Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Έτος 2015. Ρε πως περνάν τα χρόνια...

ΟΚ το θέμα των εκπομπών από το Άγιο Όρος "πουλάει". Όχι λόγω πίστης ούτε λόγω θρησκεύματος όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αλλά λόγω σπανιότητας! (Εκτός αν νομίζουν ότι το Ρ5 έχει ενδιαφέρον μόνο στους κομμουνιστές!) 
Με αφορμή λοιπόν την τελευταία απόφαση της Επιστασίας που αναγγέλλει το τέλος κάθε δραστηριότητας ακόμα και από μοναχούς, κάποιοι θυμήθηκαν νόμους του '76 (!!!) που μεταξύ άλλων μνημονεύουν ακόμα και απαγόρευση εγκατάστασης ασυρμάτου σε όχημα!!!!!!

Ηρεμία παιδιά, σε λίγο θα ψάχνουμε σε σουλτανικά χρυσόβουλα και φιρμάνια αν πρέπει να πληρώσουμε το δέκατο των εισοδημάτων μας στο μοναστήρι της περιοχής. ΟΚ είσαστε χριστιανοί, πιστεύετε, μπράβο σας, όλοι οι άλλοι θα πάμε στα καζάνια να μας βράσει ο πανάγαθος, αλλά... τα ραδιοερασιτεχνικά παρακαλώ μην τα συγχέετε!

Πριν κάποιους μήνες, πριν πάει ο SV1RP στο Άγιο Όρος για εκπομπές, πριν ρωτήσει στο αρμόδιο υπουργείο σχετικά, πριν υπάρξει οποιοδήποτε ενδιαφέρον για εκπομπές από την περιοχή του Αγίου Όρους... Πριν... υπήρξε επίσημα ερώτημα προς την αρμόδια αρχή να μας πληροφορήσει τι χρειάζεται ΑΝ χρειάζεται ώστε να είναι νόμιμες οι ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές με το προσωπικό διακριτικό του αιτούντα από τον Άθωνα. Η απάντηση είναι σαφής: για την χρήση με το προσωπικό διακριτικό δεν χρειάζεται τίποτα. Αλλά παρόλα αυτά το κοινοποιεί στην Επιστασία ώστε να απαντήσει "...για ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ειδικές διατάξεις ή διαδικασίες..." 
Η Επιστασία τέσσερις μήνες ΔΕΝ απάντησε οτιδήποτε ούτε στον ενδιαφερόμενο ΟΥΤΕ στο Υπουργείο!!!! (προφανώς ο αρμόδιος μάζευε ελιές)
Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΘΕΜΑ "κάποιος" η Επιστασία ποσώς ενδιαφέρεται, και είναι λογικό.

Η φιλολογία, ότι "πήγαν να κοροϊδέψουν τους μοναχούς και να κάνουν κακό στο Άγιο Όρος" ο Μπαλντούρ πριν 30 χρόνια, οι Λετονοί πριν δυο μήνες και ο Ηρώδης πριν 2015 κλπ κλπ εξυπηρετεί συμφέροντα ενός και μοναχού. Κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε το Υπουργείο γνώριζε, ούτε η Επιστασία βεβαίως. Τέλος.

20 σχόλια:

2Mδης είπε...

Όπως καταλαβαίνετε η μοναδική αμφισβήτηση θα είναι έγκυρη ΑΝ οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος δημοσιεύσει ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο της Επιστασίας που να απαντάει στο υπουργείο ότι "βεβαίως και υπάρχει άλλη διαδικασία, ο Μπαλντούρ έκανε εκείνο το άλλο και για αυτό κλπ κλπ" με αντίστοιχη ημερομηνία!
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ δικαιώνεται πανηγυρικά και ο RP και όλοι όσοι ισχυριζόμαστε ότι ΜΟΝΟ ο Απολλώ και αυτοί που τον έπαιρναν τηλέφωνο κάθε φορά ενοχλούντο από την ρ/ε δραστηριότητα στο άγιο όρος ας μην κρύβονται πίσω από νόμους του 70 που δεν τους γνωρίζει ΟΥΤΕ το υπουργείο ΟΥΤΕ και η επιστασία.
Την ευλογία μου!

