Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

"Έγκυρη ενημέρωση"...

"...Τα παιδάκια ενθουσιασμένα άκουσαν τους αστροναύτες να τα αποκαλούν με τα μικρά τους ονόματα..." μετέδωσε μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός αναφερόμενος στην προχθεσινή αποτυχημένη επαφή με τον ISS... Το περίεργο είναι ότι και ο χειριστής του σχολείου νόμισε ότι έκανε επαφή και προχώρησε την διαδικασία, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε τα πραγματικά γεγονότα... 

Εννοείται ότι επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει από την υπεύθυνη του προγράμματος ARISS (.....)

Η βλάβη στις επικοινωνίες τους διαστημικού σταθμού με την βάση του δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον ραδιοερασιτεχνικό σταθμό του ISS ο οποίος πρόσφατα είχε αντικατασταθεί. Ούτε τα κεραιοσυστήματα του μπορούν να ενοχοποιηθούν αφού ακουγόταν ισχυρότατα στο λεκανοπέδιο...

Πιθανόν ο σταθμός εδώ να βιάστηκε να πάει στην εφεδρική συχνότητα, πράγμα που έκανε ο ISS πολύ αργότερα. Όταν εδώ είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια! Στα βίντεο φαίνεται ότι δυστυχώς υπήρξε κακή συνεννόηση, ο ένας καλούσε στην εφεδρική και είχε βγάλει και τα παιδάκια στο μικρόφωνο, ενώ ο ISS ζήτησε να πάνε στην εφεδρική συχνότητα πολύ αργότερα...

Στα βίντεο φαίνεται ότι και η διαμόρφωση του χειριστή ήταν σχεδόν ακατάληπτη -δεν πουλάμε ντομάτες στη λαϊκή- αλλά είπαμε: οι έμπειροι χειριστές ήταν χιλιόμετρα μακριά και ποτέ δεν εκλήθησαν... (..........) 

Θα μπορούσε κάποιος -αν νόμιζε ότι απευθύνεται σε βλάκες- να ισχυριστεί ότι έφταιγε ο αστροναύτης και γιαυτό μάλιστα η Ν Α S A  "τον αλλάζει" στην επόμενη προσπάθεια  την ερχόμενη εβδομάδα. Ουδέν ηλιθιότερο, οι αστροναύτες προφανώς δεν επιλέγονται με κριτήρια που έχει κατά νου αυτός που το ισχυρίστηκε. Εκτός αν δεχτούμε ότι κάποιοι άσχετοι έχουν επανδρώσει τον διεθνή διαστημικό σταθμό και κόβουν βόλτες πάνω απ τα κεφάλια μας...

Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο -παταγώδη αποτυχία- και από την εκδήλωση έχουν μείνει μόνο τα "έγκυρα ρεπορτάζ" που προωθήθηκαν εγκαίρως στα κανάλια. Μετά ξέχασαν να τους ενημερώσουν για την αποτυχία του εγχειρήματος...

Ας ελπίσουμε ότι το πάθημα θα γίνει μάθημα, στην επόμενη προσπάθεια 28 Φεβρουαρίου ή 1 Μαρτίου, να γίνουν όλα όσα δεν έγιναν προχθές και να γίνει η επαφή. 

Αυτά για την ώρα. 

82 σχόλια:

takis perreas είπε...

Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να με ενημερώσει για το αποτέλεσμα της επαφής με τον ISS οπότε αφού διάβασα τα σχόλια στο ιστολόγιο, έψαξα και στα sites του έξω κόσμου.Διάβασα λοιπόν στον ιστότοπο του AMSAT-UK ότι πράγματι υπήρξαν προβλήματα στην επικοινωνία.Τα οποία και λύθηκαν όμως με ημερομηνία ενημέρωσης την 10-02-2013!Απαντά στο ερώτημα ο Frank Bauer KA3HDO ο  οποίος είναι Αντιπρόεδρος των προγραμμάτων επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων, (AMSAT’s Vice President for Human Spaceflight Programs):
"....για κάποιο λόγο τα σήματά μας από τον π/δ Kenwood D700 ήταν πάρα πολύ μικρά. Στην επαφή μας με το Ισραήλ την περασμένη Κυριακή [3 Φεβρουαρίου], είχαμε χαμηλά επίπεδα ήχου με καλό σήμα μόνο κατά το TCA. Η επαφή μας με το Νοσοκομείο Παίδων ήταν ακόμα χειρότερη. Μόνο ένας μαθητής ο Chris Hadfield VA3OOG, κατάφερε να μιλήσει λίγο πριν χαθεί το σήμα..."
Για την πληροφόρησή σας, σας λέω ότι η επαφή με το Νοσοκομείο έγινε τελικά από τον Chris Hadfield με το IP Phone αμέσως μετά.
Και συνεχίζει ο Frank λέγοντας:"... Η επαφή μας με το Ιαπωνικό σχολείο [δύο ημέρες ενωρίτερα της ανακοίνωσης αυτής] έγινε χρησιμοποιώντας τον π/δ της Ericsson και ήταν πολύ επιτυχής. Σκοπεύουμε να τον χρησιμοποιούμε και στις προγραμματισμένες επαφές μας την επόμενη εβδομάδα.."
We plan to use it on the contacts planned for next week.

Με άλλα λόγια ο π/δ του ISS είχε δοκιμαστεί και δούλευε μιά χαρά!
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει η ΕΕΡ;

2Μδης είπε...

....Ότι θα πρέπει αντί για διαγωνισμό αυτοπροβολής στα τοπικά μέσα του Περιστερίου ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, να ασχοληθούν με τα ραδιοερασιτεχνικά;;;; Μήπως;

Κώστας SV1XV είπε...

> Η βλάβη στις επικοινωνίες
> του διαστημικού σταθμού με
> την βάση του δεν φαίνεται να
> έχει σχέση με τον
> ραδιοερασιτεχνικό σταθμό του
> ISS

Φαίνεται όμως ότι έχει σχέση με τα προβλήματα της περασμένης Τρίτης. Υποψιάζομαι ότι για τις εκδηλώσεις υψηλής προβολής με σχολεία κλπ υπάρχει backup μέσω internet (VoIP), NASA και γεωστατικών δορυφόρων, και το οποίο ήταν εκτός λειτουργίας στις 19 Φεβρουαρίου. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά...

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς να μεταφράσει?


https://www.youtube.com/watch?v=dH_Vgnkzm7c


Hier hört man den Beginn der Kommunikation zwischen der ISS und einer Grundschule im rahmen der ARISS-Programm.
es scheint also anfangs Probleme zu geben weshalb sich alles verzögert und ich eigentlich nix mitbekommen habe, denn bevor es richtig losgehen konnte, war die ISS im wahrsten sinne des Wortes „über alle Berge". für diesen Standort war der Überflug ohnehin nicht ideal, was ja auch für mich der experimentale Hintergrund der Aktion war.

2Μδης είπε...

