίρεση του κανόνα.(άρα δεν ισχύει πάντα αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις) Τότε όχι μονό 300 αλλά και παραπάνω φορές μπορούμε να πούμε ότι το JT είναι ευκολότερο του CW

Περιμένω ένα reference στο οποίο να γράφεται ξεκάθαρα αυτό που τόσα χρόνια διατυμπανίζεται ότι είναι 300+ φορές ευκολότερο το JT από το CW

Αλλιώς το 300+ δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μία χονδροειδής κατά βούληση προσέγγιση

Σχετικά με τα υπόλοιπα να αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε λεπτομέρειες τι είναι λάθος και πιο είναι το σωστό και όσο για το googling δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι είναι γνώση από το google και τι από τα θρανία.

Ανώνυμος είπε...

PA4PS 144351.0 SV3GKE/8 tnx Mike KM08HRJO33gh 1830 27 Dec Greece


DH6JL 144359.0 SV3GKE/8 JO31NIKN10MQ compl 15 min TNX 1629 27 Dec Greece


Αυτά δεν μας τα είπες Μιχαλάκηηηηηη!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε CBιτζη κ.α. :
γρήγορη & πρακτική απάντηση λόγω ελάχιστου διαθέσιμου χρόνου (κ για να καταλάβουν οι απλοί αναγνώστες), εσύ συνέχισε το διάβασμα.

1. Επιτέλους άφησες κατά μέρος την ακατάσχετη μπλαμπλαδολογία (η Βίκυ έχει δίκιο για τις μπουρδολογίες σου τις προηγούμενες) και άρχισες να διαβάζεις τα link που έστειλα. ΜΟΝΟ για αυτό τον λόγο σου απαντώ, γιατί το εκτιμώ να διαβάζει κανείς και να ακούει τις παραινέσεις επιμόρφωσης. Η άγνοια - που δυστυχώς ηθελημένα επιλέγουν να έχουν οι jt65 eme χρήστες γιατί τους ενδιαφέρει μόνο η προβολή και καταξίωση χωρίς κόπο - είναι επικίνδυνη. Επί τη ευκαιρία για όσους δεν το ξέρουν, ο SM2CEW είναι top cw eme'er σε 4 μπάντες 25χρόνια τώρα, και εκ των καλύτερων μου προσωπικών φίλων.

2. Τώρα κατάλαβες τι κάνει το deep search. Και το καταδίκασες απερίφραστα. Αλλά τo 99% των σταθμών που χρησιμοποιεί jt65 το έχει ενεργοποιημένο. Από -24 σε -30db δουλεύει το DS module. Άρα ο κλέφτης/απατεώνας είναι παραμένει κλέφτης/απατεώνας.

3. To Deep search, με το οποίο δουλεύονται σχεδόν όλα τα 2μ dxpeditions από την απόλυτη πλειοψηφία των χρηστών (και όλα τα qrp), είναι παράτυπο γιατί δεν κοπιάρονται τα callsigns. Άκυρα qso ηθικά - ουσιαστικά - τυπικά. Σημειώνω δε ότι στα 6μ όλα με DS γίνονται.

4. Επίσης - πολύ σημαντικό - από την στιγμή που το 99% των καθημερινών jt65 eme qso δεν είναι random, από την στιγμή που τοποθετηθεί το callsign του έτερου σταθμού στο 'To Radio' παράθυρο, αυτόματα το deep search είναι ενεργοποιημένο.
Τυπικό παράδειγμα:
08/06 03:34 ok Frank but here nil now (HA6NQ)
08/06 03:35 sign will come over..same story each night arround this time sanyi (D44/DL8YHR)
08/06 03:41 going up but not enough (HA6NQ)
08/06 03:42 set sync to -2 freez qrg and mark agressive decoding (D44/DL8YHR)
08/06 03:43 put my call and my grid in the to radio box and add it (D44/DL8YHR)
08/06 03:43 will give you some extra db (D44/DL8YHR)
08/06 03:43 i did it Frank (HA6NQ)
08/06 03:44 ok...fb (D44/DL8YHR)

5. Το KV decoder μέχρι τα -24db του jt65 είναι μια χαρά όπως έχω δηλώσει σε eme forums δημόσια πολλές φορές, δηλαδή δεν έχει παρατυπίες και είναι ο λόγος που έγραψα τις προάλλες ότι ο δημιουργός του προγράμματος έκανε κάτι αξιόλογο κ σε αυτόν αξίζουν τα συγχαρητήρια, όχι στον χρήστη.

συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Νούμερα τώρα:
1. Για να μπορέσεις να κατανοήσεις πρέπει καταρχήν να συνεχίσεις να διαβάζεις, αλλά το operation κομμάτι αυτή τη φορά του jt65. Δες εξονυχιστικά όλα τα posts (εξ αρχής) στο
http://blog.sm2cew.com/#home

2. Η διαφορά jt65 vs cw για τον μέσο - τυπικό χρήστη - ας πούμε ότι ξεκινά κάποιος EME με ελάχιστες RF γνώσεις και εμπειρία σε weak signal rx όπως ο τυπικός 'CB type' χρήστης jt65 είναι ο μέσος όρος 24-25db 300 φορές (πάντα υπολογίζω και την απατεωνιά του DS γιατί κανείς δεν το έχει off - παλιά δεν μπορούσε να βγει off μέχρι που το απαιτήσαμε μετά από φασαρίες - και όπως και να ΄χει είναι μέρος του προγράμματος)

3. Τα jt65 eme qso στον απόλυτο μέσο όρο δεν είναι random (σε αντίθεση με το cw που είναι το 99%). Το random operation έχει φοβερά μεγαλύτερη δυσκολία στο operational κομμάτι, αλλά στο jt65 eme είναι online skeds & self spots (100% ή 50% της πληροφορίας ήδη γνωστή όσον αφορά τα callsigns) και το callsign κατευθείαν τοποθετείται στο 'To Radio' box από τους 2 ή από τον έναν σταθμό αντίστοιχα.

4. Για τον μέσο cw eme χρήστη (πλειοψηφία) με πολλές ώρες ακρόασης και καλές RF γνώσεις άρα βελτίωσης του σταθμού, η διαφορά είναι κατά μέσο όρο 15-16db

5. Για τον απόλυτο cw eme'er τεχνικά με τεράστια εμπειρία RF & ακουστική eme/weak signal η διαφορά είναι 12-10db.Τέτοιοι, παράδειγμα στα 2μ cw είναι 2-3 σε όλο το σύνολο. Χαίρομαι που είμαι ένας εξ αυτών.

Για να το καταλάβεις πραγματικά πρέπει να κάνει κανείς random cw eme ο ίδιος κάποια χρόνια και να περάσεις από τις διάφορες φάσεις.
Όταν λοιπόν λέω 300 φορές ή 150 φορές ή 200 φορές ή 100 φορές κλπ., τώρα καταλαβαίνεις.

Επειδή όμως σημασία έχει να συγκρίνουμε αντίστοιχα παραδείγματα τεχνικής & operational εμεπειρίας (δηλαδή έναν που ξεκινάει τώρα στο ένα mode και στο άλλο κ ειδικά για τον αρχικός και μέσο jt65 eme χρήστης) το 200-300 φορές (όπως αυτό μεταφράζεται από db scale σε φορές) είναι ένα πραγματικό και αντιπροσωπευτικό νούμερο.