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Δεν γνωρίζω σε ποιόν ανήκει το προβαλλόμενο έγγραφο, αλλά η ομάδα Dx Plus έχει ακριβώς παρόμοιο έγγραφο το οποίο επίσης δεν έχει απαντηθεί.
Επίσης δεν έχει απαντηθεί και άλλο έγγραφο σπουδαίας ανώτατης υπηρεσίας του Ελληνικού κράτους το οποίο αφορά στις "παράνομες" εκπομπές το RP !!!
Οχι, δεν έχουμε λουμώξει, ούτε έχουμε κρυφτεί.
Άλλοι θα πρέπει να κρυφτούν σε λίγες μέρες όταν θα ανοίξουν οι κρουνοί του παρασκηνίου και της απάτης...
Λίγο υπομονή ...

Ανώνυμος είπε...

Αναμασάτε το όνομα του Baldur και του Baldur και πέφτετε στην στημένη παγίδα. Αυτός το μόνο που έκανε ήταν να πάρει διαμονητήριο για επίσκεψη κάποιας μονής, πήγε σε μοναστήρι, έβγαλε 2-3 φωτογραφίες με μοναχούς, έφυγε και πήγε στην Ουρανοόυπολη απ'όπου έκανε και τις εκπομπές του. Εν συνεχε'ια έστειλε το διαμονητήριο και τις φωτογραφίες στην ARRL και αυτοί έκαναν δεκτες τις επαφές του. Αυτή ειναι όλη η ιστορία. Μην ακούτε ανακρίβειες και ψέματα τα οποία κάποιος διασπείρει επί τούτου.
73 de SV2/SV1RP/A

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ κύριε SV1RP που τα ξέρεις όλα αυτά για τον Baldur? Ήσουν στην Ουρανούπολη και τον είδες ή αναμασάς απλώς τον αστικό μύθο του dx-ικού συναφιού σου? Ο λόγος σου χωρίς τεκμήρια έχει την ίδια αξία με τις διαστρεβλωμένες αφηγήσεις του Απολλώ.



Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Πω πω έκφραση !!! " αστικός μύθος"
Κοιτα να δεις που αυτή η ιστορία θα ξυπνήσει σε πολλούς τον "ποιητή" που έχουν μέσα τους !!!

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Πω πω έκφραση !!! " αστικός μύθος"
Κοιτα να δεις που αυτή η ιστορία θα ξυπνήσει σε πολλούς τον "ποιητή" που έχουν μέσα τους !!!
Εκτός φυσικά από τον "νομικό αναλυτή" !!!

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Ας μου εξηγήση κάποιος ... (επώνυμα),
γιατί δεχόμαστε τέτοια επίθεση ?
επειδή αποκαλύψαμε μία απάτη η οποία μάλιστα είχε και μεγάλη διάρκεια και η οποία θα εκθέσει το Όρος διεθνώς ? η ίσως επειδή κάναμε μία εντελώς νόμιμη (ηθικά και νομικά) προσπάθεια, να εκπέμψουμε από το Άγιον Όρος ?
Εάν διαγραφεί από το DXCC θα το χρεώσετε σε εμάς ? η σε αυτούς που μας κορόιδευαν 25 χρόνια τώρα ?
Γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να δείτε την δική μας άποψη ? εκτός πάλι εάν το (δικό σας) δίκαιο είναι το μόνο δίκαιο.
Ρωτήστε όποιον Μοναχό θέλετε, να σας διαβεβαιώση ότι τον κοροιδέψαμε, δεν θα βρεθεί κανένας γιατί δεν έγινε αυτό από εμάς. Από άλλους έγινε και μάλιστα κατ εξακολούθηση ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 31 Ιουλίου 2015 - 1:07 μ.μ.,
Πές μου ποιός εισαι να σου απαντήσω, αλλοιώς Μπεχαγιάμ.
73 de SV2/SV1RP/A

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την διεκπεραίωση του QSL παρουσιάζει με σχόλιό του, στο blog: agioreitikes mnines !!
Λέει ότι το QSL έχει έσοδα ...??? !!!

