Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αγιασμός ΕΕΡ 2013


Μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχει η ένωση κάθε χρόνο να έρθει σε επαφή με τον μεγαλύτερο αριθμό μελών της, την χάρισε φέτος σε έναν παπά να κάνει αγιασμό! Μάλιστα σε μια στιγμή που τα μέλη –όλα τα μέλη, όχι οι πιστοί χριστιανοί- με τις συνδρομές τους στηρίζουν την αγορά των νέων γραφείων...
  

Η κοπή πίτας στην ΕΕΡ αποδείχτηκε  "εκδήλωση αγγαρεία", φέτος χωρίς απολύτως κανένα ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον, καμία απολύτως ραδιοερασιτεχνική αναφορά. Την κατάσταση έσωσαν τα καινούρια ιδιόκτητα γραφεία, τα οποία πολλοί είχαν την ευκαιρία να τα επισκεφτούν για πρώτη φορά (αρκετοί και για τελευταία...)
Κατά τα άλλα: λιβάνια λες και βρισκόμαστε στο σπίτι του μακαρίτη, ηλικιωμένοι που υποδείκνυαν να δείξουμε σεβασμό στον παπά, αγιασμοί και τροπάρια σε μάξι σινγκλ έκδοση που μονοπώλησαν την εκδήλωση. Τα μέλη του ΔΣ έδειχναν σαν εκκλησιαστικοί επίτροποι με πρόεδρο τον παπά. Δυστυχώς δεν υπήρχαν διαφορές από παρόμοια εκδήλωση σε τυχόν συνοικιακό σύλλογο για την φωταγώγηση πεζοδρόμου ή φιλοπτώχου ενώσεως επαρχιακής ενορίας. Όσοι δεν ήρθαν δεν έχασαν απολύτως τίποτα!
Κεντρικό γεγονός τελικά δεν ήταν η κοπή πίτας αλλά ο αγιασμός. Όλα τα άλλα χάθηκαν αφού ο παπάς έψελνε για ώρα, οι περισσότεροι παριστάμενοι έπαψαν να παρακολουθούν και συζητούσαν μεταξύ τους (τρώγανε, πίνανε, γέλαγαν) και κάθε συνέχεια θάφτηκε ανάμεσα σε ένα τσούρμο που δημιουργήθηκε γύρω γύρω στην αγιαστούρα και τους υπόλοιπους που είχαν αναπτύξει δικά τους θέματα συζήτησης μέσα στην αίθουσα...
Κάποια στιγμή έκοψαν και κορδέλα (μετά τον αγιασμό!), ο Σωτήρης φώναζε στο μεγάφωνο εξηγώντας διάφορα για τους προσκεκλημένους και ο παπάς ευχόταν να μακροημερεύσει η Πανελλήνια Ένωση Ραδιοσυντηρητών...! Συγχρόνως άλλοι έτρωγαν, άλλοι έπιναν, οι περισσότεροι συζητούσαν και ο παπάς έψελνε. 
Δεν ξέρω ποιος εγκέφαλος σχεδίασε -αν την σχεδίασε κάποιος- την εκδήλωση, πάντως χειρότερη θεωρώ ότι δεν έχει γίνει. Δεδομένης της αγοράς των γραφείων ήταν μια ευκαιρία την οποία κλότσησαν. Μνημείο προχειρότητας, χωρίς αντικείμενο, με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση δημοσίων σχέσεων μεταξύ μελών του ΔΣ και δευτεροκλασάτων τοπικών συμβούλων του Περιστερίου.
Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο παπάς! Ο οποίος έκανε και κήρυγμα σαν να ήταν στην εκκλησία.