Όταν λοιπόν τα jt65 eme qso δεν είναι random σε καθημερινή βάση, γίνεται μεγάλη ανταλλαγή qso progress info (μπορώ να στέιλω πολλά παραδείγματα αλλά ενδεικτικά θα βρεις στο sm2cew blog), χρησιμοποιούν deep search, το μεγαλύτερο contest είναι mixed mode δυστυχώς, το DXCC επίτηδες (λόγω lobbying του k1jt και των χρηστών που θέλουν να προβάλλονται χωρίς να καταβάλλουν κανένα κόπο), το ότι σε jt65 eme κάνει κανείς με 4*10μ boom κεραίες 2μ dxcc se 2.5-3χρόνια ενώ σε cw eme σε 25-30 χρόνια, και τέλος ότι με το jt65 τα κάνει όλα το software και όχι ο χειριστής του σταθμού (όπως στο cw/ssb) που πρέπει να κουραστεί, διαβάσει, κατασκευάσει, βελτιώσει απίστευτα την γνώση & ικανότητα του σε RF λήψη weak signal, αυτά όλα περιληπτικά σου δίνουν την απάντηση πόσες φορές και πόσο δύσκολο είναι το ένα mode έναντι του άλλου. Και τι αξίζει το επίτευγμα αντίστοιχα.

Τώρα το ποιός είσαι εσύ το ξέρεις. Αυτοί που γνωρίζουν επίσης ξέρουν ποιός είσαι. Δεν κατανοώ γιατί εξακολουθείς να υπογράφεις ως ανώνυμος που είναι έκφραση δειλίας και πρόκλησης. Αντί να είσαι ραδ/χνης διαδικτύου βγες και κάνε όλα αυτά παραπάνω για να έχεις και πρακτικό δικαίωμα να μιλάς, αφού πρώτα καταφέρεις κάτι αξιόλογο πάντως για να δικαιούσαι εδραιωμένης άποψης.

73
Δημήτρης SV1BTR

Ανώνυμος είπε...


Αγαπητέ Δημήτρη

Τελικά όσο διαβάζω περισσότερο για το συγκεκριμένο θέμα, έχω αρχίσει να ξεστραβώνομαι. Πράγματι δεν ήξερα όσα έπρεπε για τα περί Deep Search και πραγματικά τώρα καταλαβαίνω ότι υπήρξα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΔΙΚΟΣ απέναντι σου και ότι είχα παρεξηγήσει την επιμονή σου να αναφέρεσαι με τόση μανία για το ίδιο πράγμα όλα αυτά τα χρόνια.

Με βοήθησε πάρα πολύ το υλικό που έδωσες και περισσότερο όλα τα περί δοκιμών με το WSJT και τα faulse readings. Μπορώ να σου πω ότι ύστερα από όλα αυτά δεν έχω την ίδια άποψη πλέον για το θέμα αλλά ούτε και για τον JT στο πως προχώρησε στο θέμα των δημ. σχέσεων (για να καλύψει τις θέσεις του) μετά την αποτυχία του JT1 project και σύμφωνα με αυτά που μαθαίνω για το πώς εξελίχθηκε το WSJT όταν το JT65 έφτασε στα όρια του (-20dB) και άρχισαν να γίνονται προσθήκες με άλλες τεχνικές μη ραδιοερασιτεχνικά σωστές.

Τελικά καλά λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΥΠΗΡΞΑ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΕΝΑ >>>Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο<<< ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΓΓΙΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ

Μακάρι να είχα την ευκαιρία να αποκτήσω αυτές τις γνώσεις που απέκτησα εξ αιτίας σου χωρίς να προκαλέσω αυτό το δυσάρεστο γεγονός για το οποίο είμαι υπεύθυνος. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ >>>ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ<<< ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να ενημερώνομαι για το θέμα

Όσο για το ποιος είμαι σίγουρα έκανες λάθος εκτίμηση, αν κάποιοι γνωρίζουν δεν το ξέρω, πάντως ύστερα από το ότι έχω γίνει τόσο ρόμπα είναι περιττό πιστεύω να αποκαλύψω και την ταυτότητά μου.

73


2Μδης είπε...

Πρώτα απόλα να θυμίσω ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι αναγγελία μιας παρουσίασης που πρόκειται να γίνει στα εντευκτήρια της ΕΕΡ στις 18 του μηνός, με θέμα τις μακρινές επαφές στα 2μέτρα και την ορθή χρήση του φάσματος των 2μέτρων γενικότερα.
Καλό είναι όσοι έχουν το ερέθισμα να ασχοληθούν με αυτή την μπάντα, πέρα από τα πηγαδάκια και τους επαναλήπτες, να προγραμματίσουν να έρθουν. Ειδικά οι νεότεροι συνάδελφοι. Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να μάθουμε πως θα γίνουμε πιο αποδοτικοί με τον εξοπλισμό μας, και να φτάσουμε να κάνουμε DX αντί να καταναλώνουμε απλώς ρεύμα
Καλό είναι να δηλώσετε από πιο πριν την επιθυμία σας να παρακολουθήσετε την παρουσίαση, αυτό θα βοηθήσει τους οργανωτές (ΕΕΡ) να προετοιμαστούν καλύτερα.

Επί όσων γράφτηκαν πιο πάνω: Καταρχήν συγχαρητήρια στον Κώστα SW1OAA για την πρώτη του επαφή ΕΜΕ, πράγμα που είναι δύσκολο από κάθε άποψη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση γνωρίζω ότι ο Δημήτρης με την πείρα του και την αγάπη του στο αντικείμενο, βοήθησε όπως συνηθίζει να βοηθάει με ενθουσιασμό όποιον ενδιαφερθεί για το ΕΜΕ. Όποιος έχει έστω μία ένσταση επ αυτού, ότι δηλαδή ρώτησε τον Δημήτρη κάτι για ΕΜΕ και ο Δημήτρης δεν τον βοήθησε, δεν τον ενθάρυνε κλπ λέει απλά ψέματα. Ο Δημήτρης «σκίζεται» να βοηθήσει με τις γνώσεις του, και αυτό σας το υπογράφω! Καλό είναι λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν αυτή την προσφορά του Δημήτρη. Θα είναι ευχάριστο να δούμε και άλλους συναδέλφους σαν τον Κώστα, από τα πρώτα τους βήματα να έχουν κάποιον που αποτελεσματικά θα τους βοηθήσει σε κάτι.
Τώρα για την διαμάχη ψηφιακών-αναλογικών κλπ δεν θέλω να γράψω πολλά.
Ξέρετε υπάρχουν προγράμματα που παίρνεις μια φωτογραφία για παράδειγμα και την κάνεις ελαιογραφία ή τέλος πάντων πίνακα ζωγραφικής. Ο αδαής που θα δει έναν πραγματικό πίνακα και έναν «ψηφιακό» πιθανόν θα εντυπωσιαστεί το ίδιο! Καλό είναι να υπάρχουν και ειδικοί να του πουν τις δυσδιάκριτες διαφορές. Τουλάχιστον να κερδίσει το χρόνο που θα περάσει μέχρι να το καταλάβει μόνος του…
Απ την άλλη, αν κάποιος επιμένει να ζωγραφίζει με τον υπολογιστή και τον ευχαριστεί… γιατί όχι;

Σαν διαχειριστής του χώρου έχω πληρέστερη εικόνα από τον αναγνώστη, ωστόσο δεν είμαι εδώ για να αστυνομεύω ή να κατευθύνω τους σχολιαστές। Ούτε να καταδίδω… Τέλος!

Όπως γράφω και πιο πάνω (σε άπταιστα αραβικά!) ειρήνη υμίν!
Οι μέρες που έρχονται, είναι μέρες ξεκούρασης. Και εκτός αυτού το Πάσχα πλησιάζει. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας σήμερα -1η Απριλίου- να σας πληροφορήσω ότι «Χριστός Ανέστη!»
Χρόνια σας Πολλά!

Γεώργιος Μιχαλακάκης είπε...

Καλή επιτυχία στον σεμινάριο, αλλά η
γνώση πρέπει να έρθει και σε μας στην
επαρχεία. Καλά θα ήταν να υπάρξουν σημειώσεις στο ιστολόγιο ή στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

2Μδης είπε...

Όλα θα γίνουν...
Αλλά "δια ζώσης" είναι πιο αποτελεσματικά αφού τυχόν απορίες λύνονται άμεσα.