Στην προηγούμενη επαφή απο το σχολείο του Περιστερίου, ξέρω από πρώτο χέρι ότι υπήρχαν backup κυκλώματα τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα. Θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο σε περίπτωση παρεμβολών κάτι το οποίο όμως δεν χρειάστηκε.

Στην προχθεσινή οργάνωση αυτά κρίθηκαν περιττά...

Κώστας SV1XV είπε...

> Ξέρει κανείς να μεταφράσει?

Με κάτι λίγα γερμανικά που θυμάμαι από την εποχή που ήμουν επιθεωρητής του TUV, καταλαβαίνω τι λέει-πάνω κάτω αλλά όχι κατά λέξη:

"Ακούτε την αρχή της επικοινωνίας μεταξύ του ISS και ενός Δημοτικού Σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος ARISS. Φαίνεται ότι αρχικά προβήματα καθυστέρησαν τα πάντα και δεν έλαβα τίποτα πριν ο ISS χαθεί πίσω από τα Βουνά. Στην τοποθεσία αυτή η διέλευση (υπέρπτηση) δεν ήταν ιδανική για εμένα ήταν ένα πείραμα."

Σίγουρα κάποιος γεμανομαθής μπορεί να μας το μεταφράσει κατά λέξη, να μη σας πάρω και στο λαιμό μου.

73 DE SV1XV

The road less pedaled είπε...

Εδώ μπορεί κανείς ν'ακούσει την αρχή της επικοινωνίας μεταξύ του ISS και ενός Δημοτικού σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος της ARISS.
Φαίνεται λοιπόν ότι υπήρξαν προβλήματα στην αρχή, τα οποία προκάλεσαν καθυστέρηση και ως εκ τούτου δεν κατάφερα να ακούσω κάτι και πριν καλά καλά ξεκινήσει είχε ήδη τελειώσει μιας και ο ISS ήταν εκτός εμβέλειας.
Για την περιοχή μου η διέλευση δεν ήταν ιδανική και γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτή η δραστηριότητα ήταν μια πρόκληση για πειραματισμό για μένα.

SV1XV, όπως είπες η μετάφραση δεν ήταν κατά λέξη (άλλωστε αυτό δεν γίνεται, πχ εμείς δεν λέμε "πέρα από τα βουνά" δηλ "uber die Berge" για να δηλώσουμε κάτι μακρυνό) αλλά το νόημα, το "ζουμί" είναι ακριβώς αυτό που έγραψες.

Ο Αυστριακός με λίγα λόγια ανέβασε στο γιουτούμπ το βίντεο με την ηχογράφηση που κατάφερε να κάνει παρά το ότι το πέρασμα γι'αυτόν δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και αυτό που λέει είναι "μην δείτε αυτό το βίντεο αδίκως μιας και δεν έχει να ακούσετε τίποτε" (αχ αυτό το γερμανικό χιούμορ !).

Eφόσον ο ISS ακούστηκε ακόμα και σε περιοχές που το footprint δεν ήταν το ιδανικό (πχ Αυστρία) και φυσικά στην Ελλάδα, φαντάζομαι πως είτε υπήρχε πρόβλημα λήψης στον ISS είτε οι χειριστές στο Χαλάνδρι μπερδεύτηκαν με τις συχνότητες, κύριες, εφεδρικές κλπ.

Βλέποντας όσον αφορά τα packet reports στο issfanclub εδώ, http://issfanclub.com/packet-reports δεν φαίνεται να υπήρχε κάποιο θέμα.

Όσον αφορά τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, δεν σχολιάζω, καν.

2Μδης είπε...

ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ!!!!!

Γκιώνης είπε...

Εχουμε γερμανομαθή στη Παρέα?

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Ηρθε η ώρα να πω οτι φταιτε όλοι.
Χα Χα ΧΑ ΧΑ.
Γιατι τους εμπειρους τους εχετε στην απέξω καθε τετάρτη να πίνουν καφε στο Φλοράλ.
Και έμπειροι είναι, και κατασκευαστές,γνώστες των θεμάτων,Σεβάσμιοι και δημιουργικοί.
Αλλα αυτούς με το τρόπο σας τους κάνετε ξου.
Ουτε η ΕΕΡ φταίει ούτε ο Σωτήρης.
Φταιμε όλοι.
Οποιος κατάλαβε κατάλαβε.

ΟΚ.

Γκιώνης

ΥΓ. Για πές?

Γκιώνης είπε...

Ο Σωτηρης και η ΕΕΡ καθως και τα ΟΕΑ καλή τη πίστη ήταν εκεί.
Σταματηστε να ειστε ελληνάρες και δώστε το καλύτερο σας εαυτό όποτε μπορείτε.Αν μπορείτε.Οποιοι μπορείτε.
Σχολια χαφιεδισμού και κατηγορίες μετα το πανηγύρι μονο κακό κανουν. Να γινει επίσημη αξιολόγηση και διάλογος και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Ολα τα άλλα κρίνονται εκ των ουκ άνευφ.

Καποιοι πάντα προσπαθούν και κάποιοι πάντα αράζουν.

Ολοι μαζι λοιπόν.

Αντε ντε.

Γκιώνης

Υγ Μας εφαγε ο κουτσομπολισμός και οι φατρίες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Γκιώνη, αυτό που πίνεις μήπως μυρίζει άσχημα; Πρέπει να είναι χαλασμένο!

Γκιώνης είπε...

Οποιος διαφωνεί πινει, ειναι ομοφυλόφιλος και δε γνωρίζει το πατέρα του.
Γνωστή τακτική.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Πρεπει μεσα απο το πρόβλημα της επικοινωνίας με τον αστροναύτη να δειτε οτι οι νεοι δεν ακολουθούν.

Δυστυχώς συνάδελφοι με εμπειρία και γνώσεις εχουν παρακαμφθεί, εχουν μεινει αδιάφοροι για τα δρώμμενα και σας έχουν βαρεθεί.

Οταν δεν υπάρχει εμψυχο δυναμικό τα μηχανήματα δε δουλεύουν.

Το προβλημα δεν ειναι ουτε η ΕΕΡ, ουτε ο Σωτηρης ούτε οι εκλογες στο Περιστέρι.

Το πρόβλημα ειναι ότι ακολουθούνται ελληνιστικες πεπαλαιωμένες πολιτικές σε συνδοιασμό με την οικονομική κρίση που προβάλουν την αποτυχία της συλλογικότητας.

Γκιώνης

SV1NJX είπε...

Δεν πρεπει η οικονομικη κριση να μετατραπει σε κριση αξιοπιστιας. Ειδικα για ενα φορέα οπως η ΕΕΡ.

SV4PBH Manos είπε...

Μέσα στο γενικό χαβαλέ, το σχόλιο του Γκιώνη (21 Φεβρουαρίου 2013 - 9:50 μ.μ.) είναι εύστοχο. Είναι καιρός για εύστοχο, ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο.

Όταν υπάρχει τόση γκρίνια τριγύρω, είτε καυστική όπως του 2Μδη, είτε με τα σχόλια των Ανώνυμων είτε με τα πηγαδάκια επώνυμων και μη τότε σίγουρα κάτι υπάρχει στο παρασκήνιο.

Επίσης εκτιμώ ότι έχουμε καθυστερημένη ενημέρωση σε σοβαρά ζητήματα. Εδώ και 2 χρόνια διαμένω εκτός Αθηνών και όλα τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα τα έχω μάθει κατά τύχη σε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον από Αθήνα ή την τελευταία στιγμή με κάποιο email. Παράδειγμα το newsletter για την επαφή με τον ISS, το οποίο έλαβα 23 ώρες πριν από την εκδήλωση.

Έστω ότι κάποιος συνάδελφος επιθυμούσε να παρευρεθεί ή να συμμετάσχει ενεργά, ΔΕΝ του δόθηκε έγκαιρα αυτή η ευκαιρία.

Ο διάλογος αυτή τη στιγμή είναι επιβεβλημένος, έτσι ώστε να εντοπισθούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες που μας οδηγούν σε προστριβές. Ο διάλογος δεν αφορά μόνο την Ένωση, αντιθέτως απαιτείται σε όλους τους Συλλόγους - ενώσεις ραδιοερασιτεχνών.

Τελικά το σχόλιο ενός παλιού διψήφιου που έχει αποσυρθεί ήταν αληθινό "Όσα χρόνια και να περάσουν, εμείς οι ραδιοτρελοί θα τρωγόμαστε μεταξύ μας για ψίλου πήδημα.... είναι τεχνικό χόμπυ αλλά ώρες ώρες είμαστε οι χειρότερες κατίνες της γειτονιάς και γι' αυτό τα παράτησα και μοίρασα όλα μου τα μηχανήματα"

73 de SV8/SV1PBH Μάνος

2Μδης είπε...

Οι "μπλογκάρχηδες και οι καναλάρχηδες" φαίνεται ότι ευθύνονται κυρίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΕΡ. Και η ΝΑΣΑ που έδωσε λάθος συχνότητες (!!!) Ωστόσο βρέθηκε και η βλάβη στο D700 πριν αυτό κατέβει από το διάστημα.

"22/2/2013
Επαφή του ISS με σχολεία στο Χαιδάρι.
Δεν έγινε τελικά η προγραμματισμένη επαφή του 4ου Δημοτικού σχολείου Χαιδαρίου και του ISS. Παρά το γεγονός ότι ο αστροναύτης ακούστηκε σχετικά καλά (όσοι έχουν ακουσει τροχιές του ISS αρκετές φορές αμέσως είδαν κάποια σημαντική διαφορά στο επίπεδο της στάθμης του σήματος) όμως όπως διαπιστώθηκε αργότερα σε συνομιλία με τους υπεύθυνους του προγράμματος ARISS η πιο πιθανή αιτία για το γεγονός ότι η επαφή δεν μπόρεσε να γίνει ήταν επειδή ο ISS και το σχολείο είχαν διαφορετικά ζευγάρια συχνοτήτων σαν κύρια και εφεδρική. Αυτό δεν είναι κύημα της φαντασίας μπλογκάρχηδων η καναλάρχηδων όπου οι μεν έσπευσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός σαν να ήταν παρόντες μέσα στον ISS οι δε είδαν και άκουσαν τον αστροναύτη να συνομιλεί με τους μαθητές !!! Και οι δύο πηγές πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά αξιόπιστες !
Μερικές μέρες πριν την επαφή ο κυρίως πομποδέκτης του ISS ένα D-700 έπαψε να ακούει καλά πιθανόν λόγω της κοινήςβλάβης των φίλτρων IF στα μοντέλα αυτά και αντικαταστάθηκε από ένα σετ φορητών Erickson με περιορισμένες όμως δυνατότητες. Πριν το ραντεβού με το Χαιδάρι προηγήθηκαν και άλλα σχολεία με τα οποία η επαφή είτε δεν έγινε είτε κατάφερε να περάσει μια και μόνη ερώτηση (σχολεία στο Ισραήλ). Η προσπάθεια επαφής των σχολείωντου Χαιδαρίου πιθανόν να επαναληφθεί στις 28/2 η 1/3 αλλά για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί..."

2Μδης είπε...

Νέα δήλωση από την ΕΕΡ με διαγραφή των σχολίων για "μπλογκάρχηδες". Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου...

"22/2/2013
Επαφή του ISS με σχολεία στο Χαιδάρι.
Παρόλη τη μεγάλη προετοιμασία και την κινητοποίηση αρκετών συναδέλφων δεν επετεύχθη τελικά η προγραμματισμένη επαφή του 4ου Δημοτικού σχολείου Χαϊδαρίου και του ISS την Τρίτη 19/2, παρά το γεγονός ότι ο αστροναύτης ακούστηκε σχετικά καλά (όσοι έχουν ακούσει τροχιές του ISS αρκετές φορές, αμέσως είδαν κάποια σημαντική διαφορά στο επίπεδο της στάθμης του σήματος). Όπως διαπιστώθηκε αργότερα σε συνομιλία με τους υπεύθυνους του προγράμματος ARISS, η επαφή δεν μπόρεσε να γίνει, επειδή οι αρμόδιοι είχαν δώσει στο σχολείο άλλα ζευγάρια συχνοτήτων ως κύρια και εφεδρικά από αυτά που είχε ο ISS.
Επιπλέον, λίγες ημέρες πριν την επαφή ο κυρίως πομποδέκτης του ISS, ένα D-700, έπαψε να λειτουργεί σωστά, πιθανόν λόγω της κοινής βλάβης των φίλτρων IF στα μοντέλα αυτά, και αντικαταστάθηκε από ένα σετ φορητών Erickson, που δυστυχώς έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Πριν από το ραντεβού με το Χαϊδάρι προηγήθηκαν και άλλα σχολεία, με τα οποία η επαφή είτε δεν έγινε καθόλου, είτε κατάφερε να περάσει μία και μόνη ερώτηση (σχολεία στο Ισραήλ).
Η προσπάθεια επαφής με τα σχολεία του Χαϊδαρίου πιθανόν να επαναληφθεί στις 28/2 ή 1/3, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Τα αναφερόμενα σε μπλογκ αλλά και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ περί πραγματοποίησης της επαφής προφανώς ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας, αφού κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός της μη επιτευχθείσας επαφής σαν να ήταν παρόντες μέσα στον ISS, ενώ άλλοι άκουσαν τον αστροναύτη να συνομιλεί με τους μαθητές !!! Και οι δύο πηγές πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά αξιόπιστες !"

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είμαστε βέβαιοι με την ημερομηνία;

Ντίνος

2Μδης είπε...

Τρίτη ανακοίνωση της ΕΕΡ με προσθήκη χαρακτηρισμών. Μάλλον αντιμετωπίζουμε ένα βαρύ τραυματικό επεισόδιο...