2Mδης είπε...

Εγώ πάντως συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το συγκεκριμένο σχόλιο. Θα έλυνε πολλά προβλήματα:
Η περιοχή θα είχε σοβαρή παρουσία.
Οι ραδιοερασιτέχνες θα οργάνωναν dxpedition (έστω και ελάχιστες).
Θα διακινούνταν κάρτες με διαφάνεια.
Το αγιο όρος θα είχε ένα οικονομικό αντιστάθμισμα για την "αναστάτωση" πέραν από την διαφήμιση.
Και ο Απολλώ θα είχε περισσότερο χρόνο να αφιερώσει σε διακονήματα και προσευχές...

Γιατί όχι?

Διάβολος είπε...

Πιστοί μου υπηρέτες Απολλώ (Κωνσταντίνε), Γεώργιε (Αρπέα) και Θεόδωρε (DX plus),

Με μεγάλη ικανοποιήση παρακολουθώ τις συνεχείς προστριβές και αντεγκλήσεις μεταξύ μοναχών και παρατρεχαμένων των μονών του Άθω. Χαίρομαι που δηλητηριάζετε τον ιστότοπο blogger με τα ψεύδη σας. Χάρις στα ψυχικά σας χαρίσματα, εσείς οι ταπεινοί τσανακογλύφτες του Άθω καταφέρατε μέσα σε λίγες ημέρες ότι δεν κατάφερε ο πιστός μου υπηρέτης Baldur πριν 25 τόσα χρόνια. Σπείρατε την διχόνοια ανάμεσα στους οπαδούς του μεγάλου μου Αντιπάλου, πράγμα που μόνο οι διεστραμμένοι Εσφιγμενίτες γέροντες είχαν καταφέρει σε ένα μικρό βαθμό πριν τους εκδιώξουν. Ο εγωϊσμός και η απληστία σας εξασφαλίζουν την έλευση της Βασιλείας μου στην Γή, που θα ξεκινήσει από τις καταραμένες μονές σας Δοχειαρίου Κουτλουμουσίου, Εσφιγμένου και τα ρέστα, και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το χριστιανικό κόσμο. Άλλωστε δουλεύουν για το σκοπό αυτό, χρόνια τώρα, οι υπηρέτες μου κληρικοί στο Βατικανό και στο Κρεμλίνο.

Για όλους σας έχω κρατήσει από μια τιμητική θέση στο βασίλειό μου, στο οποίο θα απολαύσετε την οσμή του καιομένου θείου για την αιωνιότητα.

Ο Αφέντης σας Διάβολος

2Mδης είπε...

Όλα τα περίμενα αλλά ότι θα γράψει ο εξαποδώ αυτοπροσώπως, με τίποτα...

Συνήγορος του Διαβόλου είπε...

...Εξαποδώτατε, λάβετε υπόψιν σας και όσα θα δείτε στο blog του sv2asp πριν εκφέρετε άποψη. Αυτοπροβολή και αλαζονεία μέχρι κόκαλο!

sv2asp.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κάνει ότι μπορεί και αυτός για να εμψυχώνει τους ανθρώπους του, έστω και αν πρέπει να νταραβερίζεται με εσένα τον δωδεκαθεϊστή.

2Mδης είπε...

Δεν είμαι δωδεκαθεϊστής μα την Αθηνά!
Πόσες φορές θα σας το πω?

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Μεγαλειότατε ... πότε βγήκατε ?
Φαντάζομαι με άδεια και όχι μόνιμα ?
Πριν επανέλθετε στη ειδική (φσντάζομαι) πτέρυγα, να γνωριστούμε τουλάχιστον γθα μία υπόκληση .

Διάβολος είπε...

Μα κύριε συνήγορε, φυσικά και το ξέρω το blog του πιστού μου Απολλώ. Το έφτιαξε το 2009, τότε που ξεκίνησες την διαδικασία να τον προωθήσομε για ηγούμενο αλλά μας προέκυψε το γνωστό τεχνικό πρόβλημα.



Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Ωχ Διομήδη άλλαξε τίτλο στην ανάρτηση, ξέφυγε το θέμα ...

2Mδης είπε...

Το θέμα νομίζω κλείνει με την απάντηση της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου που επιβεβαιώνει τον sv1rp/a και διαψεύδει κατηγορηματικά όσα ακούστηκαν εναντίον του από διάφορους "πνευματικούς αδελφούς και φίλους"...
Δημοσιεύτηκε στο Αγιορείτικο Βήμα:

"...Την αντίδραση της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου προκάλεσε το προ ημερών άρθρο μοναχού του Αγίου Όρους για τον ραδιοερασιτεχνισμό.

Από τη Μονή Κουτλουμουσίου λάβαμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι ανακοίνωση:

Επειδή το θέμα ραδιοερασιτεχνικών εκπομπών από το Άγιον Όρος παρουσιάσθηκε προσφάτως από μοναχό Δοχειαρίτη αναιτίως και κατά τρόπο μονομερή, που μάλλον θίγει τις ίδιες τις Μονές, η Μονή μας προβαίνει στις ακόλουθη έγκυρη πληροφόρηση, προκειμένου να συμπληρωθούν όσα τμήματα της αλήθειας αγνοούνται ή αποσιωπώνται.

Πρώτον, το αίτημα αδείας για την λειτουργία ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου έγινε κανονικώς και επισήμως προς την Ιερά Κοινότητα από Ιερά Μονή (εν προκειμένω τη δική μας Μονή), προκειμένου να χρησιμοποιείται από την ίδια, εξαιτίας της δυνατότητας επικοινωνίας που παρέχει τέτοιος σταθμός σε έκτακτες ή δυσχερείς περιστάσεις, και ενώ άλλες μονές εκπέμπουν ελεύθερα. Το αίτημα λοιπόν δεν έγινε από λαϊκούς που θέλησαν να παρεισφρήσουν και να εκμεταλλευθούν το Άγιον Όρος. Και οι μοναχοί δεν είναι πάντα οι ιθαγενείς που ξεγελιούνται με καθρεφτάκια.

Δεύτερον, οφείλουμε να γνωρίζουμε – και τούτο είναι γνωστό σε εμάς τους Αγιορείτες – ότι τα γράμματα της Ιεράς Κοινότητος απαγορεύεται να δημοσιεύονται (παρεκτός με απόφαση της ίδιας της Ιεράς Κοινότητος). Γι αυτό και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την παρατυπία από Αγιορείτη, και μάλιστα για θέμα που ελάχιστα έως καθόλου απασχολεί σήμερα το Πανελλήνιο. Διερωτάται κάποιος: προς τί ο καημός να αποκλείσει όλους τους άλλους που ζητούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, το οποίο φαίνεται ότι ο ίδιος αγαπά για τις δυνατότητες πνευματικής παρέμβασης που παρέχει; Και προς τί η έγνοια να απασχοληθεί ο κόσμος με τέτοιο θέμα;

Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να μας απασχολούν σήμερα, κλήρο και λαό. Ας προσευχόμαστε περισσότερο, ας αγαπάμε περισσότερο κι ας μιλάμε λέγοντας όλη την αλήθεια, όταν είναι καιρός του λαλείν και όταν ο λόγος οικοδομεί..."

2Mδης είπε...

"...Και οι μοναχοί δεν είναι πάντα οι ιθαγενείς που ξεγελιούνται με καθρεφτάκια..."

Αυτό να δεις ποιον μου θυμίζει... ποιον μου θυμίζει...

Ελπίζω τώρα όσοι βιαστήκατε να γράψετε εναντίον του RP "ότι πήγε χωρίς να ρωτήσει κλπ" να έχετε το φιλότιμο να του ζητήσετε ΔΗΜΟΣΙΩΣ συγγνώμη...

Εγώ σας το είπα να μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα!