Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Απάντηση στον SV2ASP από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου...

Από το Αγιορείτικο Βήμα δημοσιεύτηκε πριν λίγo η επιστολή-απάντηση προς τον SV2ASP. 

Την αντίδραση της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου προκάλεσε το προ ημερών άρθρο μοναχού του Αγίου Όρους για τον ραδιοερασιτεχνισμό.
Από τη Μονή Κουτλουμουσίου λάβαμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι ανακοίνωση:
Επειδή το θέμα ραδιοερασιτεχνικών εκπομπών από το Άγιον Όρος παρουσιάσθηκε προσφάτως από μοναχό Δοχειαρίτη αναιτίως και κατά τρόπο μονομερή, που μάλλον θίγει τις ίδιες τις Μονές, η Μονή μας προβαίνει στις ακόλουθη έγκυρη πληροφόρηση, προκειμένου να συμπληρωθούν όσα τμήματα της αλήθειας αγνοούνται ή αποσιωπώνται.
Πρώτον, το αίτημα αδείας για την λειτουργία ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου έγινε κανονικώς και επισήμως προς την Ιερά Κοινότητα από Ιερά Μονή (εν προκειμένω τη δική μας Μονή), προκειμένου να χρησιμοποιείται από την ίδια, εξαιτίας της δυνατότητας επικοινωνίας που παρέχει τέτοιος σταθμός σε έκτακτες ή δυσχερείς περιστάσεις, και ενώ άλλες μονές εκπέμπουν ελεύθερα. Το αίτημα λοιπόν δεν έγινε από λαϊκούς που θέλησαν να παρεισφρήσουν και να εκμεταλλευθούν το Άγιον Όρος. Και οι μοναχοί δεν είναι πάντα οι ιθαγενείς που ξεγελιούνται με καθρεφτάκια.
Δεύτερον, οφείλουμε να γνωρίζουμε – και τούτο είναι γνωστό σε εμάς τους Αγιορείτες – ότι τα γράμματα της Ιεράς Κοινότητος απαγορεύεται να δημοσιεύονται (παρεκτός με απόφαση της ίδιας της Ιεράς Κοινότητος). Γι αυτό και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την παρατυπία από Αγιορείτη, και μάλιστα για θέμα που ελάχιστα έως καθόλου απασχολεί σήμερα το Πανελλήνιο. Διερωτάται κάποιος: προς τί ο καημός να αποκλείσει όλους τους άλλους που ζητούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, το οποίο φαίνεται ότι ο ίδιος αγαπά για τις δυνατότητες πνευματικής παρέμβασης που παρέχει; Και προς τί η έγνοια να απασχοληθεί ο κόσμος με τέτοιο θέμα;
Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να μας απασχολούν σήμερα, κλήρο και λαό. Ας προσευχόμαστε περισσότερο, ας αγαπάμε περισσότερο κι ας μιλάμε λέγοντας όλη την αλήθεια, όταν είναι καιρός του λαλείν και όταν ο λόγος οικοδομεί.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Δυστυχώς δεν μπορώ να το γράψω επώνυμα!)

2Mδης είπε...

Γνώριζα για την επικείμενη επιστολή και παρά το ότι μίλησα με αρκετούς συναδέλφους σήμερα (που το πιθανότερο ήταν να γνώριζαν και αυτοί) δεν αποκάλυψα τίποτα. Για τον ίδιο λόγο δεν έχω δημοσιεύσει και σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση (όλα από το ίδιο άτομο) που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις...

Η επιστολή της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου είναι σαφέστατη και δικαιώνει τους ραδιοερασιτέχνες που πρόσφεραν χρόνο και κόπο για να διδάξουν τους μοναχούς. Ελπίζω όσοι βιάστηκαν να "ξυλεύσουν επί πεσούσης δρυός" τώρα να πράξουν τα δέοντα.

Με είχαν πληροφορήσει ότι κάποιος "συνάδελφος και πάνω από όλα φίλος" ετοιμαζόταν να μου στείλει ξύδια στο μπυρό. Αντιλαμβάνεται φαντάζομαι, ότι τώρα επιβάλλεται να τα καταναλώσει ο ίδιος προς αποκατάσταση της έντονης δυσπεψίας της εν λόγω επιστολής.

Επειδή τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για το τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε, δεν θα επιτρέψω στα σχόλια να γραφτούν "χυδαία επινίκια" ή οτιδήποτε προβοκατόρικο. Όσοι έσφαλαν ξέρουν νομίζω τον τρόπο να κάνουν την αυτοκριτική τους. Τουλάχιστον εγώ δεν θα τους διασύρω για τα λάθη τους και την έπαρση που επέδειξαν τελευταία ούτε θα επιτρέψω σε άλλους να το κάνουν με αναφορές σε ξύδια, ρόμπες κλπ.όπως έκαναν οι ίδιοι.