Επιγραμματικά μπορώ να σημειώσω:
-Ο παπάς ήταν συγγενής του Σωτήρη(;)
-Εύθυμη νότα ήταν μια θεούσα την οποία έβλεπα να κάνει με ευλάβεια τον σταυρό της, με τεντωμένο το χέρι σαν να έπλεκε έναν αόρατο ιστό στον αέρα, κοιτώντας με συγχρόνως με περιφρόνηση που δεν έκανα και εγώ το ίδιο... (Με συγχωρείς μανδάμ!)
-Πολλοί ρώτησαν στο τέλος, αν υπάρχουν και κόλλυβα.
-Ένας νέος συνάδελφος είχε πάθει σοκ. "Τέτοια κάνουν εδώ;" με ρώτησε. "Όχι μεθαύριο θα έχει και αρτοκλασία...!" του απάντησα.
-Μια παρέα ηλικιωμένων συναδέλφων έδιναν ραντεβού "στου Καζαντζίδη" (Γιατί όχι; και στη Μπέλλου, στον Διονυσίου, στον Γούναρη. Όλοι σε διπλανές πίστες τραγουδάνε τώρα...)
-Είχε και σουβλάκια!
-Ο παπάς δεν ήξερε που ακριβώς ήταν! Μια έλεγε Ένωση ραδιοσυντηρητών, μια έλεγε Ένωση Πανελληνίων Ραδιοερασιτεχνών...
-Ήταν πάντως προοδευτικός παπάς. "Νίκας τοις ευσεβεύσι" Επαληθεύοντας τον καιροσκοπισμό της εκκλησίας...
-Άσχετο. Εκτός του αγιασμού έγινε και μικρό κήρυγμα υπέρ του Μητροπολίτη Περιστερίου που κακολογείται λέει από κάποια "παπαγαλάκια"; Κάτι που πολλοί δεν κατάλαβαν. Ας γίνει -το προτείνω για να διαφωτιστούμε- ένα αναλυτικό άρθρο στο SV NEA, να δούμε τι ακριβώς διαμάχη υπάρχει στους εκκλησιαστικούς κύκλους του Περιστερίου. Μας ενδιαφέρει σφόδρα. Ας δοθεί χώρος στον ιερέα να γράψει... Να διασκεδάσουμε.
-Μεταξύ των συναδέλφων διέκρινα κάποιον που φόραγε μεγάλο δαχτυλίδι με ευδιάκριτα τεκτονικά σύμβολα (Διαβήτη-Γνώμονα). Καθένας με τον πόνο του...
-Όταν ο Σωτήρης ζήτησε από τους συναδέλφους να περάσουν από τον παπά να τους αγιάσει(!!!!!), πολλοί κοίταξαν εμένα! Περίεργο.
-Παρά την δεδηλωμένη επιδίωξη να μην ταλαιπωρηθούν τα μέλη από αναφορές σε ραδιοερασιτεχνικές εκδηλώσεις (!!!!!), τα μέλη ταλαιπωρήθηκαν από τον μακροσκελέστατο αγιασμό που τους προέκυψε. 
-Ο Σωτήρης πάντως φαινόταν ευτυχής. Δεν ταλαιπωρήθηκε...
-Στο τέλος δεν είχε αντίδωρο (και αυτό δίνει μια ελπίδα ότι ο συντηρητισμός του παρόντος ΔΣ δεν είναι απύθμενος).
-Ραδιοερασιτεχνικώς δεν υπήρξε καμία αναφορά σε οτιδήποτε. GTC, CW contest, VHF, fielday, OEA κλπ. Η εκδήλωση αναλώθηκε με τον αγιασμό! Ούτε καν με την πίτα... 

Και του χρόνου σπίτια σας! 


Το δίδυμο που μονοπώλησε την εκδήλωση...


Ο πρόεδρος της ΕΕΡ μίλησε ελάχιστα χάριν της φαντασμαγορικής εκδήλωσης του αγιασμού!







Ο παπάς άγιαζε, δίπλα παίζανε σφαλιάρες...







...κάποιοι είχαν κάνει πηγαδάκια...





Σφάχτε το μόσχο το σιτευτό! 
Γύρισε ο άσωτος αΜΝΟς..!








Ο Μάκης επί το έργον...











...Καθ'υπόδειξη του Σωτήρη, φωτογράφιζε όποιον δεν έκανε το σταυρό του σωστά για να περάσει από πειθαρχικό...!








Έτσι οι περισσότεροι κάτσανε "σούζα"...










Τέτοιον εκκλησιασμό είχαν να ζήσουν από το γυμνάσιο...









...από το σχολαρχείο...










Τας κεφαλάς ημών τω Κυρίω κλίνομεν...










"Λες νάχει και αρτοκλασία;;"










"Να δεις που θα βγάλουν και δίσκο...!"










"...Καλή ιδέα!!!"