"22/2/2013
Επαφή του ISS με σχολεία στο Χαιδάρι.
Παρόλη τη μεγάλη προετοιμασία και την κινητοποίηση αρκετών συναδέλφων δεν επετεύχθη τελικά η προγραμματισμένη επαφή του 4ου Δημοτικού σχολείου Χαϊδαρίου και του ISS την Τρίτη 19/2, παρά το γεγονός ότι ο αστροναύτης ακούστηκε σχετικά καλά (όσοι έχουν ακούσει τροχιές του ISS αρκετές φορές, αμέσως είδαν κάποια σημαντική διαφορά στο επίπεδο της στάθμης του σήματος). Όπως διαπιστώθηκε αργότερα σε συνομιλία με τους υπεύθυνους του προγράμματος ARISS, η επαφή δεν μπόρεσε να γίνει, επειδή οι αρμόδιοι είχαν δώσει στο σχολείο άλλα ζευγάρια συχνοτήτων ως κύρια και εφεδρικά από αυτά που είχε ο ISS.
Επιπλέον, λίγες ημέρες πριν την επαφή ο κυρίως πομποδέκτης του ISS, ένα D-700, έπαψε να λειτουργεί σωστά, πιθανόν λόγω της κοινής βλάβης των φίλτρων IF στα μοντέλα αυτά, και αντικαταστάθηκε από ένα σετ φορητών Erickson, που δυστυχώς έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Πριν από το ραντεβού με το Χαϊδάρι προηγήθηκαν και άλλα σχολεία, με τα οποία η επαφή είτε δεν έγινε καθόλου, είτε κατάφερε να περάσει μία και μόνη ερώτηση (σχολεία στο Ισραήλ).
Η προσπάθεια επαφής με τα σχολεία του Χαϊδαρίου πιθανόν να επαναληφθεί στις 28/2 ή 1/3, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Τα αναφερόμενα σε μπλογκ ως περισπούδαστες αναλύσεις των αιτίων αλλά και στα τηλεοπτικά / ραδιοφωνικά ρεπορτάζ περί πραγματοποίησης της επαφής προφανώς ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας, αφού κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός της μη επιτευχθείσας επαφής σαν να ήταν παρόντες μέσα στον ISS, ενώ άλλοι άκουσαν τον αστροναύτη να συνομιλεί με τους μαθητές !!! Και οι δύο πηγές πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά αξιόπιστες !"

SV8GKE είπε...

Είχα τις αμφιβολίες μου για το θέμα, αλλά μετά την τριπλή ανακοίνωση είμαι πλέον ΒΕΒΑΙΟΣ.....
εκεί στην nasa δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!

Ανώνυμος είπε...

κάτσε κάτσε, θα βγάλουν και τέταρτη ανακοίνωση σε λίγη ώρα...

takis perreas είπε...

Μάλιστα!
Εκτός από “μπλογκάρχες” η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών(?) μας θεωρεί αγράμματους και χαζούς θεωρώντας, ότι δεν καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε.
Να θέσω κι εγώ με την σειρά μου μερικά ερωτήματα στην ΕΕΡ.

Γράφουν: “... Όπως διαπιστώθηκε αργότερα σε συνομιλία με τους υπεύθυνους του προγράμματος ARISS, η επαφή δεν μπόρεσε να γίνει, επειδή οι αρμόδιοι είχαν δώσει στο σχολείο άλλα ζευγάρια συχνοτήτων ως κύρια και εφεδρικά από αυτά που είχε ο ISS. ...”

Ποιοι είναι οι “αρμόδιοι του προγράμματος ARRIS;
Ποιοί “αρμόδιοι” είχαν δώσει στο Σχολείο άλλα ζευγάρια συχνοτήτων;
Γιατί τα είχαν δώσει στο Σχολείο και όχι στον αρμόδιο χειριστή;

Γράφουν: “... Επιπλέον, λίγες ημέρες πριν την επαφή ο κυρίως πομποδέκτης του ISS, έναD-700, έπαψε να λειτουργεί σωστά, πιθανόν λόγω της κοινής βλάβης των φίλτρων IF στα μοντέλα αυτά, και αντικαταστάθηκε από ένα σετ φορητώνErickson, που δυστυχώς έχουν περιορισμένες δυνατότητες...”.
Θεωρούν η εξ΄αποστάσεως “ανίχνευση” της βλάβης του D-700 τους καθιστά ανεύθυνους της αποτυχίας του εγχειρήματος;
Πως ξέρουν ότι ο εφεδρικός ραδιοερασιτεχνικός π/δ του ISS είναι “ένα σετ φορητών της Erickson(!)”;

Και γράφουν τέλος: “...Πριν από το ραντεβού με το Χαϊδάρι προηγήθηκαν και άλλα σχολεία, με τα οποία η επαφή είτε δεν έγινε καθόλου, είτε κατάφερε να περάσει μία και μόνη ερώτηση (σχολεία στο Ισραήλ)....”
Που διάβασαν ότι η μία και μοναδική ερώτηση η οποία είχε “περάσει” ήταν του σχολείου του Ισραήλ;
Και από που συμπεραίνουν ότι μετά την “αποτυχία του σχολείου του Ισραήλ” ήταν η σειρά του Σχολείου του Χαϊδαρίου το οποίο “λογικά και αυτό “απέτυχε”;

Ηπίως, όλα αυτά τα χαρακτηρίζω θρασύτατα ψέματα!
Όπως έγραψα χτές σαν σχόλιο στο ιστολόγιο του έτερου... μπλογκάρχη, SV1BJY, η επαφή με το Ισραηλινό Σχολείο απέτυχε παντελώς.
Επαφή, η οποία έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Κυριακή!
Η επόμενη επαφή ήταν με το Νοσοκομείο Παίδων στον Καναδά όπου “πέρασε” μόνο μία ερώτηση από τον Chris VA3OOG, πριν χρησιμοποιήσουν το IP phone.
Η επαφή αυτή έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2013.
Αποφάσισαν τότε να χρησιμοποιήσουν το module της Ericsson, και όχι ένα “σετ φορητών”, στην επόμενη προγραμματισμένη επαφή με το Ιαπωνικό Σχολείο.
Επαφή τόσο ικανοποιητική έτσι ώστε αποφάσισαν να χρησιμοποιούν τον Ericsson π/δ όντας πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοσή του!
Τάδε έφη Frank Bauer KA3HDO στην σελίδα της AMSAT-UK.

Περιμένω με απεριόριστη υπομονή της απάντησή σας στα ερωτήματα τα οποία έθεσα!
Ακόμα κι αν δεν το κάνετε σε μένα, δώστε απάντηση στα παιδάκια τα οποία τα εξαπατήσατε κλέβοντάς των, τα όνειρά των.

υ.γ. αναρτώντας το σχόλιο είδα ότι ο μπλογκάρχης ανάρτησε και 3η(!!!) αλλαγμένη ανακοίνωση της Ε.Ε.Ρ.
Χωρίς να την έχω διαβάσει ακόμα, θα τους συνιστούσα να το προσέξουν Ιατρικά, προτού τους αφήσει κάποιο κουσούρι!

Ανώνυμος είπε...

Ξαναρωτάω λοιπόν, αφού απάντηση δεν πήρα ακόμη.

Τι κοινό έχει η ΕΕΡ με την Βουλή των Ελλήνων;

Ίσως τώρα κάποια κοινά στοιχεία να είναι περισσότερο ευδιάκριτα.

takis perreas είπε...

Δεν μπορώ να νιώσω κάτι άλλο για σας παρά οίκτο.erickson
(...και διορθώστε επιτέλους, αυτό το EricKson...)

Ανώνυμος είπε...

Η τέταρτη ανακοίνωση αργεί. Ετοιμάζουν τη διαγραφή του.

Ανώνυμος είπε...

o Τζόνι φεύγει-ο ΜΝΟ έρχεται

SV4PBH Manos είπε...

Στο σχόλιό μου στις 21 Φεβρουαρίου 2013 - 10:57 μ.μ. ανέφερα το εξής:

..."Όταν υπάρχει τόση γκρίνια τριγύρω, είτε καυστική όπως του 2Μδη, είτε με τα σχόλια των Ανώνυμων είτε με τα πηγαδάκια επώνυμων και μη τότε σίγουρα κάτι υπάρχει στο παρασκήνιο. ..."

Δεν είναι "γκρίνια", οπότε διορθώνω........

"... Όταν υπάρχουν τόσες αρνητικές αναφορές, άλλοτε καυστικές όπως του 2Μδη, είτε με τα σχόλια των Ανώνυμων και επώνυμων είτε με τα πηγαδάκια συναδέλφων, τότε σίγουρα έχουν προκύψει προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε άμεσα. ..."

Διαβάζω και την ανακοίνωση της ΕΕΡ (v.3 κατά τα γραφόμενα στα παραπάνω σχόλια) ( http://www.raag.org/news.asp?ITMID=564&LANG=GR ), η οποία αναφέρει τα παρακάτω:
"... Τα αναφερόμενα σε μπλογκ ως περισπούδαστες αναλύσεις των αιτίων αλλά και στα τηλεοπτικά / ραδιοφωνικά ρεπορτάζ περί πραγματοποίησης της επαφής προφανώς ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας, αφού κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός της μη επιτευχθείσας επαφής σαν να ήταν παρόντες μέσα στον ISS, ενώ άλλοι άκουσαν τον αστροναύτη να συνομιλεί με τους μαθητές !!! Και οι δύο πηγές πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά αξιόπιστες !

Απορώ για τον τρόπο σύνταξης της τελευταίας παραγράφου και για το πως δόθηκε η έγκριση για την ανάρτηση. Το κείμενο αυτό δεν συμβάλλει στο κύρος της ΕΕΡ, αντιθέτως καταδεικνύει προχειρότητα, άγχος και μη επαγγελματισμό.

Έχει φτάσει η στιγμή να απαιτήσουμε ανοιχτό διάλογο έτσι ώστε να γίνει καταγραφή των προβλημάτων - παρατηρήσεων, να προταθούν λύσεις και να τεθούν σε ψηφοφορία οι τελικές επιλογές.

Εκτός του ετήσιου απολογισμού οφείλουμε να επαναξιολογούμε συχνά και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕΡ για να επιτύχουμε εύρυθμη λειτουργία.

73 de SV8/SV1PBH Μάνος

Γκιώνης είπε...

Ο διάλογος πάντως αρχίζει λάθος.
Τι σχεση εχουν οι μπλογκάρχες και οι σχολιαστές στα διάφορα φορουμ με τη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα ειναι η ΕΕΡ και καλό θα ήταν όπως εχει επειδείξει και στο παρελθόν να μην ασχολείτε με τα μπλογκς.
Οταν ζητηθηκε απο την ΕΕΡ να σχολιασει μπλογκς που ξεδιάντρωπα κάναν επίθεση σε συναδέλφους για δικό της διαγωνισμό τοτε και ακομα και σημερα δε πήρε θέση.
Δυο μέτρα δυο σταθμά.
Ειπαμε να υποστηρίξουμε μια κατασταση, ενα λαθος, μια ασυνενοησία αλλά μη καταλήξουμε να ξεχάσουμε και τι γίνεται.
Τελικά δεν εχω καταλάβει.
Η ΕΕΡ ασχολείτε με τα μπλογκς ή όχι?
Τα μπλογκς μπορουν να εχουν αποψη ή όχι?
Απο τους μπλογκάρχες ζητηθηκε ποτε η αποψή τους ή όχι?
Γιαυτο επιμένω στη θέση μου οτι τηρούνται ελληνιστικές πεπαλαιωμένες πολιτικές που απομακρίνουν τον κόσμο απο τα κοινά.

Φιλιά σε όλους και καλά κουράγια.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Χαρίζεται D700.
H κενουξύλου δημιούργησε για την ελλάδα το μοντέλο DINOS700.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Και αφού με τις ανακοινώσεις η ΕΕΡ καταφέρεται κατά των μπλογκς, μπλογκαρχών και λοιπών μαίντανών σχολιαστών καλό θα ήταν να κανει σωστά τις εργασίες της και να διεκπεραιώνει αρτια τις αποστολές της για να μη τα ακούει στέρεοφωνικα.
Δεν ειμασταν στον ISS αλλα θεωρρώ οτι και εσείς αγρόν αγοράζατε.
Ετσι γουστάρω, παρακολουθώ και σχολιάζω τα δρώμενα και αναφορά δε εχω να δωσω σε κανέναν.
Αποτύχατε? Εχετε όργανα θεσμοθετιμενα να κανετε αναλύσεις και να βρήτε το πρόβλημα καθώς και να δώσετε λύσεις. Καντε το επιτέλους και νομίζω οτι πολύς κόσμος θα ειναι μαζί σας. Δε λέμε κατι στραβό.


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Τις ανακοινώσεις πάντως τις σταμάτησαν, δεν εγραψαν τέταρτη. Πρέπει να το παραδεχτείς!

Costas SV1XV είπε...

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή η επόμενη προσπάθεια από το Χαϊδάρι θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 09:42 UTC. Η διέλευση είναι πολύ καλή (σχεδόν overhead) και αναμένονται καλά σήματα με κεραίαες τύπου turnstile, ενώ η λήψη με κάθετες κεραίες θα είναι κάπως δύσκολη.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και προς αποφυγή δυσμενών σχολίων & εντυπώσεων εις βάρος των διοργανωτών, παρακαλώ η πληροφορία να κρατηθεί μυστικη μεταξύ μας και να ανακοινωθεί μόνο μετά την επιτυχία του εγχειρήματος.

73 DE SV1XV

2Μδης είπε...

ok. Και εγώ γιαυτό το έγραψα στην ανάρτηση αλλά δεν θα το πω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!

Costas SV1XV είπε...

Έτσι είναι Γιάννη. Αυτά τα ευαίσθητα ραδιοερασιτεχνικά θέματα (JOTA, SAREX/ISS κλπ) όσο λιγότερο συζητούνται δημοσίως, τόσο το καλύτερο. Άλλωστε οι ραδιοερπικοινωνίες επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις ηλιακές κηλίδες, από τα άστρα (Ζωδιακό κύκλο) και από το κακό μάτι. Για τον λόγο αυτό πρέπει να αρκούμαστε χωρίς δυσφορία και γκρίνιες στην υπεύθυνη ενημέρωση των αρμοδίων αρχών.

73 DE SV1XV

Γκιώνης είπε...

Ταφος λέμε.

Γκιώνης

Costas SV1XV είπε...

Με κάθε επιφύλαξη γιατί η πληροφορία προέρχεται από αναξιόπιστη πηγή: Η επαφή της ερχόμενης Πέμπτης με τον ISS θα γίνει από τα εντευκτήρια της Ε.Ε.Ρ. Επίσης κάτι άκουσα για face control στην εισοδο, ελπίζω να διαψευσθεί αρμοδίως.

73 DE SV1XV



Γκιώνης είπε...

Καλα δε θα μπουμες μέσα. Απο κατω θα είμαστε να φωνάζουμε το Ντίνο.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Πρόταση για στολή στις Απόκροιες.

Να ντυθείτε αστροναύτες και να εχετε και ενα D700 στα χέρια για τις επικοινωνίες με τον Αρη. Ειναι γνωστο οτι οι Αριανοι ακούνε με D700.


Γκιώνης

ΥΓ Οι Αριανοί απο τον πλανήτη Αρη και όχι οι φίλαθλοι του Αρη θεσ./κης. Αυτοί ακούνε με ICOM2820.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος ο ανεκδιηγητος SV1HE σημερα έκανε την παπια για την καυτή πατάτα του ISS. Απλώς αρκέσθηκε να πουλήσει πλακέτες για το θωρητό Αβέρωφ και να μοιράσει τις γνωστές απειλές για όσους δεν τηρούν το bandplan.






2Μδης είπε...

Συναδελφε ο ΗΕ εκφωνητης των ανακοινωσεων ειναι. Δεν τις επινοει μονος του για να γινεται αποδεκτης τετοιων χαρακτηρισμων...

Sv1bjy/ποδηλατο (εξου και λειπουν οι τονοι...)

Καλημερα σε ολους

Γκιώνης είπε...

Καποιος μου ειπε οτι η γυναικα του Ντινου δε μπορει τη Πεμπτη.
Ακουσατε τη τέταρτη ανακοίνωση?

Καλη Κυριακή σε όλους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Εγκυρη ενημέρωση λοιπόν.

http://www.zougla.gr/greece/article/nea-epikinonia-ma8iton-apo-to-xaidari-me-ton-die8ni-diastimiko-sta8mo

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι ο μόνιμος μαϊντανός του συστηματος απολαμβάνει προνόμια ιερής αγγελάδας! Προσεξε μην πεσεις απο το ποδηλατο.





2Μδης είπε...

Και εσύ από την αγελάδα...!

The road less pedaled είπε...

Από το layout (bullets, υπογραμμίσεις, αυτός) καταλαβαίνει κανείς ότι το μόνο του ανάγνωσμα είναι τα "καταγγελτικά-ενημερωτικά" blog.

Από τις προσωπικές επιθέσεις, το εντυπωσιακά πλούσιο λεξιλόγιο (κλαψομούνης, πανηλίθιος, βόδι, χέστης, το κέντρο των δυό μου μέτρων που χωράνε πολλοί, παλιόβλακας κ.α.) είναι εύγλωττη η ένδεια των επιχειρημάτων του συναδέλφου μας που ενώ μέχρι πρώτινος κατηγορούσε την ΕΕΡ τώρα έκανε στροφή 360+180 μοιρών και κάνει και υποδείξεις στο ΔΣ της καθώς και ομολογίες αγνότητος και αθωότητος.

Costas SV1XV είπε...

Έσπασα το κεφάλι μου να καταλάβω που κολλάει το προηγούμενο post. Τελικά έβαλα εκείνες τις ευγενικές λεξούλες εντός παρενθέσεως στο Google και, ώ του θαύματος, βρήκα αυτό το ενδιαφέρον blog: Το BLoG-άκι του SV1GSU.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα κατάλαβες ότι δεν είναι όλα άσπρα και μαύρα. Υπάρχει και η ενδιάμεση απόχρωση. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είχες αντιληφτεί αυτό που συμβαίνει στην ΕΕΡ και παραμένει με τους ίδιους ανθρώπους για δεκαετίες κολημένη στο παρελθόν της.
Οι ίδιοι άνθρωποι αν το ψάξεις ήταν στα κοινά και πάντα οι θέσεις του ΔΣ μοιράζονται μεταξύ των ίδιων ατόμων. Σε τέτοιο βαθμό που οι περισότεροι είναι πλέον συγγενείς , κουμπάροι κλπ
Κάλιο αργά λοιπόν που άνοιξες τα μάτια σου και είδες ότι υποστήριζες άκριτα τόσο καιρό μια κατάσταση που διαιωνίζεται. Είχες ταυτοποιηθεί μάλιστα με αυτή την κατάσταση τόσο στο περιοδικό όσο και εδώ. Κάποια στιγμή στα είχα γράψει.
Παρατηρώ πάντως μια έκρηξη άγχους αφού έκαναν ανακοινώσεις την μία κοντά στην άλλη και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ώρα και την ημερομηνία της νέας προσπάθειας με τον δορυφόρο. Έτσι κάνουν πάντα για να βγουν μετά να πουν ότι μόνο΄αυτοί προσπάθησαν μόνο αυτοί πήγαν. Ότι τους βολεύει δηλαδή να μην πατήσει κανένας.
Η συμετοχή πολλών ραδιοερασιτεχνών είναι ότι χειρότερο για αυτούς. Το ιδεώδες είναι να μην ασχολείται κανένας και να μείνουν είκοσι άτομα να αλληλοψηφίζονται κάθε φορά.
Άθελα σου τους κοινητοποίησες και αντί να ασχοληθούν με το αυτονόητο να δουν τι πήγε στραβά, προβληματίζονται που δεν τους ευλόγησες για ακόμα μια φορά όπως συνήθιζες. Μην παραξενευτείς αν διαπιστώσεις να σε εξωθούν από την ΕΕΡ το έχουν κάνει με τους πάντες στο παρελθόν. Θεωρώ βέβαιο ότι θα γίνει και στην περίπτωση σου.
Είναι γνωστή η συνταγή με την οποία απομακρύνονται τα άτομα που διαφωνούν και τελευταία η μέθοδος με --δημοκρατικές διαδικασίες-- όπως του SV1ΜΝΟ.
Προσπαθώ για χρόνια να αποστασιοποιηθώ εντελώς από τους ραδιοερασιτέχνες της Ελλάδας ακριβώς γιατί βλέπω να βγαζουν μάτι όσα συμβαίνουν στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο σύλλογο και όμως να μην αντιδρά κανένας. Χάριν του --ραδιοερασιτεχνικού ιδεώδους-- έχει αφεθεί σε μια κλειστή παρέα.
Η ιστορία αυτή επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια και θα συνεχίσει έτσι. Δυστυχώς.
Συχαρητήρια για την επιλογή σου να αντιδράσεις στο θέμα του αγιασμού. Αν και αυτονόητο θέλει κότσια για να το κάνεις στην συντηριτική Ελλάδα.