Ευτυχώς για αυτούς δεν ακολουθούμε τους ίδιους ηθικούς κανόνες._

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Αυτό που μας στενοχώρησε αφάνταστα σε αυτήν την προσπάθεια, δεν ήταν τα πικρόχολα και γεμάτα κακία σχόλια ανθρώπων που δεν μας ξέρουν αλλά, τα "σχόλια" ανθρώπων που ήξεραν (η τουλάχιστον έτσι νομίζαμε), τις προθέσεις μας, τον τρόπο με τον οποίον ενεργούμε, τον ενθουσιασμό μας, την αποτελεσματικότητά μας, την τόλμη μας.

Σε τόσες βραχονησίδες πήγαμε μαζί !!!

Εμένα τουλάχιστον, αυτή η υπόθεση με έκανε πολύ σοφότερο αλλά όμως και να μην εμπιστεύομαι πλέον, τόσο εύκολα, τους ανθρώπους.
Σε λίγες ημέρες μετακομίζω μόνιμα στις ΗΠΑ και έτσι δεν θα σας ταλαιπωρήσω ξανά.
Πριν φύγω όμως, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: ας γίνει αυτή η επιστολή η αφορμή για ραδιοερασιτεχνική (τουλάχιστον) συνεννόηση.
Υπάρχει ακόμα και σήμερα η αγνή σκέψη, ο λογισμός που θα έλεγε και ο ,Αδελφός πλέον, Μοναχός Ιάκωβος, αυτό που λείπει είναι ... αυτοί οι "γραφικοί" τύποι που θα την ξανά αναδείξουν ...

Καλή αντάμωση λοιπόν στις HF συχνότητες και μόνο.
73 de SV1GRM

Ανώνυμος είπε...

Πριν 25 περίπου χρόνια η Θεία Πρόνοια έφερε τον π. Απολλώ της Μονής Δοχειαρίου στον ραδιοερασιτεχνισμό. Έκτοτε ο π. Απολλώ ήλθε μέσω της δραστηριότητας αυτής σε επαφή με πολυάριθμους ορθοδόξους και ετεροδόξους χριστιανούς και τους μετέφερε μέρος της ευλογίας του Αγίου Όρους. Έδωσε δε την απλή και ανεπιτήδευτη χαρά της επαφής με μιά σπάνια χώρα σε χιλιάδες ραδιοερασιτέχνες κάθε εθνικότητας, θρησκείας και παράδοσης.

Δυστυχώς στην πορεία το πονηρό πνεύμα βρήκε ένα πορτάκι και εισέδυσε στην ψυχή του π. Απολλώ. Πως ακριβώς συνέβη μόνο ο ίδιος και ο πνευματικός του γνωρίζουν, όμως ο τρόπος που προβάλλεται, περιαυτολογεί και φωτογραφίζεται ο γέρων μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι ίσως έχει λίγο περισσότερο εγωϊσμό από όσο είναι αποδεκτό για τον μέσο άνθρωπο και πολύ περισσότερο από όσον αρμόζει σε έναν μοναχό. Σε κάποιο βαθμό συνέβαλε και η αχρεία συμπεριφορά του Baldur Drobnica DJ6SI πριν πολλά χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου ο π. Απολλώ υιοθέτησε μια συμπεριφορά απέναντι σε όσους ενδιαφέρονται για εκπομπές από το Άγιον Όρος που δεν συνάδει ούτε με την χριστιανική αγάπη, ούτε με τους απλούς κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς ουτε με το πνεύμα αλληλεγγύης που διακατέχει τους ραδιοερασιτέχνες. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι παραποιεί γεγονότα για να στηρίξει την συμπεριφορά στην οποία έχει αυτοπαγιδευθεί.

Αν συζητήσει με ειλικρίνεια το θέμα με τον πνευματικό του είναι σίγουρο ότι θα καταλάβει το λάθος του. Το πρόβλημα είναι ότι ο πνευματικός του, λόγω περιορισμένης γνώσης για το θέμα, μπορεί να του συστήσει την εύκολη λύση της πλήρους και οριστικής αποχής από τον ραδιοερασιτεχνισμό. Θα πρότεινα λοιπόν στο π. Απολλώ να ακολουθήσει την δύσκολη και επώδυνη οδό, αυτή της απόρριψης του εγωισμού και της συμφιλίωσης με τους λοιπούς ραδιοερασιτέχνες. Να συνηγορήσει υπέρ αυτών και να τους βοηθησει ώστε να οργανώνουν περιοδικές ενεργοποιήσεις από το Άγιο Όρος, ιδίως σε περιόδους μεγάλων χριστιανικών εορτών και ιστορικών επετείων. Στο Άγιο Όρος υπάρχει μια γωνιά για τον καθένα, από την κοσμοπολίτικη Μονή Βατοπεδίου έως τα δυσπρόσιτα κελιά στα Κατουνάκια, σίγουρα υπάρχει τρόπος να οργανώνεται σποραδικά μια ραδιοερασιτεχνική αποστολή που δεν θα θίγει την ατμόσφαιρα και τους μοναχούς.

2Μδης είπε...

Δημοσίευσα ελάχιστα σχόλια που θεώρησα ότι το ένα ήταν άμεσα εμπλεκόμενου με την υπόθεση, και το άλλο που συγκροτημένα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους έστω με μεγάλη επιοίκεια...
Από τα υπόλοιπα σχόλια θα δημοσιευτούν κάποια στην συνέχεια, όχι όμως τώρα για να μην χαθεί το θέμα με άσχετες αναφορές και κοκορομαχίες ανωνύμων.
Θεωρώ ότι υπάρχει θέληση ειδικά από το άγιο όρος το θέμα αυτό να κλείσει. Αν παρόλα αυτά κάποιοι "πνευματικοί αδελφοί και πάνω απόλα φίλοι" θελήσουν να συνεχίσουν τον διασυρμό στον οποίο οδήγησαν αυτούς που "υπερασπίστηκαν", θα έχουν και για αυτό την ευθύνη...

Ανώνυμος είπε...

Διερωτάται κάποιος: προς τί ο καημός να αποκλείσει όλους τους άλλους που ζητούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο
Αυτό λέμε και εμείς ΤΟΣΑ χρόνια! Ακριβώς ΑΥΤΟ. Αλλά μας λέει για περιβόλια και για κοροιδια των μοναχών και τα φορτώνει σε άλλους που κρατάει το άβατο για τους ραδιοερασιτέχνες.

Ανώνυμος είπε...

Ο GRN που ζητάει ειδικό πρόθεμα για το Άγιο Όρος εκπροσωπεί κάποιον;
Έχει έρθει σε συνεννόηση με την Ιερά Επιστασία;
Έχει έρθει σε συνεννόηση με κάποιον σύλλογο;
Είναι σίγουρος ότι έχει καταλάβει το θέμα των ημερών; ή από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα;

Μονκ Πωλ είπε...

Πωλείται:
ICOM 756 proIII
stepIR 3 element
Κάθοδοι
Πύργος
μοτέρ
Έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα
Σε τιμή ευκαιρίας!

Ανώνυμος είπε...

http://www.eham.net/ehamforum/smf/index.php?topic=84717.25;wap2

to parapanw link periexei gramma tou apollo sthn ARRL (1/7/1992) me to opoio skizei ta rouxa tou oti o baldur ekane paranomes ekpompes kai paraponietai oti ton egrapsan kanonina

"I did send you, a long time ago, a letter with all the
official papers in which I prove that the transmissions of the
German radio amateur BALDUR DROBNICA (DJ6SI) from Mount Athos
were illegal. Unfortunatelly, until now I did not receive any
regular reply from you."

ayto egine prin apo 23 xronia!!!

TOSA XRONIA META KAI O K(A)LO-GEROS SYNEXIZEI TO IDIO AKA8EKTOS ME OPOION TOLMHSEI NA KANEI OTIDHPOTE. TO KAKO ME TON APOLLO EINAI OTI DEN HTAN RADIOERASITEXNHS TO 79 KAI TO 80 POU DIAFOROI GNWSTOI MAS OPWS O SV1IW / JG / DC http://www.qsl.net/jh1ifs/Qsl/SVA.jpg ANEBENAN STON ATHO KAI EKANAN DX-PEDITIONS. MEGALO KRIMA POU TOU KSEFYGAN KAI DEN PROLABE NA TOUS SAMPOTAREI KAI AYTOUS!!!

Ανώνυμος είπε...

Πωλείται ICOM ProIII , SpiderBeam και ένα σεντούκι λουκούμια λόγω αλλαγής χόμπι. Πληροφορίες ενταύθα

2Mδης είπε...

Έχουν έρθει κάποια καλά σχόλια, πνευματώδη, πλην όμως εμπεριέχουν και πολύ "επιθετικούς προσδιορισμούς και παρομοιώσεις" που θα μπορούσαν να παραληφθούν για να τα δημοσιεύσω.

Τώρα είναι και κάποιοι που έχουν θέμα δυσλεξίας μάλλον και γράφουν εντελώς ακαταλαβίστικα και ασυνάρτητα (όχι αυτός!) με αποτέλεσμα να μην βγαίνει άκρη τι εννοούν. Try again!

2Mδης είπε...

Αξιότιμον κύριον Μιχαήλ Μπουκάκη

Κύριε συνάδελφε, έγινε κατανοητή η ιδέα σας για την προώθηση των ιδεωδών του Α.Ο. μέσω του "ντοκυμαντέρ" που προτείνετε μέσω αλλεπάλληλων σχολίων.
Η πλοκή και το σενάριο που σκεφτήκατε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, ωστόσο θεωρώ ότι δεν θα συμφωνήσουν οι προτεινόμενοι πρωταγωνιστές, τουλάχιστον δημοσίως.
Προτείνω να τους μεταφέρετε ο ίδιος την εμπνευσμένη ιδέα σας την επόμενη φορά που θα τους συναντήσετε στα πλαίσια της πνευματικής σας φιλίας, αν και εκτιμώ ότι θα αργήσετε πολύ να το κάνετε λόγω των τελευταίων εξελίξεων...
Νομίζω ότι πλέον έχουν κάθε δίκαιο να σας "τη φυλάνε" ΚΑΙ αυτοί όσο και άλλοι με τους οποίους συναγελαστήκατε στο παρελθόν.
Εύχομαι ο ήδη μακρύς κατάλογος με τις δραστηριότητες σας να μεγαλώσει, και να πρωτεύσετε ΚΑΙ σε αυτή την κατηγορία. (Κάτι λίγοι μείνανε, εδώ έφαγες το βόδι την ουρά θα αφήσεις?)
Με συναδελφικούς (και πάνω απόλα φιλικούς) χαιρετισμούς και... Πάντα Τέτοια!

Ανώνυμος είπε...

Ωωωωωω!!! Γέροντα η ευχήηηη!!! (Η ευχή όλων μας έπιασε!)

2Mδης είπε...

Να παρατηρήσω πάντως ότι οι "αγειορίτικες μνήμες" έπαθαν αμνησία και δεν δημοσίευσαν την επιστολή - απάντηση της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου παρά το ότι δυο φορές έδωσαν χώρο στον π. Απολλώ να εκθέσει τις προσωπικές του απόψεις! Μάλλον η ενημέρωση είναι κατευθυνόμενη?

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Αυτές τις ημέρες, συμπληρώνεται ο φάκελος με άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικά με το θέμα και θα αποσταλεί με συστημένες επιστολές προς τις 20 Ι. Μονές του Αγίου Όρους καθώς και στην Ι. Επιστασία για ενημέρωση.
Αυτό αποτελεί υποχρέωση της ομάδας Dx Plus μετά τα τελευταία γεγονότα, προς όλους τους ραδιοερασιτέχνες (Έλληνες και ξένους), αλλά και προς τους Πατέρες του Αγίου Όρους, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τα πράματα.
Όλα στο φως ΤΩΡΑ.
Νομίζω ότι το είπαμε από την αρχή.
Αυτή τη φορά δεν θα είναι παιχνίδι.
Τα αστεία τελειώσανε για όλους.
Ο ρόλος της Ιφιγένειας δεν μας ταιριάζει όπως βλέπετε.
73 de SV1GRM

Ανώνυμος είπε...

Ενημέρωση με το σταγονόμετρο - ένα μήνυμα κάθε 2 ημέρες. Είμαι σίγουρα στο blog του διμετρίδη?

2Mδης είπε...

Είναι και μήνας διακοπών αλλά έχει πέσει πρωτοφανές "λεπίδι" στα σχόλια λόγω του ιδιάζοντος θέματος. Από τον καιρό του γκιώνη είχα να ρίξω τέτοιο λεπίδι με την διαφορά ότι τότε το διασκέδαζα κιόλας!


2Mδης είπε...

Εκτός από όσπρια και μακαρόνια εξαφανίστηκε από την αγορά και το ξύδι...

Μα ποιος καταναλώνει τόσο ξύδι???

Ανώνυμος είπε...

"Σωτήρη δεν μπορώ να το βρω, αν είναι πέρασε το λινκ στα σχόλια. Θυμάμαι που το διάβασα..." LOL gelane kai ta plakakia pou lene

2Mδης είπε...

Εμ δεν έπαθαν αμνησία ΜΟΝΟ οι "αγιορείτικες μνήμες". Είναι ιός και εξαπλώνεται...