Ο ραδιοερασιτεχνισμός βιώνεται μέσω αγιασμού!











"Που δίνουμε το χαρτάκι να διαβάσουμε τις ψυχές;"









Μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Ραδιοσυντηρητών.










"...ο μητροπολίτης μας βάλλεται από παπαγαλάκια..."










Ακούς εκεί να βάλλεται ο Περιστερίου; Αυτό είναι πλήγμα στην καρδιά του ραδιοερασιτεχνισμού!









...Χριστός!



Χριστός και Παναγία!!!!!!!!!!!!!!!!!











Είχε και σουβλάκι! Όπως στον Ισθμό!









Έπεσε μελέτη...










...φωτογραφίες...










...η καλύτερη: Ο Δημήτρης SV1RL με τον Δημήτρη SV1JB. Δίπλα, κάτω δεξιά, οι ίδιοι συνάδελφοι 25 χρόνια νωρίτερα σε εκδήλωση του 1988!!!








Τέτοια βλέπεις και πας για καφεδάκι...
Να πούμε και τίποτα ραδιοερασιτεχνικό...










Γιατί στην ΕΕΡ είχαμε αγιασμούς και κηρύγματα...









Του χρόνου θα έχει εξορκισμό! 

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να περιμένω να σχολιάσω...Έγιναν πράγματα και θάματα σήμερα...

Πρώτα το άρθρο όμως 2Μδη και μετά τα σχόλια του κόσμου...!

SV1OBY

Γκιώνης είπε...

Μουσικό διάλλειμα λοιπόν.

http://www.youtube.com/watch?v=hTt80Sde0U0

Μεχρι να ερθει το σήμα.

Γκιώνης

Τάκης είπε...

Αν το 'χα δει μιά ώρα,
αρχύτερα,
μπορεί και να 'τανε
καλύτερα,
μα έτσι που το είδα
αργότερα,
να δεις που θα μας βρούνε και
χειρότερα!

Τάκης είπε...

Αν το 'χα δει μιά ώρα,
αρχύτερα,
μπορεί και να 'τανε
καλύτερα,
μα έτσι που το είδα
αργότερα,
να δεις που θα μας βρούνε και
χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά είσαι λάθος: Η ΕΕΡ δεν κολλάει σε θρησκείες. Εγώ βλέπω στις φωτογραφίες και μωαμεθανούς να ψέλνουν αλλά και εβραίους, κάθε είδους....

Ανώνυμος είπε...

2μηδη!, τι κακο ειναι αυτο να έχεις μια λύσσα για τους παπάδες και τον χριστιανισμο γενικότερα. Ανα δυο αναρτήσεις δεν κρατιέσε να μην κανεις το κακο το σχόλιο. Αστο να παει στο παλιάμπελο, μην ασχολείσε τοσο, γίνεσε πολυ κακός.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτά σας είπε ο ιερέας. 30 εκατομύρια ευρώ!!! Αυτά υπερασπιζόταν.

http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82

2Μδης είπε...

Προγραμματίστηκε για αύριο Τρίτη στις 16:06 (τοπική ώρα) το ραντεβού για την επαφή μαθητών από σχολεία του Χαιδαρίου με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η επαφη θα γινει απο το αμφιθεατρο στο Δημαρχειο Χαιδαριου οδος Στρατ. Καραισκακη και Επαυλεως στο Παλατακι.

Tο όλο εγχείρημα είναι πρoιόν της συνεργασίας μεταξύ του σχολείου και της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ) και αποτελεί την 5η επαφή μαθητών από την Ελλάδα με τον I.S.S. Οι προηγούμενες επαφές έγιναν από την Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Περιστέρι και Κατερίνη.

Όσοι θέλετε είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε να παρακολουθήσετε την επαφή...

Περισσότερα http://www.raag.org/news.asp?ITMID=561&LANG=GR


(Θα προηγηθεί τρισάγιο!)

Γκιώνης είπε...