Γκιώνης είπε...

Εχει πανσέληνο απόψε παιδιά να το πάμε μαλακωσιά.

Γκιώνης.

Γκιώνης είπε...

Εγω με γκέϊ κανω διάλογο. I am gay friendly.
Με φτωχόπουστρες όμως δυστυχώς δε μπλέκω.
Επίσης εκει που φτύνω δε πάω να γλύφω.
Κωστάκη καλη επιτυχία στη παρουσίαση που εχετε τη Κυριακη στο ΣΕΡ.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

25 Φεβρουαρίου 2013 - 5:33 μ.μ.

Μια χαρα τα γράφεις.
Ξερεις που χάνεις?
Τα λές ανώνυμα.

Γκιώνης

ΥΓ Αν η επαφη με τον ΑΙ ΕΣ ΕΣ γινει στα εντευκτήρια παρακαλούνται οι συνάδερφοι(κατα SV1GSU) να αφήσουν τα ακουστικα βαρυκοήας στην είσοδο γιατι βγαζουν βόμβο και δημιουργούν πρόβλημα στη λήψη. Επισης σε πολύ δυνατη ληψη σήματος δεν καλύπτονται απο την εργοστασιακή εγγύηση.


Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Αφιερωμένο στο ΔΣ της ΕΕΡ, στους Κύπρίους που εξέλεξαν καινούργιο Πρόεδρο, στο μικρό Κωστάκη που μικρός άκουγε Ξυλούρη.

http://www.youtube.com/watch?v=p6k6NAaXJwA

Γκιώνης

The road less pedaled είπε...

Γιάννη καλημέρα.
Εγώ πάλι δεν απορώ.
Τώρα με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ακριβύνει τα φάρμακα και δυστυχώς κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν παίρνουν τα ηρεμιστικά τους.

Στην θέση σου μάλιστα, ένας Γερμανός θα έτριβε τα χέρια του και θα έβγαζε έναν σκασμό λεφτά. Απλά ενημερώνεις έναν δικηγόρο και μετά αυτός αναλαμβάνει τα πάντα.

Ο "συνάδελφός" μας ο οποίος πήρε το SV με την αξία του κι όχι με έναν τενεκέ λάδι (wow, that's what I call high standards) παρόλο που δεν με γνωρίζει, μιλάει για μένα λες και παίζουμε σφαλιάρες.
Ζω πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από Ελλάδα για να ονειρεύομαι να συμμετέχω σε εκδηλώσεις της ΕΕΡ, στην οποία σαφώς και υπάρχουν εμπειρότατοι συνάδελφοι.

Το παράδοξο είναι ότι η κατακλείδα ύβρεων είναι ευχές σε κάποιον μελλόνυμφο/η. Δηλαδή ανάμεσα στην κοπριά, πετάμε και μια εσσάνς τατιάνας, για να αναδείξουμε την γοητευτικά πληθωρική προσωπικότητά μας, πλήρως.

Δεν με ξαφνιάζει, ένας άνθρωπος που το χιούμορ του και τα παραδείγματα του περιστρέφονται γύρω από το "Μαρία δεν είναι αυτό που νομίζεις" και "Μαριγούλα, Μαριγώ κλπ κλπ" λες και ενδιαφέρουν κανέναν τα προσωπικά του, χώνει την μούρη του με αφορμή ό,τι κουτσομπολιό ακούσει και στα προσωπικά των άλλων.

ΥΓ: Επί της ουσίας, για τα "Παολίτος", τσιμουδιά. Μόνο χασίσια, τατιανιές για κουτσομπολιά που άκουσε ποιός ξέρει που και μπινελίκια. Όπως μπορεί ο καθένας.

2Μδης είπε...

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο: Για το φαινόμενο "Γκσου" θέλω να βεβαιώσω τους πάντες ότι δεν τον πληρώνω εγώ για να εξευτελίζει έτσι -με τα γραφόμενα του- τη ράτσα του.

ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

The road less pedaled είπε...

Αλλάζει και τις αναρτήσεις και βάζει και κουίζ.

Όπως στα κουτσομπολίστικα που βάζουν μια φιγούρα, ανδρική ή γυναικεία με ένα ερωτηματικό κι από κάτω ένα βαρύγδουπο ερώτημα.

(πάντως έχει και πολιτική άποψη !!)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία μου κυρία, η ιδέα σας με τον δικηγόρο είναι ενδιαφέρουσα. Στη θέση του SV1BJY θα έκανα μια ξεγυρισμένη αγωγή και θα εκχωρούσα τα χρήματα που θα επιδικασθούν υπερ αποπληρωμής των γραφείων της Ε.Ε.Ρ.


SV8GKE είπε...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΈΚΚΛΗΣΗ.

Δείξτε κατανόηση....ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα, δεν το βλέπετε;

Ανώνυμος είπε...

@SV8GKE, αν κατάλαβα καλά, ισχυρίζεσθε ότι ο κύριος Κων/νος Μωραΐτης έχει το ακαταλόγιστο και επομένως θα αθωωθεί;

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον! Μπορεί να αποκτήσει, τζάμπα φαΐ και στέγη. Και λευκή ενδυμασία!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από τα φασιστάκια και τα μπουμπουκάκια φαίνεται να 'ναι πικραμένος νεοδημοκράτης και νυν ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Γκιώνης είπε...

Θα κάνει και τρίτη ανάρτηση?


Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
Ρε σεις δε μπορω να γραψω κατι σοβαρο. Δεν εχει ξαναγίνει.
ΜΠΟΥΟΥΟΥΧΑΧΧΧΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ.
Τετοιες επιθεσεις αυτοκτονίας ουτε η Αλ Καϊντα δε τις κάνει.


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω να γράψει και άλλα. Μόλις πέρασαν κάτι τύποι με μιά μεγάλη απόχη και τον ψάχνανε.

Ανώνυμος είπε...

Τελείωσαν οι ηρωίδες. Τους ξαποστέλνουν πλέον στα πατρικά τους.

Ανώνυμος είπε...

#65? #65? Τίποτα! Πάει ξεφούσωκωσε το thread!

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε φίλε και μας έβγαλε το πνευμόνι μεχρι να τον γραπώσουμε. Είκοσι xanax του έχουμε δώσει να ηρεμήσει αλλά έχει γερή κράση. Πρέπει να έτρωγε κρέας αλόγου!

Costas SV1XV είπε...

Σε ένα σχετικό θέμα τώρα: ξέρει κανείς τι έχει γίνει με το D-STAR του ΣΕΡ (SV1U); Έχει εξαφανιστεί από την περασμένη εβδομάδα.

