Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

"...Λεφτά υπάρχουν..."

Τελικά προκύπτει ότι το κράτος –επιτέλους- αναγνωρίζει τον ρόλο των ραδιοερασιτεχνών έστω και έμμεσα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό καθώς φαίνεται ότι είναι εμπνευστής ενός νομοσχεδίου που τελικά θα επιβραβεύσει τον εθελοντισμό. Ένα νομοσχέδιο που διαψεύδει όσους ισχυρίζονται ότι μας έχουν ταράξει στους φόρους και στις αυξήσεις, μόνο...
Οι ραδιοερασιτέχνες, μέλη εθελοντικών οργανώσεων οι περισσότεροι, ωφελούνται άμεσα αφού και φορολογική μείωση θα έχουν αλλά και κεφάλαια για την πιο παραγωγική λειτουργία των συλλόγων τους.
Η είδηση είναι απόλυτα διασταυρωμένη: Με υπουργική απόφαση που θα ανακοινωθεί πιθανόν και εντός της ημέρας, καθορίζονται φορολογικές απαλλαγές που αφορούν όσους μετέχουν σε εθελοντικές ομάδες, διαπιστευμένες από την Γ.Γ.Π.Π.
Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται:
«…Κατά την εκκαθάριση φόρου φυσικών προσώπων που είναι μέλη σε εθελοντικές ομάδες διάσωσης, δασοπροστασίας, φυσικών καταστροφών, διανομής φαρμάκων, διανομής νερού, διανομής τροφίμων, εμβολιασμών, εφοδιασμού, μεταφορών, επικοινωνιών, διαβιβάσεων και όσων άλλων αναγράφονται στην 677/5449/γ 322 Κοινή Υπουργική Απόφαση και είναι ήδη εγγεγραμμένες στις καταστάσεις της ΓΓΠΠ μέχρι την ανακοίνωση της παρούσας υπουργικής απόφασης, θα εκπίπτουν από τον φόρο όλες οι δαπάνες που προκύπτουν από την εκτέλεση του καθήκοντος και κατά την διάρκεια αυτού, όπως: Αγορά καυσίμων, αγορά τροφίμων, αγορά ειδικού ρουχισμού, εξοπλισμού κατάσβεσης, εξοπλισμού επιβίωσης, φορητών ψυγείων, ασυρματικών μέσων, κεραιών, προστατευτικών γυαλιών όρασης, εισιτηρίων και ναύλων, και όσων άλλων αναγράφονται στην παραπάνω απόφαση παράγραφοι 34 & 35...»
Ακόμα σε άλλη παράγραφο βλέπουμε να καθορίζονται οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα ισχύσουν ευνοϊκοί όροι για αγορά ακινήτων με σκοπό την εγκατάσταση εθελοντών:
«….ΝΠΙΔ καθώς και τραπεζικά ιδρύματα μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα χορήγησης άτοκων δανείων για αγορά οικοπέδων και ανέγερσης κτιρίων για υποστήριξη εθελοντικών οργανώσεων, έως του ποσού των 400.000ευρώ ανά σωματείο, εφόσον τα εθελοντικά σωματεία έχουν κατ’ ελάχιστον μία δεκαμελή ομάδα εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα αποδεικνύεται ΜΟΝΟΝ κατά δήλωση ενός τουλάχιστον μέλους της. Για αποφυγή διασπάθισης του δημοσίου χρήματος μπορεί να απαιτηθεί η δήλωση να είναι έγγραφη…»
Πολύ υλικό υπάρχει ακόμα, δεν είναι δυνατόν να αναρτηθεί εδώ ολόκληρο το κείμενο, απευθυνθείτε στους συλλόγους σας για διευκρινήσεις ή στην Υποδιεύθυνση Προώθησης Εθελοντικών Σωματείων κα Γαλαντόμου Ασπασία aspgalant@yppes.gov.gr
Και στο Παρατηρητήριο Εθελοντών κα Μανίκη Ιουλία tzouliamaniki@papar.gr
Μπράβο! Τι άλλο να πω;

3 σχόλια:

The one with no shadow είπε...

Τελικά ειναι και τα 2 πρωταπριλιάτικα ή να αρχίσω να ψάχνω το... μπαλόνι?!? hihi

Καλό μήνα και καλό πάσχα!!

Ανώνυμος είπε...

Έγώ πάντως επικοινώνησα με τον σύλλογο μου και μου το επιβεβαίωσαν. Μπράβο στην κυβέρνηση. Θα γραφτούμε εθελοντές και θα την παιρνάμε κοτσάνι.

sv8gke είπε...

Εγώ την Τζούλια@παπάρ θέλω και πληρώνω και από πάνω για τα εθελοντικά μου καθήκοντα!

Με ξεβάπτησες πάλι μεγαλοβδομαδιατικα 2μδη.