Ευτυχώς που δεν ειπατε στο παπά οτι μιλάτε με τους Αστροναύτες. Βλέπω με όλα αυτα τα άθεα που κανετε εσεις οι ραδιοσυντηρητές να πέσει ο Ουρανός στο κεφάλι μας. Ειδατε τι έγινε στα Ουράλια.
Χαρηκα πάντως διότι στα Εγκαίνια-Αγιασμός-Πίτα ο ΣΕΡ εκπροσωπήθηκε δια του Αντιπροέδρου του. Στοιχείο το οποίο δίνει και μία νότα(λα ματζόρε) αισιοδοξίας για την αναπτυξη διαλόγου μεταξύ ημών.
Παντως μετα την τραγωδία έπρεπε να πάτε για βραστό. Ειχε και κρύο τσουχτερό.

Αντε καλορίζικα.

Το φλουρι το πήρε κανένας ή δεν ειχε?

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα εποικοδομητικότερο από την εμπάθεια για τους παπάδες; Κρίμα ... (για ένα blog που υποτίθεται πως έχει κάτι να πει για τον ραδιοερασιτεχνισμό)

Γκιώνης είπε...

Απ ότι καταλαβαίνω δεν υπόθηκε κατι ραδιοερασιτεχνικό στη συγκέντρωση. Απλά η "μητέρα" Ενωσις προσπάθησε να μυήσει τους άθρησκους συναδέλφους εις την Ανατολικήν Ορθόδοξον Εκκλησία και τις τελετές αυτής προς Υγιήν και Ευρυθμην λειτουργία βαση των Αρχών και των Αξιών της πίστεως ημών των ευσεβών.
Τουτεστιν ουδέν μεμπτόν επι των πρακτέων.
Μαλιστα το λιβάνι δημιουργεί μια λιγούρα τέτοια ώστε με ευχαρίστηση γινεται η κατανάλωσης εδεσμάτων μετα το πέρας του τυπικού.
Που χρόνος για ραδιοσυντηριτικά.

Γκιώνης

SV1NJX είπε...

Οσον αφορα την αυριανή επαφή, ας έχουν οι χειριστές κατα νου αυτό:
http://www.issfanclub.com/node/35931

Για τον Χρυσόστομο, ειναι γνωστό ότι έχει 35 εκ στις τράπεζες (56 χρόνια δούλευε, καντε τη διαίρεση).

SV1NJX είπε...


http://ntrs.nasa.gov/archive/nasa/casi.ntrs.nasa.gov/20030025773_2003026041.pdf

takis perreas είπε...

Ναι ρε Γιάννη γράψε κάτι πιό εποικοδομητικό!
Γράψε για την χαμένη για μιά φορά ακόμα, ευκαιρία, το χόμπι μας να γίνει γνωστό στους νέους ανθρώπους και στα παιδιά.
Στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Χαϊδαρίου για παράδειγμα!
Μαθητές οι οποίοι έπρεπε να είχαν προσκληθεί και να ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι!

Να έχουν μιά ακόμα εικόνα από αυτή που τους δείχνω με το βίντεο, για το πόση εξέλιξη και τεχνολογία χρειάστηκε για να ρωτούν τους αστροναύτες τόσο απλά και τόσο εύκολα σαν να τηλεφωνούν στον φίλο τους!
Να ξεκινήσουν να τους μιλούν για τον Herz και μέχρι να φτάσουν στον John Krauss W8JK, όλο και κάποιος θα έχει περάσει στο Πάνθεο των Ραδιοερασιτεχνών.
Να τους εξηγήσουν ότι ο ραδιοερασιτεχνισμός δεν είναι ακριβό χόμπι και ότι με πολύ λίγα χρήματα μπορείς να επικοινωνήσεις με μακρινούς "φίλους".

Χέστηκα προσωπικά αν ο παπάς είπε "νίκας τοις Βασιλεύσι" ή "τοις ευσεβέσι".
Δεν κινούν ηλεκτρόνια ούτε παράγουν RF.
Δέηση για καλύτερη διάδοση στα 10m μπορεί να κάνει?!

Γι αυτά γράψε Γιάννη αλλά είναι αμφίβολο αν θα σε ακούσουν κι εσένα κι εμένα και όσους άλλους τα έχουμε πει ανά καιρούς.
Ποιός να σε ακούσει?
Η Ένωση με το λινκ στις ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ για τον Πατρινό ραδιοπειρατή?
Οι αποδέκτες των Παριζιάνικων χορηγιών για τους D-Star πομποδέκτες?
Οι Συλλόγοι-Λέσχες και λοιπές λέξεις οι οποίοι ενδιαφέρονται όχι για την ποιότητα αλλά για την ποσότητα των μελών αφού παρόλα τα "οικονομικά ευεργετήματα" τους βλέπουν ως 20άευρα!
Γράψε Γιάννη!
Γιατί δεν γράφεις?!

Unknown είπε...

Γιάννη η φωτογραφία , είναι εξαιρετική,και σε ευχαριστώ,,,, έχει βέβαια και την ιστορία της,θα τα πούμε από κοντά ......
όσο για την εκδήλωση,τις απόψεις μου και τις θέσεις μου τις ξέρεις,,,,αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι ήταν υπερβολικό σε διάρκεια το ψάλσιμο,από τον πάτερ,που ήταν και ανενημέρωτος,τόσο για το όνομα ,όσο και για τις δραστηριότητες του συλλόγου,,, επίσης άσχετα τα περί μητροπολίτου κλπ...

73 ...1jb

Γκιώνης είπε...

Πάντως για πολλά χρόνια στον Χριστιανικό κόσμο οι καμπάνες αποτελόύσαν τροπο μεταδοσης μηνυματος εις τους πιστούς.

http://www.youtube.com/watch?v=RpxN9-oIBrU

Καλό θα ήταν όσοι επισκέπτονται την εξοχή και βρισκουν στο δρομο τους εκκλησάκια και ξωκλήσια να μην κτυπούν τις καμπάνες ωσαν βλαμμένοι. Καποιοι χωριανοι μπορει να τους ακούσουν ήτε να ενοχληθουν είτε να απορήσουν για το λόγο που ακούγετε η καμπανα.
Σε περιπτωση κινδυνου η καμπανα ειναι βοηθημα.


Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Εχει σημα καμπάνα.
Εννια Σταυρό.

Εκφρασεις που συνδιαζουν το χομπι με την εκκλησία.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Γιαννη βρηκα ατομο για του χρόνου.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=258237

Τη γλυτώσατε ρε.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Με τη σειρά μου θα σχολιάσω τα γραφόμενα του εν λόγω ιστοτόπου.

Από το προχθεσινό περιστατικό με τον κομήτη στα Ουράλια καταλαβαίνει κάποιος ότι κάτι συγκλονιστικό θα συμβεί στο "κοπή τη πίτα" της ΕΕΡ. Και όντως, τέτοιες στιγμές της ζεις για πάντα!

Επίσης :

- Ο παπάς ήταν συγγενής του Παναγιώτη.
- Κόλλυβα δεν είχε.Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως...
- Σουβλάκια όντως είχε. Όποιος δεν ήρθε έχασε (και καλύτερα γιατί έφαγα τα δικά του)!
- Ναι, είχε κήρυγμα για το Μητροπολίτη Περιστερίου αλλά δεν είπαν τίποτα για τις υποψηφιότητες της Eurovision. Κρίμα!
- Το κομμάτι του 2Μδη το έκλεψα και το έδωσα στη γάτα μου.Πέθανε από δηλητηρίαση...Τυχαίο;
- Στο τέλος δεν είχε αντίδωρο γιατί κάποιος πάλι δε φρόντισε να μεριμνήσει να φέρει!
- Αναφορά (για λίγους) είχε σε ρ/σ δρώμενα...EUCW QRS WEEK Invitation.
- Μετά τον καφέ, είχε και φαγητό αλλά φωτογραφίες δεν είχε...Μάλλον κάτι άλλο παίχτηκε που δεν πρέπει να το μάθουμε.Εεε;

73 DE SV1OBY

ΥΓ. 1. Την ερχόμενη Τετάρτη, θα έχει εξορκισμούς.Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει.
ΥΓ. 2. Στη φώτο γελάω γιατί μου άρεσε η λέξη Πανελλήνια...Λες; ΠΕΕΡ;

2Μδης είπε...

Αχ την καημένη την γατούλα! Ο Σωτήρης μου τόδωσε το κομμάτι. Και είχε ένα ένοχο ύφος!!!!

Ανώνυμος είπε...

".........του χρόνου θα έχει εξορκισμό......"
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπάρχει
θέμα με την ΕΕΡ; ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΟΓΙΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπάρχει
θέμα με την ΕΕΡ; ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΟΓΙΤΙΚΑ

Νατάσα SV1KP είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,
Λυπάμαι που βλέπω τη σατιρικά εύστοχη και εποικοδομητικά κριτική πέννα σου να γίνεται απλά πικρόχολη. Λυπάμαι που διαφωνείς με τον παραδοσιακό τρόπο που έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων (με αγιασμό και κόψιμο κορδέλας), που ήταν απόφαση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου. Λυπάμαι ακόμα που δεν αναφέρθηκε ούτε μια εποικοδομητικά κριτική κουβέντα γι’ αυτό το χώρο, που η έγκαιρη ετοιμασία του έγινε μόνο από όλα σχεδόν τα μέλη του Δ.Σ. και ελάχιστους (μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού) εθελοντές, παρ’ όλα τα πολύ σοβαρά προσωπικά προβλήματα υγείας για μερικούς από εμάς, με πολύ κόπο, απέραντη κούραση και θυσία κάθε ελεύθερου χρόνου εδώ και δύο μήνες. Δεν λυπάμαι που είμαι δεινόσαυρος (προχθές έκλεισα τα 58), αλλά λυπάμαι ιδιαίτερα που δεν είδα κανέναν ΜΗ-ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ να βάζει έστω ένα καρφί ή (επί το ραδιοερασιτεχνικότερο!) μια αντηρίδα. Και όπως είπε κάποιος σοφός, «καλύτερα να μετανιώνω για κάτι που έκανα, παρά για κάτι που δεν έκανα» ή αλλιώς «όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει». Σε περιμένω στο σύλλογο να τα πούμε και από κοντά.

2Μδης είπε...

Αγαπητή Νατάσα,

ήμουνα βέβαιος ότι η απόφαση του ΔΣ ήταν ομόφωνη, και αυτό ακούγεται απογοητευτικό. Αφού όλοι μαζί δεν σκεφτήκατε κάτι καλύτερο αντίστοιχο με την απόκτηση των νέων γραφείων.

Δεν ξέρω αν είναι παραδοσιακός ο αγιασμός -και η φουστανέλα παραδοσιακή είναι παρόλα αυτά δεν φοράμε- αλλά στον συγκεκριμένο χώρο θεωρώ ότι δεν έπρεπε να γίνει.

Προσωπικά θα έκανα κάτι ποιο "ριζοσπαστικό", θα καλούσα προέδρους άλλων ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων από όλη την επικράτεια, και θα τους ζητούσα να απευθύνουν χαιρετισμό. Θα παρουσίαζα το έργο κάποιων από αυτούς για να τους δείξω ότι τους παρακολουθώ και με ενδιαφέρουν, θα είχα φροντίσει να κάνω παρουσίαση με τα ραδιοερασιτεχνικά γεγονότα της περασμένης χρονιάς τουλάχιστον για να προβάλω αυτούς που έτρεχαν και πρόβαλαν με την σειρά τους τον ραδιοερασιτεχνισμό. Θα άρπαζα την ευκαιρία να κάνω μια καινούρια αρχή με όλους τους ραδιοερασιτέχνες, πιθανόν να απευθυνόμουν ακόμα και σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποχωρησάντων συναδέλφων από την ΕΕΡ...

Γράφω απλά δυο τρία πραγματάκια τα οποία θα έδιναν άλλο τόνο -ραδιοερασιτεχνικό- στην εκδήλωση. Και θα την έκαναν να ξεχωρίζει από αγιασμό σε φιλόπτωχο σωματείο.

Τέλος θα φρόντιζα η εκδήλωση να έχει αρχή μέση και τέλος και να μην αφεθεί στην καλή διάθεση του ιερωμένου πότε θα τελειώσει. Όπως είδες η ανοχή σας του έδωσε την ευκαιρία να κάνει και κήρυγμα υπέρ του Μητροπολίτη του. Πράγμα απαράδεκτο κατά την γνώμη μου.

Αυτά ήταν παραδοσιακά και ανεκτά από όλους, σε άλλες εποχές όταν όποιος διαφωνούσε πήγαινε στην πυρά ή στο φρέσκο. Θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τέτοιες καταστάσεις και κοιτάμε μπροστά. Κάποιοι...

Σχετικά με την εργασία που ρίξατε οι ελάχιστοι στα καινούρια γραφεία, εξ όσων γνωρίζω βοήθησαν αρκετοί. Η φιλότιμη εργασία τους αξίζει πολλά μπράβο -προσωπικά εγώ τα έχω εκφράσει- αλλά δεν τους απαλλάσσει από την κριτική αν κάνουν λάθος (ή υπερβάλουν) σε κάτι...

Και βεβαίως να υπενθυμίσω ότι η αγορά των γραφείων όσο και αν έτρεξαν κάποιοι θα ήταν αδύνατη αν όλα τα μέλη καλόπιστα δεν καταθέταμε την συνδρομή μας. Τα γραφεία ανήκουν εξίσου σε όλα τα μέλη, δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι και κάποιοι που έτρεξαν. Γιατί άκουσα κατά την διάρκεια του αγιασμού και αυτό: "Σεβαστείτε τον χώρο που σας φιλοξενεί" Φιλοξενούμενους μπορεί να δεχτεί κάποιος στο σπίτι του, όχι στα γραφεία που θα τα πληρώνουν όλοι για είκοσι χρόνια και βάλε...

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι άσχετο το πως αποφασίσατε να κάνετε την πρώτη εκδήλωση στα καινούρια γραφεία, με το αν κουραστήκατε ή όχι για την ετοιμασία τους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σου σε κάτι:

Προσπαθώ από προχθές να σκεφτώ τι είδους εκδήλωση θα έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση ΑΝ είχα σκοπό να είμαι εντελώς χωρίς φαντασία, χωρίς στόχο, χωρίς όραμα. Εκτός από αγιασμό!
Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο...

Νατάσα SV1KP είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,
Λυπάμαι και πάλι που η κούραση δεν μας επέτρεψε να σκεφτούμε πιο δημιουργικά. Όπως όμως ξέρεις, αυτό τουλάχιστον το Δ.Σ. είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση, εφόσον υπάρχει και η πρόθεση για χειροπιαστή βοήθεια για την πραγματοποίησή της. Επίτρεψέ μου πάντως να παρατηρήσω ότι όταν σ' ένα χώρο η προσέλευση του χώρου είναι τόσο μεγάλη, όσο ήταν την Κυριακή, δεν είναι δυνατόν ούτε ομιλίες να βγάλεις, ούτε να κάνεις απολογισμό όταν τόσος κόσμος στέκεται όρθιος και όταν μάλιστα στις προηγούμενες εκδηλώσεις πίτας η κριτική ήταν ότι "πάλι απολογισμό μας δείξανε".
Περιμένω εσένα και όποιον άλλο θέλει να αλλάξει τα πράγματα στο σύλλογο, να έρθετε και να συνεισφέρετε στο να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

2Μδης είπε...

Αγαπητή Νατάσα,

συμμερίζομαι την θλίψη σας για το γεγονός ότι δεν φανήκατε δημιουργικοί λόγω της κούρασης σας.

Λυπάμαι μάλιστα που είμαι στην δύσκολη θέση να σας θυμίσω -και ενδεχομένως να μεγαλώσει η θλίψη σας- ότι είκοσι (20) μέρες πριν την εκδήλωση στις 28 Ιανουαρίου 5:11μμ σας είχα στείλει σχετικό μήνυμα στο οποίο δεν δώσατε καμία σημασία και βεβαίως δεν απαντήσατε...

Καλημέρα σας!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπάρχει θέμα.Μπράβο.Από παλιά έτσι κάπως χωριστήκαμε σε τρία σωματεία στην Αθήνα.ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Βυζαντινισμοί και θεατρινισμοί.

Προσφυγή σε μεσαιωνικές τακτικές με την λογική του παραδοσιακού.
Μόνο έτσι μπορούν να το δουν, ειδάλλως σαν χριστιανοί μετά το φιάσκο του ISS και της δήθεν επαφής, θα είχαν πέσει στην αμαρτία της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του ΨΕΥΔΟΥΣ.

Η ισόβια παρεούλα της ΕΕΡ μάλλον κουράστηκε να ασχολείται με αυτά που όφειλε. Καιρός να πάρει σύνταξη και να ασχοληθούν κάποιοι με περισσότερο μεράκι.


Περιστερίου Χρυσόστομος ο αναμάρτητος