73 DE SV1XV



2Μδης είπε...

Έφορος διασυλλογικού δικτύου D-STAR είναι ο ΜΝΟ εξ'όσων γνωρίζω. Ας μας ενημερώσει pse

Ανώνυμος είπε...

Μαθαίνω ότι τα νέα από το ΣΕΡ δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Ας αφήσουμε όμως να μιλήσουν οι πρωταγωνιστές και μετά αρχίζουμε τα μπινελίκια.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνετε ότι ο SV1EDZ πήρε τον αναμεταδότη του και πήγε σε άλλη παραλία - τώρα παίζει DSTAR με τον Ανδρέα-Νικόλαο:

Αλλάζει ... κάθε που βραδιάζει .....

Γκιώνης είπε...

Παντως στο ΣΕΡ σημερα εχουμε το κοπή τη πίτα. Δε θα πάω αλλα ευχές θερμές στους συναδέλφους.

Ρε σεις τοσες πίτες κοβονται κανενας δε μας ειπε σε ποιον(α) πεφτει το φλουρί.

Ενα μυστηριο πράμα φέτος.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Φλουρί ΔΕΝ έχει! Απλά κόβουν και ένα κομμάτι για τον ανίκητο πανηλήθιο και όλοι είναι ευτυχ(ε)σμένοι.

Ανδρέας-Νικόλαος-Δημήτριος είπε...

Αυτός σήμερα είναι σε καταστολή.

Γκιώνης είπε...

Μπουουοχαχαχαχαχαχα.


Βγηκε και τα είπε.

http://www.youtube.com/watch?v=vSatsUakYGY

Ο Φούστης.

Χαχαχαχαχμπουχαχαχαχα.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=oei2lB9MBo0


Ισπανοί:...
Εδώ Α-835, για να αποφύγετε την σύγκρουση, παρακαλώ αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε 25 ναυτικά μίλια μακριά και κατευθύνεστε ακριβώς κατά πάνω μας.

Αμερικανοί:
Αλλάξτε εσείς την πορεία σας 15 μοίρες νότια.

Ισπανοί:
Αρνητικόν! Επαναλαμβάνω, αλλάξτε πορεία 15 μοίρες, 15 μοίρες βόρεια.

Αμερικανοί:
Σας ομιλεί ο πλοίαρχος σκάφους των ΗΠΑ, αλλάξτε πάραυτα την πορεία σας 15 μοίρες νότια.

Ισπανοί:
Την υπόδειξή σας δεν την βρίσκουμε ούτε λογική, ούτε εφικτή.
Εάν δεν θέλετε να προσκρούσετε επάνω μας, αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.

Αμερικανοί:
(Με υψωμένη φωνή) Σας ομιλεί ο πλοίαρχος Richard James Howard του σκάφους USS Montana, του δεύτερου σε μέγεθος αεροπλανοφόρου του στόλου των ΗΠΑ.Έχουμε μαζί μας δυο αντιτορπιλικά, καταδιωκτικό αεροσκάφος και τέσσερα υποβρύχια. Επιπλέον έχουμε την υποστήριξη καταδρομικών.
Δεν κάνω ΥΠΟΔΕΙΞΗ, αλλά σας ΔΙΑΤΑΣΣΩ!
Αλλάξτε πορεία 15 μοίρες νότια, σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του στόλου μας.
Πάραυτα τσακιστείτε και αλλάξτε πορεία!

Ισπανοί:
Σας ομιλεί ο Juan Manuel Salas Alcantara, εδώ είμαστε δυο άτομα.
Έχουμε μαζί μας ένα σκύλο, το βραδινό μας φαγητό, δυο μπουκάλια μπύρα και ένα καναρίνι.
Το καναρίνι κοιμάται αυτήν την ώρα.
Επιπλέον μας υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Dial de La Coruna.
Σας ομιλούμε από τον φάρο με αριθμό Α-835 των ισπανικών ακτών Finisterra Galicia και σας γνωστοποιούμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να μετακινηθούμε.
Δεν έχουμε ιδέα αν είμαστε ο μεγαλύτερος ή ο μικρότερος φάρος των Ισπανικών ακτών. Μπορείτε να προβείτε σε όλες τις γ... απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του γ... σκάφους σας, που σας επαναλαμβάνω κατευθύνεται ολοταχώς προς τις βραχώδεις ακτές μας.
Αλλά και πάλι επιμένουμε και σας υποδεικνύουμε να αλλάξετε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.

Αμερικανοί:
ΟΚ, κατανοητόν, ευχαριστούμε...


Να πώς επιβεβαιώνεται το ρητόν "Ο ηλίθιος είναι αήττητος!"


ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ... ΣΙΑΜΑΙΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ...

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ...

Ανώνυμος είπε...

Τζούς καλιαρντό γκσουγκού!!! Τζινάβε τρόκι τανάκα σουκρο.

Γκιώνης είπε...

ΕΚΑΝΕ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Οχι ρε μαλακα και να εισαι "μαύρο πρόβατο". Αυτο το διακριτικό ειναι δικό μου και αντε και γαμήσου γιατι το εχτισα με κόπους και αγώνες όταν εσυ ρουφαγες τη πιπίλα. Ρε αντε και γαμήσου που θα μας βγεις και αντιστασιακός. Αι στο διάολο.
Απο πότε ρε Κωστάκη εκανες αντίσταση. Ρε Ουστ ρε μαλακα.
Εγλυφες-γλυφεις το ΣΕΡ σε κυνηγάει ο Μιλτος δε μιλαμε. Πας στην Ενωση το παιζεις Μπιουρό εσυ και η αλλη η κωλοπετσομένη δε μιλάμε. Τι εγινε τελείωσε το σάλιο ή οι κώλοι? Ρε αντε και γαμηθήτε παλιογιουσουφάκια. Κοπρόσκυλα. Δε μιλάω δε μιλάω αλλα μη ξεχνάμε κιόλας.
Θα μας πεις οτι εισαι και μαυρο πρόβατο. Για να γινεις "Μαυρο πρόβατο" θέλει αρχίδια αγόρι μου.
Για βγες και φωναξε το αυτό στον αέρα. Αντε παλιομαλάκες, χάχανα.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση του κουίζ: η ηρωίδα είναι η Ειρήνη.
Μέχρι που έστειλε το γίδι στο μαντρί

Γκιώνης είπε...

Να τα δει τουλάχιστον τα βίντεο να τα απολαύσει με ποπ κορν.

http://www.youtube.com/watch?v=DF1G28zkAGs

http://papaflesa.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2700.html

E ρε τσεκούρι που πεφτει.

Αυτός ειναι Φασισμός ΑΡΑΓΕΝΕΣ?

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Σημερα ειναι Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw

Space oddity.

Γκιώνης

Ανδρέας-Νικόλαος-Δημήτριος είπε...

Έχουμε νέα απ΄το Ντίνο?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντίνος είναι καλά και σας χαιρετά.Έχει. τρέλα με τα ψηφιακά. ΚΑΡΑΚΑΞΑ